הצדדים

הצדדים ../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

גוף האדם מחולק ל 2, "זכר ונקבה בראם". אם נתבונן באדם מלמעלה למטה ניראה שהמבנה הוא סמטרי ובנוי משני חצאים. אונות מוח, עיניים, נחיריים, אוזניים, שקדים, לסתות, ריאות, לב (ימני ושמאלי ), כליות........... הצדדים מייצגים את האיכויות הזכריות והנקביות. לכל איכות יש מאפיינים, יתרונות וחסרונות בעת אובדן העשתונות והפרופורציה. צד שמאל מייצג את הנקביות. הנקביות מאופיינת בתנועה עגולה ורכה. היא מקבלת, תומכת, מכילה. היא בעלת החשיבה המופשטת והאינטואיטיבית. היא אוהבת את התנועה לצדדים, להכיר, לפלרטט. היא אינה מקובעת ונוחה לשנות את הכיוון אם צריך. היא מלאת חמלה והבנה רגשית. הירח הוא סימלה הקוסמי.. צד ימין מייצג את הזכריות. הזכריות מאופיינת בתנועה קווית, חודרת כמו כידון. הוא יוצא למסעות הכיבוש, נעול על המטרה ונחוש. הוא נותן ושולח, תנועתו החוצה, הוא ישיר, רציני, ונחוש. השמש היא סימלו הקוסמי. כאשר לאדם יש צירוף של מספר בעיות בצד אחד, זה אומר שאיכות אחת התחזקה או נחלשה ביחס לשניה. ואז הדבר ישתקף על פני שטחי חיים רחבים. נשים שמאמצות סטיראוטיפים זכריים וגברים נקביים. אכן קילקול אמיתי. מבחינה הומיאופתית, יש רמידיס שמהותן הוא הקלקול הזה.הבלבול בין הזכר והנקבה. החשובה שבהן היא SEPIA שאינה אלא דיונון. ועל זה בפעם אחרת.

באמת כשאני חושבת על זה הצד

הנשי שלי (צד ימין) נתון ליותר "פגמים" אם כי היו גם בעיות בצד שמאל...מדהים. לא עלה על דעתי שיש לזה קשר או סיבה. עכשיו אמשיך לחשוב הלאה.

רן בת

New member
אני קצת מבולבלת, סליחה מראש

מה זה אומר אם יש קלקול בצד אחד של המוח, נניח צד ימין, אבל הקלקול הזה משפיע על צד שמאל של הגוף, כי כאמור צד ימין של המוח משפיע על צד שמאל של הגוף, ואילו צד שמאל של המוח משפיע על צד ימין של הגוף. סליחה שבילבלתי, אני גם התבלבלתי כשניסיתי להבין.

אז תשאלי את זה שוב.

התבלבלו לך האונות
. בואי ניקח את זה הלאה, אני "חייב" תשובה גם לנעה. בגדול אני משתמש ברעיון הצדדים בשביל להבין באיזה מצב נמצא האדם, וכן כדי לקבל אינפורמציה נקיה מהגוף ולא מה FASON או מילים ריקות. זה נותן לי כיווני חשיבה ורמזים לגבי הבעיה, מהותה ובכלל איפה לחפש. אם אישה אומרת לי שיש לה בעיות בזרוע, אז אני יודע שיש לה קושי עם הצד הזכרי שלה, דבר שיבוא לידי ביטוי גם בשטחי חייה האחרים ועד לרמת הגרביים שהיא גורבת. זה יתבטא בחיי הזוגיות, העבודה, האמהות.... הדקויות של הסימפטומים משמשות למעין שפה, מילים. קחי למשל אישה "ימנית". צד ימין שלה הכניע את צד שמאל, היא השגית, קרייריסטית, לובשת מכנסיים, תקיפה, נחושה, חדה, יש כאלה נכון ? אישה כזו יכולה לפתח מיומה ברחם ( שרירן ) שהיא סוג של התקשות והתקשחות = עושה שריר, זה מתאים לאנרגיה הימנית הזכרית. כך את מבינה שהצדדים הם למעשה ביטויים רעיוניים ולאו דווקא רק מיומנויות כתיבה וכו'. ההשלכות הן רחבות ועמוקות. בכל אדם יש את שני הצדדים. אצל הזכר באופן טבעי צד ימין ( כרעיון ולא כפעילות פיזית כמו כתיבה או בעיטת כדור ) אמור להיות מפותח יותר מצד שמאל, ולהיפך. כשאומרים שהחברה כפתה על האנשים להיות ימניים ולוותר על השמאליות הכוונה היא שהרכות וחמלה וההבנה המופשטת והאומנות והאמונה... נפגעו. וכך המין האנושי הולך מכופף ועל הצד. כך ניראת מחלה. אין איזון יש סטיה. כאשר האדם היה יוצא לציד ויורה חץ באיילה הוא ימני ( זכרי ), אך לפני שהיה פושט את העור ומבתר את הבשר, היה נושא ברכת תודה לאל ומבקש את סליחתו של הצבי וגם משאיר מנחה בתמורה ( זה נקבי ). היום קונים מבשלים אוכלים ושלום על ישראל. אפילו על הלחם לא יודעים להודות. אולי בגלל זה מניחים את התפילין על זרוע שמאל כי היא קשורה לאמונה ולהכרת התודה ואילו הימנית קשורה לדם ולבצע. "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני" אולי נושא השיכחה וכפיות הטובה קשורים לצד ימין. כי שמאל לא שוכח.
שמאל ( האמון ) = שמה אל, שים אל, ימין ( הספק ) = יה, מי נהיה = מי נהיה יה = מי זה אלוהים בכלל. האדם הימני ( המערבי ) חושב שזה הוא בעצמו ( גברים ונשים גם יחד ). כהומיאופת קלאסי כך אני רואה את פני הדברים ועל פיהם אני בוחר רמדי. בקליניקה זה חי, מגוון וקורם עור וגידים ואמיתי כל כך. כמובן שתמיד אפשר לקחת אנטיביוטיקה או למרוח משחה בנדיבות, לעצום עיניים ולהגיד שהכל קשקוש. בינתיים הגישה הזו מוציאה את שכרנו בהפסדנו. אני מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מכפי שהיית.

noati

New member
אכן, היית חייב לי...

ופרעת את השטר
אהבתי את ההסבר.. אבל בגדול הוא מבלבל אותי יותר או יותר נכון לא ממש נותן לי מנוח או תשובה. ולמה? כיוון שברגע ששתי הידיים בבעיה ז"א אומרת שהצדדים לא התבלבלו אלא לכל צד יש בעיה וזה כבר אומר משהו עמוק יותר או רחוק יותר לא? המון תודה על ההסברים והסבלנות ערב טוב לכולם\ן

היי נעה

יש בזה משהו, כאילו שכל צד מתבצר בעמדה שלו ועסוק בעצמו. יש מאבק אך אינו יכול להגיע להכרעה. זה כאילו "תיקו" סוג של "איזון" ברמה של מחלה. זה אומר גם שהאדם אינו מוצא דרך לפצות על החוסר. זה באמת מצב מתקדם יותר. מזכרוני האינטואיטיבי אני יכול לומר לך שרוב המקרים בקליניקה מערבים איבר אחד יותר מאשר שניים וגם כאשר שני האיברים מעורבים יש דינמיקה של התחלפות או החמרה והקלה לחילופין, פעם זה ימין ופעם זה שמאל, כמו לצלוח את החיים בצעדי ברווז צולעים.

enatti

New member
ומה תאמר על

אדם שנפגע כל הזמן בצד מסוים? נפצע כל הזמן בידיים או ברגליים בצד שמאל? עין שמאל בעייתית יותר וכו? תודה ענת

תלוי, שיש לו קושי עם הביטוי הנקבי

שיש לו יותר תנועה מעגלית ( נקבית ) מאשר חדה ( זכרית ). או שהזכריות כל כך קשה וחונקת בנקביות עד שזו החלה לזעוק לעזרה בצורה של סימפטומים ותופעות קליניות ( גם תאונות וחבלות נחשבות לביטוי שבא מבפנים ). הדקויות מתבררות תוך כדי המפגש.

תוספת קטנה להסברים המאלפים מכיוון א

חר... ההסברים מאלפים !!! באמת !!! כל פעם נגלה עוד נדבך ועוד נדבך ! יש כח. לא רוצה לערבב יותר מדי... אבל אם לא מתייחסים לשפה המתארת את הסמפטום כמו בהומאופטיה אז בכירולוגיה שזו תיאורית קריאת כף היד אם אני לא טועה היד הימנית היא ההוה והשמאלית היא הפוטנציאל או העבר. וזה מעניין (אותי לפחות) לעקוב מקרוב אחר השתנות הקוים על כף היד. עולם שלם....

אכן כירולוגיה דומה שהיא עולם ומלואו

ניסיתי לחפש משהו בנושא ולא היה משהו רציני. מעט אינפורמציה קצרה ויבשה הכל פירסומות. יש מורים ובתי ספר באינטרנט ? יד ימין היא העתיד ויד שמאל הוא העבר וההווה מצוי בין שתיהן. הזכר רוצה לשלוח את האנרגיה שלו הלאה. להפיץ את עצמו. הנקבה רוצה להיות ולשמור. ועל זה נאמר נטע אותם בגן העדן לעובדו ולשומרו. הוא העובד והיא השומרת. הוא היוצא והיא הנשארת. כשהנחש בא אליה לפתותה הוא לא היה צריך ללכת רחוק היא פשוט הייתה. נראה אותו זוחל אחרי זכר, שהיום פה ומחר שם תלוי בעונה. היא השומרת המכילה. גם הקלקול במיתוס נעשה באמצעות האכילה - הפנמה, הכלה. כלפי פנים. הקילקול תנועתו מבחוץ פנימה. והתיקון מבפנים החוצה. מבחינה רעיונית על מנת שאדם יבריא צריך משהו בתוכו להרשות לו לשוב חזרה. גם האדם לא יחזור לעולם אל "גן העדן = גן העדות - HEVEN = הבנה, אלא אם משהו מהעבר השני יסכים לכך. ככה גם ברפואה. בשביל להבריא צריך להדלק אור בפנים. היכולת להיות עד - צופה על הדברים, התובנה והבנה הם האור. ובסוף גם הבנתי למה יד נקראת יד ולא אחרת. זה לא נכון להגיד יד. חסרה כאן אות שנהגית אך לא נכתבת. יד = יעד = עד יה יה עד. היעד הוא יה. הידיים רוצות להגיע - "הזרוע הארוכה, בזרוע נטויה" איבר שמתווה כיוון ומטרה. עד לאן הן רוצות להגיע ? עד יה! ( להיות בוראים ).

איזה יופי !!! מסביר המון

וגם הנחש נתן לחווה (= חוויה = הוויה = כאן ועכשיו, לא הנקודה שאליהרוצים להגיע אלא תודעת המעגל) תפוח. תפוח בכמה מסורות, וגם בקבלת האר"י הינו פרי השכינה = הצד הנקבי של האלוהות. חקל תפוחין קדישין = בית הכנסת של האר"י הקדוש... אגב חתולים.... אני זוכר שכתבת על כך משהו... אבל החתולים היה להם איזה מקום של כבוד בתרבות הפרעונית, הלא כן ? אתה יכול להוסיף על כך משהו ? מרגיש לי שבחתול, במילה מסתתר איזשהו רמז ,האמנם ? והידע הכירולוגי הוא לא מספרים רק מקוראים שנתקלתי בהם וספר אחד ישן... שיהיה יום טוב, ותודה על המסרים ! דניאל

../images/Emo108.gifהחתול

אני מצרף קישור על חתולים. כמובן שאין בו תשובה ברמה של שאלתך. ההתייחסות היא מדעית ולא אזוטרית. אבל גם זה משהו.

זה באמת אחד הפספוסים הפמיניסטיים

אבל, זה תהליך נכון של ריאקציה, תנועת מטוטלת. נשים שנמנע מהם במשך שנים להביע את דעתן במישור הציבורי נזעקות ובצדק. האנרגיה הכלואה והמושפלת הזו יוצאת לעולם כמו קפיץ דרוך במשך שנים של דיכוי. המטוטלת כעת נמצאת בצידו השני, הגברי של הסקאלה (ע"ע נשים קרייריסטיות ששוכחות את התבונה הנשית שבתוכן) וזה בא לידי ביטוי באופנה, מלא מלא סמלים פאליים אצל נשים אופנתיות לעילא ולעילא, זה בא לידי ביטוי בהעדר המעגל בתוכן פנימה והרצון להיות רזה=ארוכה (סמל פאלי) אני מקווה שאני לא מרגיז אף אחת !!!!! אבל אני מרגיז אותי מאוד הלחץ הנפשי המוטל על נשים להיות רזות. זהו עיוות נוראי. גם של היופי הנשי וגם של חכמת הגוף. אבל אני לא מודאג כיוון שבכל תנועת מטוטלת תמיד יש חזרה לצד השני עד לאיזון וצריך לזכור שהמהפכה הפמיניסטית היא בכל זאת חשובה מאין כמוה העולם כולו מתברך מהופעתה של האנרגיה הנשית בשדה הציבורי רק לחשוב על הדיכוי הממושך שהיה אז נשים חזקנה ואמצנה אנחנו איתכם (לפחות אני... מי מצטרף ?) שתדענה תמיד שיש לכן את החופש להיות מי שאתן בוחרות באמת באהבה וחיבוק

בילדותי הייתי שמאלית אבל אבא שלי

הכריח אותי להשתמש ביד ימין. עד היום יש לי קושי להבחין בין שמאל לימין ולוקח לי שנייה או שתיים לפני שאני אומרת כיוון מסויים. אני צריכה להראות בידיים לאן אני מתכוונת כדי לא לטעות.

למעט מאוד דברים. היד הדומיננטית

היא ימין אבל אני מאכילה את אדוארד ביד שמאל, המיטה שלו מצד שמאל שלי, אני מסרקת את לולי בימין אבל את התיסרוקת עושה בשמאל. ככל שאני חושבת על זה בעצם יש יותר ויותר דברים שאני עושה בשמאל...ממש לומדת להכיר את עצמי מחדש ולהיתבונן במה שניראה לי מובן מאליו.

למעלה