הצד האחר והגם צודק של המחאה

• פותח הנושא rpz79
  • פורסם בתאריך

rpz79

New member
הצד האחר והגם צודק של המחאה

יורם שפטל בתפקיד חייו http://www.youtube.com/watch?v=pgnjvFfuu7Y לרוב כלי התקשורת שממוקמים בת"א יש גוון בורגני-שמאלני. איך שאני רואה את זה יש פה שתי מלחמות מקבילות האחת המיליונרים (משתכרים מעל 25000 ש"ח נטו) נגד המילארדרים (הטייקונים) והשנייה המעמד הנמוך (משתכרים 8-12 אלף) מול הממשלה. עכשיו מה שקרה הוא שהמעמד הנמוך שלא יכול להרשות לעצמו לשבות ברוטשילד (לדעתי הרבה מהם לא היו שם בכלל) לא יכול למחות (וב-צ-ד-ק) אפקטיבית מול הממשלה ולוואקום הזה נכנסו המעמד הבינוני-גבוה , שרוצים לגור במדינת ת"א לנסוע לחו"ל לאכול במסעדות ולהסתובב בקניונים (ולקנות לא מעט). חברים יקרים בת"א רוצים לחיות טוב , בישראל רוצים רק לחיות בכבוד. מה יותר חשוב תחליטו אתם - בקלפי. ויפה שעה אחת קודם.

ניסחת את זה מעולה

אני בדיוק חשבתי כמוך, רק היה לי קשה לנסח את זה במילים. המלחמה בין מיליונרים למילארדרים . לאף אחד משני הנ"ל לא אכפת ממעמד הביניים או המעמד הנמוך. שניהם רוצים למצוץ את מעמד הביניים או הנמוך שהמיליונרים טוענים שזכותם לנצל יותר את המעמד הנמוך כי הם רק מיליונרים ולא מילארדרים . פשששש.... כל הכבוד !! אני שיניתי את דעתי ב 180 מעלות משלשום (מוצ"ש) להיום - תמכתי מאוד , אך ברגע שהבנתי שהמאבק הוא לא למעני (במעמד הבינוני-נמוך) אלא הוא מאבק כפי שציינת - תמיכתי הוסרה ואני נגד המאבק

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifאני חושבת שדווקא צריכים להתייחס

למעמד הנמוך... וזה לא משנה אם הוא שם או לא כי כמו שאמרת אי אפשר להרשות לעצמם לבוא ולשבת שם.. המעמד הנמוך זה אלה שביחד מרוויחים את ה-8 אלף שקל בחודש... אפילו פחות, מה שמרוויחים ביחיד המעמד הבינוני ואפילו יותר. המשפחה שלי למשל, אמא עקרת בית ואבא נהג מונית... בקושי מגיעים לשכר מינימום ומשלמים שכר דירה של 2700 ועוד רוצים להעלות לנו את השכר דירה.. והלוואי והמעמד הנמוך מה שהמשפחה שלי נחשבת הייתה מרוויחה כל אחד 8 אלף שקל.. זה ממש לא ככה.. זה אולי המעמד הבינוני.

thePatish

New member
"עקרת בית" זו דרך חיים בעייתית במאה ה- 21

משפחה צריכה שני מפרנסים.

thePatish

New member
לא יעזור

זה כמובן עדיף ע"פ ביזבוז מקביל בלי תיאום, אבל עדיין יהיה צורך לממן הוצאות חיוניות לאותה כמות של אנשים.

goldy

New member
המעמד הבינוני יודע להרוויח, לא להוציא

אילו היה יודע להוציא לא היו לו בעיות פרנסה.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifמסכימה אבל זה קשה

כשלאמא שלי למשל אין ת. בגרות וקשה לה נורא למצוא עבודה כי בהכל רוצים את זה... היא עשתה כמה קורסים מטעם הביטוח לאומי אבל שוב, שום דבר.... אבל אמא שלי בדרך כלל היא זו שמשלמת ת'חשבונות מההבטחת הכנסה והכל... פשוט קשה לחיות ככה ועוד יש לי אח קטן שעדיין בבית ספר...

thePatish

New member
יש מספיק עבודות שאינן דורשות השכלה כלשהי

האם באמת צריך תעודת בגרות בשביל לעבוד בניקיון, למשל? נכון שעבודה כזאת לא מביאה הרבה כסף (ולכן יש לקוות שלמדת לקח, ולך כבר יש תעודת בגרות ועדיף יותר מזה), אבל זה בטח עדיף על כלום וגם עדיף ע"פ ישיבה פרזיטית קבועה על כספי הביטוח הלאומי.

herouth

New member
חמוד, אני לא מרוויחה 25000 נטו.

ואני לא יכולה להרשות לעצמי דירה. ואני מחזיקה קטנוע ולא מכונית.

אז אין לך מה לעשות במאבק זה

המאבק הזה הוא לא עבורך. המאבק הזה (כפי הנראה) הוא בין מליונרים ומליארדרים. בכל מצב בין אם יזכו המיליונרים (מהשמאל) ובין אם יזכו המליארדרים (מהימין) - הם לא ידאגו לך, ולא ידאגו למעמד הנמוך או מעמד הביניים. אני אחרי שהבנתי את זה- הסרתי תמיכתי מהמאבק. אין לי טעם להילחם במליארדרים יחד עם המיליונרים במאבק שהוא לא קשור אלי (כי איני מליונר או מילארדר) והייתי שמח - אם היית מוכנה להגיב על מה שכתבתי למטה , 10X

goldy

New member
'כשלעשירים יהיה כסף גם לכם יהיה כסף'

מה באמת? הם יתרמו לנו אותו?

herouth

New member
אתה לא משכנע אותי.

זה שאתה טוען שזה מאבק של מיליונרים, זה רק אומר שאתה שוב מתייחס לגופו של אדם ולא לגופו של מאבק. כל הטיעונים שמושמעים במאבק הזה מוצדקים: מעמד הביניים נפגע, הכסף זורם בצורה חד כיוונית, מי שנושא בנטל איננו חולק בעושר, ודברים שהם בסיסיים אינם ניתנים להשגה אלא בעשירונים העליונים בלבד. אתה חוזר על כך ש"התאכזבת" מהמאבק, אבל עדיין לא הבהרת למה, למעט התייחסויות לאבא של זה ולאמא של ההוא. העובדה שאתה חושב שבשביל שאנשים ישרדו ההורים שלהם צריכים למכור את הבית מעציבה אותי. אני הסברתי מה אני חושבת שהבעיה במשק, ומה אני חושבת שהפתרון, וראה זה פלא - רק בן אדם אחד טרח להגיב לשרשור שלי. מה זה אומר על ההתייחסות פה לטיעונים לגופו של עניין? עוד ועוד גופים מצטרפים למחאה - ולא מדובר רק על עיני והועדים הגדולים שלו, אלא על גופים ששייכים למעמד הביניים כמו "הפורום לשוויון בנטל" ו"חופש", שרוצים שהדיון לא יגיע לכך ששוב יחלקו למגזרים בעלי התמיכה הקואליציונית והלובים את העוגה בצורה לא שוויונית. אם אתה טוען שהמאבק עלול ליפול לידיהם של עשירים שיחתכו קופון לעצמם, אתה דווקא צריך להצטרף אליו, לאחד הגופים הרבים האותנטיים שמשתתפים בו, ולדרוש להיות חלק ממעגל הדיונים.

herouth

New member
למפלגה הכי פחות גרועה שיש באותו רגע לטעמי.

ומה הקשר בין הצבעה בבחירות לבין המאבק שיש כרגע?

goldy

New member
../images/Emo12.gif

אני לא מאמין ששאלת את השאלה הזאת ברצינות
.

תראי

1. אני הכי תומך במאבק ובמידה והמאבק יצליח אני אחד מאלו שירויחו מזה מאוד באופן אישי (לא , אני לא מקבל משכורת מנתניהו והוא ממש לא חשוב לי אישית ) 2. לא ראיתי את ההודעה שלך לגבי הבעיה במשק- אשמח לקבל לינק. 3. כולם טוענים שהם רוצים את טובת העם - כולם יודעים לדבר יפה ולשכנע , אחד טוען שמה שצריך לעשות זה X השני טוען שמה שצריך לעשות זה Y נתניהו טוען שמה שצריך לעשות זה Z . כ"א יודע לדבר היטב (ובייחוד נתניהו שהוא אלוף בדיבורים ) למה שאני אאמין יותר לנציגי המאבק שטוענים שהם אלו שיצליחו להציל את מעמד הביניים ולא אאמין לנתניהו שהוא חושב שהדרך שלו היא הנכונה בשביל להציל את מעמד הביניים ?! למה שאאמין יותר לדפנה ליף מאשר לנתניהו ? כ"א מהם טוען שהוא רוצה לעזור כלכלית לעם. 4. אני בהחלט תומך במאבק-- אבל האם המאבק נגד נתניהו אישית ? האם ביבי אחראי על כל המחדלים הכלכליים שהיו בתקופת : ברק ,שרון, אולמרט ? אני זוכר שגם לפני 6 שנים (מי בכלל חשב אז על נתניהו ?!) המחירים בת"א היו מטורפים. אני שכרתי דירה שהיתה נראית כמו אבוס , דירת פח קטנה מעל גג ברח' לגרדיה בת"א ושילמתי עליה 1800 שח (כולל הכול
) הבעיה במחירים לא התחילה מהיום וזה לא נכון לפנות אצבע מאשימה רק כלפי נתניהו . זה שמפריע לי . כי זה נראה מבחוץ כמו מאבק של דפנה ליף (או מישהו אחר , אולי אלדד יניב) שרוצה לקחת את הכח מנתניהו ולהעביר לעצמו. ולא מחאה עממית שיוצאת מהלב . 6. באופן אישי לחלוטין -וסובייקטיבי - התאכזבתי מהמחאה כי אני שונא שמשקרים לי . היה פרסום שמדובר על סטודנטית שהעלו לה את שכ"ד והיא פשוט לא יכולה לעמוד בנטל והיא פרסמה בפייסבוק הודעה לחוג חבריה שהיא עושה מחאה ברוטשילד - וכך המחאה התפשטה. בעוד שהאמת , שמדובר בסטודנטית ממעמד סוציו אקונומי גבוה (וכן, זה שלהורים שלה יש וילה בכ.שמריהו זה אומר שאומר שהבת שלהם מסודרת היטב) . אבל מלבד זה שהיא במצב סוציו אקונימי גבוה - וזה בהחלט לא מפריע - וזה נחמד שיש עשירים שתומכים במאבק. מפריע לי שהמחאה לא היתה עממית המחאה היתה מתוכננת היטב - ואני מרגיש שרומיתי כי הפרסום טען שזו מחאה עממית של סטודנטית בעוד שהפועל זו מחאה מתוכננת של אנשים (שכנראה מטרתם היחידה היא להפיל את נתניהו )

goldy

New member
בקלפי?!../images/Emo151.gif

אם העם היה מחליט בקלפי לא היה צורך במחאות / הפגנות, כי פוליטיקאי שלא היה פועל לטובת הבוחרים *פשוט* לא היה נבחר מחדש, ומפלגה שלא הייתה מקיימת / כן משקרת הייתה נמחקת כמו שינוי.

herouth

New member
שינוי לא נמחקה בגלל שלא קיימה

אלא בגלל סכסוכים פנימיים וניסיונות של אנשים לנצל את הפופולריות הרגעית שלה כדי לקדם את עצמם אישית. לצערי אני יודעת כי הייתי חברת מפלגה. למרבה הצער אנשים עד כה מיעטו להשתתף במשחק הפוליטי מתוך אדישות או יאוש. אולי המחאה הזו תביא לכך שאנשים יחזרו להשתתף בפוליטיקה. כלומר - כל איש יתפקד למפלגה שאיתה הוא מזדהה, ויטריח את עצמו להכיר את המפה של המועמדים, ולבחור בפריימריז אנשים ראויים. כל עוד שיטת הבחירות בישראל היא על בסיס יחסי ולא בחירה ישירה בנציגים לכנסת (לא לראשות הממשלה - את התוצאות של זה כבר ראינו) זו הדרך היחידה להשפיע באופן ישיר על הרכב המועמדים לכנסת, ועל האג'נדה שלהם. אבל כל זה אינו ממין העניין כאשר הבחירות רחוקות מאיתנו עוד שנתיים, והסיכוי שהליכוד ייבהל ויחליט על הקדמתן קלוש גם אם יצעדו 7 מיליונים בצעדה הבאה.

goldy

New member
הדבר היחיד שיכול לעבוד: "לקיים" בלבד

אם מטרת הבחירות הרישמית, המוצהרת, הפרוטוקולית: היא "לבחור נציג ציבור שיסיט את משאבי המדינה לטובתי", אז הדבר היחיד שיכול לעבוד הוא אך ורק כשיבחרו רק את מי שמצעיד לעתיד. נכון להיום רוב המצביעים, לרבות אלו שלא מצביעים, באמת רוצים את מי שממחזר את האתמול, רק כי האתמול הוא ביטחון. אם כל ה150,000 באמת היו רוצים שינוי הם היו מגיעים לקלפי וגם מכניסים בכווונה פתק אלמוני שיצעיד לעתיד, במקום להיות בטוחים שהאתמול ימוחזר ויחוזק.

למעלה