אנסח שוב...
אם כתוב במתכון 1 כוס מרגרינה למשל, בד"כ כתוב גם באיזה מצב צבירה היא צריכה להיות או דרישות נוספות כמו - קרה/רכה/חתוכה/מומסת וכו'. זוהי פשוט אחת משיטות המדידה שנהוגה עדיין במדינות מסויימות בשימוש במתכונים, קצת מבלבלת כי צריך גם להגדיר מה זאת כוס מדידה, קיימות 3 מידות שונות שההבדל ביניהן בד"כ אינו משמעותי. בכל מקום בו מצוינת הכמות בכוסות יש להכפיל במשקל הבסיסי לאותו מוצר, במקרה זה 1 כוס מרגרינה/חמאה = 240 גר', בשאר המוצרים יבשים ונוזלים המדידה נעשית ישירות בכוס. במתכונים רצוי לציין יחידות משקל בלבד כי זאת המדידה המדויקת, כך זה גם נעשה במתכונים מקצועיים.