הצילוווווווו

הצילוווווווו ../images/Emo101.gif

תומר (בן שנה וכמה ימים) מתיש ומדאיג אותי בימים האחרונים. הוא בקושי אוכל (לא מוצקים ולא בקבוק
) הוא לא ישן ביום (דווקא הלילות טובים) ואני לא יודעת מה עובד עליו................ אני משתגעת
אין לו חום והוא מתנהג פחות או יותר כהרגלו... יש לכן רעיונות? הצילו
שירלי.

וואלה לא יודעת...

דבר ראשון- הוא לא מרעיב את עצמו. כבר הסכמנו שתומר לא זקוק לאוכל כדי לגדול, הוא גדל מהאויר... מה עם שיניים?

עמית בשבוע שעבר היה בדיוק ככה

ועכשיו הוא חולה.. לדעתי הוא מפתח משהו.. אצלינו זה התחיל בכאב אזניים..עבר לגרון..אח"כ נזלת,ליחה... והרשימה ארוכה..

תומר מתבגר

שירלי יקרה, נראה לי, שאין סיבה לדאגה. את כותבת שתומר מתנהג פחות או יותר כהרגלו, ואין לו חום. אם כך, אין סיבה מיוחדת לדאוג לבריאותו, וודאי שלא כדאי להשתגע. בעצם, לא קשה לראות שמה שמטריד אותך הוא השינוי שחל בתומר. אבל השינוי הזה שחל בילדים שלנו בשנים הראשונות שלהם הוא גם הדבר הנפלא ביותר שקורה להם, ובדרך-כלל זו סיבה לשמחה. נראה שתומר פשוט מתבגר, והוא כבר אינו זקוק לשעות השינה שהיה רגיל להן בעבר, ומשהו משתנה גם בצורכי המזון שלו. מוריה בן שנה ושלושה חודשים, וגם אצלו חלים שינויים כאלו, שבשבועות האחרונים היו מלווים גם במחלות החורף ובחום. אני חושב שפשוט כדאי להקשיב לילדים שלנו ולצרכים שלהם, לנסות לשנות את עצמנו יחד איתם כדי לאפשר להם להשתנות. זאת אומרת, לא להטריד אותו בענייני אוכל, אבל לנסות לגוון ולהציע לו אפשרויות חדשות. וכך גם בענייני השינה. אין טעם להרדים אותו כשהוא לא עייף, וזו הזדמנות לבלות איתו בזמן שהתפנה. בהצלחה, דרור

דרור ../images/Emo39.gif, מה שאתה אומר יכול להיות

מאוד נכון
תומר באמת מתבגר בזמן האחרון בקצב מסחרר. פתאם הוא גם התחיל ללכת (ממש ממש כבר 50-60 צעדים רצוף בלי לעצור או ליפול
) ואני מרגישה שהוא יותר נבון ויותר מבין וממש כבר יש עם מי לדבר. עם האוכל הוא תמיד היה ילד בעייתי (או שמא אמא שלו בעייתית
) אבל בימים האחרונים הוא פשוט מסרב (אפילו לבקבוק) ואני כמו כל פולניה מצויה (ואני לא!) מודאגת נורא. ובקשר ללא ישן, גם קודם הוא לא ישן הרבה אבל עכשיו הוא ישן עוד פחות ולמען האמת אני פשוט מותשת. זה בצירוף תקופת הבחינות שיש לי גורם לי קצת להשתגע. וחוץ מזה שבשינה גדלים לא?! אז זה בעצם גם מדאיג אותי (כי הוא קצת גמדון...). הדברים שאמרת, יפים רגישים וחכמים ואני לוקחת אותם לתשומת
י. תודה, שירלי.

odeia

New member
שירלי, אני מדברת רק מהנסיון שלי

אם לא רוצה לאכול, אל תלחצי ואל תריבי, תציעי לו בהזדמנויות שונות דברים שונים, מה שחשוב שתקפידי שישתה. לגבי השינה, נכוןילד גדל בשינה, אם הוא ישן טוב בלילה (8 שעות), ולא ישן ביום, אז זה נשמע די טוב, למרות שכדאי לשים אותו לנוח גם בצהריים. אם גם בלילה הוא לא ידן זה שווה התייעצות עם רופא ילדים. מנסיוני, שאודיה לא ישנה בלילות וכולם אמרו שאני אמא היסטרית כי זו ילדה ראשונה, וכדאי שכבר אעשה עוד ילד כדי שארגע ועוד כאלו שטויות. התעקשתי שיש בעיה עד שבסוף שלחו אותנו למעבדת שינה וגילינו דום נשימה. אצל רוב הילדים השינויים זה רק מגדילה, אצל מיעוטם זה מבעיה כלשהי, ולכן תמיד כדאי להקשיב לקול הפנימי האמיתי שיגיד לנו אם אנחנו בטוחים שישנה בעיה או לא.

וואלה - זה בדיוק דפנה ב-4 הימים

האחרונים. המון ידיים, עד שיוצאת לך הנשמה. המון אמבטיה - עד שנמאס לו להתרטב. תנסי להאכיל בתוך האמבטיה - אצלנו הצליח יפה לפחות הפירות. ותרי בקטע של אוכל ואם אינו יונק לפחות תנסי לתת לו תה/מים בכפית או מזרק (אולי אחד מהם הוא יאהב). ואל תדאגי זה יעבור כמו שזה הגיע - והוא יחזיר לעצמו את מה שאיבד. החלמה מהירה.

Amit mom

New member
הי לכולם..ש

שמי יפעת ואני אמא של עמית, תינוקת מקסימה בת 15 חודשים אנחנו גרים בקליפורניה ואני "מציצה" לפורם הזה ביומיים האחרונים ונורא אוהבת את מה שאני רואה. תודה על כל האינפורמציה בקשר לגן.
אנחנו חוזרים לישראל עוד שנה והמידע יועיל בלא צל של ספק
חג פורים שמח...יפעת

iris and ben

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שמי איריס ואני אמא לבן בן ה-20 חודש וגרה בארה"ב גם כן אבל בחלק המזרחי

Amit mom

New member
תודה על קבלת הפנים החמה..

תודה לסיגל, איריס יונית ורותי על קבלת הפנים החמה אפשר לשאול בני כמה הצאצאים שלכן עמית בת 15 חודשים אבל נראית יותר
וכרגע סובלת מהשיניים
דרך אגב, סיגל, קליפורניה לא כ"כ רחוקה מה זה 17 טיסה
good bye guys...יפעת

יונית ש

New member
שלום שוב

הפיצקלה שלי כבר בת 9 וחצי חודשים וקוראים לה מאי והיא מקסימה ואני מאוד אובייקטיבית חוץ מזה בפורום למעלה יש דרך להיכנס לרשימת כל החברים בפורום אם תרצי לראות תמונות או לדעת את גיל ומספר הילדים.

שגיא שלי בן 5 חודשים היום../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif../images/Emo99.gif

וואי, לא שמתי לב שהיום זה ה - 27 בחודש
. 17 שעות טיסה= ל - 17 שעות שינה. אם יש סיבסוד, אני "קופצת" אליך לכוס קפה וחוזרת לפשפוש....

Amit mom

New member
מזל טוב ../images/Emo77.gif.....

סיגל חביבה, אין שום בעיה. את רוצה עוגת שוקולד או גבינה עם הקפה? ודרך אגב איך הגעת לזה ש-17 שעות טיסה = ל-17 שעות שינה. עמית דאגה היטב לבריאותי הנפשית לפני כחודשיים כשטסנו לישראל. יונית, היכן הקישור למידע הזה? איריס, איפה את גרה? ok, אני חייבת לרוץ לרופא עמית נורא משתעלת..bye! hugs to all...יפעת

למעלה