הצדקת המצפון נובעת מקיומו?

yaakii

New member
אממ זה משתנה בין בני האדם, אבל

משהו שנראה לי נכון לגבי רוב בני האדם: לא להוריש דבר לבנים לאחר המוות

yaakii

New member
שרוב האנשים לא ינצלו את הכסף לבניית

אנדרטה לזכרם, לדוגמא, כי המוסר שלהם מורה להם להתחשב בבניהם ולהוריש להם את כספם.

לצערי לא דוגמה קבילה, אין שום קשר למוסר

ממתי הורשת כסף ונגיד לא תרימתו הינו הדבר המוסרי לעשות ?? אם יש לך דוגמה עם קשר יותר חד לענין , אשמח לשמוע.

yaakii

New member
בקשר לארנק-

זה שאדם שהחליט לוותר על המצפון שלו לא יחזיר ארנק אם יימצא, לא אומר שהמציאות תהפוך לכזו שלא מחזירים בה ארנקים.

באמת ? ראה ערך "ישראל"

היום הדבר הנדיר הוא למצוא מישהו שיחזיר הכל עם הכסף ולא הפוך. ככה נראת חברה שבה כל יחיד מחליט שזה בסדר לקחת , כי הרי כל אחד היה לוקח , אז למה שהוא לא יקח? משם ועד הדרך לפשיעה מאורגנת היא מאוד קצרה - כי הרסן שוחרר . כך עוברים אנשים ברחוב ויורים על אנשים תמימים . והכל הגלל המוסר הקולקל בחברה הישאלית

yaakii

New member
לא ערכתי מחקר כזה ואני לא מתיימר לומר שהמצב

הפוך, אבל בהחלט יש לי תחושה כזו.

gogilina

New member
המצפון משרת חיים בחברה

אדם הגדל בסיבה איכפתית ואוהבת, מפתח מצפון, כי איכפת לו מהסביבה שלו. כך שאם רוצים לגדל ילד בלי מצפון, צריך להתייחס אליו בהתאם.. אם לא יהיו לנו הרגלים של התחשבות בזולת, לא נשרוד בתור חברה. למעשה, כבר היום רואים מה הנזקים שמתרחשים בעולמינו בגלל שאיננו קשורים אחד לשני, לא מתחשבים אחד בשני. המשבר העולמי קיים כרגע, מאחר והגענו למצב שכל אחד רצה להתעשר לעצמו, בלי לקחת בחשבון שכולנו למעשה מחוברים, באנו מאותו מקום.. ל"ג בעומר שמגיע או טונ טו, מדבר על אותו הדבר.

yaakii

New member
התקשתי להבין מההודעה שלך-

המצפון הגיע לפני שהייתה חברה / אחרי? האם הוא משתנה ומתפתח עם הזמן? ייתכן אדם שהיה נחשב מוסרי בעבר ואילו היום לא? ולהפך? למסקנה: אדם עם מוסר הוא אדם יעיל לחברה?

למעלה