הצטברו לי כל מיני מוצרי יסוד ואני צריכה

פצית219

New member
הצטברו לי כל מיני מוצרי יסוד ואני צריכה

רעיונות מה לעשות איתם.
המטרה: חיסול המחסן שנוצר לי בבית, לטובת מלאי ארוחות צהריים שאפשר לקחת למשרד. יש במשרד מקרר וגם מיקרוגל.
המצרכים שקיימים כרגע במזווה ואין לי מושג מה לעשות איתם: אורז שחור, ממרח שקדים, קמח חומוס, קמח תורמוס (שאין לי מושג בכלל מה עושים איתו), כוסמת, קוסקוס, זיתים, טופו, ירקות קפואים (בעיקר ברוקולי אבל יש גם לקט למרק ירקות), טחינה גולמית, עדשים כתומות. יש לי גם כל מיני רטבים: צ'ילי מתוק, סויה, טריאקי.
אין לי בעיה לקנות עוד דברים אם צריך, אבל קחו בחשבון שאני לא נוגעת בבצל ולא בפטריות.
 

Gidi Shemer

New member
דבר ראשון, לכי לסופר

וקני מעט בצל ופטריות ..

וברצינוות- הנה כמה רעיונות. אם את לא מבעלי פוביית הספרינג רולז (ראי ערך מנהלת הפורום) אז הנה כמה הצעות. אם את לא אוהבת ספרינג רולז, תעשי אותו דבר (אבל בלי הרולז).

אז קודם כל, רולז- דפי אורז. להכין קודם כל מילוי ואז לטבול כל דף (בנפרד!) במים חמים (לא רותחים) למשך 20-30 שניות, להוציא ולמלא. ממליץ לשים בתנור או בגריל למשך 2-3 דקות, אבל לא חובה.

מילוי 1- אורז שחור מבושל, מעורבב עם פרוסות טופו שצרבת לפני כן על המחבת (הייתי מוסיף עשבי תיבול אם יש).

מילוי 2- טופו צרוב, עם ירקות פירות חתוכים למקלות דקיקים. פה הרטבים שלך יתאימו מאד, אבל לטעמי- טחינה גולמית תתאים הכי הרבה. אפשר להוסיף כפית לתוך המילוי או לחילופין- להכין טחינה פשוטה (גולמית+מים+מיץ לימון+שום+פטרוזיליה) כמטבל, ולטבול את הרולז בטחינה.

תבשילים- כוסמת ועדשים כתומות (עשיתי בדיוק לפני יומיים). להזהיב שום בשמן זית, להוסיף עדשים ועשבי תיבול, להוסיף מעט רסק עגבניות מהול במים רותחים ולבשל. כשהעדשים מתחילות להתרכך, להוסיף את הקוסמת. לתבל בכורכום, כמון, ובהרט. לימון כבוש יקפיץ מאד את התבשיל (אני נמנע בגלל המלח).

ברוקולי- אני הכי אוהב,, פשוט מבושל במיקרו אבל אם את מרגישה צורך- רוטב מלימון ושום ומעט רוזמרין יעשה לו טוב.

אז מה עושים עם הזיתים? פה אחבר משהו שהייתי עושה הרבה בתקופת אכילת הבשר (ספציפית- עוף, אלא שהפעם נחבר את הזיתים לקוסקוס. הרעיון הוא רוטב עגבניות בזיתים וצימוקים. כן, כן, מה ששמעתם. זה הולך נפלא ביחד.

תבשלי רסק עגבניות מהול במים רותחים (אם את משתמשת בקצת אבקת מרק, זה המקום להוסיף אותה, אבל אל תספרי שאני המלצתי). להוסיף חופן זיתים וצימוקים ולבשל. לתבל עם פפריקה, מעט קינמון, ואגוז מוסקט. פה הייתי גם מוסיף ירקות קפואים מהמזווה. להכין בנפרד קוסקוס ולערבב.

ממרח שקדים- יחד עם טחינה גולמית. לחתוף תפוחי עץ לקוביות. לשים טיפל׳ה מים ומעט קינמון. לשים במיקרוגל ל- 3 דקות, לערבב עם הטחינה-שקדים.


רוצה גם מתכון לבלינצ׳ס פטריות ובצל?
 

Ofericko

New member
וואי גידי...!! איזו השקעה!!

ובלי להזכיר אף מחקר....

שאפו.
 

Gidi Shemer

New member
מחקרים זה מיותר במקרה של פצית

היא כבר מכירה אותם...

פצית היא דר' לביולוגיה ועשתה את הדוקטורט בתחום של מטבוליזם.

לה אני לא יכול לחרטט כמו לך. היא לא תקנה את זה כל כך בקלות.

 

Gidi Shemer

New member
ובמקרה הכינותי...

אז בדיוק פרקתי תמונות מהמצלמה וגיליתי תמונות מלפני יומיים שלשה שמראות גם את תבשיל העדשים -כוסמת (אל תקשיבי למנהלת- כשזה מגיע לכוסמת היא הופכת לטרול ממוצע) וגם את הספרינג רולז עם האורז (במקרה הזה הוספתי גם שעועית ירוקה).

בצד קצת צ'יפס קייל, סלט והמלית העודפת מהספרינג קולז
 

פצית219

New member
אף פעם לא הכנתי דברים עם דפי אורז!!!

אז אני הולכת על זה. את הספרינג רולז אני אכין עם הרטבים שלי, וטחינה אשפוך על הברוקולי. קוסקוס עם מרק ירקות וחומוס כעצת המנהלת יסגור לי עוד פינה. נראה לי שזה יספיק בינתיים, רוב תודות לכם.
מה זה צ'יפס קייל לכל השדים והרוחות? פעם אחת אכלתי קייל, זה היה בבקתה על איזה אי בתוך אגם בניו המפשייר, שהיתה שייכת לאשתו של פרופסור שעשה שנת שבתון במעבדה שעשיתי בה את הדוקטורט. הוא הזמין אותי לבלות עם המשפחה שלו בבקתה כמה ימים כשגרתי בבוסטון. זה היה בדיוק בתקופה שהעצים מחליפים צבעים והיה קסום לגמרי. מלבד האנשים החמודים היתה להם שם אח אמיתית, סדינים חשמליים, קאנו, וחבורת כלבים (הבאתי גם את שלי). אני מצרפת כמה תמונות להמחשה.

הזיכרון היחיד הגרוע שלי משם היתה ארוחת ערב אחת, שבה אשתו של הפרופסור הכינה קייל. יאק.

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/9417_141381024951_4090549_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/9417_141381119951_5360915_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/9417_141380989951_845584_n.jpg

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/9417_141381069951_4131292_n.jpg
 

RSPA

New member
קייל צ'יפס.

בגדול, עלי קייל (מסוגים שונים אבל נראה לי הכי מתאים אלה עם העלים הגדולים) מעורבבים בידיים עם שמן זית שמוכנסים על תבנית לתנור ב-150 מעלות צלסיוס ומיובשים כך עד מצב יובש וקריספיות הולמת. הם ממש נשברים ביד. יש שעם השמן מערבבים גם מלח אבל לטעמי, ובמיוחד למי שרוצה להגביל את כמויות המלח - ניתן לשלוט על המליחות טוב יותר אם מזלפים אותו לאחר הייבוש. אפשר גם לייבש את הקייל במייבש מזון כמובן וגם במיקרו. רק צריך, בכל השיטות להשגיח שלא יישרף יותר מידי. ברגע שהוא מקבל גוונים חומים או צריבות - ישר להוציא.
ואח"כ מנשנשים בהנאה.
 

RSPA

New member
טעם זה ענין אישי.

כמובן שניתן להכין דברים רבים באותו כיוון.
קייל, טעים לרבים כחטיף לנשנוש דוגמת "תפוצ'יפס" אבל הוא יותר בריא...(ככה אומרים
).
 

Gidi Shemer

New member
אני מכין בדומה ל RSPA

למה? כי זה יוצא מאד טעים וזה אחד מהדברים הבריאים עלי שולחני, אז למה לא?
 

פצית219

New member
טוב. אני מוכנה לנסות. איפה משיגים קייל?

במקרה הכי גרוע יהיה לי עוד משהו להתלונן עליו, שזה אף פעם לא מזיק.
 

Gidi Shemer

New member
פה יש בקרוגרס מאד בזול

דולר לפאונד.

בהנחה שלא תחצי את האטלנטי בשביל קייל, אני אשאיר לחברי הפורום לספר על מקומות זולים יחסית לקניית קייל בארץ הקודש.
 

פצית219

New member
אנא מכם חברי פורום רחמנים, עזרו לי להשיג

את האפשרות לנצח כל ויכוח עתידי מול גידי (ואולי גם תביעה אזרחית) ע"י אזכור המלצתו האיומה ונוראית לטעום שוב קייל.
היכן משיגים קייל בארץ הקודש? ספציפית במרכז ארץ הקודש. תודה.
 

restסF

New member
קייל

לרוב יש בעדן טבע מרקט ולפעמים אפשר להשיג גם ברשתות השיווק ואצל ירקנים פרטיים (אני קניתי בשופרסל שביכין סנטר בפתח תקווה וגם בסופר ברקת בנס ציונה, בטוחה שיש במקומות נוספים).
 

פצית219

New member
אני מפגרת כל כך

שמתי אתמול קייל ברשימת הקניות, נסענו לחצי חינם (שם אנחנו תמיד עושים קניות), בכניסה למחלקת הירקות ראיתי שלט גדול עם פרסומת לקייל וחייכתי לעצמי בסיפוק על כך שהצלחתי למצוא כל כך בקלות, ואז... שכחתי לחפש את הקייל.
 

פצית219

New member
דווקא יש מה לאכול, כי דפי אורז זכרתי לקנות


תכף אגש למלאכת ההכנה. אם תתנהגו יפה, ואני אצליח לא לחרבש את העסק, אעלה תמונות.
 
למעלה