הצילו. בצק שמרים לא הצליח לי

נריה222

New member
הצילו. בצק שמרים לא הצליח לי

חברות וחברים

ניסיתי להדיל ראש ולהכין בצק שמרים ע"פ המתכון הזה
ראו לינקים

1) הכנסתי חומרים יבשים ובסוף רטובים
2) לשתי הכל עם מלוש (זו הוו לבצק שבמיקסר)
3)לשתי כ 5-10 דקות.


ומה קבלתי?
1) בצק נוזלי (כאילו זו עוגה בחושה)
2) בצק דביק מאוד (זה היה צפוי)

מה הלאה?
הוספתי קמח והמשכתי ללוש
ואין שינוי בתוצאה

התפחתי שעה (עם מגבת) ואין שינוי בתוצאה

כעת אני הוספתי קמח ואולי אולי משהו....
שמתי את הבצק במקרר שאולי הוא יתקשה

בקיצור , חוץ מאשר שזה שכר לימוד.. מה כאן השתבש?
יכול להיות שהשמרים (שמרים יבשים אותם שמרתי בהקפאה) אולי הם לא תקינים?
כי גם כשאפיתי חלות הם לא התפיחו את החלות.

אשמח לעידוד (שזה תמיד עוזר)
ולעיצות

מתכון לעוגת שמרים פרווה

מתכון נוסף לעוגת שמרים פרווה (כמעט זהה לקודם)
 

shlang

New member
שמרים יבשים לא שומרים בהקפאה

איך נדע מה השתבש כאשר אין מתכון
יש הבדל גדול בין לישה של 5 ד' לבין 10 ד. אז תחליט כמה זמן לשת?
הוספת קמח לא תועיל, ישבש את היחס במרכיבים
 

נריה222

New member
תודה, לינקים למתכון יש בתחתית ההודעה הקודמת. איפה שומרים שמר

תודה, לינקים למתכון יש בתחתית ההודעה הקודמת. איפה שומרים שמרים יבשים?
 

shlang

New member
אין סיבה שלא יתפח, יש ללוש כ 10 ד' במהירות

איטית, לשמרים אמור להיות ריח של פירות נעים, יתכן ששמירה בהקפאה גרמה להתפתחות עובש בשמרים, (כשפותחים דבר קפוא באוויר, הדבר קולט לחות וכך נוצר עובש)
תקני שמרים יבשים בשקית קטנה ונסי שוב את המתכון
 

shlang

New member
את כותבת קשקוש, וזהו ללא פרוט, האם את מומחית לשמרים

או סתם כלומניקית
 

michal@gal

Active member
מנהל
אין בעיה לשמור שמרים יבשים בהקפאה

למרות שאני מעדיפה לשמור במקרר.
&nbsp
כדי לבדוק אם השמרים עדיין חיים, שמים כפית שמרים עם כפית סוכר ורבע כוס מים פושרים. אם אחרי 5 דקות לא מופיע קצף, השמרים לא פעילים.
 

shlang

New member
גם הריח מעיד על טיבם של שמרים יבשים, אין

צורך בכל סרבול הבדיקה
וכן, יש בעיה לשמור בהקפאה, גם היצרנים לא ממליצים על כך בגלל הלחות
 

michal@gal

Active member
מנהל
לשמרים יבשים אין ריח

יש להם ריח רק אחרי שמרטיבים אותם.
&nbsp
בהקפאה אין לחות, כי המים מייד הופכים לקרח.
בהקפאה גם לא נוצר עובש. העובש צריך חום כדי להיווצר.
 

shlang

New member
תקרא טוב את אשר כתבתי, לשמרים יבשים יש

ריח אופייני של פירות, כאשר אין ריח, השמרים לא טובים
בהקפאה אין לחות, כשאתה מוציא דבר קפוא החוצה, הלחות באויר באה במגע עם הדבר הקפוא, ורואים את הרטיבות וזה מה שקורה לשמרים , כך לאט לאט מצטברת לחות
 

חנהפ

Active member
אין שום בעיה לשמור שמרים יבשים במקפיא

גם אני שומרת במקפיא והם עובדים מצויין
 

shlang

New member
הנה המומחית לשמרים עונה, את יכולה לשמור היכן

שאת רוצה, אבל אל תטעי אחרים לעשות את השטות שלך
ברגע שפותחים אריזה קפואה של שמרים, נכנס לשם לחות ואז זה מתעפש
בטוח שמשפחתך אוכלת שמרים מעופשים
אז תפסיקי לקשקש
 

yair_bar

New member
מנהל
זו שפה מאד לא ראויה לפורום

לגיטימי לחלוטין לא להסכין אבל להגיב בכבוד ובשפה נאותה.
&nbsp
&nbsp
 

shronyor35

New member
למנהל הפורום , אכן מאוד לא ראויה ,אך למה התגובה לא נמחקה ?

 
אני רואה שתי בעיות...

בעית כמויות ובעית טריות השמרים.
שני המתכונים שצירפת הם בסדר גמור עם הבדלים מינורים
בכמות הנוזלים שבכל מקרה לא יכולים להיות בצק "נוזלי
כמו של עוגה בחושה" אולי מעט דביק וזה לא נורא כי הבצק
מתייצב בהתפחה ורצוי שתעשה במקרר.
יכול להיות שאתה לא מדייק בכמויות או לא משתמש
בכוס מידה תיקנית?.
הבעיה המרכזית שאתה מציין היא בעית תפיחת שמרים
כי כשאין תפיחה בכל מאפי השמרים כפי שציינת הבעיה היא
בשמרים בלבד, כל בצק שמרים ברמת מים כזאת או אחרת
חייב לתפוח. אם יש חשש לטריות השמרים יש לבצע בדיקת
שמרים בהתססה בכלי קטן לפני הוספת כל החומרים לבצק.
לא תססו?...לזרוק.

לשאלתך השניה - ניתן בהחלט לשמור שמרים יבשים בכלי
סגור היטב בהקפאה או במקרר, את רמת הטריות בודקים
גם ע"י בדיקת ריח השמרים אבל רק לאחר המסתם במעט
מים.
 

shlang

New member
טועה בפיסקה האחרונה, תקנו שקית קטנה

של שמרים יבשים בוואקום, פתחו אותה והריחו, אז תראו מי הצודק
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה טועה גם בראשונה וגם באחרונה

מספר אנשים עם נסיון של שנים מסבירים לך שאין שום בעייה בשמירת שמרים יבשים בהקפאה אבל אתה לא מוכן שיבלבלו לך את המח עם עובדות.
 

shlang

New member
איזה עובדות יש כאן? לא מחזיקים שמרים יבשים

בהקפאה, זו גם הוראות היצרן
אז אם כולם אומרים - זה אומר שאני צריך לקבל את דעתם
אולי אתה בעדר - אני לא!!!!
 
למעלה