כתמי חריכה מסירים ומחבתות
זורית על התחתית מלח וסודה לשתייה או גרגירי קפה, מכסים בחומץ ןמשהים למספר שעות. לאחר מכן מוסיפים מעט מים, מרתיחים רבע שעה ושוטפים. להרתיח מעט מים ואבקה המשמשת למדיח כלים. לאחר מכן לשטוף. סירי אלומניום: שאריות שדבקו- לבשל בסיר מעט מים עם בצל תחוך. כתמים= מילוי הסיר בתמיסה מרוכזת של מים וחומץ או מים וקרם טרטר (תבלין) מרתיחים ומבשלים כ- 20 דקות. שוטפים. סירים פלדת אל-חלד: שפשוף בחול ניקוי עדין ובספוג מחוספס. מרתיחים מים ומלח לימון. סירים טפלון: בישול קל של כוס מים עם 2 כפות אבקת אפייה כרבע שעה. שוטפים ומייבשים. כתמים עיקשים: מרתיחים 10 דקות 1 כוב מים, 2 כפות סודה לשתיה וחצי כוס אקונומיקה. שוטפים. זכוכית או פיירקס: משרים את האזור למספר שעות במים וסבון. כתמים עיקשים= משרים את האזור למספר שעות במים ואבקת ניקוי למדיח. כתמי סוכר=משרים מספר שעות בתמיסה חמה של מים וסודה לשתיה (1 ליטר מים עם 3 כפות סודה), מסירים בגירוד קל ומדיחים. חשוב לציין כי כל הטיפים שרשמתי כאן כולל הנ"ל לקוחים מתוך: "כתמים" המדריך המקיף להסרת כתמים מבדים, בגדים, כלים וחפצים מאת אברהם שרם (הוצאת כתר)
זורית על התחתית מלח וסודה לשתייה או גרגירי קפה, מכסים בחומץ ןמשהים למספר שעות. לאחר מכן מוסיפים מעט מים, מרתיחים רבע שעה ושוטפים. להרתיח מעט מים ואבקה המשמשת למדיח כלים. לאחר מכן לשטוף. סירי אלומניום: שאריות שדבקו- לבשל בסיר מעט מים עם בצל תחוך. כתמים= מילוי הסיר בתמיסה מרוכזת של מים וחומץ או מים וקרם טרטר (תבלין) מרתיחים ומבשלים כ- 20 דקות. שוטפים. סירים פלדת אל-חלד: שפשוף בחול ניקוי עדין ובספוג מחוספס. מרתיחים מים ומלח לימון. סירים טפלון: בישול קל של כוס מים עם 2 כפות אבקת אפייה כרבע שעה. שוטפים ומייבשים. כתמים עיקשים: מרתיחים 10 דקות 1 כוב מים, 2 כפות סודה לשתיה וחצי כוס אקונומיקה. שוטפים. זכוכית או פיירקס: משרים את האזור למספר שעות במים וסבון. כתמים עיקשים= משרים את האזור למספר שעות במים ואבקת ניקוי למדיח. כתמי סוכר=משרים מספר שעות בתמיסה חמה של מים וסודה לשתיה (1 ליטר מים עם 3 כפות סודה), מסירים בגירוד קל ומדיחים. חשוב לציין כי כל הטיפים שרשמתי כאן כולל הנ"ל לקוחים מתוך: "כתמים" המדריך המקיף להסרת כתמים מבדים, בגדים, כלים וחפצים מאת אברהם שרם (הוצאת כתר)