בהמשך לעניין זה...ר' בלוג מ 2010 פרסום ynet
כותרת הבלוג : "
צהר לחקיקה: לפני נכה לא תשים דו"ח" ח"כ אילן גילאון, ניוזלטר
פורסם ב-ynet)
" בשנת 2010 בוטלו 5,100 דו"חות חנייה לבעלי תו-נכה. שוב: כיצד בוטלו 5,100 דו"חות? והרי אף תושב, ובוודאי לא תל-אביבים למהדרין, אינו מעז לחלום על ביטול דו"ח, הנדמה כמשימה בלתי-אפשרית. אלא שהתעלומה מתבררת מהר מאוד: פקחי החנייה העירוניים מתעלמים מחוק חניית נכים ופשוט מחלקים דו"חות בלא הבחנה.
בסעיף 2 בחוק חנייה לנכים (תשנ"ד-1993) נקבע כי מותר לנכה להחנות את רכבו במקום האסור לחנייה, אם אין הפרעה ממשית לתנועה. החוק מממש הלכה למעשה את הפסוק: "וְלִפְנֵי עִוֵּר לֹא תִתֵּן מִכְשֹׁל" (ויקרא יט, יד): מדרכה גבוהה, פנס לילה באמצע הדרך, חנייה צפופה וכל מיני זוטות, שלרוב העין אינה מתעכבת עליהם, מערימים מכשול על ציבור שלם. ההקלה בחוק מאפשרת לבעלי מוגבלויות להתנייד ביתר קלות בדרכים.
אך כמו בסיפור קפקאי במיוחד, ההגבלה בחוק לא מנעה חלוקת דו"חות ללא הבחנה. היו שכיתתו את רגליהם על מקלות הליכה ועל כיסאות גלגלים לבתי המשפט לתעבורה. אבל מרבית בעלי תג הנכה, שהתנועה קשה להם בלאו הכי, פשוט שילמו את הדו"ח. שערו כמה אנשים נעשקו ושילמו שלא בצדק, רק בגלל הביורוקרטיה הענפה?
משנערמו התלונות על שולחני, והתברר כי ציבור הנכים הפך לאחד מפרנסי הרשויות המקומיות, נולדה הצעת החוק שאושרה לאחרונה בכנסת ולפיה דו"חות לבעלי תג נכה יינתנו בתיעוד בלבד.
אם כך, החל מה-19 באוגוסט, חובת ההוכחה תחול על העיריות. קנס לרכב נכה יינתן רק אם הרכב צולם באופן המוכיח הפרעה ממשית לתנועה, ולהודעת תשלום הקנס יצורף הצילום.
כמי שנאלץ תמיד ללמוד את כל התורה כולה על רגל אחת, אני נזכר לא אחת בכלל שהציע הלל הזקן: "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" (תלמוד בבלי, שבת לא ע"א). כעבור שנים, לימד אותנו גם רבי עקיבא: "ואהבת לרעך כמוך – זה כלל גדול בתורה" (בראשית רבה כד, ז). אני מבקש שכולנו נעמוד לרגע על רגל אחת, ונעמיד את עצמנו במקום הזולת. "