הפרק היומי - "ג'יליאן של הרוחות"

MetalSlider

New member
רוב המאמינים ברוחות

מאמינים שבע"ח מסוגלים לראות רוחות(בדרך כלל מדובר על כלבים סוסים ותרנגולות(?) )

GrandPrix2006

New member
פרק נחמד ומעניין

גורם לך קצת לחשוב על 'חולי הנפש' ועל כל הדברים שהם רואים שלא ניתנים להסבר. כנראה שזה נכון - אנחנו באמת לא יכולים להתמודד עם דברים שנראים לנו לא הגיוניים. אהבתי את הרעיון של העולם הזה ש'מפחד' מטכנולוגיה והכל מתקדם שם בקצב איטי. סה"כ פרק חביב ביותר.

Wing Chan

New member
אחלה פרק. (+ בקשה)

נכון היו פה ושם פאקים (למשל עם המעבורת) אבל חפיף. אחלה פרק בסה"כ, רק לא הבנתי את העיניין עם האודם של המעבורת השנייה. מעבורת ייחודית של המישור האסטרלי או מה? אם כן, איך היא לפתע נוצרה? הרי מישהו היה צריך להפעיל אותה. והקונוטציה היחידה שעולה לי לראש של שער מעבורת אדמדם שכזה הוא
...........................
קרומגס, ועוד לא ראיתי שהם הגיחו לסידרה. יש לי בקשה ואשמח אם מישהו יוכל למלא אותה\להפנות אותי לאנשהו: מישהו יכול להביא לי סיכום של הפרק הקודם? ההוא עם המכשף. אני זוכר אותו רק במעורפל משנים עברו, ופיספסתי אותו בשני מועדיו אתמול כי לא הייתי בבית כמעט כול היום, ולא התעוררתי היום לשידור החוזר של הבוקר. אז אם מישהו יוכל להפנות אותי לאיזשהו סיכום שלו, אבל סיכום של ממש, מפורט שכזה, אני מאוד מאוד מאוד (!) אשמח ואודה לו\לה.

גלבטרון

New member
אני יכול לנסות לסכם לך אותו../images/Emo58.gif

בתחילת הפרק אנו רואים חלום של קויין (עם ראיין) ולאחר מיכן אנו מגלים שראיין ביקש מווייד להישאר איתו אך היא סרבה והוא הלך לדרכו בעולם שאליו הם הגיעו (אבל לא לפני שהוא הוציא את הקליע מהכתף של קויין). הגולשים היו בעולם הזה 3 ימים וכאשר הם מגיעים לעולם הבא הם מגלים כי בעולם החדש במקום מדע האנשים בעולם זה מאמינים בכישופים ובעל טבעי. הם הולכים לרופא אליל שיעזור לקויין וכאשר הוא מבקש מהם לשלם הם בורחים ובעיקבות כך הרופא מוציא חוזה על על קויין האומר כי מוחו של קויין שייך לו, דבר הגורם לציידי ראשים לצאת אחר קויין. בינתיים, דרך מגדת עתידות הגולשים מגלים ש"המכשף", האדם הכי חזק בעולם הזה, הוא גולש כמוהם וכי רק הוא יכול להחזיר אותם הביתה. לאחר שעברו מס' סכנות בדרכם לבית המכשף הם ניפגשים עימו והוא אומר להם כי לפני שהוא יעזור להם הם צריכים לעזור לו ולהשיג בחזרה מאותו רופא אליל שרודף אחרי קויין תוכניות של המכשף שנמצאות אצל אותו רופא. הגולשים מביאים את התוכניות לעוזרו של המכשף שמנסה למנוע מהם לראות אותו אך קויין מצליח לחמוק מימנו ופוגש במכשף שמתברר הוא כפיל שלו שהמציא את הדמות של המכשף כדי לבצע עסקים בעולם הזה. כאות תודה על עזרתם המכשף מתכנת את הטיימר של הגולשים כך שהוא יקח אותם הביתה. הגולשים מגיעים לעולם הבא אך יש להם פחות מדקה להיות בו, הם מוצאים עיתון בו מסופר על המשפט של או.ג'י סימפסון וחדשות אחרות (שהתרחשו במציאות אצלנו) וקויין בודק את השער של ביתו כדי לוודא שהם אכן בבית אך השער לא חורק, דבר שהוא עשה מאז שקויין היה בן 12. הגולשים מסיקים כי הם לא הגיעו הביתה וכאשר המערבולת נפתחת הם גולשים לעולם הבא. כמס' שניות לאחר מיכן אנו רואים את אימו של קויין יוצאת מהבית אם הגנן אשר אומר לה כי הוא תיקן את השאר ושלא תדאג כי הוא בטוח שקויין יחזור הביתה יום אחד. לאורך כל הפרק יש מחוות רבות ל"קוסם מארץ" עוץ. כדי לדעת על חלק מהם אני מציע שתקרא את השירשור על אותו פרק. זהירות!!! ספויילר!!! + המערבולת הייתה אדומה ב"מישור הכוכבי" לא עקב הקרומגס אלא כדי לסמל שהיא נפתחה במישור "הכוכבי".

nick at noon

New member
המערבולת במישור הכוכבי

נפתחה בגלל המערבולת במישור שלנו. אני מניח שכל פעם שנפתחת מערבולת במישור שלנו נפתחת אחת גם במישור הכוכבי.

rocket

New member
דעתי על הפרק ,

(כותבת פעם שניה, פעם ראשונה לא נשלח)
אינטרקציה מעולה בין הדמויות
עולם מעניין למרות שלא ידוע עליו יותר מדי (למה הם כל כך אנטי טכנולוגיה?)
הופעת אורח של מר. מלורי. אני אוהבת כשהוא מופיע.
"דיאלוגים" ממש טובים בין קווין לבין שאר החבורה
יציאות מעולות של ארטורו
יציאה מעולה של קווין - "ask him if he has a better idea" !!!!
ג'יליאן - השחקנית - כל כך מתאימה לדמות !!
סביר להניח שמלורי האבא ישתנה קצת אחרי ה"מפגש" עם הבן המת שלו, כנ"ל לגבי אמא של ג'יליאן וג'יליאן עצמה. ככה אני אוהבת, כשהם משאירים חותם בעולם מבלי לשנות את כל העולם מכף רגל ועד ראש.
(וויד מתה על קווין
)
עדיין לא הבנתי את הקטע של המערבולת האדומה ... למה ואיך היא נפתחה בדיוק אחרי המערבולת המקורית ?? ואיך זה שקווין היה בטוח כל הפרק שאם המערבולת תיפתח זה הסיכוי היחיד שלו לעזוב את העולם הזה וברגע שהיא נפתחה הוא מייד הבין שהוא לא יכול לגלוש?
לגבי הסוס - זה נורא טבעי שהסוס הגיב לקווין. זה ידוע שחיות שומעות בתדרים שבני אדם לא שומעים ומרגישים דברים שבני אדם לא מרגישים, אז זה מאוד טבעי שהסוס הרגיש את הנוכחות של קווין אפילו אם לא ראה אותו באמת.

גלבטרון

New member
הסבר

1) נאמר בפרק שאחרי הירושימה כל העולם החל לראות בטכנולוגיה כדבר שיקדם את סוף העולם ולכן הפסיקה הטכנולוגיה להתקדם או יותר נכון היא מתקדמת ממש לאט. 2) קויין היה בטוח כי ברגע שהמערבולת תיפתח הוא יוכל לגלוש עם חבריו אך כאשר המערבולת נפתחה הוא גילה שהוא לא יכול לגלוש עקב מצבו. המערבולת האדומה היא אותה מערבולת שבה גלשו שאר החבורה היא פשוט נפתחה בעיכוב של מס' שניות במישור הכוכבי (כנראה שזה דבר טבעי שהמערבולת עושה ואנו פשוט לא שמים לזה לב מכיוון שאנו לא במישור הכוכבי). ברגע שהמערבולת נפתחה במישור הכוכבי יכל קויין לגלוש בה.

rocket

New member
פספסתי את הקטע על הירושימה ...

אני אראה מחר שוב , תודה!

Fairywitch

New member
ולמה היא הייתה אדומה?../images/Emo58.gif

האם הכותבים כבר חשבו בשלב זה על הקרומגס?

Shaycus

New member
בקשר ל2

אני לא מבין, מה זה "כאשר המערבולת נפתחה הוא גילה שהוא לא יכול לגלוש עקב מצבו"? המערבולת נפתחה והוא מיד אמר, "טוב תגלשו אתם אני נישאר כאן", הוא אפילו לא ניסה לקפוץ.. ועוד שאלה, הוא ידע שתיפתח המערובלת האדומה? או שזה היה פתאום ככה וגם הוא היה מופתע שזה קרה? זאת פעם ראשונה שהמערובלת האדומה נפתחת? זה קשור איכשהו לעולם עם הקוסם?

nick at noon

New member
באמת מוזר

אבל אני מניח שלמערבולת יש איזשהו כוח משיכה כך שכשעומדים לידה אפשר להרגיש אותה. אנחנו תמיד רואים שיש רוח כשהמערבולת נפתחת. קווין לא הרגיש את המערבולת, הוא לא הרגיש את הרוח ממנה. אולי הוא אפילו ניסה לעבור דרכה לפני שראינו אותו באור שלה. הוא לא ידע שהמערבולת האדומה תפתח. הוא נראה מופתע כשהיא נפתחה. ההנחה היא שזו לא הפעם הראשונה שהמערבולת האדמוה הזאת נפתחת. אנחנו הרי לא רואים את המישור הכוכבי והמערבולת הזאת נפתחה במישור הכוכבי. אז הגיוני שמערבולת כזאת נפתחת כל פעם שנפתחת מערבולת רגילה. והסיבה היחידה שהיא אדומה היא כדי שיראו שהיא מערבולת שונה.

Fairywitch

New member
מסכימה עם הכל, ויש עוד משהו-

קווין לא צריך לפתוח דלת במונית כדי לצאת- אז איך הוא ישב בתוכה ולא נפל החוצה

Shaycus

New member
תקרא

את מה שרשם nick at noon טיפה יותר למעלה, אני דווקא תומך בגישה שלו..

למעלה