הצעה ליסוד "התאחדות המאגים הישראלים", תקנון:

סיריוס1

New member
הצעה ליסוד "התאחדות המאגים הישראלים", תקנון:

עיקרי הארגון: התאחדות המאגים הישראלים הינו ארגון הגג של כל מסדרי המאגים השונים הקיימים בישראל. הארגון מהווה קונפדרציה של ארגוני משנה ותיקים וכן חדשים שחבריהם פעילים במסגרת קבוצתית שניתנת להגדרה משפטית על פי חוק כשותפות ברכוש ובידע, כלומר שותפות כפי שחוק החברות הישראלי מגדיר זאת. הארגון מקיים אסיפה כללית של כל נציגי ארגוני המשנה אשר בוחרת יור' ובעלי תפקידים עלפי חוק העמותות הישראלי. מטרות הארגון: להחליט על כללים מוסדרים של מאגיה הכוללים היתרים ואיסורים על פי מגבלות החוק בישראל וכן עלפי נורמות הדת הרשמית בישראל, קרי היהדות. כללים אלו ישמשו כקוד אתי ומוסרי עבור כל חברי ההתאחדות ויהו מקור משפטי לנאותות פעילות מאגית על ידי חברי ההתאחדות. מסמך הכללים יהווה הסכם מחייב לכל חברי ההתאחדות ויאפשר תביעה אזרחית למי שיפר הסכם זה באחד מבתי המשפט המוסדיים בישראל או הליך משפטי אזרחי אחר כגון בוררות או גישור. מסמך הכללים יאפשר שמירה על טוהר המידות של המאגים בישראל וישמש כאמצעי מרתיע מפני מעשי מאגיה בלתי מוסכמים. כללים מרכזיים: מאחר ויש מגבלות חוק אזרחי בישראל ממעשי כישוף וכן איסור דתי ביהדות ממעשי כישוף והעלאה באוב, הרי הפעילות של המאגיה בישראל מוגדרת כפעילות לא-כישופית כלומר היא תקרא מעתה והלאה: "מאגיה מעשית" כדי להבדילה מהגדרת הכישוף וגרורותיו. המאגיה המעשית מוגדרת כביצוע מעשים למטרות רוחניות. הכללים נבנים על האיסורים הבאים: 1. כל אדם המציע לציבור בישראל שירותי מאגיה מעשית יהיה מוגדר על ידי חברי הארגון כ- "מאג". 2. כל מאג חבר יהיה חייב לפרסם יחד עם היצע שירותיו מסמך המתאר את עיקרי האמונה שלו ומטרות עיסוקו במאגיה. 3. חברי ההתאחדות מסכימים לאסור עינוי או פציע או הריגה של בעל חיים לצרכי מאגיה מעשית אלה אם כן יש היתר מיוחד מהנהלת ההתאחדות לטובת הציבור או לצורך הצלת חיים של אדם כלשהו או בעל חיים כלשהו. 4. חברי ההתאחדות מסכימים לתרום ידע ותובנות לספריה מרכזית שתוקם במקום משכנה של ההתאחדות. 5. כל חברי ההתאחדות ישלמו דמי חבר של 100 ש"ח לשנה. 6. כל חברי ההתאחדות מסכימים לאסור ולעשות כמיטב יכולתם כדי למנוע מאגיה מעשית שמטרתו להרעה לאדם אחר או לארגון כלשהו או לבעל חיים כלשהו. 7. כל חברי ההתאחדות מתחייבים לידע באופן רשמי ודיסקרטי על כל פעילות חשודה של מאג כלשהו בישראל להנהלת ההתאחדות. 8. כל חברי ההתאחדות מתחייבים לשמור בסוד ולא לפרסם בפומבי מידע יצירתי של חברים אחרים בארגון. 9. כל חברי ההתאחדות מתחייבים לא לפרסם בפומבי שמות ופרטים אישיים של חברי ההתאחדות. 10. כל חברי ההתאחדות מתחייבים לעשות כמיטב יכולתם להשתתף במפגשים ולהצביע בעד או נגד או נמנע לגבי הצעות לסדר היום ולגבי ישום החלטות. 11. הנהלת ההתאחדות מתחייבת לתת סיוע במימון הגנה משפטית או יעוץ עסקי לחבר ההתאחדות שימצע כי הוא זכאי לפי החלטת בית משפט. 12. יוקם מרכז חוות דעת מטעם הארגון אשר יבצע סקירה של עסקים בישראל המציעים מוצרי ושירותי מאגיה, ינתן דירוג ותבוצע ביקורת (תמורת תשלום מטעם בעלי העסק) לעסקים שימצעו כראויים לדירוג. 13. תוקם ועדת נציגים של חברי ההתאחדות לצורך גיבוש המלצות של "מותר" או "אסור" לכל פעולה מאגית או שיטה מאגית שתפורסם באתר ההתאחדות או שידוע לציבור באופן כללי. 14. ההתאחדות תעניק תעודת "מאג בכיר" לפי קריטריונים שיקבעו באסיפה הכללית הראשונה. 15. ההתאחדות תפרסם לציבור מקרים של הצלחה בעזרת מאגיה מעשית או קבלה או פעילות לא מדעית אחרת כדי לשפר את תדמית המאגיה המעשית בישראל. 16. ההתאחדות תקיים התיעצות קבוע עם רבנים ואנשי מדע כדי לשכלל ולשפר את התקנון לפי שיקול דעתה. סוף הצעה ראשונית. נו ? מה אתם אומרים ? יש למישהו הצעות אחרות או נוספות או תחליפיות או תיקונים ? אשמח שזה יעבור לטיפולו של מישהו שמוכן להיחשף לציבור ובעל ידע/רקע משפטי.

RainBird

New member
LOL אני מוכן להביא עו"ד שיצפה בזה. למרות שכל מה שכתבת נאיבי וילדותי במקרה הטוב. מאגיה זה נגזרת של דת, בשנייה שכתבת דת יהודית הרחקת את הוויקנים והגנוסטים והמוסלמים כמובן. רוב המסדרים שיראו שמנסים למדר את המאגיה בחוק בצורה של תאגיד יצחקו ויברחו, ואת מי תשים בראש האגודה בדיוק? את המאג החזק ביותר? את "דמבלדור"? אין כזה. אין נציג שימצא חן בעיני רוב המאגים בנוסף, הניסיון שלך לשחק בהגדרות יביא רק לכאב, אין שני אנשים המגדירים מאגיה בצורה זהה.

סיריוס1

New member
אם תרצה, יש סיכוי שזה יתממש. תלוי בכך.

הכל זה עניין של הגדרות נכונות שכן חוקיות וכן נסבלות על ידי היהדות. אולם אם יתעקשו על משהו כללי מאוד, זה יהיה כמו שאתה רואה שיהיה... "כישוף" זה אסור, אולם "מאגיה" לא כתוב שזה אסור.

arafell

New member
אני מציע בתור ראש האגודה את הטוב מכולם

כמובן (וזה לא אני) לאחר התרשמות ענקיתתתתתתתתתתתתתתתת מאיגוד המיסטי הישראלי אני כמובן מציע את הנבחק של האיגוד כמובן. ראו קישור: http://www.eigud.co.il/graf.html ערפל

Sofia Lorain

New member
לדעתי,

הדבר האחרון שהמאגיה בישראל זקוקה לו כרגע זו הכרה מדינית והיחשפות ציבורית.

gwizard

New member
להציע שירותי מאגיה בארץ לא חוקי

" להחליט על כללים מוסדרים של מאגיה הכוללים היתרים ואיסורים על פי מגבלות החוק בישראל וכן עלפי נורמות הדת הרשמית בישראל, קרי היהדות" גם לפי היהדות עיסוק בכישוף - דינו סקילה באבנים למוות. מכאן, כל מה שהצעת כרגע סותר את עצמו ואם אתה קורה לעצמך יהודי לפי דת וגם מציע שירותי מאגיה אז דינך לפי ההלכה מוות ולפי חוק מדינת ישראל - בכלא.

סיריוס1

New member
לבסוף יקום מסדר בישראל, כנראה אלו שיש ביניהם-

...הערכה הדדית וסולידריות אישית. אולם אלו שחושדים זה בזה או רואים רק את ההבדלים ולא את המשותף ישארו בנפרד, ילחמו זה בזה ויאבדו את מעמדם... אלו שידעו להגדיר את המאגיה בנפרד מכישוף ואיסור הדת יזכו לאהדה ולעוצמה גדולה יותר מאלו שישארו מאחור בפירוד ובמחתרת בהגדרה של מכשפים ולא יהודים... אפשר לקרא למאגיה חוקית ויהודית בקלות: קבלה מעשית. לכן אני יכול להיות בטוח שאנשי הקבלה המעשית ישלטו כאן בישראל וכנראה במקום רבים מהמאגים היצירתיים והמוכשרים שיש כאן בתפזורת הלא מאורגנת. כנראה שאעבור לפורום קבלה מעשית, שם יש תקווה להיות בשלטון...

gwizard

New member
דרך צלחה

ושהאלוהים יקח אותך מפנינו לעולמים ועד. אמן.

goldy

New member
../images/Emo221.gif אים יש משהו שאני שונא

זה שילטון מרכזי: מוריד הוראות ו'מפקח' (שולט) על נתיניו באמצעות גביית מיסים. אין לי שום בעיה לערוך מיפגשים שנתיים בהם אנשים יחליפו שיטות וישמעו הרצאות. מיצד שני אים אתה מיתעקש: מהם התחומים בהם ההיתאחדות תעסוק? איזה מישקל ינתן לכל תחום במאגיה, ומה התת מישקל של כל תת-תחום? למשל טלפתיה: האים האדם צריך ליהיות מול הקורא? האים הוא צריך להיסתכל עליו ישר בעיניים או מספיק מבט כללי? איך תגדיר טלפתיה? אילו שיטות יוכרו לצורך חוויה חוץ גופית? מה תיהיה רמת המידור? (שמירת סודיות) איך תימנע מאוייבי המאגיה מילפרק את האירגון מיבפנים? (העתקה, חשיפת סודות, ריקון מיתוכן, מינויים פוליטים: העדפת דרגות וקידומים על-פני עשיה) האים בנית אתר בנושא? (גם בלוג זה בסדר
)

סיריוס1

New member
בדיוק ! צריך הגדרות ברורות ומוסכמות.

בניית אתר שישמש כזירה למפגשים והחלפת מידע זה שלב חשוב ! לגבי הגדרות מדויקות, מצד אחד הן תהינה רחבות ומצד שני הן תהינה צרות וחדות. למשל ריחוף אבנים, יוגדר מה פירוש הדבר מבחינה מדעית או תיאור ציורי פשוט, לאחר מכן יצורפו דוגמאות של נרשמים לאתר בריחוף אבנים. הדוגמאות המעשיות תהינה הגדרה צרה וחדה וחד משמעית. תמונה או סרטון או תיאור מקרה שווה אלף מילים. אולם צריך שלהתאחדות יהיה כח כלשהו בקרב הקהילה של העוסקים במאגיה בישראל, צריך שיהיה מעמד רשמי, איכות מידע, הסכם מחייב וסמכות מוסכמת להנפקת תעודות למי שעובר מבחן ידע בסיסי או מדגים יכולות יחודיות. בדומה להתאחדות אמנים אחרת. מה שחשוב שתהינה הגדרות ברורות לגבי מה מוסרי אסור/מותר בקרב הנרשמים להתאחדות. חשוב קוד אחיד.

goldy

New member
אתה וודאי מיתכוון להערכה אישית

1) עלייך לימצוא אנשים שמקובלים על רוב המאגים ברוב המיקרים. 2) עלייך לימנוע היווצרות מינוים פוליטיים: אנשים שהדבר היחיד שהם באמת עושים זה לדבר על לעשות ועד אז לנצל את האירגון לטובתם האישית בילבד. 3) לימנוע זיוף תעודות. 4) תתחיל בבלוג, אני מוכן להיצטרף.

RainBird

New member
אני אסביר "מהם התחומים בהם ההיתאחדות תעסוק? איזה מישקל ינתן לכל תחום במאגיה, ומה התת מישקל של כל תת-תחום? למשל טלפתיה: האים האדם צריך ליהיות מול הקורא? האים הוא צריך להיסתכל עליו ישר בעיניים או מספיק מבט כללי?" schools of magic היישר מדיאנדי "איך תגדיר טלפתיה? אילו שיטות יוכרו לצורך חוויה חוץ גופית?"-ability decription גם חלק מדי אנ די השאלה הבאה צריכה להיות- "כשאתה עולה דרגה, באיזה דרך היכולת שלך משתנה ומשתפרת? האם הinitiative שלך עולה כנגד הDc של קורבן הכישוף? מה תיהיה רמת המידור? (שמירת סודיות)- כל הסודות שאפשר לשמור בwizards of the coasts כמובן. "איך תימנע מאוייבי המאגיה מילפרק את האירגון מיבפנים? (העתקה, חשיפת סודות, ריקון מיתוכן, מינויים פוליטים: העדפת דרגות וקידומים על-פני עשיה)" המשפט האחרון הוא דיאנדי פר אקסלנס- גם פארנויה ואויבים נסתרים, גם עליה בדרגה ומשחקי כס . "האים בנית אתר בנושא? (גם בלוג זה בסדר)" חכה בסבלנות שהאתר של Nwn3 יעלה!

goldy

New member
לא היה לי שמץ של מושג...../images/Emo12.gif

אני מוכן לקבל את העובדה שלא המצאתי את הגלגל: לא ידעתי שדברים שאני מחשיב למובנים מאליהם, בהנחה שאסכים ל"שילטון מרכזי", כבר קיימים בכל-כך הרבה מקומות
. אולי הגיע הזמן לקחת את המישחקים האלה ברצינות? רק שיוודא שהאתר תומך FIREFOX .

פחחחחחחחח!!!!!!!!!

וואי, גם אני חשבתי על זה. אולי באמת נארגן איזה משחק? נריץ הרפתקאה בשם "השתלטות המאגים על מדינת ישראל", או "התאגדות המאגים החדשה, כנגד חופש המחשבה". או משהו. כזה.

MetalSinagouge

New member
OMG אפילו אני לא חשבתי על הקבלות כאלה...

העניין הוא שכל האגודות האלה, ורוב בתי הספר סתם גורמים (ביודיעין או שלא) למאגיה להראות כמו משהו שהיא לא זה. היא מרחיקה את המתעניינים וגורמת לאלה שהיו נגד מאגיה מההתחלה להמשיך ולדבר שטויות (דתיים, מטריאליסטים אדוקים וכו'). האגודה במקרה הזה עשתה לי פלאשבקים לימי היסודי המוקדמים שבהם היינו בונים אוהל קטן בחצר של מישהו ואז קוראים לזה מחנה אם כל מיני לחיצות יד סודיות. היום קוראים לזה הבונים החופשיים.

למעלה