הציונות

תגידי מה שתגידי, בסופו של יום

ציונות זה כל מי שמאמין שצריך בית לאומי לעם היהודי במדינת ישראל, עובדה..לא יודע איך התחיל לא ממש מעניין אותי (לא, זה לא התחיל איך שאת חושבת שזה התחיל) תפתחי מילון זה מה שיהיה כתוב וזו ההגדרה, ולכן 90 אחוז מהיהודים בארץ ובעולם ציונים.

ksimeroni

New member
יהודים

יהודים אלו כל מי שמאמינים שצריך בית לעם היהודי במדינת ישראל. נכון, גם הציונים חושבים כך, אבל הם גם חושבים על הרבה דברים אחרים, שאנחנו לא שותפים אליהם.

mike00

New member
מי זה "אנחנו"?פעם אחרונה שבדקתי רספקטה

לא היה "איתך" בשום אופן.......אל תנסי לעשות "אותכם" כל כך גדולים או לתת את ההרגשה ש"אתם" רוב,לא פה ולא בשום מקום על פני כדור הארץ........אולי אולי בברוקלין ותו לא.....ואני מדבר כמובן על העם היהודי.

תגידי מה שתגידי בסופו של יום

ציונות זה כל מי שמאמין שצריך בית לאומי לעם היהודי במדינת ישראל, עובדה..לא יודע איך התחיל לא ממש מעניין אותי תפתחי מילון זה מה שיהיה כתוב וזו ההגדרה, ולכן 90 אחוז מהיהודים בארץ ובעולם ציונים.

אושרי 7

New member
אפשר לדעת על מה את מתבססת?

"ורוב העם הוא לא ציוני כאג'נדה, אלא ציוני מכפייה וחוסר מודעות." מאיפה הבאת את זה?

mike00

New member
אז מה את רוצה?שקל?

"רוב העם הוא לא ציוני כאג'נדה, אלא ציוני מכפייה וחוסר מודעות". אז את כבר מסכימה שרוב העם ציוני....
" רוב תושבי ישראל לא מסכימים עם הגיגיהם הפושעים של ראשי הציונות, ואף לא עם מעשיהם." על סמך מה את אומרת את זה?בואי ניקח לרגע את הרשת כמיקרוקוסמוס של החברה הישראלית,שימי לב לכמות הגולשים בפורומים ובקומונות שלך ושל חברייך המהפכנים והאנטי ציונים לעומת כמות הגולשים בפורומים ובקומונות ציוניות מובהקות.. דרך אגב,איזה מההגיגים לא מצאו חן בעינייך??ובבקשה אל תביאי לי ציטוטים של יבד"ש.... "זאת סתם צרות אופקים לומר שרוב היהודים הם ציונים. " צרות אופקים בעינייך ובעיני עוד קומץ,הגיון בריא בעיני השאר... "שוב, נראה לי שכל הבעיה בוויכוחים האלו נעוצה בעובדה שאנשים לא מכירים את ההסטוריה היהודית הלא אשכנזית, זאת שלא מלמדים לבגרות בבתי הספר הציוניים, אז אולי כדאי להשלים פערים וללמוד את ההסטוריה הזו עכשיו?" שוב פעם חזרנו לאשכנזים??אין לך משהו חדש לספר לנו?? ובקשר להיסטוריה,אני שוב אחזור על מה שכבר אמרתי מקודם,יש לי מספיק מידע בשביל לנהל איתך דיון "מעמיק",עד כמה שדבר כזה אפשרי בלי שתנסי להסביר לי שהאשכנזים הם מקור הרוע בעולם הזה...

ksimeroni

New member
כדאי שתתמודד

עם העובדה שהציונים הם אשכנזים-אירופאים. כל עוד אתה מתחמק מזה ומשחק משחקים פעם אחר פעם, לא נגיע לכלום, כי כל פעם נתווכח על זה. ואם אתה לא בטוח בעניין הזה, תלמד את ההסטוריה של הציונות ותיווכח בעצמך. הרשת לא יכולה להיות המיקרוקוסמוס של החברה הישראלית, כי רוב הישראלים לא מסתובבים כל היום בפורומים של תפוז, ולמעשה אני לא מכירה אף בנאדם שכותב פה. אולי בגלל שאת יהודי ערב זה לא כל כך מעניין, אולי בגלל שאנשים עסוקים מדי בהשרדות..... במילים אחרות אתה לא יכול לצפות לראות פה נוכחות מרשימה של עניי הארץ (ורוב הארץ עניים), כי יש להם דברים חשובים יותר על הראש. אתה רוצה הגיגים? בן גוריון – "העם היהודי בדרך שהרצל חשב עליו ותלה בו מדיניותו ופעילותו הציונית, היה למעשה העם היהודי באירופה... המדינה קמה ולא מצאה את העם שציפה לה. (שנתון הממשלה 1954) יורם הרפז – "אין אלטרנטיבה לתרבות המערב. תרבות המערב, כמו הדמוקרטיה, מלאת חסרונות אך אין לה תחליף שווה ערך בתחומי הרוח, המדע, הטכנולוגיה, החירות ואורך החיים שהיא מציעה לחבריה. עובדה זו כופה על המזרחיים נחיתות מסויימת בנקודת המוצא אך אין זו נחיתות מובנית ואפשר להתגבר עליה (הארץ 13.11.92) יורם הרפז היה מחנך! גיורא יוספטל – "זו עלייה בעלת משקל מוסרי ירוד, בעלת רמה תרבותית פחותה ובעלת מטען רעיוני דל, שעלולה להוריד את המדינה הצעירה אל מצולות של חברה לבנטינית, בדרגת שפל השווה לזאת של כל עמי האיזור." והוא זה שהיה אחראי על קליטתם של יהודי ערב במדינה "נשלם על זה ביוקר. באה אלינו עליה אשר לא טעמה טעם גימנסיה, הם אינם רגילים לכל כך הרבה חינוך, לכל כך הרבה לימוד.... נניח שנוכל להשפיע שהם יגמרו בתי ספר יסודיים, אבל מה תהיה אז הרמה, איך יהיה אז היישוב, האם אז נוכל להיות אור לגויים.... האם הישוב בישראל יוכל להתקיים בלי תוספת אירופית ואנגלו-סקסית, יהודים משלנו ...."(זלמן שז"ר 1951) וזה רק מה שהצלחתי למצוא כרגע!

mike00

New member
תסלחי לי אבל זה שאת לא מסכימה עם

ההגיגים האלה לא אומרת ש" רוב תושבי ישראל לא מסכימים עם הגיגיהם הפושעים של ראשי הציונות, ואף לא עם מעשיהם. " דרך אגב,אמנם די מקומם לשמוע חלק מהדברים,אבל לא כולם נאמרו על ידי "ראשי הציונות",ובטח ובטח שהמצב היום הוא לא מה שהיה פעם.....אם נוח לך להשאר "תקועה" אי שם בשלהי המאה הקודמת כל מה שנשאר לי לעשות זה רק לאחל לך נחיתה רכה כשתחליטי לחזור ל-Time Zone שלנו במילניום החדש הבא עלינו לטובה.... ולסיום,על זה שהציונות החלה את דרכה באירופה אין שום וויכוח,אבל עברו מאז 70 שנים והרבה מאוד כימיקלים בקישון,נכון להיום הציונים האמיתיים הם אחייך המרוקאים!!

עזוב בקומונות הציוניות הקטע הוא

שכל איש ממוצע בישראל הוא ציוני, אין אחד שלא ציוני מלבד השמאל הקיצוני שתמיד הקיצונים יעשו יותר רעש כמו שאתה רואה בתפוז.. אבל אדם ממוצע בישראל לוקח את הציונות כדבר מובן מאליו.. כי זה בעצם מושג מותאםל עם היהודי של פטריוטיות.

איזה אמת?

שהציונות היא תנועה אימפריאליסטית ? לא הבנתי כל כך איך הוא מוכיח את הטענה הזו. הוא סתם לקח את התגלגלות ההסטוריה בארץ מהמאה ה19 והתייחס למה שנוח לו תוך שכתוב והבעת דעתו בצורה גסה כדי להוכיח טענה כל כך מופרחת. תעשה לי טובה. עוד שניה גם תראה לי מפה מהספרים של ממכללת א'נג'ח ותגיד לי שישראל לא קיימת, כי במפה בספר שלך היא לא נמצאת.....

mike00

New member
אני המלצתי על ציאניד אבל מוחה חשב שזה לא בסדר

אז אני משנה את ההמלצה שלי לארסן.....

kryp

New member
כולם תמכו בהקמת המדינה בארץ ישראל.

ולכן הרעיון על אוגנדה ירד מהר מהפרק. לא רק דתיים בהתנגדו למקומות אחריים. הניסיון להשמע משכיל בעל ידע בהיסטוריה ביחד עם כתיבת המילה "פלסטין" מוכיח את בורותך.

מוחמד5

New member
האימפריאליזם !!!

לא מעט חושבים כיום שאין מקום לציונות . אבל לטעון שהציונות קמה כתגובה לאמפריאליזים !! עם זה אני לא מסכים.

לע כיי, חסב מא אנא פהימת מן מקאלו, הווי בי2ול

אנּו אלחרקי אלס'היונייה 2אמת קרדּ פיעל ללא-סאמייה, ובתאנפיזהא סתעמלת אלאסתעמאר.

יש כאן כמה ציטוטים שלא הכרתי שמזעזעים באמת

"הזקנים יעברו מהעולם. הם אבק, אבק כלכלי ומוסרי, אבק בעולם אכזר" "החובה של הציונים אינה להציל את יהודי אירופה, אלא להציל את אדמת ארץ ישראל עבור היישוב" את הציטוט של הרצל ("אנו נבנה חומה של הגנה עבור אירופה באסיה, נהווה מבצר של התרבות כנגד הברבריזם...אירופה תבטיח את קיומנו") דווקא היכרתי. הוא מקפל בתוכו את המהות של הציונות והעתיד שלה- התנחלות באזור לא כדי לחיות איתו אלא כדי להיות שם נגדו, מתוך סימונו כאויב ברברי- זאת המהות, ומכאן העתיד שלה- מלחמה בלתי פוסקת.

למעלה