הפשרה

דיברגנט חדש

Well-known member
הרעיון מבחינתי הוא לא "לשבת על הסיר" - אלא לבשל באופן חמדני על אש קטנה
מקסימום הבצל ישרף.
גזר נשמע כמו תוספת טובה
כנ"ל, אין צורך להשגיח והואיל והשכבה התחתונה היא תפו"א, בכלל אין בעיה שיישרף קצת, יש כאלו שאפילו אוהבים אותו שרוף במקצת.
לא מבין מה תפוח אדמה יתן - רוב האנשים סובלים מעודף בפחממות ולא להפך
אם תפו"א זה הפחמימה היחידה שלך, אתה במצב טוב.
תפו"א הוא ראוי למאכל לעומת פחמימות ריקות.
 

ai27

Well-known member
דג קפוא הוא בעיה, נקודה
אפשר להשיג בישראל את כל הדגים טריים
כולל דגים שמיובאים מחול כמו סלמוון
אין שום סיבה להשתמש בדגים קפואים
לפעמים אני אוכל בערב מנת דג.
אין שום סיבה להשאיר את הדג טרי ושכל הדג יתקלקל כשאפשר לחתוך לנתחים ולהקפיא אותו
 

פולגאר

Well-known member
לפעמים אני אוכל בערב מנת דג.
אין שום סיבה להשאיר את הדג טרי ושכל הדג יתקלקל כשאפשר לחתוך לנתחים ולהקפיא אותו
במקרר הדג לא יתקלקל עד הערב וגם לא למחרת.
רצוי לא להשאיר מעל 3 ימים במקרר.
 

פולגאר

Well-known member
בכל זאת הדג מלא מים. בדרך כלל מומיאה את הדג מהמקפיא למקרר לילה לפני השימוש.
למה שיהיה מלא במים אם את לא מקפיאה אותו?
בחיים, אל תקני דג קפוא, מכניסים בו דברים שאת ממש לא רוצה בגופך כגון ה-STPP.

מי קונה דג קפוא?
קונים דג רק אצל קצב.
 
נערך לאחרונה ב:

ריקי זו אני

Well-known member
למה שיהיה מלא במים אם את לא מקפיאה אותו?
בחיים, אל תקני דג קפוא, מכניסים בו דברים שאת ממש לא רוצה בגופך כגון ה-STPP.

מי קונה דג קפוא?
קונים דג רק אצל קצב.
כשקונים דג מהקצב חייבים חייבים לדעת לבדוק את טריות הדג... זימים עיינים ובטן. מאחר וגד טרי אבל יומיים לא בקרור איננו דג עוד אלה פסולת... ודג שהיה קפוא איננו דג טרי. פשוט לדעת מה קונים ולדעת איך בודקים...
 

שמלת תחרה1

Well-known member
כשקונים דג מהקצב חייבים חייבים לדעת לבדוק את טריות הדג... זימים עיינים ובטן. מאחר וגד טרי אבל יומיים לא בקרור איננו דג עוד אלה פסולת... ודג שהיה קפוא איננו דג טרי. פשוט לדעת מה קונים ולדעת איך בודקים...
לא כולם יודעים לזהות את מה שכתבת.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
כגון ה-STPP.
מגניב. בדרך כלל כשאני לא מכיר מילה (או ראשי תיבות כמו במקרה הזה), אני לוחץ על חיפוש ברחבי המרשתת ולומד במה מדובר. מזה זמן מופיעה לי האפשרות לשאול איזה אחד בשם copilot. מניח שזה עניין של בינה מלאכותית כביכול, אבל עד היום לא יצא לי להשתמש בו. כעת ניסיתי והופ', קיבלתי תגובה מלאה ומפורטת מה זה הדבר הזה. אמנם זה לקח יותר זמן מאשר איתו תשובה דומה (אם לא זהה) במרשתת באמצעות הלחצן האחר, אבל עדיין חביב. מעניין אם זה מחייב חיבור אינטרנטי (אחרת אני פשוט לא רואה בזה צורך מיוחד).
 

אבי בן 1231

Well-known member
דג קפוא בעיה, מלא מים, איך מייבשים דג לפני בישול, אפיה?.
הדג הקפוא לא לחינם מלא מים, לפני ההקפאה מזריקים לדג מים על מנת שההקפאה תהיה חודרנית.
ולשאלתך איך מיבשים, פשוט מפשירים ומניחים על מגבת נייר מהמטבח.
 

משתפרת1

Well-known member
הדג הקפוא לא לחינם מלא מים, לפני ההקפאה מזריקים לדג מים על מנת שההקפאה תהיה חודרנית.
ולשאלתך איך מיבשים, פשוט מפשירים ומניחים על מגבת נייר מהמטבח.
היצרנים מצהירים על 80% דג (כלומר 20% מים). לא מזמן ראיתי תוכנית צרכנות שהראתה כיצד מחדירים לדג הרבה יותר מים מהמוצהר. כך גם לגבי בשר מעובד.
עם זאת גם כשקונים דג, עוף או בשר טרי, מקפיאים ומפשירים- מופרשים נוזלים.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
הדג הקפוא לא לחינם מלא מים, לפני ההקפאה מזריקים לדג מים על מנת שההקפאה תהיה חודרנית.
ולשאלתך איך מיבשים, פשוט מפשירים ומניחים על מגבת נייר מהמטבח.
מניחה, לוחצת, עדיין מלא מים.
היום ראתי בסופר סלמון טרי עולה 100₪ לקילו. מזה זהב?
 
למעלה