הפרק אוטופיה

Jullians

New member
הפרק אוטופיה

מה ששודר היום ביס ראיתם? מה דעתכם על הפרק? מעניין למרות שקצת לא מובן בנושא המאסטר... though בטח נדע בפרק הבא... משם מה היו לי תיאוריות מוזרות בקשר לשעון של המאסטר ולשעון שהופיע בפמילי אוף בלוד... אבל מיד ביטלתי אותם.

XUXA141

New member
כזה תענוג לראות שוב את הפרק הזה..

קודם כל כי בניגוד לפרקים אחרים שבהם רק מזכירים מה היה בעבר,פה אשכרה הראו קטעים - הקטע של רוז עם לב הטרדיס, הקטע של השעון מפמילי אוף בלאד, הקטע של היד של הדוקטור, הציטוט של הפנים של בו וכו'. זה עדיין כיף לראות איך מרתה מתעצבנת כשהיא מגלה שרוז נוסף לכל היתה בלונדינית, ואיך לג'ק כל כך אכפת ממנה. כאן אנחנו מגלים גם את הדברים הקטנים שעד כה לא היו ידועים על ג'ק, כמו התכונה הבולטת שלו - לא למות, ולכן ההסבר על למה הדוק נטש אותו בזמנו. הקצוות מתחברים בצורה מופלאה, כולל הרמז בדבריה של מרתה על זהות המאסטר (ולא אוסיף ,למי שלא ראה עדיין), והקולות שפרופסור יאנה שמע כל הזמן או השיחה בין מרתה לבין הילד הבודד... גם הקישורים לטורצ'ווד מסתדרים כל כך יפה. (רק משהו אחד לא ברור לי - בטורצ'ווד , בפרק הסיום, כמה שאני זוכרת, הטארדיס היתה קרובה לבסיס שלהם, כך שהיה משב רוח וקולות אופיינים, אבל בתחילת הפרק אוטופיה ג'ק צריך לרוץ כדי להגיע אל הטארדיס, כי היא ממוקמת במקום כלשהו בחוץ. ) כל כך הרבה סגירות מעגל, כל כך הרבה מידע חדש למי שלא ראה, פשוט ללקק את האצבעות. (חוצמיזה אני מתה על הפלירטוטים שלג'ק עם כל מה שזז - גברים, נשים, יצורים.., והם, בעיקר הן, תמיד מרוצות "זה דווקא לא מטריד אותי" אומרות גם מרתה וגם צ'נטו.

נועהדוב

New member
הטארדיס בפרק עמדה

במקום שהיא עמדה בפרק עם הסליתין. אל תשכח שהטארדיס ניסתה להתחמק מג'ק.

רייvבלה

New member
יש משהו שאני לא מבינה...

איפה בציר הזמן של טורצווד נכנס הדוקטור? זה נראה כאילו ההדוקטור וטורצווד בכלל לא מתחברים כי ג'ק לא מדבר על טורצווד בכלל

XUXA141

New member
לפי מה שאני מבינה..../images/Emo58.gif

אחרי שהדוקטור נטש את ג'ק בסוף העונה הראשונה של הדוקטור, ג'ק נאלץ להגיע ל1862 או משהו כזה, ולחיות איזה מאה שנה עד שהוא פוגש את הדוקטור עכשיו. בזמן הזה הוא נתפס על ידי טורצ'ווד המקורית (זה מופיע בטורצ'ווד 2) ומאלצים אותו לעבוד איתם עד היום. הפגישה הזו של ג'ק והדוקטור מתחברת לסוף עונה 1 של טורצ'ווד, אחרי שג'ק הציל את העולם, מת לאיזה חודש, והתעורר. במקביל, המאסטר שולח את טור'צווד לחקור במקום אחר כהטעיה ואז ג'ק נשאר לבד לעזור לדוקטור.

nick at noon

New member
1869

מה שקצת מעצבן זה שהייתה עונה שלמה של טורצ'ווד שבה ג'ק נמצא ואין מושג למה הוא שם או מתי הוא הגיע לזמן הזה ואז פותרים את זה בפרק של דוקטור הו.

Yaki J

New member
ההסבר הרבה יותר טיפשי

הBBC מסווגת את "טורצ'ווד" כסדרה למבוגרים (אחרי הווטרשד במונחים בריטים) ולכן אוסרת איסור מוחלט להראות סמלים של דוקטור הו בסדרה (כלומר: לא דוקטור, לא טארדיס ובעבר לא מלווה, אבל לאור עונה 2... אני לא כל כך בטוח) כדי שילדים זכים רכים ותמימים לא יתפתו לצפות בסדרה. אותו כנ"ל עובד הפוך - לא יראו את ההאב של טורצ'ווד בדוקטור הו על מנת שילדיםפ הצופים בדוקטור הו לא יתפטו לחפש את הסדרה עם קפטן ג'ק ולכן השכתוב הבלתי הגיוני והטפשי הזה (מה גם שבמקומות כמו ארה"ב דוקטור הו משודרת בערוץ נפרד מהערוץ בו טורצ'ווד משודרת וצריך להסביר לצופי דוקטור הו מה קרה).

nick at noon

New member
הוא לא מדבר על

טורצ'ווד מפני שהוא בטח יודע שהדוקטור לא ישמח לגלות שהוא עובד בשביל טורצ'ווד.

XUXA141

New member
לא מסתדר לי.

בשביל שהוא ירגיש את הרוח היא היתה צריכה להיות - בתוך המתחם או ליד הדלת שלו, עם דלת פתוחה, אבל עובדה שהוא רץ, ורץ הרבה, ועוד היה צריך לקפוץ.

Tristana

New member
המממ... אולי הקשר הוא יותר...

...פסיכולוגי, מאשר פיזיאולוגי, כלומר מי ששמע את הטארדיס מופיעה פעם אחת, ישמע אותה תמיד.... מה גם שהוא עצמו היה נוסע פעם... לא ממש זוכרת את הפרק, אבל בטוח ששאר חברי טורצ'ווד לא שמעו שום דבר מוזר.... או אולי זה פשוט מקרה נוסף של suspension of disbelief ....

nick at noon

New member
עניין הרוח באמת לא הגיוני

אבל הגיוני שהוא שמע את הטארדיס ועדיין היה צריך לרוץ רחוק. ראינו פעמיים כבר את מיקי שומע את הטארדיס מרחוק ואז רץ מרחוק כדי להגיע.לגבי הקפיצה, הוא היה צריך לקפוץ רק בגלל שהדוקטור הפעיל מיד את הטארדיס שוב ברגע שהוא ראה אותו.

Lior Knight

New member
לגבי הטרדיס

הרוח באה מהמעלית שיש לטורצ'ווד (הלבנה שיורדת) שבזמנו גוון שאלה את ג'ק איך זה שאף אחד לא נופל דרך החור כשהמעלית למטה. כנראה שהטרדיס נחתה כשמהעלית הייתה בתוך המתחם, ואיתה ג'ק עלה למעלה בזמן שהחבורה הגיעה מהכניסה השנייה.

Tristana

New member
הפרק הזה...

...ושני הבאים הם האהובים עלי בעונה השלישית, אין בהם רגע שלא אהבתי... ג'ון סים נהדר! End of the universe. Have fun. Bye bye! - נורא אהבתי איך הוא אמר את זה... חמוד... רק מה, נראה לי שפיספסתי את כל הנקודה, כי עד עכשיו (וראיתי את הפרק כמה וכמה פעמים) לא הבנתי מה זה "פרויקט אוטופיה"...

XUXA141

New member
פרוייקט אוטופיה נשען על אגדה.

האגדה מדברת על מקום קסום, מעין גן עדן, שיהווה מפלט לכל בני האדם עם קץ האנושות. היות ואי אפשר להשאר בכוכב הזה, צריך למצוא מקום אחר לשרוד. והפרוייקט הוא להטיס את כל בני האדם לשם. (בלי לדעת באמת איפה זה ומה זה המקום הזה). אגב, למה באמת הטרדיס מנסה להתחמק מג'ק? מה הוא עשה? זה נראה כל כך קר לב לברוח ממנו ולנטוש אותו רק בגלל שהוא עכשיו מסוגל לא למות, הרי הוא לא אשם בזה.

Tristana

New member
thanks....

חשבתי שזה משהו כזה, אבל הנחתי שהם כן ידעו בדיוק היכן נמצא היעד שלהם.... בקשר לג'ק, כמו שהדוקטור עצמו אמר, זה לא יותר מדעה קדומה בקשר למצב שלו.... יש אנשים שלא אוהבים בני גזע אחר, הדוקטור לא אוהב אנומליות קבועות בזמן....

nick at noon

New member
לא לפי מה שאני הבנתי ../images/Emo58.gif לסוף עונה 3

פרוייקט אוטופיה היה פרויקט שהתחילו כמה אלפי שנים לפני הזמן שבו הדוקטור היה באוטופיה. זה היה אמור להיות מפלט לאנושות לסוף היקום. כל מה שהיה לבני אדם, בכוכב שבו הוא היה, זה מקום שאליו הם צריכים להגיע. לכן הם היו צריכים להפעיל את החללית. הם אומנם לא יודעים מה זה המקום הזה אבל הם יודעים שהוא אמיתי והם יודעים לאן הם אמורים להגיע. בפרק סיום עונה 3 מגלים מה קרה לכל בני האדם האלו. הם נשארו בחיים על ידי כך שהראשים שלהם נשמרו בתוך המכונות בצורת כדורים מעופפים האלו. המאסטר הביא אותם חזרה לזמן שלנו.

לפי מה שהבנתי

זה בגלל שרוז החייתה את ג'ק עם הבדוולף משהו (הקיצר הטארדיס) אז הטארדיס דוחה אותו בגלל זה, משהו כזה?

למעלה