בשעה טובה
גם אני בהריון משותף וגם אצלנו היו דיונים איפה למקם את התינוק. יש בבית בת 9.5 ובן שבע, שניהם שלי (לבן זוגי זה יהיה ילד ראשון).
נקודות לשיקול- כמה חדרי ילדים יש לכם? האם אחד החדרים הוא חדר שיותר נוח למקם בו תינוק? האם התינוק יגור איתכם בהתחלה? האם כרגע הבנות של בעלך גרות יחד, האם הן מסתדרות ביניהן? איך הצעירה שלו מסתדרת עם בן השש שלך?
בעיני טוב לילדים לישון יחד בחדר. אישית, היה לי יותר קל להשכיב את שני הילדים כשהם ישנו באותו החדר מאשר עכשו שלכל אחד יש חדר משלו. נכון, לפעמים עשו עניינים, אבל לפחות זה היה במקביל ולא בטור...
עוד עניין שהוא תפיסה שלי ולא בטוח מתאים לך- לי הרבה יותר נוח שהתינוק ישן צמוד למיטה שלי מאשר ללכת לחדר אחר, ואני יודעת איזה מפלצת אני נהיית מחוסר שינה, אז אני עושה כל מה שצריך כדי להקל על עצמי.
לכן- א. התינוק העתידי יישן בחדר שלנו עד שאחליט אחרת
ו- ב. כל הדברים שלו- שידת החתלה, קרמים, מוצצים, בגדים- ימוקמו בחדר של בני. גם כי בחדר שלנו אין מקום, וגם כדי שאם יש עוד מבוגר בבית, אני אוכל לנוח והוא/היא יוכלו לטפל בתינוק בלי להכנס לחדר השינה שלי ולהעיר אותי.
סיבה אחרונה היא שהחדר הזה מחובר לחדר האמבטיה של הילדים, אז אם מטפלים בתינוק שם, אפשר בקלות להגיע לכיור לרחוץ טוסיקים כשצריך.
אני מציעה לך לחשוב עם בעלך מה נראה לכם נכון ואז לשאול את הילדים מה הם חושבים, בלי להתחייב. אולי תופתעו. אצלנו שניהם רצו שהוא יהיה איתם, אמרתי להם שלא ידאגו, לא הם מחליטים...ובכל מקרה התינוק יעבור לגור עם אחד מהם רק בהמשך וגם אז , החיים דינמיים, נשנה את זה לפי הצורך.
ואגב החיים דינמיים-
מאז שעברנו לבית הזה ויש לכל ילד חדר, אני משכיבה את הצעיר ואז את הגדולה ככה שהיה לה כיבוי אורות קצת מאוחר יותר. והיא תמיד מתווכחת, רוצה להמשיך לקרוא, לא עייפה, בלה בלה.
אבל עכשו אני בחודש שביעי, ובתשע בערב אני מתה לישון וממש אין לי כוחות לויכוחים. בשבוע שעבר היה איזה ערב שהיא התווכחה במיוחד, משכה עד מאוחר, שעה שגם אני וגם היא כבר נורא עייפות.. הבנתי שהגיע זמן להתארגן אחרת.
למחרת הודעתי להם שנהיה לי קשה להשכיב אותם זה אחר זה. לכן מהיום ועד ללידה-בשעות היום יש לכל אחד חדר, אבל בלילה הולכים לישון ביחד וכיבוי האורות באותה שעה [היא ישנה על מזרן בחדרו]. נרשמה הקלה גדולה
וגם הם נראים נהנים מהסידור החדש.