הצעה למלחמה בהשתמטות

MetalSinagouge

New member
רעיון טוב.

רק תחזור אלי כשאותו אזרח סוג ז',ת',W, H ירביץ לאמא שלך ברחוב. הוא אפילו לא יקח ממנה את הכסף, הוא פשוט ילך מרצונו לכלא לאחר שייעצר. (מגורים חינם). כך או כך, זה בהחלט לא יעלה את הרמה של המדינה. נניח שחצי מהאוכלוסייה תשב בכלא, מי ינהג באוטובוס שיסיע אותך לאוניברסיטה? מי ימכור לך אוכל?

נטל על החברה

זה פקידת הקפה לכל קצין, מש"ק ה[משהו טפשי לעשות וללכת כל יום ב-11 כאן], זה מאות חיילים שנמצאים באבטלה צבאית ממש לא סמויה ומקבלים על זה סכום כסף חודשי ובנוסף לזה סכום כסף רב יותר לאחר מכן (פיקדון ומענק) להמשך חייהם. הצבא מודע לכך שהוא לא זקוק לכמות רבה של ג'ובניקים ולכן ידו קלה על הדק השחרור, כך שאין לו מה לבכות שאח"כ חסרים לו חיילים - ובפרט לוחמים. קודם הוא נותן להם פרופיל נמוך ואח"כ משחרר אותם ועוד מוסיף לבכות על זה בדמעות תנין. עדיף שהמשוחרר (כן, לא משתמט - משוחרר) יוסיף על כוח העבודה ועתודת הכלכלה של ישראל, מאשר שיהיה - לרוב, נטל על החברה והקופה הציבורית.

Q T g i r l

New member
יש סיבה שזה התנדבות... וחוץ מזה

שאין מספיק מקומות לכל האנשים המשתמטים.... ואם יש כאלה שצריכים קרוב לבית מסיבה רפואית, לא יוכלו לקבל את זה כי המדינה הכריחה את הערס המצוי שיצא מהצבא כי "הוא לא יכול להתגייס בלי החתול שלו" לעשות שירות לאומי והוא החליט שלשרת רחוק לא מתאים לו. לא מספיק עשו מהצבא בדיחה כל ההתחפשנות הזאת של אנשים שישנים על השולחן עכשיו גם המתנדבים יהפכו את המקומות שירות (שרובם חשובים כמו אוטיסטים וכאלה) לפח זבל? עזוב תן להם לעבוד בתור עושי פן במספרות וזהו... לא צריך להכריח.

מלחמות שהיו לפני 40 שנה

מאז צה"ל רק מפסיד! וגם במלחמת יום כיפור הוא לא בדיוק ניצח. והיריבים שהיו לו הם צבאות ערבים... אפשר רק לדמיין מה היה קורה אם היה עומד מולו צבא אמיתי כמו האמריקאי.

vinney

Well-known member
שוב ההסתה...

בסוף כשיתחילו לדקור אנשים ברחובות בטענה שהם משתמטים ולא מגיע להם לחיות כי איזה חייל בדיוק נהרג, אתה בטח תגיד "לא, מה פתאום, עשבים שוטים", נכון? תגידו, נפלתם על כל הראש אתם? מה קרה לכם?

SupermanZW

Well-known member
הצעה למלחמה בהשתמטות

באמצעות הפעלת מסר סנקציות קשות אפשר למנוע השתמטות: 1) קנס של מיליון ש"ח לכל מי שלא גוייס/ה לצה"ל ולא ביצע/ה שירות לאומי. ברור כי לא כולם מסוגלים לשרת בצה"ל, אלה שאינם מסוגלים לשרת בצה"ל יחוייבו בשירות לאומי, אלה שלא יגויסו לצה"ל ולא ישרתו בשירות לאומי יהיה להם חוב למדינה בסך מיליון ש"ח, מעטים מאוד אלה שיצליחו לעמוד בכך. 2) אי סבסוד לימודים גבוהים לכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 3) אי מתן משכנתא לכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא שירת שירות לאומי. 4) הסרת אחריות של ביטוח לאומי מכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי (בד בבד גם יהיה פטור מתשלום ביטוח לאומי כי זה לא יהיה אחראי לו) 5) שלילת זכאות לכל קצבה שהיא מביטוח לאומי (דמי אבטלה, הבטחת הכנסה, קצבאות נכות, גמלאות וכו') לכל החיים ממי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 6) שלילת ביטוח בריאות מכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא שירת בשירות לאומי (ופטירתו מתשלום ביטוח בריאות), כך שכל הוצאה שתהיה לו על בריאותו תילקח ישירות מכיסו הפרטי. 7) שלילת נקודות פטור ממס מכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 8) שלילת קצבאות ילדים מכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 9) הטלת מס עונש בסך 30% (בנוסף על המיסים הרגילים שישלם ממילא) מהכנסתו של כל מי שלא שירת בצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 10) שלילת זכות ההצבעה בבחירות מכל מי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. 11) שלילת רשיון נהיגה ואי מתן אפשרות לקבלת רשיון נהיגה ממי שלא גוייס לצה"ל ולא ביצע שירות לאומי. אני מציע לממש את כל הסנקציות האלה יחד. עם סנקציות דרקוניות כאלה יהיו רק בודדים שישתמטו, לא יותר.

SupermanZW

Well-known member
וגם כל אלה שיבחרו לא להשתמט

שים לב שהזכרתי שמי שלא מסוגל לשירות צבאי ישרת שירות לאומי, לא תהיה סיבה להשתמט. הסנקציות יוטלו רק על אלה שישתמטו משירות צבאי ולא ישרתו בשירות לאומי. מי שלא מסוגל לשרת בצבא ויבצע שירות לאומי לא יוטלו עליו שום סנקציות.

EmGee

New member
זה לא בעיה שלי

מצידי שיחיו במדינת עולם שלישי, לשם לא צריך אשרת כניסה.

EmGee

New member
נכון שיש אנשים 'חרא' בצבא כמו שציינת

ולמרות זאת הם בחרו להתגייס, כנראה שיש באופי שלהם טיפת אור. חבל שאני לא יכול להגיד את זה על מי שבחר להמנע מחובתו האזרחית. בקשר להאדמה שלי ולהבנה שלי בתחום המשתמטים, זה לא נושא לדיון. אם זה מציק לך או מפריע לך אתה מוזמן לפנות באופן אישי למנהל הפורום.

SupermanZW

Well-known member
הסנקציות המוצעות כל כך מפחידות שקשה להאמין

שימצאו יותר מבודדים שיבחרו להשתמט ולשלם את המחיר הכבד שיטילו עליהם את הסנקציות האלה, רק אחד למיליון יקח את הצ'אנס הזה. שים לב שכתבתי שהסנקציות יוטלו על אלה שגם לא שירתו בצה"ל וגם לא שירתו בשירות לאומי, לא יצאתי מנקודת הנחה שכולם מסוגלים לשרת בצה"ל. מי שלא שירת בצה"ל מסוגל לשירות לאומי ומי שלא מוכן לתרום מעצמו שום דבר הוא אנטיפט שראוי להטיל עליו סנקציות כאלה מפני שאינו ממלא חובות אזרחיות. לא יעלה על הדעת שמי שאינו ממלא את חובותיו האזרחיות יקבל זכויות כמו מי שכן.

Ja Tomer

New member
מה הקשר?

בין עידוד הגירה לדקירות ברחוב? התגובות שלך כל כך מוגזמות וטיפשיות... גם אנשים שמעודדים את האויב בזמן מלחמה לא נדקרו כאן, אז משתמטים?

vinney

Well-known member
רגע, לא עודדנו עלייה קודם?

זהו, קיבצנו גלויות, עכשיו מעודדים הגירה?

Ja Tomer

New member
אתה חזק בפינג פונג

יש לי הצעה אליך: קודם תמצא טיעון אחד שעובד, אח"כ תכתוב אותו.

vinney

Well-known member
אני לא צריך טיעונים

אתם אלה שטוענים. אני רק אומר לכם שאין לכם שום זכות לפגוע באנשים כמוכם בדיוק רק כי מסיבה כלשהי הצבא החליט לא לגייסם. כל עוד אתה לא מצליח להביא לי רשימה שמית של אנשים עם הוכחות לכך שההחלטה לא לגייס אותם הייתה מבוססת על עבירה פלילית שהם עשו, אין לך שום זכות לטעון את הטענות שאתה טוען. כשתביא לי רשימה כזאת, נוכל לדון אם הצבא צדק שלא דאג להרשיע אותם בדין ולהשאיר אותם ללינץ' שלך, או שלא.

Ja Tomer

New member
רשימה שמית?

מה תתן לך רשימה שמית? האם אתה מתעלם בגלוי מתופעת ההשתמטות? יש לי זכות מלאה לטעון שאנשים רימו ושיקרו - ואני לא צריך רשימות לשם כך.

vinney

Well-known member
אז על מי אתה הולך להטיל את הסנקציות שפורטו

שם במעלה השרשור? איך תפלח את האנשים? אם אין לך רשימה שמית, אז תן קריטריונים. שאני אדע אם אני בפנים או בחוץ, נו.

Ja Tomer

New member
אני לא המטיל

ולכן אני גם לא המפלח. אני לא יודע מה לגביך - האם שיקרת כדי להתחמק משירות צבאי?

למעלה