הצעה לפינה: טיפים לחיים קלים במטבח

odeia

New member
הצעה לפינה: טיפים לחיים קלים במטבח

בבית, עם הילדים וכו´. לסיפתח: כדי להוריד אוכל שנשרף בסיר, שמים כף או 2 של אבקת כביסה, מים עד קצת יותר מגובה האוכל השרוף, מרתיחים. מכבים את האש ומכסים במכסה. למחרת הסיר מתנקה בקלות. (באדיבות אודטה)

zimes

New member
חברה שלך, אודטה ../images/Emo8.gif

עשיתי קוסקוס כמו שכתבת (נדמה לי שגם זה היה מאודטה), יצא מצוין! תודה (גם בשם בני הבית).

odeia

New member
מתכון קוסקוס הוקוס פוקוס - אודטה

מתכון: קוסקוס הוקוס פוקוס רכיבים: 4 כוסות מים 1/2 כוס שמן 1 כף מחוקה מלח 4 כוסות סולת אופן הכנה: מרתיחים מים + שמן + מלח. כשרותח מעבירים את הסיר ללהבה הקטנה בגז. מוסיפים תוך כדי בחישה את הסולת, לא להיבהל - נשאר מכל זה גוש. מכסים הגוש במגבת מטבח, מכסים הסיר במכסה וככה נותנים לו להזיע 10 דקות על אש קטנה. מכבים את הגז, ומפוררים את הגוש במזלג, כל עוד הסולת חמה מאוד, עד שאין גושים. הערות: אפשר להוסיף למים קצת כורכום כדי לקבל קוסקוס צהוב. מקור המתכון: אודטה דנין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

michal@gal

Active member
מנהל
תודה, ינוסה בקרוב

הילדים שלי משוגעים על קוסקוס, אבל מקבלים בדרך כלל קוסקוס אינסטנט.

שירי ל

New member
ויש לי עוד טיפ בעניין!

אפילו יותר קל - פשוט למלא את הסיר מים, לשים קוביה של חומר למדיח ולהשאיר ללילה. בבוקר אין זכר לליכלוך!

שירי ל

New member
כלום- מים מהברז וקוביה ולהשאיר לליל

ללילה. בבוקר השרוף יוצא במגע אצבע גושים גושים.

jole

New member
אוכל וכתמים

המלצה חמה חמה על ספר הבישול החדש של רות סירקיס- בישול בקלי קלות. מתכונים..מעולים בכלום זמן. כל מתכון פנינה!! וקיבלתי ספר על הסרת כתמים- מדריך מקיף להסרת כתמים מבדים, בגדים, כלים וחפצים 342 עמודים. וזה המון כתמים
אז מי שצריכה מוזמנת להכות את המומחה

jole

New member
גואש-צבע סינתטי/אקרילי

מבדים: כתמי צבע טריים שדבקו לבד סופגים באמצעות נייר סופג,מספיגים במדלל צבע, שוטפים בתמיסה של מי סבון ומכבסים. מספיגים את אזור הכתם בחומץ או בתמיסה של מים וחומץ. כך במרבית המקרים יוסר הכתם. כתמים עיקשים במיוחד: אפשר להסיר באמצעות אציטון או מסיר לכה לציפורניים. כתמים קטנים: מפוררים בזהירות באמצעות גירוד עדין במחט ומברישים במברשת שיניים קשיחה. מבד סינטטי: כתמי צבע סינטייים שדבקו לבד סינטטי (מעיל רוח, גשם, מטרייה, תיק וכו´) ממתינים שהכתמים יתייבשו, מפוררים אותם בזהירות באמצעות חוד של מחט, ואח"כ במברשת שיניים קשיחה. כתמים גדולים יותר- לאחר ייבוש ממוללים ומפוררים את הצבע בין שתי אצבעות ואת היתרה מסירים בחוד של מחט ומברשת שיניים קשיחה. להסרה מגוף הילד: במטלית כותנה שהוספגה בשמן תינוקות.

שירי ל

New member
אז יש לי שתי שאלות

1. איך מורידים את הכתמים של הפירות מהבגדים? 2. מה עושים נגד הבגדים שנצבעים לי בכביסה? תודה!

jole

New member
עט כדורי

מרבית כתמי העט ניתן להסיר מרב החומרים בתמיסה של ספירט וחומץ (אחד לאחד). מבדים כביסים: - שפשוף באלכוהול או כוהל או חומץ או מסיר לכה לציפורניים או אציטון. משפשפים את האזור בתמיסה מאלהוכול או ספירט עם חומץ (אחד לאחד) ומכבסים. כתמים עיקשים: מלחלחים את האזור בנוזל לניקוי לוחות לבנים שכותבים עליהם בטוש מחיק, משהים למספר שעות וחוזרים על התהליך עד שהכתם נעלם. מבדים לא כביסים: כתמים טריים: מלחלחים ומשפשפים בבושם או אפטרשייב. משפשפים את האזור במסיר לכה לצפרניים או אציטון (לאחר שבודקים שהוא לא מזיק לבד). לחלוך ושיפשוף בספירט או תמיסה של ספירט וחומץ. שפשוף בנפט או טרפנטין סינתטי . מתיזים על האזור ספריי לשיער ומשפשפים במטלים רכה או נייר סופג. מלחלים בגליצרין נוזלי, משהים מספר דקות וסופגים במגבת נייר. כתמים עיקשים: שפשוף במיץ לימון מחומם. שוטפים ומכבסים. נשק יום הדין=מלחלחים בנוזל המשמש לניקוי לוחות לבנים משהים למספר שעות וחוזרים על התהליך עד שהכתם מבהיר ונעלם.

../images/Emo35.gifמישהי יודעת איך מבריקים את הסירי

הסירים עם כל הכתמים הצהובים והשחורים שלא יורדים בהדחת כלים רגילה? הכוונה במינימום מאמץ ושלא יצריך לגעת במסירי שומנים למינהם כי אני רגישה לחומרים האלה. תודה.

odeia

New member
נירית, סקוטשברייד עם סבון כלים

אולי להרתיח את הסירים בתוך יותר גדולים עם סבון כביסה ככה שגם הבחוץ יקבל הרתחה עם זה.

למעלה