הפתעות בתבלינים שמוכרים לנו :

TCH_ma

Active member
איך ניתן לדעת אם התבלין שרכשתי מעוקר? האם יש סימול כלשהו לתבלינים מעוקרים?
בבקשה UTY.
זה פשוט וקל....על אריזת המוצר יש מדבקה מיוחדת ואינדיקטור כימי המשנה
את צבעו מצהוב לצבע אדום או כתום
(בהתאם לכמות ההקרנה) אחרי ההקרנה.
הסימון הוא על אריזות גדולות, לא קיים בקופסאות התבלינים הקטנות.
עלות תוספת ההקרנה למארז היא שולית והיתרון הוא עצום.
זיהום מזון נובע בחלקו משימוש בתבלינים מזוהמים בחרקים, חיידקים, עובש,
פטריות ושאר מיני מיקרו אורגניזמים, ההקרנה מחסלת את הכל ומצריכה רק שמירה
באריזה הרמטית לאחר פתיחת המארז המוקרן.
ניתן להשיג את התבלינים המוקרנים אצל כל הסוכניות לאספקת חומרי גלם לבישול
כאן למשל (לבקש תבלינים מעוקרים) ויש גם אצל אחרים.
 
נערך לאחרונה ב:

uty

Member
בבקשה UTY.
זה פשוט וקל....על אריזת המוצר יש מדבקה מיוחדת ואינדיקטור כימי המשנה
את צבעו מצהוב לצבע אדום או כתום
(בהתאם לכמות ההקרנה) אחרי ההקרנה.
הסימון הוא על אריזות גדולות, לא קיים בקופסאות התבלינים הקטנות.
עלות תוספת ההקרנה למארז היא שולית והיתרון הוא עצום.
זיהום מזון נובע בחלקו משימוש בתבלינים מזוהמים בחרקים, חיידקים, עובש,
פטריות ושאר מיני מיקרו אורגניזמים, ההקרנה מחסלת את הכל ומצריכה רק שמירה
באריזה הרמטית לאחר פתיחת המארז המוקרן.
ניתן לשיג את התבלינים המוקרנים אצל כל הסוכניות לאספקת חומרי גלם לבישול
כאן למשל (לבקש תבלינים מעוקרים) ויש גם אצל אחרים.
תודה!!!
 
אגב, אני כן חושב שיש תועלת בסיבוב קצר בפריזר למוצרים שיש לגביהם חשש לנגיעות בחרקים.
ברוב המקרים, אם יש משהו, אלו ביצים, או כמות קטנה של חרקים. אני מניח שלפחות חלק מהזנים יושמדו בקור של 18- מעלות. אז אמנם גם מעט זה לא נעים, אבל האלטרנטיבה היא לא לעשות כלום, ואז הם מתרבים בלי שנשים לב עד שיהיה מאוחר מדי.
דברים מיוחדים/רגישים, אני מעדיף לשמור במקרר או במיכלים עם סגירה הרמטית. לפחות לנסות למנוע הדבקה הדדית או ממקור חיצוני.
 
למעלה