אז ככה:
קמח חומוס וקמח תורמוס מתנהגים די דומה, את יכולה להכין מאחד מהם או משניהם (ביחד או לחוד, לשיקולך) תערובת שתטבלי בה פרחי ברוקולי ותטגני. הבלילה צריכה להיות עשויה מהקמח, מים, קצת שמן, מלח פלפל, אפשר קצת פתיתי צ'ילי יבש או כמון. אפשר גם כרובית.
את הכוסמת אפשר לזרוק לפח. זה פיכסוש
מהקוסקוס אפשר להכין סלטים קרים או להכין לו מרק עם ירקות חתוכים גס וגרגרי חומוס. סלט קר טעים: מלפפונים, חמוציות, אגוזים ו/או שקדים, הרבה מיץ לימון, שמן זית, מלח. קצת פטרוזיליה/כוסברה/נענע.
מהזיתים אפשר לעשות זיתים מרוקאים שמכינים עם פפריקה, קצת רסק עגבניות, קצת חריף, לימון כבוש, מלח פלפל ושמן. את הזיתים צריך להרתיח פעם פעמיים להוצאת מרירות.
אפשרות אחרת היא להכין גבינת סויה ביתית (או טופוטי) ולהוסיף לה זיתים קצוצים..
מטחינה גולמית מכינים טחינה עם לימון מים מלח ושום ושופכים על כל דבר אכיל.
עדשים כתומות: כוס אורז לבן/עגול/בסמטי + חצי כוס עדשים כתומות שטופות - לסיר עם קצת שמן חם, לתבל במלח, כורכום וכמון, להוסיף 2.5 כוסות מים, לכסות, להביא לרתיחה, להעביר לאש קטנה עם מכסה ולבשל עד שהאורז מוכן והמים התאדו. להשאיר 10 דקות עם המכסה. נום נום.
סויה + צ'ילי מתוק + סילאן + טריאקי = אחלה מוקפץ שעשוי ממקרוני וירקות מוקפצים או לקט קפוא שעבר הפשרה וצריבה קלה במחבת.
מתכון לפשטידת בצל ופטריות יש בבלוג שלי