הפשרה

שמלת תחרה1

Well-known member
איך אתם מפשרים בשר? ואפילו לחם וירקות?
מת לאחר שניסה להפריד המבורגרים קפואים
זה יכול לקרות לכל אחד: גבר בן 57 מוויילס מת מפצעיו לאחר שנדקר כשניסה להפריד המבורגרים קפואים עם סכין
 

lemner40

Well-known member
איך אתם מפשרים בשר? ואפילו לחם וירקות?
מת לאחר שניסה להפריד המבורגרים קפואים
זה יכול לקרות לכל אחד: גבר בן 57 מוויילס מת מפצעיו לאחר שנדקר כשניסה להפריד המבורגרים קפואים עם סכין
עד 30 מעלות בשר לא מתבשל
האפשרויות המהירות
1. לשים בתוך שקית זיפ אטומה ולהניח בתוך קערה עם מיים חמימים
תוך 15 דקות מופשר
2. להניח בתנור על הפשרה - כ 30 דקות
3. להניח על תבנית מתכת במקום חמים - כשעה
 

Harrington

Well-known member
מנהל
איך אתם מפשרים בשר? ואפילו לחם וירקות?
מת לאחר שניסה להפריד המבורגרים קפואים
זה יכול לקרות לכל אחד: גבר בן 57 מוויילס מת מפצעיו לאחר שנדקר כשניסה להפריד המבורגרים קפואים עם סכין
בדרך כלל זה הולך די מהר כשאני מוציא מהפריזר. אם לא, שם במיקרוגל. שם יש אפשרות להפשרה רגילה, אשר כשמו כן הוא, אבל לוקח המון זמן יחסית ואני די חסר סבלנות. אז בדרך כלל מחמם בשניים-שלושה סבבים של חצי דקה (הפסקה קצרה ביניהם כדי לא לחמם את הפלסטיק יותר מדי ולהימנע משחרור רעלים ככל שניתן), וזהו. אם עדיין נותר צורך, אני אכן מפריד עם סכין את מה שצריך.
 

משתפרת1

Well-known member
איך אתם מפשרים בשר? ואפילו לחם וירקות?
מת לאחר שניסה להפריד המבורגרים קפואים
זה יכול לקרות לכל אחד: גבר בן 57 מוויילס מת מפצעיו לאחר שנדקר כשניסה להפריד המבורגרים קפואים עם סכין
הפשרה מתוכננת (למשל של בשר לארוחת ערב שבת)- לא בעיה. מעבירה ערב קודם למקרר. למחרת אני יכולה להפריד את הנתחים ולעבד אותם.
הפשרה ספונטנית יותר- מכניסה למיקרוגל לתוכנית הפשרה לפי משקל, כשאני רושמת חצי מהמשקל האמיתי. אם עדיין קפוא מדי אפשר להוסיף אחרי כן עוד זמן הפשרה, לרוב זה יוצא חצי קפוא, מה שמאפשר לי לטפל במוצר ולהכין לבישול.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
הפשרה מתוכננת (למשל של בשר לארוחת ערב שבת)- לא בעיה. מעבירה ערב קודם למקרר. למחרת אני יכולה להפריד את הנתחים ולעבד אותם.
הפשרה ספונטנית יותר- מכניסה למיקרוגל לתוכנית הפשרה לפי משקל, כשאני רושמת חצי מהמשקל האמיתי. אם עדיין קפוא מדי אפשר להוסיף אחרי כן עוד זמן הפשרה, לרוב זה יוצא חצי קפוא, מה שמאפשר לי לטפל במוצר ולהכין לבישול.
איני יודעת להפשיר במיקרו,
 

אבי בן 1231

Well-known member
איך אתם מפשרים בשר? ואפילו לחם וירקות?
מת לאחר שניסה להפריד המבורגרים קפואים
זה יכול לקרות לכל אחד: גבר בן 57 מוויילס מת מפצעיו לאחר שנדקר כשניסה להפריד המבורגרים קפואים עם סכין
זה הסיכון הגדול ביותר!!!
לפני שמקפיאים בשר או עוף שאנו קונים אנו מחלקים למנות ואז מקפיאים.
בשר אנחנו מפשירים ערב לפני השימוש, במקרר.
צ'פטה, פיתה או בייגלה שאנו משתמשים אנו מפשירים על רשת בתוך התנור מבלי לחמם,
אך אם רוצים מידי מפעילים על מאוור ו 100ºC.
 

SupermanZW

Well-known member
כדי להימנע מהפרדה עם סכין, אם לא ניתן להפריד עם הידיים בלבד, שם בטוסטר אובן ל3 דקות, זה נפרד בקלות לאחר מכן.
 

ai27

Well-known member
אצלי הבעיה הגדולה היא דג קפוא.
אני תמיד מפריד עם נייר אפייה לפני ההקפאה כדי שהנתחים לא ידבקו
 

דיברגנט חדש

Well-known member
דג מתבשל מהר, איך הולך עם קוביות גזר?
או שאתה מגרד את הגזר?
שם את הדג בסוף לאחר שהיו חצי שעה באידוי.
אני שם גזרים שלמים ולעתים חותך ל-2 לאורך.
בהתאם לטריות הגזר, מחליט אם לגרד או לשים כמו שהוא עם הקליפה.
 

ai27

Well-known member
גם אני, אך לא רק בצל, אלא תפו"א וגזר.
אין כמו לאכול גזר מאודה ברוטב של הדג.
הרעיון מבחינתי הוא לא "לשבת על הסיר" - אלא לבשל באופן חמדני על אש קטנה
מקסימום הבצל ישרף.
גזר נשמע כמו תוספת טובה

לא מבין מה תפוח אדמה יתן - רוב האנשים סובלים מעודף בפחממות ולא להפך
 
למעלה