הצעה לפתרון הבגרות

ilana552000

New member
ממש חבל...

האמת היא שלא לימדו אותנו את הנושא- אבל ידעתי ממש טוב את הנושא של מבנה כדוה"א אז הימרתי על הסעיף האחרון... חבל :( שמעתי שלא הרבה ענו על שאלה זו.. היא נחשבה שאלה קשה יחסית?

ערן חדד1

New member
שאלת מבנה כדה"א וסלעים נחשבה לשאלה

מהיותר קשות במבחן שרובו היה קל והוגן. להערכתי לא רבים ענו עליה. הרבה ענו על שאלת רעידת האדמה והצונמי

260202

New member
מישהו יודע אם הפיתרון אמור

להופיע בעיתון בדקתי בידיעות ולא היה שם

ערן חדד1

New member
כנס לידיעותיכון באינטרנט ynet ושם

תראה את הפתרון או באתר של אנקורי. אל תיקח את הצעת הפתרון שם כתורה מסיני - יש שם הרבה אי דיוקים ותשובות חלקיות

לדעתי אי אפשר

למצוא את השאלות כי יש בעיה של זכויות יוצרים. אפשר רק לבקש מתלמידים שנשאר להם המבחן.

היי כולם - אני מרגיש יותר טוב !

לפי התשובות של יואל גבע - כ-ל התשובות שלי בבגרות בלי יוצא מן הכלל היו נכונות, כולל החלוקה באנסין, כולל הסיבה למיקום הנמלים באנסין, כולל תחנות הידרואלקטריות. ערן חדד - אני יודע שהניקוד תלוי במחוון, אבל אני שמח שאתה רושם במפורש שהמרג העירוני בקולומביה אינו מאוזן (הפיתרונות בעיתונים ובאינטרנט נמנעו מלכתוב את זה). החלוקה הפיזית של יואל גבע זהה לחלוטין לחלוקה שאני עשיתי - ושונה לחלוטין מהחלוקה של ידיעות תיכון! ודאי שהרכס המרכזי כולל את כל הרי הקורדיירה וציינתי זאת. לגבי הערים במזה"ת - שאלה מספר 9. אני חולק אתכם כאן, וחשוב מאוד לציין שיואל גבע וידיעות תיכון נתנו באמת תשובות אחרות לגמרי בחלוקה שלהן. ההתייחסות לשיעור העיור היא אך ורק לפי שנת 1998 ובשאלה זה מודגש באופן ברור. חלוקת המדינות של יואל גבע זהה בדיוק לשלי. אני לא נתתי דוגמאות ספציפית לגבי כל מדינה (למעט ערב הסעודית ונושא הנפט כי זה היה מתבקש), אלא נתתי תופעות בולטות בכל המדינות: הגירה לעיר, הגירה מבחוץ, ריבוי טבעי וכו'. זה נכון בלאו הכי. לא לחינם השקעתי בבגרות הזאת כ"כ הרבה !

שבת שלום

לכולם. ונצואלה, שמחה לשמוע, מחזיקה לך אצבעות לציון גבוה. הייתי שמחה לשמוע אם מישהו הרגיש שההנחיות ששלחתי לו עזרו ופתחו את עיניו בחלק של האנסין, באופן שבו חשב וניתח את המפה. סופ שבוע נעים, אני.

pixilated

New member
כל הכבוד ונצואלה!

הלוואי שגם אני אצליח כמוך.... אני מחזיקה לשנינו אצבעות

האמת שקראתי את התשובות של אנקורי

ומה אגיד לכם, מזל של מורי אנקורי שאני לא בודק את המבחנים שלהם. בעיקר סעיף 3 באנסין. רבאק, כשבנו את הנמלים, לא היתה תעלת פנמה, לא היתה ארה"ב. וברשימת הגידולים החקלאיים של קולומביה יש עוד כמה הרבה יותר חשובים (רמז: תוציאו את האף שלכם מהספרים).

ערן חדד1

New member
לא יודע מי אתה, אבל להערכתי אתה סתם

מתנשא ומזלזל ופוסל. האנסין לא ביקש את ההיסטוריה של נמלי קולומביה, אלא סיבה הגיונית-גיאוגרפית מדוע הנמלים יותר בחוף הצפוני ולא המערבי ויש לכך מספר סיבות: 1. צמחיית מנגרובים רבה בחוף המערבי שמקשה על פעילות נמל 2. קריבת החוף הצפוני למזרח ארה"ב ואל אירופה וחיסכון הצורך לעבור בתעלת פנמה ולשם מיסי מעבר 3. בקולומביה יש נתיבי תחבורה לאורך מדרום לצפון שמקלים על מעבר סחורות אל הנמלים בצפון ומהם. קולומביה בנוייה מבחינת הנוף לאורך 4. שדות הנפט והגז בצפון - קרוב לנמלי ייצוא 5. חוף צפוני יותר מפורץ 6. סכנה רבה של רעידות אדמה בחוף המערבי - אזור הפחתה וטבעת האש אלה הסיבות שעולות לי בראש - ומכולן התלמידים היו צריכים לציין רק אחת!

ilana552000

New member
תוצאות

מישהו יודע מתי בערך אמורות להתפרסם תוצאות הבגרות?

למעלה