הפרת זכרון דברים

Ferbers

New member
הפרת זכרון דברים

אל תשאלו איזה עצבים.. אנחנו בחיפושים קדחתניים אחרי דירה להשכרה, לפניי שבוע סוף סוף מצאנו אחת, חתמנו על זכרון דברים (אשר לא צוין בו תאריך הכניסה לדירה, אל דובר על תחילת ספטמבר סוף אוגוסט) ונתנו 12 צ'קים עוקבים- הראשון ל- 1/9 וצ'ק ביטחון פתוח. אתמול הגענו לחתום על החוזה, אך מה גילינו? כי "בעל הדירה" שחתם איתנו על זכרון דברים ולקח מאיתנו את הצ'קים, הוא כלל לא בעל הדירה, הוא יהיה בעל הדירה ב-31/10 כשיסיים לשלם עליה בעליה החוקיים- הדיירים הנוכחיים,אבל עד אז הדירה כלל לא שלו.. גילינו את זה,כי הוא אמר לנו שהדירה לא שלו ושהבעלים שגרים שם כרגע מוכנים לצאת בסוף אוגוסט בתנאי שישלם להם את מלוא הסכום על הרכישה, אז הוא טען כי חסרים לו 20000 ש"ח, ואם נוכל לתת לו אותם במזומן כמפרעה ע"ח שכ"ד אז נוכל לקבל אותה בתאריך המובטח.. אמרנו לו שאנחנו לא בטוחים לגבי זה, נעשה מעט חושבים ונחזור אליו..לאחר שחשבנו על זה החלטנו שזה כולה דירה שכורה, ולא שווה לנו להתאמץ כ"כ הרבה עבורה, אז היום חזרנו אליו עם תשובה שלילית, ואמרנו שמבחינתנו להיכנס לדירה גם בסוף אוקטובר, אז הוא אמר בתגובה שהעסקה איתנו מבוטלת, הוא לא רוצה עסקים איתנו, ושכולה הוא ביקש שנתאמץ קצת ונעזור כדי שנוכל לקבל את הדירה בזמן, וניתק לנו את הטל' בפנים, פעם אחת לי ופעם לבעלי וסינן אותנו כל היום.. לפניי שעה הוא סוף סוך ענה לבעלי, ובעלי קפץ לקחת ממנו את הצ'קים, הוא בתגובה ביקש שנחתום לו על זה, אנחנו ביקשנו שיחתום לנו כי הוא זה שהפר את העיסקה ולא אנחנו, אז הוא אמר לי אין לי תביעות נגדכם..לא הזוי? לא הסכמנו לחתום על כלום, הצ'קים נשארו אצלו ובעלי חזר הביתה ואמר לו שניפגש בביהמ"ש.. בקיצור לשאלתי, האם זה חוקי לחתום על זכרון דברים על נכס שלא שלך בטאבו? האם אני יכולה לתבוע אותו על הפרת חוזה ועוגמת נפש בתביעות קטנות (בכל זאת הודעתי לבעליי הדירה שאנחנו מפנים,הזמנתי הובלה,את יס,בזק וכיו"ב) ?

אדם יכול לבחתים על זיכרון דברים

ולהיות דייר משנה ולא בעלי הדירה בטאבו אבל... הוא היה אמור לגלות שקיפות מלאה לגבי הקומבינה שעמד לעשות על גביכם..טוב שלא עשיתם איתו עסקים הוא נשמע מפוקפק לחלוטין. במשטרה תוכלו לגלות אם יש לו תעודת יושר הליך פשוט שעולה כמה שקלים וכך תוכלו לברר אם יש לו עבר עשיר בהתנהגות בעלת גוון פלילי או לא במקביל בהחלט בית משפט לתביעות קטנות רלוונטי ולגבי השקים אני מקווה שתבטלו אותם לאלתר כדי שלא ימסור אותם להזסדר חובו הוא נשמע אדם חסר גבולות...

למעלה