הצילו, ערפד אנרגטי

• פותח הנושא הל
  • פורסם בתאריך

הל

New member
הצילו, ערפד אנרגטי

שלום לכולם! קצת רקע: יש לי שכנה שהיא ערפדה אנרגטית, היא מתקשרת עלי 10-15 פעמים ביום, בוכה על הבעיות שלה, מבקשת בקשות "קטנות",מדברת על הנכדים, מרכלת על השכנים. אחרי כול שיחה איתה אני מרגישה עצבנית ועייפה, כמה פעמים אחרי התקפה מאסיבית במיוחד מצידה-חליתי פיזית(אנגינה). היא לא שואלת מה שלומי ולא נותנת לי להכניס מילה כשהיא מדברת עלי שעות. תמיד אומרת: אחרי שאני מדברת איתך, אני מרגישה כול כך טוב, את תמיד מקשיבה לי..." סוף סוף הבנתי והחלתי להתרחק ממנה, ניתקתי טלפון ל-3 שבועות, כשפוגשת אותה, ממהרת ללכת הביתה, אבל היא לא קולטת, היא ממשיכה להטריד אותי יום אחרי יום, אני כבר רוצה לחנוק אותה, אבל ממשיכה להתנהג בנימוס. מה אתם אומרים האם פשוט להגיד לה בגלוי שהיא ערפדה אנרגטית עבורי ואני לא רוצה להיות איתה בקשר? היא מכירה את המוסג-היא אמרה לי שכלתה-ערפדה אנרגטית ותמיד עושה לה רע. תודה

Bartal j

New member
תראי לדעתי

יש אנשים שהם ממש יכולים לגרום לכאב ראש, ומצב נפשי ירוד מרוב הצרות שלהם , החוכמה היא להשכיל לדעת איך להתרחק מאנשים כאלה, את לא חייבת להגיד לה שמעי אני חושבת שאת ערפדית אנגרטית לא מתאים לי להיות בקשר עם אחת כמוך. את יכולה להגיד אבל משהו כמו: "תקשיבי אני לא רוצה לפגוע בך אבל אשמח אם תפסיקי להטריד אותי בטלפונים ולחפש אותי בתדירות כזאת גבוהה זה מציק לי " או משהו בסגנון שיבהיר לה את כוונותייך , אם לא תדברי איתה ישירות ואפילו בתקפיות אם צריך, היא לא תדע לעולם את כוונתך להתרחק ממנה , כי נוח לה שיש לה אוזן קשבת מצידך ועם כל הכבוד לנימוס יש גבול לכל תעלול, אם את נהיית חולה מזה כבר וזה בלתי נסבל עבורך אז פשוט תחתכי את זה כמה שיותר מהר , הבריאות שלך והחיים שלך חשובים יותר מכל נימוס לדעתי. אבל זה כבר שיקול שלך

הל

New member
תודה ברטל../images/Emo24.gif

אבל למה בעצם לא להגיד"שמעי אני חושבת שאת ערפדית אנגרטית לא מתאים לי להיות בקשר עם אחת כמוך"? קראתי בכול מיני אתרים איך להתגונן נגד ערפד אנרגטי, פתרון הכי טוב זה להתרחק ולהפסיק את הקשר, אבל בשום מקום לא כתוב להגיד דוגרי בפנים: אתה/את ערפד עבורי. למה?

PurpleFilth

New member
ערפדית אנרגטית....?

נה, היא סתם נראית לי כמו אישה מסכנה. תראי, תמיד אפשר ללכת על הדרך המסורתית ולתקוע לה יתדעץ בלב. אם היא הופכת לאפר, סימן שהיא הייתה ערפד.

הל

New member
אישה מסכנה?../images/Emo122.gif

אולי היא מסכנה, אבל היא עושה גם אותי מסכנה. לא חושבת שמישהו מכם היה רוצה להתחלף איתי במצבי. תתארו לעצמכם: 9 בבוקר,טלפון: שיחה של 40 דק' על איזה כלה רעה יש לה 10:00 טלפון: שכחתי להגיד לך מחירים על ירקות עלו בהרבה-המשך של 20 דק' שיחה כמה קשה בימנו והכול מתיקר 11:30,טלפון,:"תסתכלי בחוץ, איזה ציפור יפה יושבת על העץ שלנו" 12:00, טלפון:"תתקשרי בשבילי לחברת החשמל ותשאלי למה הם חייבו אותי בסכום כזה"(אני כמובן מתקשרת ומבררת) 13:00,טלפון, תסתכלי מהחלון, מי זה האיש הזה שמסתובב לנו בחצר, אף פעם לא ראיתי אותו פה" 14:00,טלפון: "אני חושבת ללכת לנוח צהריים אבל לא יודעת האם אני ארדם כי בלילה לא הצלחתי בגלל יתושים" 15:00,טלפון"שכחתי לספר לך מה הנכד שלי אמר לי אתמול..."(שיחה של 1/4 שעה על הנכד) 17:00,טלפון "בואי צאי כבר החוצה, נורא נעים בחוץ, לא בריא לשבת בבית, את תהיה חולה בסוף, גם ככה יש לך עגולים שחורים מתחת לעניים ואת השמנת בזמן אחרון כי את יושבת כול היום בבית" 19:00 טלפון,"את לא הולכת מחר לשוק? רציתי לבקש שתקני כמה דברים" 20:00,טלפון," ראית חדשות? זה נורא, בטח עוד מעט יהיה מלחמה, מה נעשה?" 21:00,טלפון, את עוד לא יושנה? רציתי להגיד לך לילה טוב"(עוד 1/2 שעה שיחה על המחשבות שלה האם בלילה יהיה חם אול לא ואם מחר יהיה חמסין או לא) נו תגידו אתם, אפשר לא להשתגע מזה? בעיה שאני עובדת מהבית והיא מתקשרת מהבוקר עד הלילה

באיו

New member
את מסכנה... לא היא

היא חולה והיא צריכה טיפול. אני חדשה פה אז לא רוצה סתם לזרוק רעיונות שלא יתקבלו בברכה, אבל אולי כישוף הגנה ממנה? לדעתי - דיבורים לא יעזרו. אם את קשוחה מספיק - ורובנו ל א כאלה - פשוט תגידי לה "אל תתקשרי אליי יותר". ואני לא מתכוונת שתגידי בבקשה או משהו כזה. אין שום סיבה בעולם שמישהו ייקח ממך את האנרגיה. כל פעם שהיא מתקשרת - תנתקי מיד, אם את רואה אותה פשוט תגידי לה - לא בא לי לדבר איתך... אחריי כמה זמן ככה זה ייגמר.

PurpleFilth

New member
ובכן,

לא הטלתי ספק בצרות שהיא גורמת לך, רק בזה שהיא ערפדית. לא כל מי שזקוק לך הוא ערפד. אני מבינה לחלוטין שהיא מקשה עלייך באופן בלתי נסבל, אבל זה לא אומר שהיא ערפדית. (בהקשר זה, התחלתי לקרוא ספר של פוקו לאחרונה, "תולדות השיגעון בעידן התבונה", שם הוא מצטט את דוסטויבסקי: אדם אינו משתכנע בשפיות דעתו שלו על ידי כך שהוא מאשפז את שכנו.) את יכולה לנתק איתה כל קשר לחלוטין, אבל זה יגרום לה להיות מסכנה עוד יותר. פחות סביר שהיא צמאה לאנרגיות שלך, יותר סביר להניח שהיא אישה מבוגרת וערירית, אולי אפילו חולה קצת, ושאין לה עם מי ליצור קשרים אנושיים חוצ ממך. מכיוון שאת לא מסוגלת לעזור לה באופן אין סופי, תוכלי אולי לעזור לה להשיג אלטרנטיבות: לחזק את הקשר עם בני משפחתה, לשכור עוזרת, להצטרף למועדון ברידג'... ככה שתיכן תצאו מורווחות. אחרי שתנסי כיוונים כאלה, תוכלי לבנות סביבך חומות כמו שארדן הציע.

הל

New member
עזרתי לה

המלצץי לה ללכת לאולפן ללמוד עיברית, חשבתי ששם היא תיצור קשרים חדשים עם בנות גילה ותעזוב אותי בשקט, אבל נהיה יותר גרועה, היא התחילה להתקשר ולבק שאני יעזור לה בשיעורים בעברית

מה לגבי לנתק את הטלפון?

אין טלפון, אז אין למי להתקשר. (ותמיד אפשר להעמיד פנים שאת המזכירה האלקטרונית) נסי לכתוב לה מכתב (היא לא תוכל לדחוף לשם מילים), אולי זה יעזור.

הל

New member
ניתקתי ל-3 שבעות

קיבלתי קצת חופש, אבל אח"כ חיכיתי לטלפון חשוב, אז חיברתי שוב והיא מייד חזרה לאובססיה שלה.

Bartal j

New member
סתכלי מרבית האנשים

לא ממש יודעים מה זה ערפד אנגרטי - זה אולי נראה לך טבעי לגמרי , אבל יש אנשים מסויימים שאצלהם זה ממש לא והם עלולים לחשוב שהשתחרר לך איזה בורג שמה בקופסא בטעות , את מבינה? לא כל אחד יכול להבין באמת , יש אנשים אטומים מידי אז עדיף להמנע לדעתי משמות וכינויים מיותרים (אם היא לא יודעת מה זה ערפד אנגרטי מה יעזור לך לקרוא לה ככה?) אני מאמינה בגישה של "ישר ולעניין" בדברים כאלה בלי משחקים וללכת סחור סחור ולהכין נאומים, "קצר וקולע" עדיף להכות בברזל בעודו חם זה הכי טוב.

LilyanSky

New member
כי זה לא יעזור

היא תעלב ותרוקן אותך מאנרגיה. רוב הערפדים האנרגטיים לא מודעים לעובדה שהם כאלה. וכשאומרים להם בפנים הם לא מאמינים. חושבים שהאומר מנסה להעליב אותם.

RainBird

New member
מבחינה אנרגטית ניתן לסדר משהו אל תיקחי ממנה דבר אל תתני לה דבר רחצי את עצמך ואת ביתך במי מלח נשאי עלייך גביש טורמלין שחור (יש בכל חנות מיסטיקה בשקל) שימי בבית טורמלין שחור החליפי עימה מעט מילים ככל האפשר כשאת פוגשת אותה שלבי ידיים כך שכפותייך לכיוון שלך ולא שלה, כנ"ל כפות רגליים אם זה אפשרי. בהצלחה.

אני לא רואה סיבה רציונאלית

להשקיע מחשבה בטקס או פעולה מאגית שכזאת, כשברור שלא מדובר בדבר שלפחות אנחנו מתייחסים אליו כערפד אנרגטי (שבכלל לדעתי מדובר בכינוי דרמטי מדי ),

RainBird

New member
מדוע ברור? דווקא לא ברור, ואני רואה בפעולות אלו לא טקס, אלא בחזקת לא יועיל, לא יזיק.

PurpleFilth

New member
אני לא חושבת שהטקס שארדן הציע

יוצא מנקודת הנחה שהאישה היא ערפדית, אנרגטית או בכלל. בכל נושא אחר אני מחזקת את ידיך.

ארדן יוצא מנקודת הנחה

(כן ארדן אני מדבר בשבילך עכשיו, ברור?) שזה דבר שאפשר לטפל בו בעזרת טיהור "אנרגיות שליליות" או כל דבר אחר שמזיק לה . אבל אתה לא מטהר דברים כאלו עם מלח !

למעלה