הצילו. בצק שמרים לא הצליח לי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם העדר סבור כמוני אז כן, אני בעדר

לגבי הלחות שהזכרת זה כלל ברזל לכל מוצר יבש שמחזיקים בהקפאה להפשיר לטמפ' החדר לפני פתיחה. כך נוהגים בקפה, תבלינים וכו' וברור שגם בשמרים, כל בר דעת מבין זאת.

בכל מקרה ועל מנת לוודא ירדתי באמצע כתיבת הפוסט לבדוק במקפיא את חבילת השמרים היבשים שלי במשקל חצי ק"ג, אין על האריזה שום הוראת יצרן המורה שלא להחזיקם בהקפאה.

אתה רשאי כמובן לנהוג אחרת ולאפסן את השמרים שלך בכל מקום ואופן שתמצא לנכון אבל אל תפסול פתרון שעובד יופי אצל כל האחרים ובטח שאל תפסול את הכותבים.
 

shlang

New member
בדיוק בגלל הפיסקה הראשונה שלך, כתבתי

שאין להחזיק בהקפאה כי זה יצבור לחות בזמן הפתיחה או השימוש.ובעצם זה כל מה שהתכוונתי אליו
בקשר להוראות - אבקש מבתי להביא לי מחול חבילה ואפרסם כאן את צילום האריזה
 

רוני1955

Active member
שאלה.

אני רוצה להבין אם הבנתי נכון. כל דבר ששומרים בהקפאה ופותחים, מתקלקל? זה אומר שמה שיש בהקפאה זה חד פעמי. יש לי במקפיא פיתות בשקית. כשאני מוציא את השקית, פותח ומוציא פיתה, אני צריך לזרוק את כל השאר כי מצטברת לחות ועובש?
נו, באמת.....
 

shlang

New member
רוני, אני מתפלא עליך, אתה אחד החזקים

בפורומים, חבל שהתגובה הזאת היא לא לעניין
 

רוני1955

Active member
המשך

רציתי לדגיש את חוסר ההגיון במה שכתבת. ביחוד לאור העובדה שמנסיון של רבים אין בעיה בהחזקת שמרים בהקפאה והשימוש בהם. אם לך זה כן קרה, יש בהחלט מצב שהסיבה היא אחרת.
 

bali

New member
מנהל
נשמע שהשמרים שלך כבר לא טובים

ממליצה לעשות בדיקה -
כפית שמרים, 1/2 כפית סוכר ומעט מים חמימים (לא רותחים). לערבב ולהניח בקערית. אם אחרי 10 דקות בערך לא נוצרות בועות או קצף על פני המים, סימן שהשמרים סיימו את חייהם.

אני שומרת שמרים יבשים בצנצנת סגורה בדלת המקפיא והם מחזיקים לי המון זמן ככה. מדי פעם בודקת שהם עדיין פעילים כדי לא להתבאס.
 
למעלה