הצעה לפתרון הבגרות

אני לא מבין את הפיתרון לשאלה 9

שאלון ראשון 9. בישראל העיור הוא נמוך? על מה הם מדברים? בתימן העיור גבוה בשנת 1998? (36 אחוז) אני לא מבין את זה. שאלון 2 18. חיסרון של אנרגיה הידרואלקטרית... כתבתי שיש תלות באקלים ומ.אויר כמו בצורת. סכר אסואן לדוגמא - יש חשש מפני בצורת בנילוס, וגם הפקת האנרגיה יכולה להפגע. מה דעתכם? האנסין... חילקתי לפי: אזור החוף, הרכס המרכזי והיערות. הסיבה למיקום הנמלים בצפון: התשובה שלי היא שזה קרוב יותר לפורלנד של המדינות המפותחות באירופה+מזרח ארה"ב. התשובה שלהם היא שיקולים פיזיים כמו נוחות לבניית הנמל, תנאי מפרץ וכו'. קלוש או נכון? המדרג העירוני - לדעתי, לא מאוזן, בגלל שאין יחס של 100:55 בין העיר הראשה לעיר השניה בגודלה. לא התמקדתי בהיסטוריה של קולומביה כדי להסביר את זה אלא רק בכמה מילים. הנימוק שלי התבסס יותר על נושא המדרג ואיך הוא צריך להיות. אווווווווווף!
 
הפיתרון של המאמר במזה"ת מצחיק...

כל מה שהם כתבו על גיל הנישואין - זה בדיוק ההיפך! המחבר מחפש את הגורמים האמיתיים ולא את הסיבות הקלאסיות לצמצום הילודה כמו אמצעי מניעה, פרסים, העלאת גיל הנישואין... הוא טוען שדרך החשיפה למערב, ודרך יציאת הנשים לעבודה, נשים נישאו מאוחר יותר. התשובה שלהם היא לא נכונה, לא לפי המאמר.
 

pixilated

New member
ונצואלה...התיחסות לדבריך:

גם כשאני השוואתי בין התוצאות לבין מה שכתבתי גיליתי שכמעט כל התשובות אצלם מנוסחות או בנויות אחרת. תשובות שהייתי בטוחה שעניתי נכון התגלו כטעות . זה מוזר... גאוגרפיה פתאום נראת לי מקצוע אינדבידואלי,ז"א שרוב התשובות נכונות אבל כל אחד מתמקד במה שמענין ומושך אותו יותר. לכתוב שהנמל ממוקם בצפון כיוון שזה קרוב יותר לפורלד עם המדינות המפותחות זה נכון מאוד,אבל צריך לקרוא טוב טוב את השאלה-אם היו רושמים "מה הם גורמי המיקום של הנמל בצפון?"היינו רושמים על הפורלנד כגורם מיקום חשוב בהקמת נמל,אך נתבקשנו לציין למה "העדיפו"למקמו בצפון ולא בדרום והתשובה היתה בגלל חומרי הגלם-נפט בעיקר,המצויים בצפון.בדרום מישור החוף מצויים יערות טרופיים-מיקום נמלים באיזור זה יגרום לזיהום אוויר ויפגע בצמחיה ובחקלאות המתפתחת .-זה לפחות מה שאני רשמתי בקשר לשאלת העיור במזרח תיכון נתבקשת להשוות בין כל המדינות וכמו כן להבחין באחוזי העיור ההולכים וגודלים בין השנים של כל מדינה ומדינה ולא רק לציין את אחוז העיור הסופי-ב1998.-על זה בדיוק נבחנו-אחוז העיור בישראל נמוך כיוון שבשנת 1950 אחוז העיור היה 65 וב-1998 רק 91. נכון ש-91 אחוז זה מספר גבוה אך גם בשנים קודמות הוא היה גבוה, במהלך השנים קצב העיר לא גדל בצורה קיצונית אלה מתונה .משמע-אחוז עיור נמוך. בתימן אחוז העיור אומנם נמוך מאוד-36% אך גבוה מאוד בהשוואה לשנים קודמות-6%. היה צריך להבחין באחוז קצב גידולו שלהעיור בין מדינה למדינה ולא רק המספר הסופי. בקשר לתשובתך לחסרון של הידרואלקטרי-זאת תשובה טובה מאוד,זה בדיוק מה שהם חיפשו. גם אני עשיתי את הבגרות אתמול ,מסתבר שדברים שההייתי בטוחה שרשמתי נכון התגלו כטעות או כפרטים שוליים שלא היה צריך לתת להם חשיבות. כן....זה אכן מעצבן אבל בוא נחכה לציונים.
 

ilana552000

New member
תשובות

מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא תשובות לחלק של גיאולוגיה??
 
fix...

אני תוהה על סמך מה את בטוחה שתשובה אחת נכונה והשניה אינה נכונה. אני חושבת שיש מגוון תשובות אפשריות לכל תשובה וגם אם הן שונות, זה לא אומר שאחת נכונה והשניה שגויה. אומנם יש דברים שהם שחור או לבן אבל בחלק מהתשובות זה הרבה יותר רחב. בכל אופן, בקשר לשאלה לגבי מיקום הנמל, הייתי מוסיפה את העניין הטופוגרפי - שימו לב שהנמל ממוקם באזור שמוקף במישורים רחבים יותר מאשר האזורים המערביים שהשטח המישורי שלהם כלומר רצועת החוף שלהם צרה בגלל ההרים. נקודה נוספת היא התנאים הנוחים יחסית שיוצר המפרץ המהווה הגנה טבעית ודבר נוסף הוא הקירבה לתעלת פנמה המאפשרת מעבר אוניות. דבר נוסף אפשרי הוא שהנהר מהווה נתיב תחבורה להעברת סחורות מפנים המדינה וכך הן מגיעות ישר לנמל.
 

ערן חדד1

New member
בבדיקת הבחינה יקבלו גם את התשובה

שלך וגם את התשובה המוצעת בעיתון. נכון שהמחבר מחפש את הגורמים האמיתיים שהביאו לעליית גיל הנישאוין ולא את הסיבות הקלסיות, אבל מה שרשום בעיתון בהחלט נכון. ככל שגיל הנישואין עולה מתקצרת תקופת הפריון ומספר הילדים לאישה יורד, ומעמדה עולה... עיניין החשיפה למערב ויציאת נשים לעבודה בלט בארצות המגרב (מרוקו) וגם כל המשברים הכלכליים וירידת התל"ג של מרוקו ומצרים בשל הפחת הכנסות ממכירת פוספטים _מרוקו) ונפט ומתעלת סואץ (במצרים). לסיכום אני מאמין שגם מי שיכתוב את מה שאתה רשמת יקבל נקודות ומי שרשם את התשובה המוצעת בעיתון יקבל את מלוא הניקוד. בעוד עשרה ימים אדע לתת לך תשובה מדויקת יותר, לאחר הדיון של המורים הבודקים את הבחינה. אני נמנה על אחד המורים הבודקים את בחינות הבגרות
 

ערן חדד1

New member
וכמו שרשמתי לגבי המאמר - ככה התשובה

במחוון התשובות הרשמי - עליית גיל הנישאוין מקצרת את תקופת הפריון ומורידה ילודה. לגבי משברים כלכליים תלמיד שיסביר גם בלי לתת דוגמאות ממצרים או מרוקו יקבל לפי המחוון את כל הניקוד
 
תחנה הידרואלקטרית

קודם ברצוני לומר שאין בפני את השאלות אבל על סמך התשובות אני משתדלת לכוון - חסרונות - כפי שונצואלה כתב, החסרונות העיקריים קשורים למיקום ג"ג ותלות בתנאי מזג האוויר. הייתי מוסיפה שימוש במושגים כמו מיקום לא גמיש,השקעה ראשונית בתשתית גבוהה,רצוי הפרש גבהים רציני טבעי ורצוי שסוג הקרקע יהיה שכבת סלע בעלת דרגת חילחול נמוכה ביותר.
 

ערן חדד1

New member
לגבי האנסין ואנרגיה בכלכלית

* המדרג העירוני בקולומביה לא מאוזן - עיר ראשה - מדינת עול"ש.לא צריך לפרט למה המדרג לא מאוזן מספיק לנמק שהעיר הראשונה גדולה ביותר מפי 2 מהשניה ויש פער גדול בין מספר התושבים בה לבין יתר הערים. * החלוקה שלך לגבי יערות במזרח - זה מאפיין פיסי (ג'ונגלים ויערות הגשם) - יחידת הנוף היא שפלה או רמה... לגבי ההרים יקבלו להערכתי "הרכס המרכזי" אם כי טוב יותר לציין גם את הקורדיירה המערבית והמזרחית כחלק מהרי האנדים. * מיקום נמלים בחוף הצפוני - נכון מאוד כל הנושא של קירבה לאירופה וחיסכון עלות המעבר בתעלת פנמה, אבל בהחלט ניתן לרשום על צמחיית המנגרובים שמפריעה בחוף המערבי, על ריבוי רעידות אדמה בחוף המערבי כחלק מטבעת האש, וגם על קירבה לנפט בצפון כמו שרשמת. כלומר יש כמה סיבות וביקשו רק אחת. כל תשובה הגיונית ומנומקת נכונה תתקבל להערכתי (אני בודק בגרויות) *לגבי מה שרשמת על סכר אסואן - לא ממש מובן לי.גם אם יש בצורת באתיופיה לא תיפגע הפקת החשמל במצרים בשל המאגר הגדול, אלא אם יפסיק כליל לרדת גשם במקורות הנילוס במשך כמה שנים רצופות ואז כמות המים במאגר תרד משמעותית...אני הייתי מתמקד יותר בכיוון של ההשפעות השליליות של הסכר על עצירת סחף וכו' או סכסוך בין מדינות, מיקום נוקשה של תחנת הכוח צמוד לנהר ובהחלט יקבלו את התשובה שלך על תלות באקלים - לדוגמא קיפאון נהרות באזורים הסמוכים לקוטב או סיביר בחורף
 

ilana552000

New member
ערן חדד

אם אתה אותו ערן חדד שהסיכומים שלו מופיעים ללא סוף באתר המורים לגיאוגרפיה.. אז רק שתדע שאתה מלך!!! רוב החומר הלימודי שלי היה מהסיכומים שלך! והלך לי סבבה לגמרי... רק שאלה אחת- כי לא למדתי על סלעים מגמתיים: הם עשויים שכבות? ומהן אם כן..
 

ערן חדד1

New member
אני אותו ערן מאתר המורים ומאתר סיזנ

סיזנט - אתר מזג האוויר www.seasonet.com
 

ערן חדד1

New member
לגבי סלעים מגמתיים ומבנה כדה"א השאל

השאלה היהת קצת קשה ואני לא מאמין שהרבה ענו עליה. לגבי שכבתיות בשסלעים מגמתיים - המשפט הזה לא נכון תמיד כי לדוגמא הדיק הוא גוף מגמתי אנכי ולא אופקי בין שכבות ולכן המשפט בעייתי
 
למעלה