הצבא מזלזל במתנדבים!!

daniel1O

New member
הצבא מזלזל במתנדבים!!

אלה שרוצים להתגייס,הצבא מזלזל בהם ובקושי מתייחס אליהם..אלה שלא רוצים לשרת,הצבא תופס אותם בביצים ומעניש כאוות נפשם.. והנה 2 סיפורים, חייל שלא רוצה לשרת: חבר שלי חייל,הוא מת לצאת מהצבא,עשה המון בלאגן,כלאו אותו 3 פעמים כל פעם 20 יום ובפעם השלישית 36 יום! כל הזמן היה נפקד,ולאחרונה עריק,קיבל המון כלא,כל הזמן כלא כלא ולא רוצים לשחרר אותו למרות שהוא בעייתי מאוד!! היה מקלל מפקדים וקצינים היה עושה ברדק בבסיס עושה צחוק מכולם,אבל הצבא? לא רוצה בשום פנים לשחרר אותו! מתנדבים שמעוניינים להתגייס: לא רק אני,אלא כל מי שפה בפורום,רוצים להתגייס ומחכים בנרות שיתחילו לשרת,אבל הצבא? מזלזל בהם ובקושי מתייחס אליהם ואפילו כמעט ולא מעוניין באותם האנשים האלה, לא מזמן הכרתי מישהי שהתנדבה,היא סיפרה לי שהיא ניסתה להגיס פעם "תשמ''ש" והמשקית ת''ש אמרה לה ככה: "הצבא לא אוהב מתנדבים" וזלזלו בה קשות עד העלבה! זה כל כך לא מסתדר לי,הצבא עושה הכל הפוך! אני כבר נמאס לי לחכות אני מחכה 8 חודשים וכל פעם אותם מילים שנמאסו כבר! "נחזור אליך" "זה בבדיקה" "אתה מחכה לשיבוץ" "התיק שלך במיון ואבחון" "יפנו אליך" ועוד! ואף פעם לא מתקשרים או חוזרים אליי בנוגע לשום פניה! קצת לזכרון המצב שלי,אני מתנדב על נפשי,הייתי במקרפר ב' והיא אמרה לי שהיא תנדב אותי.. קיצר,אני ממש לא יודע אם לוותר או כמה זמן זה יקח כל הפרוצדורה הזאת,מבולבל,אני יותר מאוכזב מהזלזול מצד צה''ל במתנדבים שכן רוצים לשרת תמדינה במה שהם יכולים.. אני אם היו מאשרים אותי,אני מוכן עכשיו ללכת לקרבי! אבל מה לעשות בזמן שהייתי אמור להתגייס ההורים לא רצו וגם אני הייתי מבולבל מאוד,לכן לא היה לי שום מוטיבציה,לא ידעתי אם אני רוצה או לא,מצד אחד ההורים לא רצו,מצד אחד מצב כלכלי לא היה טוב וגם בבית,אני בן יחיד [זכר יחיד] אז לא רצו שאני ישרת ממש.. אחרי שהכל הלך וקיבלתי פטור נפשי,עבר זמן ואכלתי את עצמי מבפנים שלא התגייסתי..חשבתי שיש לי עוד הזדמנות,אבל לפי מה שזה נראה זה אפילו לא קרוב!

hillator

New member
בואי נוריד את סף העצבים

1. כל חייל שהוכר להיות כשיר בצבא הוא בצבא לפי החוק. ולכן הוא גם לא הולך משם הביתה כל כך מהר. כי אם כל אחד ילך הביתה ויגיד לו בא לי מי יגן עלינו במקום המוקף חברים שאנחנו חיים? מתדב זה בן אדם שהוכר לא כשיר להיות בצבא. צה"ל גם יכול ברוב המקרים להסתדר בלעדיו. 2. כפי שכבר הסברתי 6 פעמים (ואני אסביר שוב) צבא זה גוף גדול. הפקידה שעונה לך לטלפון רואה עוד 100 כמוך כל יום. אי אפשר לקחת כל צעד שהיא עושה אישית. 3. לא יודעת מה משקית הת"ש אמרה או לא אמרה למתנדבת מה שאני מכירה, זה שהיה לי פרופיל 45 יכולתי לבוא לרופא שלשרווה מתה, לחץ דם ברצפה על סף עילפון והוא היה אומר "איזו מן קצינה את בצה"ל שעושה לי הצגות" והיום אני רק נכנסת למרפאה כבר מעיפים אותי לשבוע ג בבית ואני חוטפת ממנו על הראש "למה את באה לעבודה במצב כזה" 4. היחס של הפקידות בבקו"ם הוא לאכזה רק למתנדבים. בזמנו שההיתי עתודאית יחס מתא עתודה היה עוד יותר גרוע, ומה תגיד על זה? צה"ל לא צריך מהנדסים ורופאים שהוא מרשה לעצמו להתייחס אליהם ככה? בקיצור אני מבינה את התסכול אבל תבין שגם אם ההית מנסה להשיג עכשיו תור לאוטופד בבית חולים או להתנתק מHOT היחס לא היה שונה בברכה

liran148

New member
הילה, אני חושב שלא הבנת

אותו נכון. הוא לא מתלונן על קבלה/אי קבלה לצבא, הוא מתלונן על כך שמורחים אותו ולא אומרים לא ישר אם הוא יתגייס או לא.

hillator

New member
גם לקורס טיס לא מתקבלים תוך יום

ומרגע הגשת הטפסים לעתודה עד לשיעור הראשון שלי בטכניון עבר יותר משנה.. אז זה לא רק מתנדבים.. גם אם מחר תרצה להתקבל לעבוד באיזשהו גוף ממשלתי לא תתקבל תוך שעתיים.. ביחוד שיש פה בעיות בריאות שצהל לא תמיד רוצה לקחת אחראיות (פחד מתביעות)

hillator

New member
תראה זה לא רק לכם

לא מזמן יצא לי לדבר עם רופאה בשירות עתודאית מצטיינת לרפואה.. רופאה מעולה.. רק מה היא בת 28 אז היא אמא לילדה.. מה שצה"ל עושה לה.. אלוהים ישמור.. שמעת פעם לאמא לתינוקת בת חצי שנה שסוגרת 3 לילות בשבוע?

Orange Sky

New member
הצבא מזלזל בכולם במידה שווה

במקומות מסויימים תתקל במפקדים טובים והוגנים ותעבור שירות ממש כיף וממצה ובמקומות אחרים (לפי דעתי האישית ברוב המקומות) מתייחסים בזלזול וחוסר כבוד מטורף לחיילים... ממה שאני הספקתי לחוות בצבא לא משנה למפקדים שאתה מתנדב (וחייבים להודות שזה טיפה טיפה יותר מכל חייל אחר, כשבימינו המון חיילים שמגויסים מגוייסים לא מרצונם והיו בשנייה לוקחים את הפטור שלהם והולכים הבייתה..אנחנו כאן מרצוננו ומתייחסים אלינו כמו ל...אני לא אגיד) הפואנטה היא שאל תקח את זה אישית כי הצבא לא מסתכל על כל חייל וחייל ושם לב לצרכים שלו או אומר שיעשו דווקא רק לX, אלא מסתכל על הצרכים של המערכת ואם במקרה זה יוצא מסונכרן עם שלך אז התמזל מזלך...וממה ששמעתי ואני רואה שהולך בצבא, ידוע שהצבא לא מת על מתנדבים לא בגלל איזו אג'נדה אישית כלפינו אלא פשוט כי יש יותר מדי ויש עודף כ"א פקידותי בצבא, מה שחסרים לנו זה לוחמים, ומתנדבים הולכים להיות פקידים, מש"קים וכל דבר שקשור בעבודה משרדית...יש היום בסביבות מיליון חיילים (בהגזמה מועטה חח) על עמדת מחשב אחת במשרדי השלישויות של הצבא ובטח גם בהרבה מקומות אחרים ובגלל זה לא מגייסים כל מתנדב כ"כ מהר גם אם הוא נמצא כשיר.... בהצלחה בכל מקרה

hillator

New member
זה לא קשור

בסופו של יום המטרה של צהל זה להגן על מדינת ישראל

Orange Sky

New member
כן אבל דיברתי על משהו אחר..

אני דיברתי על ההתייחסות של הצבא לחיילים שלו, זה לא סותר שהמטרה של צה"ל זה להגן על המדינה...הראשון זה דעה אישית שלי בנושא X והשני זה עובדה שציינת בנושא Y
התכוונת להגיד שבגלל המטרה הזו של הגנת המדינה המחיר בסוף הוא בהתייחסות לפרט? כי אני לא רואה את זה ככה..אני לא חושבת שזה עולה כסף או עולה בביטחון המדינה להיות נחמד לחייל ולהתייחס אליו בגובה עיניים ושחייל לא צריך לפחד להגיד למפקד שלו משהו כמו שווה, משהו הכי סתמי וחסר חשיבות רק כי המפקד יכול לצעוק להשפיל לקלל וכמובן to get away with it...אני אישית נמצאת במקום בו אם חייל (חייל טוב בלי בעיות משמעת שעושה את העבודה בצורה טובה ואחראית) לא מקליד מספיק מהר סיכומי ראיון (שלישות, חיילים חדשים וכו') אז שופטים אותו על אי קיום הוראות. או אם הוא לא עמד בדד ליין מטורף כי המפקד שכח להעביר לו את הבקשה בזמן אז הוא לא יוצא הבייתה. מקום בו מפקדים מכריחים אותי לעבוד בשבת בניגוד לפקודות מטכ"ל, מכריחים לעבוד בזמן שמירות, שוב בניגוד לפקודות מט"כל..בו המפקדת מקללת אותי, מאיימת לא לאפשר לי לצאת להפניות או בדיקות רפואיות וכו'. וכל זה מקרים אישיים שלי לא סתם דברים שקורים ושמעתי..זה מציאותי? נורמלי? טירוף שעוד לא ראיתי מימי..ואין מה לעשות עם זה..לקבול אי אפשר כי זה יגרום לזה שאותנו יעבירו בסופו של דבר מקום ולמה אני צריכה להיענש כאן? אני אוהבת את הבסיס את האנשים ואת העבודה, המפקד מתנכל לי וקבילה שתפתור את המצב תביא בעצם לשינוי שיבוץ שלי ותדפוק אותי.. סליחה על החפירה..!!! הוצאתי טיפה תסכולים....

hillator

New member
בזה אתה צודק

אבל זה לא נוגע רק למתנדבים יצא לי לשמוע הרצאה של נציב קבילות החיילים והוא דיבר שם שמפקד שלא יתמוך בחיילים שלו הם לא ילכו אחריו בקרב

Orange Sky

New member
אני בת:)

ולגמרי! כל מה שאמרתי עכשיו מתייחס לחיילים בלי קשר למתנדבים, לכולם ביחד...ההתייחסות היא כוללת לכולם.. נשמעת הרצאה מעניינת מאוד..והגיוני ביותר של ילכו אחריו בקרב אם אין תמיכה מהמפקד....אני מכירה חייל שהיה הכי מורעל והיה בקרבי, מאוד אוהב את המדינה ואת הצבא ויום אחד לפני פעילות בשטחים המח"ט ( שזה סא"ל לפחות נכון?) אמר לכל הפלוגה( או גדוד?) שברגע שהם רואים בן אדם אחד, אפילו ילד, שבא להם לא טוב בעין, הם מפוצצים את כל הכפר בלי שום זכר, כולל אנשים, כולל ילדים, כולל ה-כ-ל. מאז הוא סירב פקודה, עבר התמוטטות עצבים והלך בבכי למח"ט שלו ואמר שהוא לא מוכן לקחת חלק בזה, הוא נכנס לכלא, ובסוף שיחררו אותו מהצבא...רק מראה איך אפשר לדכא רוח של בן אדם בצורה כ"כ דרסטית ולהביא אותו לשינוי קיצוני מאופטימי שבא מרצון לשרת ביחידה קרבית לסרבן שמפחד מהצבא (מפחד במלוא מובן המילה...) בקיצור הצבא צריך ללמוד איך לשמור על הרוח של החיילים שלו כי נכון שזה מספיק עבורם טכנית שהוא מאיים עלינו ומעביד אותנו בכל מה שהוא צריך, אנחנו עושים את העבודה כי אין ברירה, אבל הכל היה יכול להתבצע בצורה פי אלף יותר טובה אם רק היו מתייחסים אלינו שונה...

daniel1O

New member
וואלה אם היו נותנים לי קרבי עכשיו הייתי הולך

אם היו נותנים לי קרבי עכשיו אני הולך ולמרות שיש לי בעיות גב.. אבל זה לא בגלל זה,הפטור נפשי הזה כמו כתם,כמו חותמת שמדביקים לך לכל החיים..אי אפשר למחוק אותו! וזה לא סעיף כבד,בסך הכל קשיי הסתגלות וקצת דיכאון שהיה לי..עכשיו שאני חושב על זה,אני יותר בדיכאון מאז,בעיקר על זה שקיבלתי את הפטור ה*** הזה..

hillator

New member
אתה צריך להבין שהם לא

רוצים לקחת אחראיות שכל יומים מתאבד חיל אחר בצהל והמשפחה תובעת את מערכת הביטחון

liran148

New member
שמע דניאל

מניסיון, שב להם על הווריד, תתעקש, תתקשר כל הזמן. אם הם אומרים שהם יחזרו אליך והם לא חוזרים, תתקשר אתה אליהם. אם אתה לא תזיז שום דבר, אף אחד לא יזיז כלום בשבילך. בטח שלא הם. אני אמנם התייאשתי, אך אני חושב שאנסה שוב. אל תתייאש. המון בהצלחה:)

daniel1O

New member
תודה לירן,שאלה לי אליך

קודם כל תודה,דבר שני,המספר שהבאת לי אז בפרטי,נדנדתי להם במשך שבוע היא אמרה לי שהיא תבדוק,לבסוף היום התקשרתי שוב היא אמרה לי "כן בדקתי לך,התיק שלך בתא מתנדבים,אני אתן לך טלפון של מרכז מידע" וזהו! כל השבוע של "הבדיקות" שלה וזה מה שהיא אמרה לי.. והטלפון שהיא הביאה לי זה המספר הרגיל של מיטב..ששם עד שעונים לך אתה מת,ואז כשעונים כל מה שהם אומרים זה שאין להם מושג מה עם התהליך שלי.. דבר שני,הוא אומר שהוא יפנה אליהם והם יחזרו אליי,עכשיו פה אי אפשר לנדנד להם,כי זה הטלפון של המרכז מידע ולוקח בממוצע כ 15-20 דקות עד שמישהו עונה.. אני כבר לא יודע מה לעשות..זה נראה כאילו התיק שלי זרוק מתחם לאיזה שולחן ואף אחד לא מתייחס אליו אוף..

liran148

New member
התיק שלך בטוח בלשכת הגיוס,

ותא המתנדבים אחראי עליו אם אינני טועה. אתה פשוט צריך להמשיך לנדנד להם. ככה זה. גם אותי אפילו הזמינו לאחר שבוע של נדנודים ללשכת הגיוס עם אישור של רופאת משפחה. אני גם נתתי להם אולטימטום שאם הם לא יגייסו אותי בעוד שלושה שבועות, אני מבטל את ההתנדבות. בפועל, הם לא התקשרו, וכבר עברו שלושה שבועות. אתה פשוט צריך להמשיך לנדנד. אני כבר לא יכול, כי את ההרשמה ללימודים איני יכול להסיר. ככה זה בכל מוסד מדיני. צריך לנדנד, הם יתייאשו ויעשו את רצונך. זה מה שאני יודע טוב, אך מאוחר מידי לצערי, מניסיון. נראה, אוליי אחרי הלימודים אני אנסה שוב. אבל בתא מוחזרי שירות, כי אני בריא פיזית ונפשית ולא ידעתי שיש כזה דבר, אז הלכתי להתנדב. אבל גם בתא מוחזרי שירות לוקח הרבה זמן עד הגיוס. היה כאן מישהו שפרסם מאמר, ואפילו הגיב כאן בפורום. כל שיש לי לאחל לך הוא המון בהצלחה:) נ.ב. יש לך את המספר של מקרפ"ר ב'? יכול להיות שהתיק הרפואי שלך עוד אצלם, למרות שמניסיון אישי אני לא מאמין שכן. אם תרצה, אשלח לך אותו בפרטי. בינתיים, תשתמש במספר שנתתי לך, כי רק שם עונים. בתא המתנדבים בחיים לא עונים.

daniel1O

New member
לירן-אין לי את המספר של מקרפ''ר ואגב

אני גם בריא פיזית,יצאתי גם על נפשי סיפור שדומה לשלך בערך.. אני מאחל לך גם הצלחה בלימודים וגם אחרי הלימודים בעזרת השם תתגייס במידה ותרצה. תודה לכולם! אנשים טובים יש כאן. בהצלחה לכולם ומקווה שנתגייס בקרוב אה? :) נ.ב אשמח אם תביא לי תמספר..תודה

liran148

New member
תודה לך דניאל:)

אני אתן לך את המספר. יכול להיות שאני טועה והתיק שלך נמצא שם.

MICHELSGIL

New member
בו נתחיל ככה

הטענה שנתת פה שצהל לא אוהב מתנדבים היא חצי נכונה ויש לכך סיבה תחשוב שמתנדב יש לו בעיה כל שהיא שהצבא לוקח עליה סוג של אחריות גם אם החתימו אותך שאתה ברפואה פרטית עדין הצבא לוקח עליך סוג של אחראיות ולכן הוא מעדיף לא להתעסק בזה. אבל מצד שני אם תעשה קצת ברורים תראה שהמון יחידות מחפשות מתנדבים כי זה עוד בנאדם שעובד ובדרך כלל זה בנאדם עם מוטבציה שרוצה לעשות ולתרום ולא בא להגיד עשיתי תעזבו אותי. בקשר למריחה אחרי שאתמול הייתי בתוך תא מתנדבים אפשר להבין את זה קצת זה גוף גדול צה"ל וכן גם אני חושב שהיחס הוא לא מושלם ויש המון מקומות לשפר אבל שאתה רואה 3 חילות יושבות ועונות לטלפונים בחדר שכל הריצפה ערמות של תיקים של מתנדבים אז אפשר להבין למה זה ככה למרות שאין ספק שאפשר ליעל את העניינים אבל אין מי שיעשה זאת. ועכשיו לעיקר בקשר ללותר לא לוותר תראה בסופו של דבר זאת החלטה שלך אבל אני אומר לך שאם הסיבה לוותר זאת המריחה אז אל תוותר, מצבך יותר טוב משל הרבה אחראים אני לדוגמא לא היית לי אפשרות כמוך כפי שאמרת תקופה שהייתי מבולבל ולא ידעתי, כל חטאי היה לרצות קרבי ובועדה 5 ימים לפני גיוס שניסיתי לעלות פרופיל נפל לאיזה רופא האסימון שמגיע לי 21. ולמרות כל הסבל שהם העבירו אותי בלחכות ולהתעלם עד היום לא צעקתי עליהם פעם אחת(דבר שהרבה עושים וגם הורים של מתנדבים עושים) ולא התכוונתי בשום דרך לוותר להם בגלל שאיזה פקיד או רופא מתעצלים קצת או לא יודעים להתנהל. ורק תראה דוגמא לכמה המערכת דפוקה, אתמול זומנתי לתא מתנדבים והיית בעיה במחשב והאישורי כניסה הופיעו רק בחמ"ל והש"ג לא אישר להיכנס בגלל שלא היה לו כוח לעלות מול החמ"ל. במשך 20 דקות ניסיתי להשיג את תא מתנדבים בסוף הצלחתי ונכנסתי פנימה אחרי שרואה את הטעות. והגעתי בכל זאת ראשון ושמעתי איך הורים מתקשרים וצועקים על החילות המסכנות שם שהילד שלהם תקוע בחוץ ולא נותנים לו להיכנס ובעצם הש"ג הוא האשם פה. אז כך הכל בחיוך מעצבן זה נכון אבל התחושה שהצלחת למרות כל הקשיים תהיה טובה. וכמה שזה נשמע נדוש יש פתגם שאומר "אם קשה לך סימן שאתה בעליה".

למעלה