הפרשה לפיצויים במקום 100% פיצויים

מצב
הנושא נעול.

zigfrid1

New member

הנני מועסק כמנהל תמיכת לקוחות בחברה מפברואר 1999. במסגרת עבודתי מופרשים לי % 1/3 8 ע"ח פיצויים לקרן הפנסיה. קיימת פיסקה בחוזה הפנסיה ( מבטחים/מעסיק/אנוכי) לפיו תשלומי המעסיק ע"ח פיצויי פיטורין יבואו במקום חובת המעסיק לתשלום 100% מפיצויי הפיטורין שיגיעו לי לפי סעיף 14 לחוק ... אומנם אני מוותר לפי סעיף זה על 100% אך האים זה אומר שבמידה ואנני זכאי ( כלומר אתפטר מרצוני), לא יוכל מעסיקי למנוע ממני סכומים אילו? האים המעביד מותר מראש על כל זכות שיכולה להיות לו להחזר כספים מתוך תשלומיו ?

אם תעזוב את עבודתך בנסיבות שאינן

הנני מועסק כמנהל תמיכת לקוחות בחברה מפברואר 1999. במסגרת עבודתי מופרשים לי % 1/3 8 ע"ח פיצויים לקרן הפנסיה. קיימת פיסקה בחוזה הפנסיה ( מבטחים/מעסיק/אנוכי) לפיו תשלומי המעסיק ע"ח פיצויי פיטורין יבואו במקום חובת המעסיק לתשלום 100% מפיצויי הפיטורין שיגיעו לי לפי סעיף 14 לחוק ... אומנם אני מוותר לפי סעיף זה על 100% אך האים זה אומר שבמידה ואנני זכאי ( כלומר אתפטר מרצוני), לא יוכל מעסיקי למנוע ממני סכומים אילו? האים המעביד מותר מראש על כל זכות שיכולה להיות לו להחזר כספים מתוך תשלומיו ?
אם תעזוב את עבודתך בנסיבות שאינן
מזכות אותך בפיצויי פיטורים ובהנחה שאין ולא יהיה בינך לבין המעביד הסכם שמחייב אותו לשלם לך פיצויי פיטורים בכל מקרה גם אם אתה מתפטר, יהיה המעביד זכאי לקבל לידיו את ערך פידיון הפיצויים שהוא הפקיד.

שיר ורד

New member
תשובות

תשובות
בדרך כלל הסכם כזה, הוא הדדי, אתה מותר על 100% פיצויים והמעביד מתחייב לשחרר את הפיצויים גם במקרה של התפטרות כאילו היו אלו פיטורים. המעביד רשאי לבקש את ביטול הפיצויים בבית דין לעבודה בנסיבות מסוימות(למשל גניבה ע"י העובד מהמעביד), ואם יזכה בדין, יוכל לבקש החזר מתוך כספי הפיצויים שהופרשו לקרן.אם אתה עובד מכח הסכם קיבוצי או הסכם הרחבה כלשהו ובהם מוזכרים מקרים בהם לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים או תהיה זכאי לפיצויים מופחתים, יוכל המעביד לתבוע בבית הדין לשלול ממך את הפיצויים אם התקיימו התנאים המתאימים בהסכם. ליתר פירוט מומלץ להסתכל בפרק "אישור כללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים" המופיע בסוף הקישור המצורף.

מצב
הנושא נעול.
למעלה