אני ממש רוצה לעזור לך
קודם כל
- תדעי שאת לא לבד. בהחלט נשמע שאת סובלת מדיכאון - אולי עוד לפני הלידה, אולי אחרי הלידה. יש כמה כתובות שמומלץ לפנות ,וכמה שיותר מהר: 1. רופא המשפחה שלך - אני יודעת שכבר פנית, אבל הבנתי שלא קיבלת טיפול. אם זה ממניעים כלכליים, אז אפשר להתאים לך את התרופה שעלותה הזולה ביותר. יש גם טיפולים בשיחות, ללא תשלום למי שצריך. לפעמים יש גם דוגמיות של תרופות שרופאים מקבלים ונותנים למי שיש בעיות כלכליות. מומלץ לטפל לפחות מספר שבועות עד חודשים כדי להשיג את מלוא ההשפעה. ברור שאין לך כוח לטיפול ולכלום - את גם אחרי לידה, וגם בדיכאון. בשביל הילדים - תמצאי את מעט הכוח שלך לקבל עזרה. 2. עו"ס - גם בשל היותך אם יחידה חד הורית כפי שהבנתי, וגם בשל המצוקה. האם את בקשר עם הרווחה בישובך? זו לא בושה, ואפשר לקבל עזרה גם מהשירות הסוציאלי. 3. משפחה - הבנתי שאמא שלך לא מבינה אותך. האם את יכולה בכל זאת לשתף אותה? האם תבין אותך? אם את חושבת שכן, והיו ביניכן יחסים טובים או סבירים, כדאי לשתף במצוקה. הרבה פעמים אפילו עזרה עם התינוק וסתם הקשבה יכולים לסייע. מה עם האבא? אני מבינה שאתם לא ביחד. האם הוא יכול לסייע במשהו או שהוא לא רצוי מבחינתך כרגע? האם יש חברות, ידידות, בנות משפחה אחרות שיכולות לעזור, לפחות כלכלית או עם הילדים? ולסיום משהו שאני חייבת לשאול - האם את באמת חושבת על פגיעה בעצמך או בתינוק? אם עולה במוחך מחשבה כזו, תלכי למישהו שיכול לעזור לך, אל תהיי לבד עם המחשבה הזו. זה מסוכן לך ולילדים. נשמע לי שאת במצוקה גדולה מאד. תגידי איך אפשר לעזור לך, ומהר. מבטיחה לנסות, למרות שאני לא באיזור. את יכולה לשלוח מסר.