הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
כמעט בלתי אפשרי לקבל מחסה במדינות אחרות עבור

מי שלא יכול להוכיח שחייו מצויים בסכנה ממשית ומיידית במדינתו. ביום שהסנקציות האלה יוטלו יהיה קשה מאוד למצוא משתמטים. שים לב גם לכך שהצעתי מתייחסת לעובדה שלא כולם מסוגלים לשרת בצבא, אלו שלא מסוגלים יחוייבו בשירות לאומי, רק אלה שישתמטו הן משירות צבאי והן משירות לאומי יחוייבו בסנקציות שציינתי.

SupermanZW

Well-known member
בדיוק, הוא יהיה חסר אמצעים ורעב כמו מרבית

תושבי אפריקה ועדיין מרבית תושבי אפריקה אינם יכולים לקבל מחסה מדיני באף מדינה. סנקציות כאלה יצליחו אולי לצמצם את כמות המשתמטים לבודדים בשנה (אולי עשירים מאוד שהסנקציות האלה לא יזיזו להם ואין הרבה כאלה) ואולי אפילו לאפס וזאת בדיוק המטרה, לא לאפשר השתמטות. מי שמשתמט צריך להיות מסכן ואומלל ואזרח סוג ת', אפילו לא סוג ז'.

EmGee

New member
אני בעד עידוד הגירה של משתמטים

מי שברח מחובתו לשרת את המדינה, לא יהסס לרמות את מס הכנסה או לגנוב מקום חניה לנכים.

"כל המשתמטים יבקשו מחסה במדינות אחרות..."

"כל המשתמטים יבקשו מחסה במדינות אחרות ורק אתם תפסידו." מה בדיוק נפסיד? הם משתמטים. הןם יותר נטל מאשר כל דבר אחר.

EmGee

New member
תגיד לי לא נמאס לך כל שניה להחליף כינוי?

הבנו שזה אותו אחד כל פעם.

respecta1

New member
מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור

הפצצת הכור העיראקי, הסורי.. לא מספיק לך? אחד הצבאות האיכותיים בעולם.

respecta1

New member
את עושה בעצם שירות לאומי?

הוא אמר בשירשור אחר שאין לו בעיה עם זה.. לדעתי צריך שהשירות הלאומי יהיה חובה, ומי שלא יוכל לעשות צבא מסיבה כל שהיא..יהיה מחוייב לעשות שירות לאומי באזור ביתו..ומזה רק אנשים עם בעיות פיזיות קשות שפשוט לא יכולים לתפקד יוכלו להוציא פטור.

SupermanZW

Well-known member
אז מה את רוצה? אין לי בעיה איתך. מבחינתי את

לא משתמטת כי את משרתת בשירות לאומי.

respecta1

New member
חס וחלילה, אף אחד לא דיבר על אנשים

שרוצים לתרום ויש להם בעיה פיזית אמיתית שמונעת.. תראי את כל ההודעות אין אחד שהחשיב כאלה בתוך הגדרת המשתמטים.. וזה שיש אנשים שרוצים לתרום.. רק שמצבם הפיזי מסיבה זו או אחרת לא מאפשר להם. ויש כאלה שיש להם כל יכולת שבעולם לתרום, ולא עושים אפילו מינימום.. מראה הרבה דברים על האפשרות השניה.

SupermanZW

Well-known member
האם למחלה ממנה את סובלת אין תרופות?

אם אין אז אני מצדיק אותך, אם יש צריך לבוא בטענות אל אלה שהחליטו לא להתחשב בך כי צריכה להיות אפשרות להתאים את השירות ליכולות המשרת. בכל מקרה, איני בא אליך בטענות, את לא משתמטת, את רצית לתרום את חלקך אך לא אפשרו לך.

הוא פשוט שוכח כמה משתמטים במדים יש.

רק אחוזים בודדים מכלל המתגייסים עושים שירות קרבי.גם אלה שמתחילים שירות קרבי לא שורדים עד הסוף,כבר בטירונות מתחילות הבעיות,באימון המתקדם הכיתות מצטמצמות ומסוף המסלול עד סיום השירות אפשר לראות מחלקות בגודל של כיתה.אנשים מסוימים רק רוצים את הרובאי 0.5 או 0.7 ואח``כ עוזבים.בחוץ אפשר לקבל על זה מעל 30 שקל לשעה.רובאי 0.7 יכול להיות מפקד כיתת כוננות בקריה ולהרוויח ימבה כסף כך שבעצם הם לא באמת באים לתרום. הקרייה,השלישות ותל השומר מלאים בחבר`ה(לא כולם אבל רבים מהם)שיכלו בקלות או עם קצת מאמץ להעלות פרופיל ולעשות שירות קרבי או לפחות תפקיד אחר,הרבה יותר משמעותי.אלא מה? מעדיפים להעביר את השירות בסבבה, להסתובב בעזריאלי, להיות קרובים לאמא ולחזור כל יום הביתה, לצאת עם החברה..גם בבסיסים רחוקים ישנם כאלה וראיתי כאלה שעשו בעיות,יצאו לג`וב קליל, מקבלים יציאות טובות ועושים ``שכונה`` כהגדרתם.אז זה צבא תגיד לי?זה שירות?באת לתרום או לעשות שכונה? יש הרבה אנשים בחוץ, מתנדבים במד``א,בבתי חולים,בהצלה,בזק``א וכדומה שתורמים הרבה יותר מאלה שבצבא אך לא עושים שום דבר מוגדר. פשוט לקחו את הצבא כאילו הוא הגוף היחיד שאפשר לתרום בו למדינה וזו טעות.משתמט יכול להיות גם במדים כי הוא משתמט מתרומה מעשית ולזה אף אחד לא שם לב וחבל.

SupermanZW

Well-known member
אין 13% חרדים כי רק 8% מהאוכלוסיה הם חרדים

רוב המשתמטים אינם חרדים.

vinney

Well-known member
תקרא טוב

מאחורי הכותרת המפוצצת מסתתרת לה הטעיה: "למ"ס מפרסמת את שיעורי הפריון של נשים מדתות שונות בישראל, אך אינה נוהגת לפרסם נתונים אלה לפי מידת הדתיות ולא נענתה לבקשות "הארץ" לספק מידע על הפריון במגזר החרדי" אתה לא יודע כלום על שינויי האוכלוסיה בערים האלה, כמה משפחות עזבו וכמה הגיעו, אז בעצם יכול להיות שהשינוי הוא תוצאה של הגירה פנימית? לעולם לא נדע, אבל הכותרת מצוינת.

vinney

Well-known member
או שאולי הסתננו זוגות צעירים שעוד

לא הולידו 10 ילדים והורידו את הממוצע?

SupermanZW

Well-known member
18 הוא בערך הגיל החציוני של החרדים ולכן סביר

מאוד להניח ששיעור בני ה18 החרדים קרוב מאוד לשיעורם באוכלוסיה.

playtrip

New member
מלחמה לכשעצמה היא מאד לא מומלצת

ומשאירה אחריה נזקים ופציעות בכמות רבה. גם אין בה תועלת הרבה... באופן מציאותי, היינו אמורים להתדיין ולהגיע לפשרה או הסכם. מדובר בסופו של דבר בבני אדם, והם יכולים להגיע לשיתוף פעולה אם יניחו פעם אחת לסמלים ולייצוג שאיתו הם באים.

SupermanZW

Well-known member
לא תצליחי לשכנע מדינות אחרות לתת להם אזרחות

לכן זה לא ריאלי.

ידידי היקר

אני מכיר אנשים שמשרתים בצבא שהם חלאות המין האנושי , ואני מכיר אנשים שהשתמטו מהצבא (קבן ) והם אנשים שאני מוכן להפקיד את חיי בידהם בלי לחשוש ולו מעט. לא ברור לי מדוע אתה אדום , אדום מעיד על אדם בעל הבנה בתחום .. מה אתה מבין "משתמטים" ? נראה כי האדימו אותך סתם כי אתה תומך באידיאולוגיה הקשה של הפורום. ספק אם יאדימו מישהו שנוגד את מה שחושב המנהל , אפילו אם הוא מבין הרבה יותר ממנו בתחום.

למעלה