לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?
בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?
בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.