הצילו! כתוב לי במתכון 1 כוס...

Lim3

New member
מנסחת שוב

אם כתוב 1 כוס מרגרינה האם אמורים להמיס את המרגרינה ולמלא כוס ואז יש חוסר אחידות לגבי הכוס או שהבעיה שונה. כי גם אני לא מבינה מה הכוונה בכוס של משהו מוצק כמו מרגרינה או חמאה.
 

bakery

New member
אנסח שוב...

אם כתוב במתכון 1 כוס מרגרינה למשל, בד"כ כתוב גם באיזה מצב צבירה היא צריכה להיות או דרישות נוספות כמו - קרה/רכה/חתוכה/מומסת וכו'. זוהי פשוט אחת משיטות המדידה שנהוגה עדיין במדינות מסויימות בשימוש במתכונים, קצת מבלבלת כי צריך גם להגדיר מה זאת כוס מדידה, קיימות 3 מידות שונות שההבדל ביניהן בד"כ אינו משמעותי. בכל מקום בו מצוינת הכמות בכוסות יש להכפיל במשקל הבסיסי לאותו מוצר, במקרה זה 1 כוס מרגרינה/חמאה = 240 גר', בשאר המוצרים יבשים ונוזלים המדידה נעשית ישירות בכוס. במתכונים רצוי לציין יחידות משקל בלבד כי זאת המדידה המדויקת, כך זה גם נעשה במתכונים מקצועיים.
 

א אוהל

New member
bakery יש לך טעות

כוס מרגרינה=226 גרם. תקראי את התשובה של princess of dnile ותביני שאין שום קשר בין "כוס חמאה/מרגרינה" לכוס מידה.
 

bakery

New member
ובכן, ארה"ב עדיין לא מכתיבה את ...

הקולינריה העולמית, במקומות אחרים מידת כוס חמאה היא בסביבות 240 גר', סטיק זאת המצאה אמריקאית, מבחינתי הם יכולים גם לכתוב מידות של גפרורי חמאה לכן גם ציינתי שצריך לציין משקל מדויק ולא כמות בכוסות. הכתוב על נפח הכוס השונה היתה כהערת אגב בכדי להדגיש את ההבדלים במשקל, כוס אמריקאית אינה כוס אירופאית למשל. חוצמזה, קורה שאני מעט לא ברור בשעות מסוימות במיוחד בגיל
.
 
למעלה