הצילו זה לא עובר לי...!!

SWEET111

New member
הצילו זה לא עובר לי...!!

לא עובר לי הדיכאון הזה כבר 6 חודשים אחרי אין לי שמחה אין לי סיפוק הכל מכני וקשה לא מתחברת לילד מה לעשות .אין לי כלום הכל קושי

משוש30

New member
כמה דברים

קודם כל
אפשר לבקש כמה פרטים? האם יש לך עזרה בטיפול בילד? איך בעלך מתפקד? האם יש לך קצת זמן לעצמך? האם הילד רק איתך בבית או במסגרת? איך הלילות? ברור לגמרי שאת זקוקה לעזרה. אם הכל מכני וקשה ואין שום סיפוק ושום אושר ושום התקדמות בנושא ההתחברות לילד את חייבת לפנות לעזרה מקצועית. מעבר לעזרה המקצועית ובמקביל את חייבת לפנות קצת זמן לעצמך. לשלוח את הילד למסגרת לצאת לעבוד/ללמוד. לקבל עזרה מבעלך, הורים, בייביסיטר.

daldan

New member
איפה את גרה?

אני מאמינה שפגישה עם אמהות יכולה בהחלט לעזור ולעודד, וגם קצת להכניס את הקושי לפרופורציות. חוץ מזה שכדאי מאד גם להתייעץ עם רופא כדי לבדוק אם מדובר בדכאון אחרי לידה (שזה דבר שניתן בהחלט לטפל בו) ובנתיים אנחנו כאן בשבילך
ואני יכולה להבטיח לך שעם הזמן זה נעשה יותר פשוט, קחי בחשבון שהשנה הראשונה מאד לא פשוטה וזה גם הזמן שלוקח לדברים להסתדר.

SWEET111

New member
אני קוראת את הדברים ובוכה

אני לא מפסיקה לבכות אין כבר כוח לכלום אין אבא. כולם רואים את המצוקה שלי . אף אחד לא עוזר לי כולם שקועים בעצמם ואין לי כבר כוח איזה קשר אם אימהות עוד שניה אני זורקת את עצמי מהחלון...

SWEET111

New member
תודה על העידוד..אבל זה לא פשוט

לא פשוט הייתי שם אני יודעת כבר מה זה לגדל ילד לבד. לא רוצה לעבור את הכאב הזה שוב.אין לי כוח לראות את הסבל של הילד. ועוד יצא לי ילד שכל הזמן בוכה כל הזמן רוטן מקטר כועס עצבני לא ישן בלילה אני לא ישנה בלילה.זהו הגעתי למצב שבו אני הופכת אפטית וזה מפחיד אותי.

משוש30

New member
מאיפה את? אולי אנחנו יכולות לעזור?

כמה דברים. ראשית פניה לרופא שישלח אותך למי שמתמחה בעזרה לדיכאון אחר לידה. אני בטוחה שחלק מהבעייה הורמונאלית. אין לי ספק שחלק אחר של הבעיה הוא בעיה אמיתית של אם חד הורית. האם את יכולה לבקש עזרה מההורים? האם יש לך אפשרות לשלוח את הילד למסגרת ולו לחלק מהיום? לדעתי במקרה שלך כדאי מאד גם לטפל בנושא השינה בלילה. אם את רוצה תפני אלי במסר. אין ספק שחלק מהתחושה שלך גם עוברת לילד ואם תטפלתי בעצמך (טיפול בדיכאון, תתחילי לישון וכד') ישתפר גם הקשר שלך עם הילד וגם מצב רוחו. ושוב שולחת לך המון חיבוקים וחיזוקים.

daldan

New member
הי, אנחנו כאן!

קודם כל יש כאן המון בנות שישמחו לבא אליי ואפילו עוד היום ולעזור. לתת לך את הזמן לנוח כמו שצריך ואפילו להתאוורר. דבר שני, כדאי בהחלט שתתחילי בטיפול ( וקופות החולים החולים מממנות את זה) יש גם ארגון שנקרא "אם לאם" והם באות באופן קבוע לאותן יולדות שזקוקות לעזרתן גם בטיפול בתינוק וגם בעזרה ומנוחה לאמא. תספרי לנו מהיכן את ונראה איך אפשר לבא לעזור.

lulyK

New member
אולי לא מספיק שהם רואים את המצוקה

לפעמים צריך לבקש במפורש.... ההודעות שלך כ"כ נוגעות ללב, צר לי שאין לי עצות פרקטיות. (היית בקשר עם רופא/ת המשפחה שלך מאז הלידה? לדיכאון יש הרבה פעמים טיפול תרופתי פשוט, אם כי במקרה שאת מתארת - מאד הגיוני שהבעיה היא לא רק באיזון הורמונלי, אלא באמת בעיה אמיתית של התמודדות עם גידול ילד לבד. התינוק במסגרת במשך היום?)

SWEET111

New member
זה כאילו מענישים אותי כי בחרתי פעם

שניה לעבור את זה (אני נגד הפלות) והילד קשה מאוד. אז כולם באלגנטיות בורחים. הרופא המקסים שלי איבחן ממזמן שיש לי דיכאון.המליץ דחוף ללכת לטיפול. אין לי כסף.אין לי כוח .ואין לי מי שישמור על הילד באופן עיקבי. חוץ מזה שהמשפחה שלי לא מודה בזה .כי זה ממש בושה להיות בדיכאון אחרי לידה.ואת תאכלי את הדיסה הזאת. התינוק איתי .לא בשום מסגרת.בנוסף לזה שהוא נולד לתוך באלגן גדול וענקי.

משוש30

New member
רגע יש לך עוד ילד גדול יותר?

יש טיפולים דרך קופת חולים בחינם!! בבקשה אל תזניחי את זה את זכאית לטיפולים וזה חשוב!! ממליצה לך בחום לשים את הילד במסגרת. תמצאי עבודה שתתן לך הרגשה טובה ושתממן את המסגרת. גם אם העבודה תממן רק את המסגרת זה שווה את זה!! אולי תשבי רגע ותכתבי לנו את הדברים במסודר? ושוב אם את מאזור ירושלים אני אשמח לנסות לעזור לך.

1במיה

New member
מצטרפת להצעה של משושית אם את מי-ם

אני גם מוכנה לעזור לך

1במיה

New member
את חייבת לפנות לאדם קרוב עוד היום

ולבקש עזרה. נראה שהמצוקה שאת שרויה בה קשה ואת על סף התמוטטות. ההיתי במצבך מכירה את התחושות ומתחננת אליך תפני לאדם קרוב אליך עוד היום לפני שתתמוטטי. ובנוסף - כשסובלים מדיכאון נראה שהסובבים אותך אדישים ושלא אכפת להם ממה שעובר עליך אבל מהניסיון שלי הם פשוט לא מודעים לחומרת המצב ו/או חושבים שאת קצת מדוכדכת ושזה יעבור. תפני אליהם, תשתפי אותם ותבקשי עזרה - היום!!!

sugerbabe1

New member
../images/Emo24.gifאם את מודעת לבעייה נראה

שטיפול זו הדרך הטובה ביותר בשבילך. היום התופעה כ"כ מוכרת וידועה שאין צורך להחביא ולהסתיר כ-%10-20 מהנשים לוקות בדיכאון אחרי לידה. אני בהתחלה גם הרגשתי מצב של ריק גדול מבפנים ותחושה של "טייס אוטומט"שמתפקד אבל לא ממש נמצא שם באופן אישי לא פניתי לטיפול כי הרגשתי שזה מתפוגג מאליו אבל לו הייתי נמצאת במצבך חצי שנה נראה שכן הייתי פונה לטיפול ויפה שעה אחת קודם- רק בשביל ההרגשה האישית שלך! יש כמה שיטות טיפול את יכולה לפנות למטפל קונבציונלי דרך קופת החולים ולהתחיל טיפול פסיכולוגי ואפשר לפנות למטפל אלטרנטיבי. מצרפת לך את כל הקישורים + מאמר על דיכאון לאחר לידה.

1במיה

New member
../images/Emo26.gif את מדאיגה אותי ../images/Emo36.gif

בבקשה תגיבי! תכתבי מאיזה איזור את שנוכל לכוון אותך לעזרה.

SWEET111

New member
חברה שלי באה לקחת אותי

תודה לכן אני יהיה כאן שוב בערב. וסליחה...

SWEET111

New member
עכשיו אני קוראת את התגובות

מבטיחה לספר את כל הסיפור כי אחרת יהיה מאוחר מדי. אני באמת מרגישה שאני לא רק על הסף. אפילו וזה ישמע מצחיק ...להתאבד אין לי כח. פניתי לאם ואם והם הפנו אותי אחת מהשניה...כך שגם מזה התיאשתי. וחוץ מזה איך במצבי אני יכולה לשמור על עוד תינוק? אין לי כסף לטיפול. ואני גרה במרכז.ויש לי עוד ילדה גדולה. המון תודות לכן אני ממש צריכה עידוד רב. גם עכשיו אמא שלי אומרת לי ש"הכנסתי לעצמי לראש" שאני בדיכאון היא אפילו לא יודעת מה עברתי...

T noki

New member
אני ממש רוצה לעזור לך

קודם כל
- תדעי שאת לא לבד. בהחלט נשמע שאת סובלת מדיכאון - אולי עוד לפני הלידה, אולי אחרי הלידה. יש כמה כתובות שמומלץ לפנות ,וכמה שיותר מהר: 1. רופא המשפחה שלך - אני יודעת שכבר פנית, אבל הבנתי שלא קיבלת טיפול. אם זה ממניעים כלכליים, אז אפשר להתאים לך את התרופה שעלותה הזולה ביותר. יש גם טיפולים בשיחות, ללא תשלום למי שצריך. לפעמים יש גם דוגמיות של תרופות שרופאים מקבלים ונותנים למי שיש בעיות כלכליות. מומלץ לטפל לפחות מספר שבועות עד חודשים כדי להשיג את מלוא ההשפעה. ברור שאין לך כוח לטיפול ולכלום - את גם אחרי לידה, וגם בדיכאון. בשביל הילדים - תמצאי את מעט הכוח שלך לקבל עזרה. 2. עו"ס - גם בשל היותך אם יחידה חד הורית כפי שהבנתי, וגם בשל המצוקה. האם את בקשר עם הרווחה בישובך? זו לא בושה, ואפשר לקבל עזרה גם מהשירות הסוציאלי. 3. משפחה - הבנתי שאמא שלך לא מבינה אותך. האם את יכולה בכל זאת לשתף אותה? האם תבין אותך? אם את חושבת שכן, והיו ביניכן יחסים טובים או סבירים, כדאי לשתף במצוקה. הרבה פעמים אפילו עזרה עם התינוק וסתם הקשבה יכולים לסייע. מה עם האבא? אני מבינה שאתם לא ביחד. האם הוא יכול לסייע במשהו או שהוא לא רצוי מבחינתך כרגע? האם יש חברות, ידידות, בנות משפחה אחרות שיכולות לעזור, לפחות כלכלית או עם הילדים? ולסיום משהו שאני חייבת לשאול - האם את באמת חושבת על פגיעה בעצמך או בתינוק? אם עולה במוחך מחשבה כזו, תלכי למישהו שיכול לעזור לך, אל תהיי לבד עם המחשבה הזו. זה מסוכן לך ולילדים. נשמע לי שאת במצוקה גדולה מאד. תגידי איך אפשר לעזור לך, ומהר. מבטיחה לנסות, למרות שאני לא באיזור. את יכולה לשלוח מסר.

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אין כל כך מה להוסיף על מה שכבר כתבו לך. מה שכן, אם את באמת חושבת לפגוע בעצמך, שימי מיד את הילדים אצל אמא שלך, ומיד תקחי פסק זמן כדי לנשום קצת אויר ולנסות לחזור לפרופורציה. את לא יכולה להשאיר את הילדים שלך לבד בעולם-אף אחד לא יהיה טוב אליהם כמוך, מהסיבה הפשוטה שאת אמא שלהם (ואני מדברת מנסיון, הייתי במצבך). קשה להיות לבד. במיוחד אחרי לידה. אם את זקוקה למשהו-אל תהססי כולנו פה בשבילך.

למעלה