הצטרפתי אליכן

הצטרפתי אליכן

בדר"כ אני מטיילת בפורום הורים לתינוקות או הנקה, אבל החלטתי שהגיע הזמן לקטר בפורום שיותר מתאים לזה. אז זהו. אני מיואשת. קשה לי קשה לי קשה לי. נמאס לי מהשיגרה של לקבל חיוכים כמה דקות (קמצנית), להעביר ממשחק למשחק כל 15-10 דקות, להתחיל לקבל אחרי חצי שעה מזמן הקימה תגובות עצבניות, אחרי שעה בכי היסטרי של עייפות של תינוקת שלא יודעת בשום אופן איך להרדים את עצמה, להתחיל לקפוץ, להסתובב ולהתהלך עם 6 ק"ג על הידיים כל הזמן, להניח במיטה/עגלה אחרי שכבר נרדמת ולדעת שאני לא יכולה להתחיל שום דבר כי תוך 10 דקות קרוב לודאי שהיא מתעוררת ושוב לא מצליחה להרדים את עצמה למרות שהיא גמורה מעייפות. נמאס לי שכל הבעיות בחיים מסתובבות סביב השינה שלה. בלילה היא דווקא ישנה יפה מאד - למה לא ביום??? נמאס לי מהשיגרה המוטרפת הזו, ובמיוחד שמסביב לכל החברות שילדו יש ילדים ישנוניים ומקסימים שלא צורחים באוטו, נרדמים בו (קיימת חיה כזו??), ושאחרי שנרדמים גם ממשיכים לישון עד שלא עייפים יותר. בנוסף, הצלקת מהניתוח מציקה לי, אנחנו באמצע שיפוצים שלא נגמרים וגרים בינתיים אצל ההורים שלי, שאמנם עוזרים המון אבל עדין רוב האחריות עלי. שלא תבינו לא נכון - אני מתה על הקטנטנה שלי (בת 12 שבועות) אבל נמאס לי מהשיגרה המוטרפת. אפשר עידודים? וכן, אני יודעת שזה יעזור אבל למה אני לא שומעת על עוד תינוקות צרחניים כמו זו שלי?

תומרלי

New member
הייתי בסרט הזה

ומניסיון - הדברים משתפרים לאט לאט, אבל בטוח. לא כל התינוקות הם אותו הדבר, כמו שלא כל ההורים הם אותו הדבר. תני לזה זמן ותראי שהדברים מסתדרים. גם אני ילדתי בקיסרי וגם אנחנו היינו באמצע שיפוצים וגרנו אצל ההורים ועכשיו כשאנחנו בפינה שלנו הדברים נכנסו למסלול והשגרה מבורכת. תנשמי עמוק ותראי שזה עוד יקרה.

יש חיה כזאת -

אבל רק אצל אנשים אחרים!!! התינוק של השכן תמיד נראה ירוק יותר. כיוון שענבריק התחלי את חייו בתור צרחן מפואר (עד גיל חודשיים), ועכשיו הוא תינוק מצטיין (עם באג שהוא רוצה כל הזמן על הידיים), יש תקווה. תני לה להתפתח ולך להמשיך ללמוד את שפת הסימנים שלה, ובסוף יהיה בסדר (באחריות, עד גיל 20, היא ישנה מעולה
)

בדיוק את הבאג של על הידיים אני רוצה

לפתור... ולמה אצל אחרים זה עובר בגיל חודשיים? כבר עברנו את הגיל הזה... וגם עוד קיטור - אפשר? היא כל הזמן יונקת. במקום לאכול ארוחה אחת טובה שתספיק לכמה שעות היא אחת לשעה בערך על הציצי. אוף.

משוש30

New member
היא לוקחת בקבוק? אם כן הייתי מנסה

להגדיל את המרווחים בין הארוחות ונותנת לה מים או אולי מוצץ. נראה שהיא משתמשת בציצי כהרגעה ולאו דווקא כאוכל

בלינקה

New member
אצל מי זה עובר בגיל חודשיים?

אצל שחר התחיל להיות יותר טוב בערך בגיל חצי שנה, כשהיא התחילה להיות ניידת. ועדיין, בגיל שמונה חודשים, זוחלת ונעמדת, הכי הכי כיף לה על הידיים. אני מתנחמת בזה שגם אם היא תהיה עד גיל שנה על הידיים, זה רק אחד חלקי מאה ועשרים מכל חייה. זה נראה בלתי נגמר כשאנחנו בפנים, אבל זה כל כך קצר...

מעיןבר

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני הייתי בטוחה שהילדה שלי שקטה עד שמישהו אמר לי שהוא יודע שאני אצל אמא שלי לפי הצרחות שלה...
כנראה שזה עניין תפיסתי - קיבלתי את הילדה שלי כמו שהיא. אני חושבת שההשלמה עם מה שיש ומציאת הדרך הטובה להתמודד עם זה מקלה מאוד. המחשבות של "למה היא כזאת לעומת ילדים אחרי" וההשוואות רק מקשות. לדעתי הכי טוב לאמץ גישה פרגמטית: לא יודעת להרדים את עצמה - אז מרדימים אותה (הנקה/בקבוק/ידיים/מנשא), אין לה סבלנות אז קונים הרבה משחקים שיהיה למה להעביר
- פשוט תתמודדי עם מה שלפנייך, עם כל בעיה בפני עצמה. גם אדוה היתה קמצנית נורא בחיוכים בהתחלה, אז הייתי לוקחת לי כמשימה להצחיק אותה - דיגדוגים, קולות משונים, פרצופים - עם הזמן זה השתנה והיום יש לי ילדונת חייכנית מאוד
.

את צודקת בעקרון

פשוט קשה לי נורא עם הקטע של המחזוריות הזו של חיוכים, משחקים, העברה לעוד משחקים, בכי עצבני קליל, בכי עצבני מאד, בכי של עייפות. כפי שאת רואה - הרבה בכי. נורא מתיש. נורא קשה אמוציונאלית, אפילו שלפעמים אני מחזיקה אותה ופשוט נותנת לה לבכות כדי שתפרוק את מה שמציק לה, ובינתיים לוחשת לה כמה שאני אוהבת אותה. אחרי זה היא לפעמים נרגעת. לפעמים לא. אבל את יודעת איך זה, כשאת נפגשת עם חברות והילדים שלהם רק מקטרים ושלי צורחת - ההשוואה בלתי נמנעת, אבל כל הכבוד לך על הגישה שלך.

new mermaid

New member
הנה עידודים../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

מוכר מאוד. אני הייתי קוראת את פרק השינה בספר ובוכה: 12 שעות בלילה, 3 שעות בבוקר ו-3 שעות אחה"צ. מ-מ-ש! אולי 6 שעות סה"כ ולא רצוף
הימים שלנו נשמעו בדיוק כמו שתיארת, חוץ מזה שגם בלילה לא ישנו... אז קודם כל, הנה שלך מתנהגת "יותר יפה" משל מישהו אחר
מעודד? סתם, תראי,כשהם קטנים ככה זה. יש יתרונות וחסרונות: אמרו לי מס' פעמים שלתינוקות "ערניים" וסקרנים יש כישורים חברתיים מפותחים יותר ובבגרותם יש להם people skills (יש לזה תרגום?) טובים יותר. שחבל להם על כל רגע שהם "מבזבזים" בשינה. אין לי מושג אם זה נכון, #2 שלי בדיוק ההיפך ("תינוק נוח" והמרכאות כי אחותו לא הייתה לא-נוחה, אלא תינוקת כמו שציפיתי שתינוקות יהיו: הכי טוב על הידיים של אמא. ציפיתי שכך יהיה אז בזמנו זה לא נראה לי קשה) אז נראה כשיגדל אם אכן יש הבדל נראה לי שמוקדם לתת מים, אבל אולי לנסות לרווח את ההנקות: להניק מצד אחד עד שהיא עוזבת, גרפס והחלפת חיתול ואז להציע צד שני. אחרי כמה פעמים כאילה בד"כ המצב משתפר. למרות שממליצים להניק לפי דרישה, בגיל שלה אולי כבר אפשר לנסות ליצור סדר יום: להתחיל בארוחה אחת בשעה +/- קבועה ומשם הרווחים ייקבעו. וגם, אפשר לנסות להרגיע גם ללא ציצי אם היא אכלה יפה לפני זמן קצר (ואז אבא/סבתא נכנסים לתמונה) את אוהבת מנשא? אולי עיסוי יתן לה את הextra מגע שחסר לה? נשמע שהיא צריכה "הרבה אמא" והרבה מגע, וגם אמא צריכה לפעמים את עצמה

תודה

אני לא מצליחה להכניס סדר בהנקות כי היא לעולם לא משחררת את הפיטמה. מצידה זה להיות עם פיטמה בפה כל הזמן. אני יודעת שמוצץ היה עוזר לה מאד אבל היא לא מוכנה בשום פנים ואופן, וגם ברור לי שהצורך שלה במגע נובע מחוסר בשלות, אבל אני כל כך שחוקה. אני כל כך מקנאת באחרים, אפילו שאני יודעת שהם סובלים מדברים אחרים, ואין תינוק מושלם, אבל כשאני רואה חברה שהתינוקת שלה כשעייפה או נרדמת לבדה או שמקסימום מרימים אותה על הידיים והיא נרגעת, בזמן ששלי צורחת ובוכה בהיסטריה גם על הידיים, אני לא יכולה להמנע מלהשוות... אגב, מנשא היא לא אוהבת וגם לא עיסוי, ובקשר ללהרגיע בלי ציצי - אני אף פעם לא יכולה להיות בטוחה שאכן הרגעה זה מה שדרוש כי היא תמיד אוכלת כשמציעים לה. אני נותנת לה גם מים בבקבוק, אבל זה עובד פחות ופחות, והיא מסכימה בעיקר בנסיעות (זה הדבר היחיד שעובד כדי להרגיע אותה שלא תבכה). בקיצור, היא מאד תינוקת של מגע, וכנראה מרגישה חוסר בטחון, את הכל אני מבינה, אבל עדין קשה לי. ומה יהיה כשאני אגמול אותה? עוד חודש וחצי אני חוזרת לעבודה, ואני לא מתכוונת להמשיך בהנקה.. כן, אמא בהחלט צריכה את עצמה לפעמים...

new mermaid

New member
../images/Emo178.gifאוף, ממש קשה

מצד אחד אני חושבת שאם את ממילא מתכוונת לגמול בקרוב, והרי כדאי לעשות את זה בהדרגה (לטובת היונקת והגודש), אז הנה הפתרון שחיפשת: תתחילי בלהחליף הנקה אחת קבועה (OK, תבחרי שעה קבועה ביממה
) וזאת תהיה הארוחה "של אבא" ורצוי שאת לא תהיי בבית (או בעיר
) מצד שני (מקווה שאני לא מקשה עליך
מראש) נשמע לי שלא מפה תבוא הישועה. נשמע שדווקא המגע הרצוף זה הקטע הקשה, ולאו דווקא היניקות הרבות, ואת המגע היא צריכה בכל מקרה. אולי, אם לא בא לך להתעסק בשאיבות, תנסי לתת תחליף בזמן שאת בעבודה ולשמור את ההנקה כפינוק לאחה"צ, כשיטת הרגעה בדוקה. "זמן אמא". נסי לתת תחליף בשעות הבוקר בפעם הראשונה, תראי אם הבקבוק משביע אותה יותר ומקנה לך קצת הקלה. אם לא, תנשמי עמוק, צאי לטייל, שבי בכיסא נדנדה או פשוט תחזיקי מעמד: זה יעבור. עוד מעט תחזרי לעבודה, מה ש"יכריח" את שתיכן להתרגל לסדר יום, וגם יגמרו השיפוצים ותחזרו הביתה. זה בטוח יקל על כולכם.

אז ככה

היא מקבלת לפחות ארוחת סימילאק אחת ביום, בלילה לפני השינה, מה שעזר לנו לקבל לילות של 5-7 שעות שינה. אח"כ היא ממשיכה ביניקה. בנוסף, לפעמים גם באמצע היום אני נותנת לה בקבוק כשכבר אין לי כח להניק. אבא לא זמין כי הוא זה שעושה את השיפוץ. בקיצר, אני מקווה שכשהשיפוץ יסתיים נוכל להתחיל חיי משפחה תקינים עם אבא, אמא ופז קטנה בבית, ואולי עם חדר משלה ושקט ושלווה היא תרגע בעצמה. תודה על התשומי, ואני בהחלט מצפה לשיפור (שיבוא כבר, טוב??)

yaelia

New member
הללי תינוק מאוד נוח

אבל גם בגיל תשעה חודשים הוא מסוגל להיות יום שלם על הידיים שלי כי שם הכי נעים ורך. בטח שזה מטריף לפעמים, אבל ככל שהם גדלים יש עוד ועוד גרויים שמעניינים אותם סביב ואת כבר פחות אטרקטיבית. וגם צורת הסתכלות על דברים - אני כל כך אוהבת כשהוא ישן אצלי מכורבל שאני מוכנה לעזוב הכל ורק להסתכל עליו ישן כמו דובדבן.

יעל י

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה

כאמא לתינוק צרחן ובכיין בן 3 חודשים אני ממש מבינה אותך אומרים עד גיל 3 חודשים אז מחר אנחנו בני 3 חודשים ואני - מחכה. אל תתיאשי תחזיקי מעמד בסופו של דבר זה עובר

אנידס

New member
אני אספר לך סוד, גם הפשושה שלי

התנהגה באופן דומה, אני עדיין זוכרת את רגעי האימה, כן תירדם לא תירדם ואת הטיולים האינסופיים בחוץ כדי שתירדם. ועכשיו מממרומי שנה וחצי אני יכולה להגיד לך בוודאות שזה עובר. הרטנונית שלי הפכה לילדה מקסימה, חייכנית, צחקנית וגם נרדמת בקלות (טפו טפו, חמסה חמסה). זה עובר, צריך רק קצת אורך רוח. אצלנו זה השתנה כשהיא הצליחה להביע את רצונה וגם להבין שמבינים אותה. לדעתי זה חלק מהסממנים של ילדים דעתניים ואסרטיביים. זה לא קל אני יודעת, אבל תנסי תמיד לזכור שהתקופה, למרות שהיא נראית נצח מבפנים, עוברת יחסית מהר.

תודה לכל העונות

האמת שאני מכירה אתכן היטב כבר מהפורומים ה"אחים" (או "אחיות"). אני יודעת שזה עובר, זה פשוט מאד קשה כשנמצאים בתוך זה. בכל מקרה החלטתי לנסות גישה חדשה והבוקר כשפז התחילה לבכות כי רצתה לישון קודם כל בדקתי אם היא רעבה. היא לקחה את הציצי בשימחה ונכנסה ל-mode מוצץ. החלטתי שדי. גם ככה עוד מעט אני לא אניק יותר ואי אפשר להמשיך להרגע על ציצי. ניסיתי מוצץ. בכי, העלבות וצרחות היסטריות. אמרתי לה - את יודעת מה? תבכי. אולי זו הדרך שלך. חיבקתי אותה וליטפתי. בכתה 10 דקות. נורא חזק. נורא קורע את הלב, אבל לא ויתרתי, המשכתי לחבק אותה חזק חזק, לנסות לשנות זוית ולראות מה קורה. אחרי 10 דקות נרגעה ונרדמה. החזקתי אותה עוד 10 דקות על הידים והעברתי למיטה. עכשיו מסקרן אותי לראות איך היא תישן - אם היא גם תהיה קפיץ קפות כמו כל שנת יום שלה או שאולי היא צריכה את הבכי כדי לפרוק ואחרי זה תישן טוב. אעדכן בהמשך.

זה עובד!!!

תשמעו, זה היום הראשון בכמעט שלושה חודשים האלו שפז קיימת שהיא הלכה לישון כבר 3 פעמים - פעמיים שעה ופעם אחת שעתיים וחצי, ולא התעוררה אפילו פעם אחת באמצע!!! (עוד !!!) פשוט נתתי לה להוציא את כל מה שהיה לה לפני כל הרדמות, כל פעם היא בכתה קצת פחות, וזהו - נפלה ונרדמה!

rnati

New member
נפלא שהיא ישנה ../images/Emo24.gif

אבל יש לי כמה שאלות (כי ממש כואב לי עליה שבוכה ועלייך ששומעת את הקטנה שלך בוכה): אני זוכרת שבהתחלה הלכת עם התינוכיס, מה לא מסתדר איתו עכשיו? אז היית איתה בעירסול, ניסית תנוחות אחרות? ליהיא הכי אוהבת בטן לבטן ונרדמת ככה ממש טוב ומהר, יותר מהר מעל הידיים בלי המנשא. כשאת שמה אותה לישון, היא על הגב או על הבטן? יש להם נטיה לישון טוב יותר על הבטן ולהתעורר מתנועות הידיים של עצמם כשהם על הגב. ניסית להרדים עם תפיחות על הגב? (כמובן שבשביל זה היא צריכה להיות על הבטן) ככה היא לא על הידיים אבל את כן משדרת לה שאת פה איתה. התפיחות צריכות להיות מורגשות ולאו דווקא עדינות (לא ליטוף אלא טפיחה) בהצלחה

למעלה