הציונות

הציונות

הציונות כיום הציונים ותומכיהם הגלויים דורשים מהערבים להכיר במדינת ישראל כביטוי של העם היהודי העולמי והפרו ציונים הביישנים טוענים כי יש עם ישראלי ולו הזכות להגדרה עצמית. הם נאחזים בהגדרתו של סטלין מיהו עם. אולם עצם קיומו של ריכוז יהודי ישראלי, בטריטוריה ולו לשון כלכלה תרבות וכלכלה, אך מאבקו לעצמאות משרת את האימפריאליזם, אינו הופך אותו לעם בעל הגדרה עצמית שבה יש לתמוך. התעמולה הציונית מגדירה את הציונות כתנועה ללידתו מחדש של העם היהודי בארץ מכורתו. טענה זו היא טענה מרכזית במיתוס הציוני, כאשר לא אחת משווים את התנועה הציונית לתנועות לשחרור לאומי מעול הקולוניאליזם והאימפריאליזם. אולם מי שמע על תנועה לשחרור לאומי שבנתה את כל קיומה על נישולו של עם אחר? אבות הציונים היו הרבה יותר ישרים בהגדרת אופי תנועתם. ולאדמיר(זאב) ז‘בוטניסקי בחיבורו הידוע ”קיר הברזל“ כתב כי זהו חוק ברזל של כל תנועה של קולוניאליסטים כי על מנת להתנחל בארץ בה כבר חיים בני אדם, או שתשתמש בכוח צבאי או שתוותר על המטרה של ההתיישבות עצמה...הציונות היא מפעל קולוניאליסטי ועל כן היא תיכשל אם לא תשמש בכוח הנשק.. הוא גם הוסיף כי אין הציונים יכולים להגיע להסדר עם הערבים מחוץ לארץ, משום שהם דורשים ברית כנגד האימפריאליזם, בעוד הציונים זקוקים לכידונים של הצבא הבריטי. השורשים של הקולוניאליזם הציוני אינם אפוא הכיבוש של 67, כפי שמנסה להציג זאת השמאל הרפורמיסטי בארץ ובעולם אלא עצם ההתנחלות הקולוניאליסטית הציונית מסוף המאה ה-19. השורשים של הציונות הציונות אינה 2000 שנות געגועים לציון, אלא תנועה מודרנית שנולדה בחלקה האחרון של המאה ה-19. התפתחותה הפוליטית של תנועה זז, היא תוצאה של החברה האירופאית בתקופה של האימפריאליזם ולא ניתן להבינה מחוץ להקשר זה. הציונות נולדה כתגובה לאומנית של חלק מהיהודים לאנטישמיות באירופה. ההיסטוריה המודרנית של היהודים החלה עם המהפכה הצרפתית, אשר הרעיונות המהפכניים שלה היו חופש, שוויון ואחווה. כתוצאה ממנה זכו היהודים לשוויון זכויות אזרחי. חומות הגטו הופלו והיהודים יכלו לבחור לעצמם מקצועות שהיו סגורים לפניהם במשך מאות בשנים. לא במקרה הפרעות ביהודים בממלכה האוסטרו-הונגרית אורגנו על ידי הריאקציה שעלתה לשלטון לאחר מפלתו של נפוליון וידועה כקונגרס וינה. אולם במזרח אירופה הסיפור היה שונה. היהודים חיו בעוני ובשולי החברה הסמי פיאודלית. במקומות שהיו מבודדים משאר בני החברה. במקומות מושבם לא היו מפעלים, אלא בתי מלאכה, והם סבלו לא רק מאפליה חוקית, אלא מפוגרומים שעודדו על ידי המשטרה והממשלה. ההתפתחות של הקפיטליזם באירופה, לא הביאה עמה את הסוף לאנטישמיות. היהודים הפכו שעיר לעזאזל של שליטי אירופה. מאז מחציתה השנייה של המאה-19 הופיעו מאמרי שטנה שטענו כי היהודי הוא נחות לא משום דתו, ולא משום שצלב את המשיח, אלא משום שהוא מגזע נחות. מיליוני יהודים הצטרפו לתנועה הסוציאליסטית המהפכנית שיצאה כנגד האנטישמיות כפי שיצאה כנגד כל הגילויים של הגזענות. מקורה של גזענות זאת הייתה השליטה של האימפריאליסטים באפריקה ובאסיה, והיא שמשה הצדקה לניצול של האוכלוסייה ביבשות אלו. היא במיוחד החריפה עם המרוץ הגדול אחר המושבות בסוף המאה ה-19. אולם הופעתה של האנטישמיות החדשה גם סיפקה כוחות חדשים לתנועה. הציונית עד 1880 התנועה הציונית הייתה קבוצה קטנה של פנאטים לאומנים משיחיים. מבצר למען התרבות כנגד הברבריזם . הציונות של הרצל הייתה חילונית ופרגמאטית . הוא טען כי מדינה יהודית תוכל להיבנות רק בתמיכת מעצמה אימפריאליסטית, משום שבכל מקום בו יתיישבו הם יהיו מיעוט, שיפגוש בהתנגדות של האוכלוסייה המקומית פלסטין הייתה רק אחת האופציות , אחרות היו אוגנדה, ארגנטינה, קפריסין ואפילו חלק מארצות הברית. אולם החלק הדתי בתנועה הציונית נאבק למען התנחלות בפלסטין והרצל שקלט את המשמעות הסמלית , תמך באפשרות זאת של ”השיבה לארץ המולדת“. לאחר שהרצל קבע את ארץ היעד להתנחלות, הוא ניסה למצוא מעצמה שתתמוך ברעיון. הרצל דחה את הרעיונות המתקדמים של המאה ה-19: דמוקרטיה, סוציאליזם, רפובליקה, ואימץ את הרעיונות הריאקציונרים של התקופה: מונרכיה, לאומנות, שוביניזם וגזענות. התנועה הציונית הזדהתה עם האימפריאליזם ועם הרעיונות הגזעניים כי תפקידה של האימפריה הוא להביא את התרבות הנעלה למפגרים. במדינת היהודים הוא כתב: ”זה שאינו מסוגל לחשוב, ידמיין לעצמו כי זאת נדידה מהתרבות אל המדבר. אולם אין זה כך, אנו נביא עמנו את התרבות, לא ניסוג לדרגה יותר נמוכה אלא יותר גבוהה. לא נגור בבתי חומר, אלא נבנה בתים מודרניים חדשים. אנו נבנה חומה של הגנה עבור אירופה באסיה, נהווה מבצר של התרבות כנגד הברבריזם...אירופה תבטיח את קיומנו.“ הציונות והאימפריאליזם כדי לנסות ולהשיג את האדמה למדינה שלו, הרצל היה מוכן להתחנן לפני כל כוח אימפריאליסטי, לא משנה עד כמה כוח זה היה נפשע. ב1903 הוא בא במגע עם פון פלאבה שר הפנים של הצאר הרוסי , מארגן הפוגרומים ביהודים כדי להציע לן שתמורת תמיכה במפעל הציוני, הציונים יסיעו לו למנוע מהמוני היהודים מלהשתתף במאבק המהפכני. . ב1896 הוא נפגש עם הסולטאן והציע לו כי תמורת השליטה בפלסטין, הוא יעזור לו לכסות על הטבח הראשון בארמנים. כדי להגיע אל המוני הפועלים היהודים בבתי המלאכה, קם אגף ”שמאלי“ ציוני. פועלי ציון של בורכוב שתפקידו היה להטיף לפועלים היהודים לנטוש את המאבק המהפכני ולהצטרף למפעל הקולוניאליסטי הציוני כאשר הוא משתמש בפראזות ”מרקסיסטיות“. אין אתם יכולים להיות פועלי תעשייה ברוסיה, אמרו הבורכוביסטים , על כן , עזבו את שאר הפועלים הלא יהודים והצטרפו למפעל הציוני ושם תהפכו לפועלי תעשייה ושם תבנו חברה סוציאליסטית. ברוסיה עצמה המפלגה בשם מפלגת פועלי ציון, שיחקה תפקיד ריאקציוני שכן הם התנגדו לכול פעולה משותפת עם העובדים הלא יהודים מה שהפך אותם לשוברי שביתות. מסיבה זו הבונד ושאר הארגונים השמאליים היהודים התארגנו יחד וגירשו את פועלי ציון מהאיגודים המקצועיים ויצאו בהצהרה משותפת:“ להודיע להם כי מאחר ואנו חיים בפינסק ולא בציון, אנו רואים בפעילותם בגידה“ ( מקור לני ברנר)

2.

ארץ ריקה מתושביה לאחר 1897 הלו להגיע לארץ המהגרים הקולוניאליסטים הציונים. אולם לא הייתה זו התנחלות קולוניאליסטית רגילה של מעצמה שבאה לשדוד את פירות העבודה והטבע של העם המקורי. הם באו במטרה לסלק את תושבי הארץ המקוריים ולהפכה למדינה של יהודים ציונים עם רוב מוחלט של יהודים. מטרה זו קיבלה ביטוי בשלוש הסיסמאות המרכזיות של התנועה הציונית: גאולת האדמה, עבודה עברית ותוצרת עברית תנועת העבודה הציונית היא שעמדה מאחורי סיסמאות שוביניסטיות אלו. מסיבה זו הוקמה ההסתדרות של ”העובדים העבריים בארץ ישראל“ שסירבה לקבל עובדים ערבים. קיבוצים ”סוציאליסטים“ ציוניים לא קיבלו חבר או חברה ערבית וכך הלאה. כתוצאה ממדיניות זאת, פרץ המרד הערבי של 1936, אשר הוועד העליון של המופתי ובעלי אדמות גדולים השתלטו עליו כדי למנוע ממנו שיהפוך למרד מהפכני סוציאליסטי של הפועלים והפלחים. מצד שני כל הציונים כולל תנועת העבודה הציונית עמדו עם האימפריאליזם הבריטי ושברו בכוח את המרד. מלחמת 48 הייתה המשכה של מדיניות זאת של הפיכת הארץ של יושביה המקוריים לארץ ריקה מהם. מלחמה בה הציונים ובראשם תנועת העבודה הציונית גרשו, תוך ביצוע מעשי טבח רבים בין 8000,000 ל 900,000 פלסטינים. כפי שמשה דיין אמר בהרצאה ב1969, אין מקום בארץ שלא היה יישוב ערבי. אין אתם אפילו יודעים את שמות היישובים, ואין אני מאשים אתכם, משום שספרי הגיאוגרפיה אינם מזכירים אותם. אולם נהלל הייתה פעם מהלול, גבת תפסה את מקומו של ג‘בטה, שריד את מקומו של חניאפס, כפר יהושע את מקומו של טל שאמם. המיתוס הציוני כרבים מהשקרים שהוא בנוי עליו, מספר כי הציונים הסכימו בלב כבד לקבל את תוכנית החלוקה ולוותר על מחצית מולדתם ההיסטורית למען שלום. במציאות הייתה זו הסכמה מהפה לחוץ גם של האו“ם וגם של הציונים. בעוד בן גוריון ”מקבל“ את ההחלטה, הוא כתב לבנו ” אנו מוותרים היום על מה שיהיה שלנו מחר“. ההנהגה הציונית פעלה יחד עם המלך עבדאללה והסכימה עמו כי החלק של הארץ אותו לכאורה הועיד האו“ם לפלסטינים יינתן למלך עבר הירדן. רק על שני מקומות הם לא הסכימו ביניהם . על ירושלים ועל לטרון ששם אכן נערכו קרבות ממשיים בין הכוחות הציונים ללגיון הערבי. מלחמת 56 הייתה המשכה של מלחמת 48 , אלא הפעם הברית באופן גלוי כללה גם את בריטניה וצרפת, מדינות אימפריאליסטיות שנאבקו כדי לשמור על שארית האימפריה, כאשר המטרה היא לא רק להכות במשטר של נאצר ובתנועה לשחרור לאומי של אלג‘יריה, אלא להקים את ממלכת ישראל השלישית, כדברי בן גוריון לפני שנאלץ להחזיר את סיני למצרי בלחץ אמריקאי סובייטי. מכאן לא רחוקה הייתה הדרך למלחמה הבאה. מלחמת 67 לא רק על מנת להפיל את משטרו של נאצר, אלא להשלים את החזון הציוני של ”ארץ ישראל השלמה“. לא הימין הציוני הוא שעמד בראש הממשלה, ולא הימין הציוני היה זה שהקים את המליציות הפרוטו פשיסטיות של המתנחלים,. היו אלו מנהיגי תנועת העבודה הציונית. החזון המשיחי של ממלכת ישראל השלישית וחזונו של הרצל המפעפע גם כיום של להיות חומה עבור המערב האימפריאליסטי. ממשיך להיות המדיניות של שליטי מדינת ישראל. חלום בלהות זה כולל לא רק את סיני אלא את מחציתה של לבנון ומכאן מלחמת 78, מלחמת לבנון הראשונה ומלחמת לבנון השנייה. הציונות והפשיזם הטענה האהובה על הציונים היא כי מדינת ישראל נולדה על מנת למנוע שואה חדשה ליהודים. השואה היא ההצדקה לכול מעשי הנבלה שהמדינה הציונית מעוללת. אולם היה זה מנחם אוסישקין אשר אמר בפגישה של הוועד הפועל של הקונגרס הציוני, ”יש משהו חיובי בטרגדיה זו, שכן היטלר רודף את היהודים משום הגזע לא הדת שלהם. אילו היה רודפם מושם הדת, רובם היו מתנצרים“ הציונים היו מעוניינים לא בכול היהודים, אלא ביהודים עשירים מחד ובחלק מהיהודים הצעירים הבריאים אותם יכשירו להיות עובדים תוך סילוק הפועלים הערבים. על נושא זה ההיסטוריון תום שגב כתב:“ חיים בעיר נחשבו בעיניהם ( המנהיגים הציונים) כחיי ניוון ואילו עבודת האדמה תיצור ”אדם חדש“ על כן הם העניקו סרטיפיקטים רק לאלו שיכלו לשחק תפקיד בבניית המדינה הציונית. לכן הם העדיפו צעירים ציונים. ב-1934, ארגון ההגירה מגרמניה בארץ התלונן לחבריהם בגרמניה כי אין הם מספיק סלקטיביים בחירת היהודים המגיעים לארץ. במכתב אנו מוצאים:“ החומר האנושי המגיע מגרמניה נעשה יותר גרוע“ הם אפילו שלחו חלק מהם חזרה לגרמניה. וועד ההצלה של הסוכנות היהודית כתב בסיכום מ-1943 , בתקופה שעדיין ניתן היה להציל מיליוני יהודים מהשמדה, שאלנו עצמנו, את מי להציל,האם כל אחד שניתן או לתת עדיפות לאופי הציוני של מפעלנו ולהציל רק את אלו בהם נוכל להשתמש לבניית הארץ. אני מבין שזה נשמע גס אולם אם נוכל להציל רק 10,000 מתוך 50,0000 המתאימים לארץ מתוך מיליון שאינם מתאימים ברובם, עלינו לבחור את 10,000 המתאימים ביותר ולא את המיליון שיהיו עלינו למעמסה. במיליון השביעי תום שגב גם כותב כי לסוכנות היהודית היו הזדמנויות רבות להציל יהודים, אולם היא חיבלה בהצעה אחר הצעה והעדיפה להשקיע את הכסף במפעלי ההתיישבות מאשר בהצלת יהודים. בן גוריון אמר כי ” החובה של הציונים אינה להציל את יהודי אירופה, אלא להציל את אדמת ארץ ישראל עבור היישוב. חיים ויצמן היה עוד יותר גלוי לב: התקווה שליהודי אירופה היא בהגירה. אם הייתי נשאל ,האם אתה יכול להציל את יהודי אירופה, תשובתי הייתה לא. אני רוצה להציל אנשים צעירים עבור הארץ. הזקנים יעברו מהעולם. הם אבק, אבק כלכלי ומוסרי, אבק בעולם אכזר. רק את הצעירים יש להציל ועלינו לקבל זאת.“

כמה שקר כמה שינאה

כתבת : "השואה היא ההצדקה לכול מעשי הנבלה שהמדינה הציונית מעוללת".... לאנשים כמוך אין זכות לחיות פה. לנשום את האויר הזה.

ksimeroni

New member
../images/Emo45.gifסוף סוף מישהו אומר את האמת

תקראו תקראו ציונים זאת ההסטוריה, לא מה שלימדו אתכם בבית הספר זה מה שמסביר למה הציונים הם קומץ מהעם הזה, והרוב בכלל לא דומים לו ולא שותפים לגחמותיו. תאזרו אומץ, תפסיקו לפחד, ותלמדו.

mike00

New member
תגידי,את חיה בישראל???

הציונים הם קומץ מהעם???? בגלל זה אין ייצוג לשום מפלגה לא ציונית בממשלה שלנו??

ksimeroni

New member
תגיד אתה קראת בכלל מה הוא כתב???

הציונים הם קומץ מהעם! זאת ההסטוריה. השאלה היא מהי ציונות בכלל...

mike00

New member
אני הגבתי לו או לך??

את כתבת שהציונים הם קומץ מהעם הזה ואני אמרתי לך שאת נשמעת כאילו את לא חיה פה...

ksimeroni

New member
למה זה נשמע לך ככה?

לי אתה נשמע כאילו אתה לא יודע הסטוריה. אם היית קורא את מה שהוא כתב, שזאת ההסטוריה, היית מבין למה הציונים הם קומץ מהעם הזה. כל היתר הם יהודים.

ה פרפר

New member
אהה...נכון וסליחה

המסורת רצח על "חילול כבוד המשפחה" שייך לבודהיסטים... שוב סליחה....

ksimeroni

New member
בדיוק כמו

שהמסורת של רצח המוני על רקע גזעני שייך לבודהיסטים....

mike00

New member
אם אני אתחיל להאמין לשטויות שהכפיל של יבד"ש

מעתיק לפה זה סימן לא טוב......בכלל אני חתום אצל עורך דין על מסמך שבו המשפחה שלי מתחייבת לאשפז אותי בכפייה במידה ואני מתחיל לחזור על דבריו....יעני המתת חסד רק שאף אחד לא ממש מת...וביננו,עדיף למות אם אתה נשמע ככה... ולגופו של עניין,אם תבדקי בכל העולם את תראי שרוב העם הזה,קרי יהודים רואה את מדינת ישראל כמדינה יהודית ציונית.. זה שיש כמה "מקופחים" כמוך לא אומר שזאת הדעה הרווחת בקרב כל מי שיש לו יותר מבוטן בין האזניים..

ksimeroni

New member
מדינת ישראל היא מדינה ציונית

כי ההנהגה שלה היא ציונית, לא אדמותיה. אדמת ישראל היא יהודית, ככה אלוהים אמר... וזה שהמדינה הזאת במתכונתה הנוכחית היא ציונית, זה לא אומר שכל היהודים הם ציונים, וזה גם לא אומר שכל מי שנמצא פה רצה בכלל להגיע לפה, אבל אתה הרי לא מכיר את ההסטוריה של כולנו, לכן אני אומרת לך חזור ואמור - לך ללמוד!

mike00

New member
תאמיני לי שאני יודע מספיק בשביל להגיב לך..

רוב העם היהודי ציוני ותומך במדינה ובאופי שלה......צריך רק לראות את כמות התרומות שמגיעות לכאן מיהודים שלא חיים פה בשביל להבין שאת גבירתי נמצאת במיעוט,מיעוט שאין לו מקום במדינה הזאת...

ksimeroni

New member
תאמין לי שגם אני יודעת מספיק כדי להגיב לך

ורוב העם הוא לא ציוני כאג'נדה, אלא ציוני מכפייה וחוסר מודעות. רוב תושבי ישראל לא מסכימים עם הגיגיהם הפושעים של ראשי הציונות, ואף לא עם מעשיהם. אבל היום אוטומטית מדביקים את הכינוי "ציוני" לכל מי שהוא יהודי, לכן יש בילבול. זאת סתם צרות אופקים לומר שרוב היהודים הם ציונים. ושוב, נראה לי שכל הבעיה בוויכוחים האלו נעוצה בעובדה שאנשים לא מכירים את ההסטוריה היהודית הלא אשכנזית, זאת שלא מלמדים לבגרות בבתי הספר הציוניים, אז אולי כדאי להשלים פערים וללמוד את ההסטוריה הזו עכשיו?

למעלה