הפרת זכויות

roy1711

New member
הפרת זכויות

יש לי בעייה כלשהי. לפני חצי שנה עבדתי בהוצאת ספרים כלשהי ופוטרתי. מספר חודשים לפני שעזבתי הצעתי להם ( אף הכנתי להם תוכנית עסקית ) לספר. יש לציין שהספר הוא אוסף של יצירות וזה לא יצירות יחודיות להם, כגון: ביאליק כלומר הם לא המציאו את הגלגל ויש עוד הוצאות שמציאות ספרים מסוג זה. פוטרתי ונאמר לי שהספרים שלי לא רווחים . אני ראיתי את הספרים האלו דווקא כרווחים ולען החלטתי לפתוח עסק משלי והוצאתי ספר דומה אך השם אחר כל החומר מוקלד ולא צולם או נלקח מהם עטיפה שונה הזכויות יוצרים לגביי השירים שילמתי וקיבלתי עליהם זכויות. כלומר אין כל קשר אליהם. לפני שבוע התקשרתי לבקש מהם איזו מסמך( שלא קשור לספר ) והם לא רצו לדבר איתי בטענה נשנלח אליי מכתב מעו"ד בנוגע להפרת זכויות. את המכתב עדיין לא קיבלתי אבל האם הפרתי זכויות ?? עוד כמה נתונים שאני רוצה להביא לידיעתך. ברגע שעזבתי את מקום עבודתי יצירתי קשר עם בתי ספר שקנו ממני את הספרים לאותם בתי ספר לא הוצע הספר ממקום עבודתי הקודם מכייון שהם הפסיקו לייצר אותו ובנוסף אני היחידי בכל החברה שטילפתי בנושא הזה ואחריי אף אחד לא יידע איך לטפל מזה מכיוון שאני הוא זה שקבעתי את המחירים ערכתי דאגתי להפקה בדפוס וחוזים ותשלום עבור אותם ספרים , ולכן הצעתי להם את הספר שלי . האם יש פגם בכך ? אני מקווה שהבנת את הבסיפור ואשמח מאוד לתשובה האם ישנו פו איזשהו פגם ?

אדנדום

New member
גזל סוד מסחרי?

ייתכן שטענת ההוצאה לאור כלפיך היא מהתחום של סודות מסחריים - כלומר מידע עסקי-סודי של החברה שהעובד משתמש בו לאחר עזיבת מקום העבודה. קשה לענות לשאלתך מבלי לראות את המכתב שנשלח אליך, את חוזה ההעסקה שלך וכו'. מן הסתם, כאשר תקבל את המכתב, כדאי לך מאוד לפנות לעו"ד שיטפל בנושא.

על פניו בהחלט יכולה להיות בעיה

שלום roy1711, יש סיכוי משמעותי שזכויות היוצרים הם של המעסיק לשעבר ולא שלך, אבל על מנת לבחון עניין זה לעומק יש לבחון את מערכת היחסים עם המעסיק, את ההסכם ביניכם ואופן ההתנהלות הרגיל במקום העבודה ופרטים רבים נוספים. מומלץ מאוד שתפנה לייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

roy1711

New member
הבהרה קטנה

זכויות היוצרים לא שייכות למעביד זכויות היוצרים שייכות לאקו"ם ורכשתי אותם בכספי כמו שכל אחד יכול לרכוש ללא כל בעייה. יש לציין שהספר לא צולם מהם לא והוקלד מחדש ובטח שאי אפשר לבוא אליי בטענות לגביי העתקה כי שיר של ביאליק שייך אליו ולא אל המעביד שלי . דבר נוסף בהסכם ביני ובין המעביד אין כל איזכור ואף הקטן ביותר ליום שאחרי העסקתי שם. בחוזה מפורטים רק תנאי הבונוסים וההטבות במשרתי. ודבר אחרון שברצוני להדגיש פוטרתי מעבודתי עקב אי רווחיות ממשרתי ( הסיבה רשמוה במכתב הפיטורים ), וכפי שידוע לי הם לא מוציאים את אותו הספר במתכונת הזאת משתי סיבות האחת שאני טיפלתי ( ויזמתי ללא כל תמיכה מצידם ברעיון )בכל הנושאים ואף אחד אפילו לא התעניין ולא ידע מה הרווחים מהספר !!! ( מכיוון שנושא הספרים באותו גוף שעבדתי הוא שולי ביותר ), ולכן אף אחד לא יודע מה בדיוק עושים, ודבר שני בשוק הספרים אתה יודע מי המתחרים שלך ואם הם היו המתחרים שלי הייתי יודע, לכן לא גנבתי את הרעיון קיימים עוד מספר גופים שמוציאים ספר עם יצירות והרעיון שלי אומנם היה חדש עבורם אבל קיים היום בשוק לפחות אחד שפועל באותה שיטה. אני מקווה שהבנת את התמונה בצורה ברורה יותר ואשמח לענות על שאלות ולקבל עצות בנושא , כגון: איך לגבות את עצמי ומה הם יכולים לתבוע אותי אם בכלל. תודה ויום נעים

הניתוח שלך שגוי על פניו

בהחלט יכול להיות שזכויות היוצרים ביצירת האוסף, אותה הצעת למעביד בעת שעבדת שם (ואף הכנת תוכנית עסקית כדבריך), שייכים למעביד לשעבר. רוב הנקודות שהעלית כאן אינן רלוונטיות לשאלה המשפטית. אני שב וממליץ לפנות לייעוץ משפטי בהקדם האפשרי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

roy1711

New member
בהנחה שזה נכון

למרות שיש עוד כמה פרטים חשובים שקשה להגיד ולהסביר לך אותם 1. האם הם יכולים למנוע ממני לעשות את זה ? 2. מה העונש הצפוי על מקרה מסוג זה ? תודה ויום נעים

מונחים לא נכונים

כדי למנוע ממך לעשות זאת הם יצטרכו לבקש צו מניעה בבית משפט, בנוגע לסנקציה - הם יכולים לתבוע בגין הפרת זכויות יוצרים ועל פי החוק החדש שיכנס בקרוב לתוקף הם יוכלו לקבל בין 0 ל- 100,000 ש"ח גם ללא הוכחת נזק. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה