הצבא מזלזל במתנדבים!!

liran148

New member
אני בהחלט נוטה להסכים איתך

אבל גם אתה מודה שהמערכת הזו צריכה להתייעל. גם אני אמרתי להם שיביאו מספיק אנשים. הם שמים רק פקידה אחת שתענה לכל אלו שהגישו בקשת התנדבות. כשהיא חולה, היא פשוט הולכת הבייתה. למה היא הולכת? הרי היא יודעת שאם היא תלך, היא תדפוק את אלו שהגישו בקשת התנדבות, והם לא יוכלו לקבל מידע על מצבם. זה פשוט מעצבן. היא קצת מצוננת, אז היא הולכת הבייתה! זה פשוט מכעיס! את ההרשמה ללימודים לא ניתן כבר להסיר, מפאת הזמן. אני אנסה אוליי לאחר הלימודים, הפעם דרך תא מוחזרי שירות, כי לא ידעתי שקיים דבר כזה, ואני הרי לא צריך את תא המתנדבים, כי אני בריא פיזית ונפשית. גם שם אני יודע שלא קל להתגייס, בטח שלא לקרבי. כמו שציינתי בתגובתי הקודמת, מישהו הגיב פה בפורום וקראתי את הסיפור שלו במאמרים של הפורום. גם הוא כתב שבסוף הגיוס הוא מתוק מדבש, כי קיבלת את מה שרצית לאחר שנלחמת עליו. אוליי לפי הפתגם שלך הייתי בעלייה, אך את הסוף לא ראיתי. זה מייאש, מה לעשות?! אני אדם עם רגשות. בפעם הבאה שאנסה, לא אתייאש. פשוט נרשמתי ללימודים, כי היו לי בעיות עם ההורים, אז רציתי למשוך זמן ולראות מה עם הצבא. מאחר שלא גייסו אותי, את ההרשמה לא הסרתי. לכן, א"א להסיר את ההרשמה. שיהיה לך המון בהצלחה:)

לירן היקר- אני שמח שהחלטת לא להתייאש

אני מאוד מקווה ובטוח שהכל יסתדר בסוף ואתה תהיה רגוע. ולגבי הבחור מתחילת ההודעה- דניאל, אני מציע לך להקשיב ללירן ולכל שאר המעודדים שצודקים במה שהם אומרים. גם אני סבלתי ועדיין סובל לפעמים מהמערכת הזאת שנקראת צה"ל, אבל לרגע לא שכחתי בשביל מה ובשביל מי אני עושה את זה וכמה זה חשוב. אתה מוזמן להציץ בסיפור שלי במאמרי הפורום, ואשמח לייעץ אם אוכל. בהצלחה

ודרך אגב לגבי תא מוחזרי שירות

לי באמת לקח הרבה זמן לחזור דרכם והרבה טרטורים ואכילות לב, אבל אז הגיעו לתא קצין וחייל חדשים שפשוט היו ממש יעילים וזירזו את כל ההליך, ואפילו ענו לטלפונים!!! והם אלה שבאמת זירזו לי הכל וגייסו אותי, בניגוד לבנות ולקצינה העצלניות שהיו שם לפני, ככה שבאמת זה גם תלוי באיזה אנשים מטפלים לך בבקשה.

liran148

New member
אתה באמת צודק

זה באמת תלוי אילו אנשים מטפלים בך. בתא המתנדבים, עובדות חיילות מאוד עצלניות. יש רק פקידה אחת שעונה לטלפונים. היא קצת לא הרגישה טוב, מה שלא פוגם לה בעבודה, אז היא הלכה הבייתה. היא יודעת שעצם זה שהיא תלך, יפגע באחרים ויעכב להם את השירות. לא אכפת לי ללכת לשלוש שנים לצבא, העיקר הוא שהשירות יתחיל מהר, ושאני לא אצטרך לחכות כ"כ הרבה זמן, כי החיים רצים. אתה מבין?! מה שהכי מעצבן הוא, שחיילת אחרת שענתה לי אמרה שהיא תחפש בשבילי את התיק שלי. היא אמרה שהיא לא אמורה לעשות את זה. אם היא אכן לא אמורה, אז בשביל מה היא נמצאת שם?! זה מכעיס! הם שם בשביל לתת לנו שירות, והם לא עושים את העבודה כהלכה. התיק שלי שוכב מה-15 במאי וכבר מעלה שם אבק. אני לא מקלל ומתנהג בחוסר נימוס, אך אני פחות סבלני איתם. מה שהכי מעצבן, זה שהם מזלזלים בנו. כואב לי שאני עדיין לא משרת, ואילו לחברים שלי שהתגייסו גיוס רגיל, כי הם לא עשו את אותה טעות שאני עשיתי, דופק הפז"ם, והם עוד מעט משתחררים. שוב, ממש לא איכפת לי לשרת שלוש שנים. אני אפילו רוצה קרבי, רק שהגיוס יגיע מהר.

liran148

New member
תודה לך:)

זה אמנם אבוד לי לעת עתה, אך אני אנסה שוב כנראה לאחר הלימודים. ממילא נותנים את התואר לאחר שנה, כך שיש לי זמן להתנדב. בלי התואר, ממילא זה בלתי אפשרי לעבוד...

לצערי, את צודקת.

הצבא לא יודע להתנהל עם מתנדבים, לא מקשיב לרצונות שלהם, לא מסביר להם על התפקידים שיש בצבא (הרי מתנדבים לא מקבלים מנילה מפורטת עם מיליון תפקידים אפשריים וחוברת הסברים על כל תפקיד, כמו מלש"בים רגילים) ואפילו לא טורח לתקשר איתם. זה נורא. ואת כל הדברים הללו אני אומרת בתור מישהי שכבר על מדים, אך ממש לא מזמן עברה את מסכת העינויים הזו מצד תא המתנדבים. שלא לדבר על כך שאני לא מרוצה מהתפקיד הנוכחי שלי, כי הגעתי אליו אחרי שתא המתנדבים עשה איתי כל טעות אפשרית. בקיצור, מאכזב. ואפילו יותר מאכזב לדעת שאני לא המקרה היחיד. כל מתנדב שיצא לדבר איתו סיפר לי על הטראומה שלו מתא המתנדבים. זה פשוט נורא שכל הזמן אומרים שבני נוער רבים בישראל משתמטים, אבל כשבא בן אדם שבאמת רוצה לתרום לצבא למרות שהוא בכלל לא חייב לפי חוק, הצבא מגמגם ולא יודע מה לעשות עם עצמו. חבל.

hillator

New member
תגובה

קשה לי לאמין שהדברים נעשים בכוונה זו פשוט מערכת גדולה ולכן נעשות המון טעיות ואי הבנות. העלתי את נושא המנילה מול תא מתנדבים ואני עדיין מחכה לתשובה שלהם בנדון

כשמדובר ברצף של טעויות

זה כבר עובר את הגבול. מה גם שהרבה פעמים ידעתי דברים שהם לא, אבל לא היה עם מי לדבר כי הם פשוט לא עונים לטלפונים / פקסים / מיילים. (ואם המערכת עושה כל כך הרבה טעויות, לא כדאי פשוט לשנות אותה?) באמת שסבלתי המון בגלל תא המתנדבים, החל מיחס ועד לתפקידים. אני מקווה שהם ישתפרו. זה כבר לא רלוונטי בשבילי, אבל לפחות שהמתנדבים הבאים לא יסבלו.

hillator

New member
תאמיני לי יש הרבה מקומות בצה"ל שצריך לשנות

ותא מתנדבים לא המציאו את החוסר יעילות וחוסר התחשבות בפרט שם. כמו שאומרים זה מה יש ועם זה ננצח..

ידוע

ועדיין לא נתקלתי במקום כל כך לא מתחשב. שוב, במיוחד לאור העובדה שמדובר באנשים שלא מחוייבים להתגייס. אני מכירה לא מעט אנשים שהיו לוקחים את הפטור שלי בשתי ידיים ולא היו פוזלים אפילו לעבר שירות צבאי. ושלא תביני אותי לא נכון, כבר הכרתי מקומות לא יעילים בצה"ל...

hillator

New member
אין לי מה להגיד לך

צודקת. תראי גם אני קיבלתי יחס לא במקום(לא נפרט כאן מה בידיוק) ההבדל הפעוט הוא שאותי אף אחד לא שאל אם אני רוצה להתנדב. הועדה הרפואית הודיעה לי "את נחוצה למערכת בלה בלה בלה" וככה מתנהגים לבן אדם שנמצא נחוץ

למעלה