הפרק היומי - "ג'יליאן של הרוחות"

Fairywitch

New member
ולאן נעלמו שני האנשים שבאו איתם

בפרק הקודם?

rocket

New member
הפרק היומי - "ג'יליאן של הרוחות"

חוו דעתכם, אני אצתרף מעט מאוחר יותר

nick at noon

New member
שני האנשים

דבר ראשון כמו שגלבטרון אומר שוב ושוב הפרקים לא שודרו בסדר נכון. דבר שני בין כל פרק הם עוברים בעולמות שלא מראים לנו. הם עוברים למעשה בהמון עולמות ואנחנו רואים רק את המעניינים מהם. פרק הבא למשל לא ימשיך עם עולם הנודיסטים (איזה קור). שני האנשים שבאו איתם מהעולם של הפרק הקודם בטח נשארו בעולם שאליו הם הגיעו. הרי אין להם מה להמשיך לגלוש - הם לא מחפשים את הבית שלהם.

גלבטרון

New member
שיחה על 'Gillian of the Spirits'

עוד פרק מעולה של "גולשים בזמן". עלילה טובה, סיפור רקע טוב + איזכורים ממאורעות בפרקים קודמים. לא מספיק הומור לדעתי, כפי שהיה ב-Into the Mystic אבל אני לא אחזיק זאת כנגד הכותבים. כמובן שגם כאן יש פה ושם טעויות, כגון במערבולת בסוף הפרק, שארטורו מציין כי היא תשאר פתוחה למשך 60 שניות כאשר היא בעצם נשארת פתוחה ליותר משתי דקות אבל זה לא כל כך נורא. מה שמעניין הוא מצבו של קויין ב"מישור הכוכבי" (כפי שמתרגמי הפרק בחרו לקרוא לזה). לא בדיוק ברור כיצד קויין מתקיים שם (מה קורה אם הוא צריך לשירותים) או למה הוא לא נופל למעמקי האדמה או מרחף לחלל. אבל מה שיותר מעניין הוא מה קרה למעיל של קויין? כאשר הוא נכנס לעולם הזה הוא לבש מעיל וכשהוא יצא הוא לא, מעניין, לא? אבל לדעתי ההחמצה הגדולה בפרק היא שהם לא הביאו את אלכס ברוהאנסקי (ששיחק את פבל הנהג מונית בפיילוט וב"לתוך המיסטי") לתפקיד נהג המונית שמסיע את קויין וגוליאן למחסן של סוכני האנטי-טק. זה היה עושה את המחווה ל"נהג מונית" יותר מהנה.

nick at noon

New member
צריך לאחד הודעות

כי רוקט פתחה שרשור על הפרק באותו זמן. לא היה המון הומור אבל כן היה קיטורים רציניים של ארתורו ובכל זאת גם כמה בדיחות שלו (שכבר הספקתי לשכוח מה הם). באמת חבל שלא הביאו את הנהג המונית הקבוע אבל בכל זאת היה מצחיק. קודם כל אני אוהב את זה ששילבו כמה בעיות. שלא כמו עולמות רבים בעונה 1 שבהם היה קל מאוד לתמצת את הפרק במשפט אחד קצר כאן יש שילוב של גורמים. אומנם בגלל זה באמת לא נכנסים לעומק בעיות של מישור כוכבי או עולם ללא טכנולוגיה, אבל זה הרבה יותר נחמד כשיש כמה דברים שקורים בו זמנית. הם הגיעו עם טיימר מקוקל לעולם בלי טכנולוגיה ובלי קווין, שתקוע במימד כוכבי, אבל יש ילדה אחת שיכולה לתקשר איתו. והם נאלצים לסמוך על עזרה של אבא של קווין שבכלל בוגד בהם. אבל אחד הדברים שהכי אהבתי זה הרעיון של ארתורו שאם יש אין סוף עולמות אז גם יש אין סוף גולשים. בעצם הגיוני שיש קבוצות זהות של גולשים שמסתובבות אי שם.

לפחות הבחור במלון היה אותו אחד...

קווין נפטר מהמעיל כמו שכולם נפטרו ממנו, לא נראה לי שזו צריכה להיות בעיה. מה שמוזר לי, זה למה רמי היה כל כך מופתע מזה שוויד וקווין התמזמזו? הוא היה צריך להיות מופתע אם היו אומרים לו שזה אף פעם לא קרה... ושמתם
לזה שהסוס כן ראה את קווין, ולכן הוא השתולל וברח. מה זה אמור לבטא, שלבע"ח יש תודעה שונה?

nick at noon

New member
נו מה הבעיה

קווין הוריד את המעיל שלו והמעיל נשאר במישור הכוכבי של העולם הזה זרוק איפשהו. הבעיות האחרות יותר בעיתיות ואולי קשורות לזה שהמישור הכוכבי הוא משהו מטפיזי - כלומר הקיום במישור הזה הוא לא דומה לקיום במישור שלנו - לא צריך שם לתחזק את הגוף - זה משהו כמו המטריקס - הגוף שלך קיים כי אתה חושב שהוא קיים והוא לא מרחף כי אתה יודע שהוא לא אמור לרחף.

גלבטרון

New member
אבל הדבר לא מסביר...

איך בדיוק קויין יכול להיכנס למונית ולנסוע בה כי נרי הוא לא יכול לדעת בחפצים ואנשים.

nick at noon

New member
שוב זה מה שניסיתי להסביר

כמובן שמה שאני מציע זה תיאוריה, רעיון. אני לא יודע אם ככה היוצרים חשבו על הפרק. זאת בעיה שיש הרבה פעמים בסדרות ג'אנר כאלו. אני זוכר פרק של מסע בין כוכבים עם דבר כזה ופרק של באפי עם משהו כזה ובטח יש עוד המון. איך שאני מסביר את זה לפחות במקרה הזה זה ככה: קווין לא באמת שם. המישור הכוכבי הזה הוא איזושהי מקבילה לעולם ההוא אבל הוא לא עולם מוחשי כמו עולמות מקבילים. מה שנמצא במימד ההוא זו התודעה של קווין והוא מקרין את עצמו כמו שהוא רואה את עצמו. אם הוא נמצא בתוך המכונית הוא לא נע בגלל שהמכונית נעה אלא מפני שהוא מאמין שהוא אמור לנוע בתוך המכונית ולכן הוא נע עם המכונית. ושוב אם הוא היה חושב על זה הרבה זמן הוא גם היה יכול לעוף. כל מה שהוא היה צריך לעשות זה להחליט שהוא נמצא במעלית.

Fairywitch

New member
ממש כמו במטריקס../images/Emo9.gif

זה הסבר דחוק, אבל יפה. וזאת הבעיה שיש לי באמת תמיד עם סיפורי רוחות וכאלה. אבל- הוא גם ניסה להרים את האבן, מאמין בזה לגמרי- ולא הצליח... אז זה באמת קצת דחוק, לא יודעת
זה מה שאני אוהבת בהארי פוטר- הרוחות שם לא יושבות ולא הולכות- הן מרחפות מעל משהו במקום לשבת, והן גולשות. רולינג

nick at noon

New member
יותר מסובך

בשביל להרים אבן צריך ממש להזיז משהו בעולם. בשביל לנסוע במונית הוא צריך פשוט להזיז את עצמו במקביל לתזוזת המונית. כלומר הוא לא משנה מיקום של שום דבר בכך שהוא נמצא במונית.

Fairywitch

New member
אה!!! יפה, אהבתי../images/Emo2.gif

הוא בעצם מרחף לו עם תנועת המונית, כמו הרוחות שהזכרתי. אהבתי.

גלבטרון

New member
תיאוריה נחמדה מאוד

אבל היא מצריכה שליטה של קויין על כל דבר מכיוון שנניח ואתה צודק והוא "מסוגל" לנסוע במונית כי כך הוא מאמין הוא לא שולט בתנועה של המונית. כלומר, כאשר הוא הולך או רץ הוא שולט בקצב אבל כאשר הוא נוסע במונית הוא לא שולט, מה אם הנהג פתאום היה מאיץ או לוחץ על הבלם? אז הוא לא היה מוכן לכך ומשמע שהוא היה צריך לרחף באויר בתנוחת ישיבה למס' שניות עד שהוא היה מתאפס על המצב. אבל אני חושב שהבנו כי המטרה של מצבו של קויין היא בשביל לקדם את העלילה ולכן ניתן להבין את ה"יחודיות" שלה. הרי זו לא תוכנית שעוסקת ב"מישור הכוכבי" אלא ביקומים מקבילים.

nick at noon

New member
אם כבר מתעמקים בזה

וזה לא באמת נחוץ כמו שאתה אומר. זה שקווין תופס את עצמו בהתקדמות לינארית של זמן זו סתם תפיסה שלו. הסיבה שדברים כמו תזוזה לא צפויה של המונית לא מוציאים אותו מפוקוס בנקודת הישיבה היא שהוא בתת מודע עמוק של המודעות שלו בתוך המישור הכוכבי יודע איך היא תזוז. הגיוני שהשמישור הכוכבי שלמעשה לא משפיע על המישור האמיתי לא מוגבל בהגדרות של מה שכבר קרה ומה שעוד יקרה. זאת סתם תיאוריה כמובן אבל היא קשורה למה שנאמר על רוחות. הרי זאת הסיבה שמדיומים מתקשרים עם רוחות וישויות שקיימות במישור אחר ושואלים אותם לא רק על העבר אלא גם על העתיד.

Wing Chan

New member
הבחור במלון הוא כמעט תמיד אותו אחד

עפ"י מה שאני זוכר, לפחות.

למעלה