הצילו את הפורום....

duncken

New member
הצילו את הפורום....

חברי פורום יקרים. לפני שהפורום שוקע לתהומות של (הפורום) "מנהל עסקים והבראתם" רציתי רק לשאול מי הם האנשים המשתתפים בפורום. אני יודע שהיה שרשור כזה אבל הוא לא תפס. הייתי רוצה לדעת מה אנשים רוצים לראות פה בפורום. אני אישית חושב שלהקים עסק בארץ זרה אינו דבר הכי קל, ביחוד כשאין לפעמים את מי לשאול כשצריך. אני אישית שמחתי מאוד כשהפורום הוקם בגלל שלמרות שהפורום השכן "יזמות וניהול" נותן הרבה מידע הרי לפעמים זה לא ממש תופס לחו"ל. אז אני אתחיל ואני מקווה שגם אתם תשתתפו. אני דותן, גר בשטוקהולם שבדיה, בעל עסק שמטרתו לייצר ולשווק מוצרים בעלי פוטנציאל הצלחה לשוק המקומי (טוב. אני יודע שזה נשמע מאוד גנרי אבל זה מה יש). העסק הוקם לא מזמן (כמה חודשים) ואני די בהתחלה עם מוצר אחד. זהו. עכשיו הכדור במגרש שלכם.

אני מסכים לחלוטין עם דותן ומתפקד!

שמי שמוליק. יזם עצמאי,רשיון SERIES 7 של ברוקר, מנהל תיקים וקרן סיכונית, משקיע בנדל'ן, בעל עסק עצמאי של שיווק סיטונאי של מוצר ייחודי ביותר לחנויות של אופטומטריסטים ואופטיקאים בכל רחבי ארהב. נמצא בארהב המון שנים . מכיר את השוק האמריקאי על כל צדדיו עם כל מעלותיו (מגרעות כמעט לא קיימות כאן בשוק האמריקאי ,חוץ מיכולתו המדהימה של האמריקאי להתחרות בעסקים כמו שאף אחד לא יודע בעולם בצורה לגיטימית!)אבל צריך להיות תחרותיים כאן בשוק, אחרת חבל'ז ואל תכנסו אל השוק בתור עצמאיים, השארו שכירים אם אין לכם אש בוערת בבטן(מטאפורה).... אני מכיר ויודע תמיד לנתח ולישם את נוסחאת הפלאים של עסק מצליח ולהבדילו מעסק כושל... יודע בפירוש איך להמנע מבזבוז זמן על עסק כושל... לפעמים צריך לשבת על הטוסיק ולא לעשות כלום כדי שיהיה לכם הזמן והסבלנות להבחין בגל הנכון הבא שיעשה לכם את בוח'טאת הכסף המיוחלת... לפי ספר הפילוסופייה שלי: לא קופצים על כל עסק וכל דבר (תפסת מרובה, לא תפסת!) שנקרה בדרכך. מנתחים טוב טוב עם מוח צלול כל הזדמנות ובוחנים אם כדאי לעשות העסק מבחינה רווחית: ריסק ריווארד יענו, או תמורה נאותה ביחס למאמץ שמשקיעים בעסק הנידון. בגלל יכולתי להבדיל בין עסק מוצלח ועסק כושל, תשמעו ממני תמיד הערות וניתוחים שיבהילו אותכם לפעמים בצורה הבוטה של ההתנסחות שלי... אני טועה לעיתים קרובות ובהרבה דברים !!! דיר באלק!!! אל תגידו שלא הזהרתי אתכם... אבל זאת דרכי,דהיינו,התבטאות בשיטת הTOUGH LOVE... כך גדלתי וחונכתי... אני מותח ביקורת צולפת שלא תמיד תהיה נעימה לקריאה או לעיכול(מטאפורה) של האדם הממוצע כאן... האליבי היחיד שיש לי הוא שכוונותי הן אך ורק טובות וקונסטרוקטיביות לטווח הארוך . אני לוקח את עולם העסקים ברצינות גמורה ובלי שום צפיות. בונה עסקים ויחסי אנוש לאט לאט ובחריצות, ממש כמו אצל הנמלה. אם אפגוש כאן אנשים שאפשר ליצור קשרי עסקים, זאת תהיה ההפתעה הכי נעימה בעשור האחרון. אני פה בעיקר להסתלב'ט עם האנשים שאני מכיר כבר... קומץ הח'ברה הנחמדים (מי שנחמד..
ומי שמביא לי את הסעיף לפעמים
...סתתתתם אני צוחק!) שאני מכיר מהפורום השני... זהו

שלום לכולם.

שמי אילת אני גרה בניו יורק. אני לא מגדירה את עצמי עדיין כשאת עסקים אבל מתחיל לעסוק ב- real estate . שלוש שנים פה עד כה עסקתי בהוראה ולא הבאתי כלום הביתה:) היום החלטתי לקחת יוזמה ואני לא פוחדת מכלום. אני בטח אקבל מכם, טיפים, עצות, הטפות , ועוד. שיהיה לנו שבוע נעים.

zoti

New member
מתפקד !

אני זותי. גר בפליינו, טקסס ובעל בי"ס לאיגרוף תאילנדי. זה העסק הראשון שהקמתי (בארץ או בחו"ל) ועד אז תמיד הייתי שכיר. העסק רץ כבר כשנה ועכשיו אני מתחיל להיות קצת ריווחי (עד עכשיו רק כיסיתי הוצאות). ההכנסות מבוססות בעיקר על מכירת חברות בביה"ס וגם קצת ממכירת ציוד.

Benkok

New member
מסכים, מתנצל ומתפקד...

אני בן, גר בבנגקוק-תאילנד. לפני כשלושה שבועות עזבתי את עבודתי כשכיר (מנהל שיווק ומכירות בחברת תכשיטים בינ"ל) ופתחתי חברה לשיווק סחורות מהמזרח. בשבועות האחרונים לא כל כך ביקרתי בפורום עקב טיול/חופשה/ביקור עסקים בארץ הקויידש. מחר ממריא חזרה לבנגקוק (אם ירצה השם...אני עדיין בווייטינג ליסט) בגדול מטרת החברה היא איתור ספקים וטיפול מקיף בהזמנות בתחומים מגוונים (תכשיטים, ביגוד, ריהוט, עבודות עץ - ועוד כל מה שמיוצר במזרח (תאילנד וסין) ואפשר לייצא החוצה. יש כמה לקוחות קיימים (אירופאים ואוסטרלים בעיקר) ובעקבות הביקור בארץ יש מספיק עבודה לחודשים הקרובים. יאללה איפה כולם??

afikiminfo

New member
ואני אלי

מזה מספר שנים עוסק במספר תחומים: 1. אספקת מידע לסוגיו השונים: עיסקי, אקדמי, רפואי ועוד.. 2. איתור יצרנים וספקים בעולם לפי דרישות וספציפיקציות של הלקוחות. יש לנו ידע הנדסי נרחב ואנגלית טכנית משובחת שעוזרת לנושא. 3. העברה מרעיון למוצר: הכל בכל מכל עד הגעת המוצר לבית העסק של הלקוחות שלנו. בכל הנושאים אנחנו מלווים יד ביד את הלקוחות עד הגעת המידע/המוצר אל הלקוח.

takano

New member
מתפקד

אני טאקאנו ,גר במרכז יפן ועובד כשכיר בחברה די גדולה . מזה כמה חודשים שאני עובד על הקמת עסק עצמאי ומחכה לרגע הנכון לפרסם כאן בפורום על מה מדובר. כרגע אני בעיקר מתייעץ ,חושב ,כותב טויוטות,ובונה קשרים בכדי לחסוך טעויות בזמן אמת.

Boston Guy

New member
שלום

אני גר בפרבר של בוסטון, מסצ'יוסטס. עובד בחברת היי טק, ובנוסף בעל עסק פרטי שמספק שרותי עיצוב גרפי, הוצאה לאור ועיצוב אתרים באינטרנט. למען הסר ספק - אין לי אישית שום כשרונות בתחום... אני מנהל את העסק, ואנשים מוכשרים ממני עושים את העבודה האמנותית. הקמתי את העסק לפני כ 5 שנים, ולאחר שנתיים של עמידה במקום מצאתי איש שיווק טוב עם קשרים בקהילה שעזר לנו למצוא נישה התחלתית ולצבור לקוחות.

aviadl

New member
שלום

אני עו"ד המתמחה בתחום ה-corporate law, עובד במשרד עו"ד אמריקאי בבוסטון.

nagelron

New member
מתפקד

אני רון, גר ב jonkoping, שבדיה, לומד מנהל עסקים בינ"ל. הגעתי אל הפורום לראשונה לפני מספר ימים, זאת הפעם הראשונה שאני כותב פה, אך אני בטוח שאבקר פה עוד הרבה.

דפנה KC

New member
אני דפנה מקנס סיטי, מיזורי

אומנם לא בעלת עסק אבל מנהלת 20+ איש בחברה המנהלת מחקרים קליניים של תרופות. העבודה קשורה הרבה גם בתחום העסקי אך בלי קשר מקווה לתרום מהידע בשוק האמריקאי.

mentorit

New member
ואני

אסנת מנהלת חברת תוכנה במזרי אירופה (לא רק מקום אחד....) גם אני חשבתי שהפורום קצת....לא מתרומם חבל

SilenceDogood

New member
שלום

גר בניו-ג'רסי עובד בחברת היי טק, ובנוסף בעל עסק פרטי ליעוץ בנושא השקעות ליחידים ולחברות.

MadeInChina1

New member
פיתוח קשרים עם סין ושכנותיה

שלום, שמי דוד בשנה האחרונה גרתי בדרום סין( קנטון - GuangZhou) ועסקתי בלימוד השפה ועבודה בחברת מסחר. ההתמקדות היתה במתן שרות sourcing, QC, תרגום וליווי מלא - כולל שרותי משרד. ובמתן שרות עיסקי, וסיוע בחדירה לתוך סין. מתוך הפעילות, נוצרו קשרים ענפים בתוך סין וגם במערב. המוטו - יושר, אמינות ומקצועיות... יום טוב

דוט ביז

New member
ואני אלה

שכירה עד לפני שבוע, יועצת עצמאית בתחום העסקים (בטכנולוגיה), כרגע עובדת על פרוייקטים של החברה שבה הייתי שכירה, ומשם... השמיים הם הגבול. גרה במנהטן כבר עשר שנים.

billy milligan

New member
שלום מלונדון (באופן זמני)

שלום לכולם עד לפני חודשיים הייתי מסג'יסט בוולינגטון ניו זילנד. בערך שנה וחצי עצמאי, לפני כן עבדתי כשכיר בתחום ניהול מזון ומשקאות במלונות ומסעדות בניו זילנד, אוסטרליה וישראל. לפני כחודשיים סגרתי את העסק ויצאתי לטיול קטן בעולם (בנתיים 8 ארצות ב 8 שבועות) בעקבות הצעת עבודה משטיינר לעבוד כמסג'יסט על ספינת טיולים. כרגע בלונדון מחכה להתחיל את הקורס שלהם ביום שלישי, ומשם במטוס סילון לאוניה הקרובה. ועד מעט אני הולך לבקר בארמון המלכה.....

saimo

New member
שלום ועוד יום

קוראים לי ערן בן 29 , מהנדס תוכנה במקצועי עובד בטלוויזיה האינטראקטבית.בגיל 22 פתחתי בית תוכנה שעבדו בו 3 שכירים במשרה מלאה, הבום של 2000 הגיע וסגרתי את הבאסטה , חזרתי לעבוד , חסכתי מספר שנים ועכשיו אני מנסה שוב בכיוונים שונים ביניהם השקעות בנדל"ן ומסחר אלקטרוני. אני בעל אזרחות הונגרית ועובר לאירופה עוד כמה חודשים. ע"פ הסטטיסטיקה 1 מכל 10 עסקים מצליחים אזי יש לי רק עוד 8 עסקים להיכשל בהם. מאחל לכולכם הצלחה בכל אשר תלכו. מי מכם שצריך עצה טכנולוגית בקשר לבעיה שצצה לו או בחירה טכנולוגית ראויה לעסק שלו שלא יהסס לפנות חינם אין כסף. שבת שלום לכולכם בריאות ואושר .

boazroz

New member
אשמח לשתף פעולה

הקמתי לפני מספר חודשים עסק לייצוא מוצרים מהארץ. בעיקרון אני בעצם משמש גורם הייצוא למפעלים יצרניים בארץ בתחום הבריאות האישית והטיפוח. אני כיום מספק מוצרים כגון ערכות לבדיקת הריון מוצרי ספא והגיינה אישית. מחפש בחו"ל חברות להפצת המוצרים בשווקים. אשמח לשמוע מכם. [email protected]

למעלה