הפרת פטנט רשום

elcapitan

New member
הפרת פטנט רשום

שלום, השאלה שלי מתיחסת לפטנט רשום שהוא רחב היקף, כלומר מכיל מספר סעיפים שנוגעים לחלקים שונים במוצר שאין ממש קשר בינהם, ומנגד מוצר שמפר חלק מהסעיפים ובחלקים האחרים הוא שונה לגמרי. האם מוצר זה מפר את הפטנט או כמו ששמעתי שאומרים לפעמים שמספיק שמשנים משהו קטן וכבר אין הפרה של הפטנט. תודה,

הפרת פטנט

שלום elcapitan, ראשית, פטנט לא מתייחס למוצר אלא להמצאה. מוצר יכול להיות מיוצר בהתבסס על ההמצאה. אם הבנתי נכון, אז על פניו מצב כזה לא יכול להתקיים כלל. שכן אם אין קשר בין התביעות השונות בפטנט אז בעל הפטנט היה אמור לקבל הודעה שעליו לפצל את הבקשה למספר בקשות בהתאם לכלל הבסיסי: המצאה אחת - פטנט אחד. אפשרות אחרת היא שהניתוח לפיו מדובר התבסס על ה-specification ולא על ה-claims ועל כן יכול להיות שמדובר בניתוח שגוי. האם מדובר בשאלה תיאורטית או בשאלה "מהחיים"? בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

elcapitan

New member
הפרה

תודה על התיקון במונחים. אני לא ממש מהתחום ואני מתנצל מראש אם אני אטעה שוב. מדובר בשאלה תאורטית אשר נובעת מדיון שראיתי באחד הפורומים לגבי פטנט אמיתי המגן על תהליך שעומד בבסיסו של אתר אינטרנט מסוים. כתוצאה מהדיון חיפשתי את הפטנט וראיתי שמדובר בתהליך ארוך שמורכב ממספר תתי תהליכים. השאלה המעשית היא לגבי אותו פטנט: האם מישהו המקים אתר המממש חלק מהתהליך וחלק אחר מממש בצורה שונה חשוף לתביעה בגין הפרת הפטנט. השאלה התיאורטית היא האם יכול להיות מצב של פטנט רחב מדי שמרוב שהוא רחב הוא למעשה לא מספק הגנה ממשית? בברכה EC

הפרת פטנט - תביעות בפטנט

שלום elcapitan, לפטנט הרשום יש חלק שנקרא claims (תביעות), על מנת להפר את זכויות בעל הפטנט על המוצר/תהליך/אתר להפר לפחות תביעה בלתי תלויה אחת. אם היה שימוש לדוגמא, בשתי תביעות תלויות אך לא היה שימוש באף תביעה תלויה - למעשה אין הפרה של הפטנט. על כן, לו היינו רוצים לבחון את מקרה ספציפי היינו צריכים להבין מהם בדיוק החלק הזהה בפטנט ואצל המפר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
שאלה

למה כוונתך במשפט "אם היה שימוש לדוגמא, בשתי תביעות תלויות אך לא היה שימוש באף תביעה תלויה"? איך אפשר להפר תביעה בלתי תלויה בלי להפר את התביעה בה היא תלויה?

סנטימנט

New member
סליחה, טעות שלי בהבנת הנקרא

שמקורו בטעות כלשהי בטקסט שלך...

למעלה