הצטברו לי כל מיני מוצרי יסוד ואני צריכה

פצית219

New member
להלן: דפי אורז במילוי טופו צרוב, אורז שחור,

קוסקוס מקמח מלא, וזיתים. יצא מעולה.

Gidi Shemer

New member

Ofericko

New member
יפה מאד! מעניין, בדרך כלל עושים גלילות

כאלה.... ולא כזה מרובע מלבני.

Ofericko

New member
היה מתאים לי לחצות עכשיו את האוקינוס,

אפילו בשביל קייל (בשביל גויאבה לא לדוגמה...)

פצית219

New member
אגב, חמותי מכינה משהו ממש דומה מבטטה

משתמשים במקלף (ככה קוראים לזה? המכשיר הזה שמקלפים איתו תפוחי אדמה וגזר וכו') כדי לייצר מבטטה רצועות דקות, ואז מערבבים עם שמן זית כנ"ל ואופים. או מטגנים אם רוצים שיצא ממש ממש טעים. אם מטגנים אז בשמן עמוק ממש חם ולכמה שניות בלבד. אוכלים כמו צ'יפס או מפזרים על סלט.

ladybug6

New member
אז ככה:

קמח חומוס וקמח תורמוס מתנהגים די דומה, את יכולה להכין מאחד מהם או משניהם (ביחד או לחוד, לשיקולך) תערובת שתטבלי בה פרחי ברוקולי ותטגני. הבלילה צריכה להיות עשויה מהקמח, מים, קצת שמן, מלח פלפל, אפשר קצת פתיתי צ'ילי יבש או כמון. אפשר גם כרובית.
את הכוסמת אפשר לזרוק לפח. זה פיכסוש
מהקוסקוס אפשר להכין סלטים קרים או להכין לו מרק עם ירקות חתוכים גס וגרגרי חומוס. סלט קר טעים: מלפפונים, חמוציות, אגוזים ו/או שקדים, הרבה מיץ לימון, שמן זית, מלח. קצת פטרוזיליה/כוסברה/נענע.
מהזיתים אפשר לעשות זיתים מרוקאים שמכינים עם פפריקה, קצת רסק עגבניות, קצת חריף, לימון כבוש, מלח פלפל ושמן. את הזיתים צריך להרתיח פעם פעמיים להוצאת מרירות.
אפשרות אחרת היא להכין גבינת סויה ביתית (או טופוטי) ולהוסיף לה זיתים קצוצים..
מטחינה גולמית מכינים טחינה עם לימון מים מלח ושום ושופכים על כל דבר אכיל.
עדשים כתומות: כוס אורז לבן/עגול/בסמטי + חצי כוס עדשים כתומות שטופות - לסיר עם קצת שמן חם, לתבל במלח, כורכום וכמון, להוסיף 2.5 כוסות מים, לכסות, להביא לרתיחה, להעביר לאש קטנה עם מכסה ולבשל עד שהאורז מוכן והמים התאדו. להשאיר 10 דקות עם המכסה. נום נום.
סויה + צ'ילי מתוק + סילאן + טריאקי = אחלה מוקפץ שעשוי ממקרוני וירקות מוקפצים או לקט קפוא שעבר הפשרה וצריבה קלה במחבת.

מתכון לפשטידת בצל ופטריות יש בבלוג שלי

luliy

New member
כוסמתוש אהובתי

לא יפה להעליב את הכוסמת הכל-כך טעימה שהכנתי
עם בצל, שום, קארי ירוק ומלח.

למעלה