הצעה לפרויקט

melancholy man

New member
הצעה לפרויקט

(ליידי ו J לא להתעלף, לא צריך לכתוב בשביל זה מאמרים...) הרעיון הוא דיי פשוט ועבד בהצלחה (כשהופעל) בפורם אגדות רוק, ממנו חלקנו באים. אחד הדברים שהכי חסר בעברית בנושא שלנו, הוא מסד נתונים מקיף, של סופרים, מוסיקאים, אלבומים, שירים חשובים, ספרים מרכזיים ומושגים כללים. הרעיון הוא ליצור בעזרת הכלי של מילון המונחים שיש בכל פורום, מאגר מיידע קצר ונגיש כזה, שעם כמות הידע שמסתובבת כאן, אין לי ספק שתיהיה מרשימה לא רק יחסית למה שיש (ואין) בעברית בתחום, אלא בכלל, מה אתם אומרים?, נשמע לכם מעניין?

LadyG

New member
כדאי אולי להסביר

איך טכנית זה עובד. מכיוון שהפורום כרגע מורכב מבערך 10 חברים פעילים, שזה מעט, כדאי לקבל הסכמה עקרונית מהכותבים כאן להשתתפות פעילה בפרוייקט. בגדול זה באמת לא דורש זמן. זה בעצם יצירת מילון מונחים אלפבתי (דוגמא קיימת - בפורום אגדות רוק בקישורים). כל הגדרה היא קצרה ומתומצתת (כמה שורות).

melancholy man

New member
הסבר

כאמור יש לכל פורום בתפוז כלי של "מילון מונחים", הכלי הזה מאפשר לנו ליצור מילון, או אינצקלופדיה קטנה לתחום של הפורום. בפועל מה שיקרה הוא שפעם בכמה ימים אני אתחיל שרשור מילון מונחים, כשכל פעם נתרכז באות אחרת בא'ב, וכל אחד יכתוב כמה מונחים שהוא מכיר באות הזאת ויסביר כל מונח בפיסקה או שניים. כאשר המטרה היא להתרכז במונחים חשובים באמת. אני אעלה את המונחים הללו למקום המתאים בדפי הקהילה שלנו. אבל באמת, צריך את הסכמת החברים לעניין.

melancholy man

New member
גם עברית גם אנגלית

למען הגולשים נדמה לי שעדיף שהסברים יהיו בעברית ושמות המונחים באנגלית (לפחות רובם), זה לא ממש מצריך עבודה קשה מאיתנו, פשוט לכתוב במהלך השבוע כמה מונחים באות השבועית. מה שיצא בסוף יהיה משהו שנוכל להתגאות אני חושב.

forever changes

New member
רעיון מגניב ..

הייתי עוזר אם היה לי מושג כלשהו על פסיכאדליה .. בכל מקרה, מציע לכם לעשות את זה, ואם זה יהיה בעברית אני גם ילמד מזה
.

forever changes

New member
לא ממש, אני לא דובר אנגלית

אבל אם ביום מן הימים אני לא יהיה עצלן אולי אני ישב עם מילון עברי אנגלי וגם ילמד אנגלית על הדרך

Jflyaway

New member
זה דווקא יועיל לך, כי

יהיו מונחים בשפה האנגלית, והבאורים שלהם יהיו בעברית.

forever changes

New member
אוייש יואל שכח מזה

התבלבתי חשבתי כל מונח צריך להסביר, יופי אני גם יוכל לעזור אם יעלה לי משהו לראש

למעלה