הצעה שקיבלתי לחבילת רילוקיישן

מתן 1983

New member
הצעה שקיבלתי לחבילת רילוקיישן

בימים האחרונים קיבלתי מהסניף בסיליקון ואלי של החברה שאני עובד בה טיוטת חבילת רילוקיישן (ויזת L1-B), ויש לי כמה שאלות.
1. הנושא שכרגע בעיני הוא הבעייתי ביותר - שכר. הוצע לי שכר שנתי של 155. אני ר״צ תוכנה עם 15 שנות ניסיון בתעשייה, מוערך מאוד בסניף הישראלי של החברה. וממה שהבנתי מכמה בירורים נקודתיים זו הצעה נמוכה או לכל היותר ממוצעת לוואלי. אני טועה?
2. לא נתנו לי פירוט של התנאים הסוציאליים, לרבות ביטוח הבריאות ו401k, אלא ציינו שזה ״בהתאם לתנאים המקובלים בחברה״. כדאי לבקש פירוט מלא של התכניות, נכון?
3. מממנים משלוח של עד 500 פאונד (כ- 220 ק״ג). אנחנו זוג+1. סביר או קמצני?
4. האם סביר לבקש מימון כרטיסי טיסה לביקור שנתי בארץ? אני יודע לפחות על ישראלי אחד בחברה אחרת שלא ב״השמה זמנית״ וקיבל הטבה כזו.
5. מספקים ייעוץ חשבונאי של חברת Global Tax Network - האם הם נחשבים רציניים, והאם יש להם רואי חשבון שמנוסים במעבר לארה״ב מישראל?
על הצד החיובי - מספקים סכום חד פעמי של 18K להוצאות רילוקיישן, חודשיים דיור זמני בדירת שני חדרי שינה מרוהטת וחודשיים השכרת רכב.

אנחנו רוצים לעבור, אבל לא בכל מחיר. אמנם שנינו מתכוונים לעבוד אבל אנחנו לא מתכוונים להכניס את עצמנו להרפתקה כלכלית, בייחוד כשקיימת אופציה להרחבת המשפחה.

ilanvag

New member
תשובות מהירות:

1. נשמע נמוך. אפשר לשאול במטותא כמה אתה מרוויח בארץ, ברוטו חודשי? זה ייתן לנו איזשהו קנה מידה להשוואה.
2. כן, בהחלט לבקש -- הכל כולל הכל. אם זה "הסטנדרט המקובל", אז יש להם מפרטים כתובים על הכל, שאת זה הם מראים למרואיינים.
3. קמצני ביותר.
4. כן, סביר לבקש, וגם מקבלים.
5. לא יודע.

זה הכל? אני מבין שה-155 זה שכר בסיס -- מה עם בונוס שנתי? מניות/אופציות? האם הם מוכנים להגיש אותך לגרין קארד, ואחרי כמה זמן? (בהנחה שאתם שוקלים להגר לתמיד, ולא רק לכמה שנים בודדות שלאחריהן חזרה לישראל)

עוד שאלה, מתוך סקרנות - מדובר בחברה ישראלית, שיש לה סניף בסיליקון ואלי?
כי איכשהו, ואולי אני טועה -- זה לא "מריח" כמו הצעה של חברה אמריקנית גדולה, שיש לה סניף בישראל, ומציעה למישהו לעבור למרכז האמריקני.

ושאלה אחרונה, מכיוון שכתבת "שנינו מתכוונים לעבוד" -- באיזה תחום עוסקת אשתך? כי ממה שאני רואה בסביבה, מאוד קשה לבני-זוג של אנשי היי-טק למצוא עבודה, ובייחוד עבודות בתחומים בהם עסקו בישראל (אלא אם בני הזוג גם בתחום ההיי-טק...)

מתן 1983

New member
תשובות

תודה על התגובה.
בארץ אני מרוויח 35 ברוטו לחודש. הם מוכנים להגיש על GC בסמוך לתחילת העבודה (מקובל לעגן בחוזה, אגב? דובר רק בע״פ עם ה- HR). מניות/אופציות - לא פירטו, ואני אבקש התייחסות. בונוס שנתי - ה- 100% הוא 15%, והסופי תלוי בביצועים של הסניף.
החברה היא חברה אמריקאית מבוססת עם מרכז פיתוח בארץ, אבל לא מה- big 5, והם לא מורגלים ברילוקיישן מישראל, בעיקר מהודו. הכי מביך שנציגת משאבי אנוש שמולה אני עובד סיפרה לי שהם בדקו, וההצעה גבוהה משמעותית מהמרה משקלים לדולרים של השכר הנוכחי שלי. כאילו זה קשור למשהו.
בן זוגי גם הוא בהייטק.

ilanvag

New member
תגובה:

נשמע שאתה מתעסק עם חובבנים בצד השני, או כאלה שמשחקים אותה "טמבלים" -- בכל מקרה זה לא לטובתך.
&nbsp
ראשית, משפט כמו "ההצעה גבוהה משמעותית מהמרה משקלים לדולרים של השכר הנוכחי" הוא מטומטם בעליל, כיוון שמסתכלים על עלות העסקה -- ולכך צריך להוסיף פנסיה, קרן השתלמות, ושאר ירקות המקובלים בישראל ולא קיימים בארה"ב; ומצד שני צריך להוסיף עלות של ביטוח בריאות ועוד כמה פירות שיש בארה"ב, אבל לא רלבנטים לישראל. בשורה התחתונה, המספרים יהיו מאוד קרובים -- אולי סטייה של 10-15 אחוז לכאן או לכאן. בטח לא הבדלים של שמיים וארץ.
&nbsp
שנית, וכמו שבעצמך כתבת, אין שום קשר בין המשכורת שלך בישראל, לבין המשכורת בארה"ב. עוד יותר מזה, וכבר כתבתי על זה לא פעם בעבר -- עבור התפקיד שאני מבצע, ואפילו באותה חברת-ענק בה אני עובד, אדם יקבל X באזור בוסטון (שם אני נמצא), לפחות 30% מעל לאותו X בסניף שלנו בעמק הסיליקון (ואפילו הרבה מעבר לכך), אבל רק 0.7X-0.8X באזור כמו RTP, או דאלאס, או דנבר... וזו השוואה עבור אותו תפקיד ובאותה חברה בארה"ב עצמה. רק מראה כמה ההשוואה מול ישראל היא מטומטמת.
&nbsp
בתכל'ס, אם מדברים על אותה משכורת בדיוק -- כוח הקנייה שלך בעמק הסיליקון יהיה נמוך באופן משמעותי לעומת מה שאתה יכול לקנות בישראל עם אותו סכום (זה לא נכון לגבי רוב ארה"ב, אבל כן נכון לגבי עמק הסיליקון).
&nbsp
תראה, סכום הברוטו שאתה מרוויח בארץ רק מחזק את זה שאתה בתפקיד די בכיר, ולכן השכר שהוצע לך הוא מגוחך. יש פה מספיק אנשים מעמק הסיליקון שיוכלו לומר לך כמה אתה שווה, אבל זה כנראה הרבה יותר.
&nbsp
לגבי גרין קארד, ביקורים בישראל, וכל דבר נוסף שמסכימים לגביו -- מה שלא בכתב, בחוזה עצמו -- לא קיים! זה עד כדי כך פשוט. אין הסכמות בע"פ, זה לא רלבנטי (מחר הבחורה מ-HR תעבור לחברה אחרת, ולך תוכיח שהבטיחו לך...).
&nbsp
ונקודה אחרונה -- מבין שאתם זוג חד-מיני, סבבה. על מנת שבן-הזוג שלך יוכל לעבור איתך לארה"ב, ולקבל ויזת נספח עליך, אתם צריכים להיות נשואים כחוק (לא בישראל, כי בישראל אין נישואין חד-מיניים, אבל כן במדינה אחרת שמבצעת נישואין שכאלה, ולרבות נישואין בארה"ב). מניח שאתה מודע לנקודה הזו, רק כותב ליתר ביטחון.

KallaGLP

New member
כדי בערך להשוות לתנאים שיש לך בארץ

אתה צריך צפונה מ-180K, לפחות.

מתן 1983

New member
תודה לשניכם, זה גם מה שאני הבנתי מכמה אנשים

ואתם מאששים את התחושה שהיתה לי, של חובבנות מצדם.
אשלח לה רשימת הערות ואקווה לטוב.

KallaGLP

New member
ברור.

אתה פשוט צריך להבין שאתה מגיע לאחד המקומות היקרים ביותר בארה"ב. אצלנו נהוג לומר, רק חצי בצחוק, שבמיליון דולר אתה יכול לקנות שם מלונה לכלב. וגם מחירי השכירות הם בהתאם. אנחנו עברנו לפני שנה מעמק הסיליקון לאזור סיאטל, שגם נחשב לאחד היקרים ביותר, והייתי אומרת ששכר כמו שהציעו לך הוא לא שוס גם שם, אבל אחרי עמק הסיליקון פשוט נשמנו לרווחה. וזה לא רק דיור שיקר יותר בעמק, זה גם מזון, חשבונות, מסים וכו'. אם היו מציעים לך סכום כזה בטקסס היינו אומרים לך רוץ על זה. אבל בעמק הסיליקון שכר כזה פירושו להערכתי ירידה משמעותית ברמת החיים לעומת מה שהיה בישראל.

מתן 1983

New member
בנוגע ל- 401K

100 אחוז על 3 אחוז ראשונים
50 אחוז על ה- 2 אחוז הבאים
החל מתום שנה של עבודה.

ranshe

New member
אני רק שאלה לא ממש קשורה

האם זו נחשבת משכורת טובה בארץ לר"צ?
לא באמת קשור לשרשור (סליחה), סתם אחרי זמן מה פה מנסה להבין את המשכורות של הארץ.
&nbsp
בכל זאת ניסיון לתרום - התנאים של ה-401K מאכזבים. במקרה כזה, תוודא גם מה ה-vesting period של תרומת המעסיק (האם אתה חייב לעבוד X זמן אחרת הם לוקחים בחזרה את ה-match)

klemiki

New member
תלוי איפה וכמה, אבל זו משכורת רגילה, לא יוצאת דופן

ממש לא נדיר לראות גם 40 ו 42 במשרות של רצ.
&nbsp
C++ ולינוקס אתה יכול להוסיף עוד כמה אלפים

KallaGLP

New member
תשובות:

1. אני לא יודעת מה השכר הממוצע ספציפית למקצוע שלך בוואלי, אך אבסולוטית זה שכר ממש לא גבוה לאזור, במיוחד אם אתה מתכנן בעתיד הנראה לעין להרחיב את המשפחה. קשה להגיד יותר מזה כי אני לא יודעת מה השכר ורמת החיים שאתה רגיל אליהם בישראל, אך על פניו מישהו שנחשב לבכיר וותיק נראה לי שאמור לקבל יותר. אם אתה רואה את המעבר כבעל פוטנציאל של מעבר לטווח ארוך או לתמיד, כדאי גם לסכם עם המעסיק בחוזה שהם מתחייבים להתחיל בהליך גרין קארד עבורך מיידית או תוך זמן קצוב (מקסימום שנה) מאז המעבר. גרין קארד לפחות יאפשר לך לחפש עבודה אחרת ולשפר תנאים בעתיד. בכל מקרה, עכשיו זה הזמן להתמקח על השכר, כמו גם על בונוסים ו-RSU, כי לאחר חתימת החוזה, שהותך בארה"ב, לפחות עד קבלת הגרין קארד (אם בכלל, ובכל מקרה זה תהליך ארוך) תהיה תלויה לגמרי ברצונו הטוב של המעסיק ולא תהיה לו שום מוטיבציה לשפר לך תנאים.
2. בוודאי.
3. בדרך כלל בחברות רציניות נהוג לממן מכולה. לנו בנוסף גם מימנו משלוח אווירי של דברים יותר דחופים, לא זוכרת עד איזה משקל.
4. סביר לבקש, לא מובטח שתקבל.
5. לא מכירה. אך צריך יעוץ בנפרד בארץ ובארה"ב. זה לפחות מה שאנחנו קיבלנו.

klemiki

New member
תשחק את המשחק, הוא לטובתך

תאמר שהמרה לשקלים זה לא רלוונטי, ותעשה השוואת יוקר מחיה.
תתן הצעה גבוהה ב 20k ותקבל את מה שאתה רוצה.
&nbsp
השאלה כמוה מי יזם מה , אתה או המעסיק.
&nbsp
אבל בפחות מ 2000 לא הייתי נמרץ על זה.

ilanvag

New member
הצעה גבוהה ב-20K שמה אותו על 175K, שזה גם לא שוס.

זו בדיוק הבעיה עם ההצעה שהוא קיבל -- בחרה קיבעה "עוגן" כל כך נמוך, עד שגם בקשת העלאה יפה-לכאורה, עדיין משאירה אותו עם הצעה נמוכה.
&nbsp
אם אני במקומו, אני קובע עוגן חדש, ומבקש 210K (ואולי מסכים להתפשר על 200K). כאשר יתחילו לנהל דיונים סביב המספר החדש שהוא מבקש, הוא כבר יהיה במצב יותר טוב. במקרה הכי "גרוע", הוא יישאר בארץ עם שכר גבוה ורמת חיים גבוהה שכבר יש לו -- במקום לעבור לסיליקון ואלי ולרדת ברמת החיים.

klemiki

New member
לא ההיתי ברור

התכוונתי שיעשה שיעורי בית ויבין כמה הוא צריך/מגיע לו
יתן הצעה גבוהה ב 20k מזה.
&nbsp
הרי עם עושים השוואת יוקר מחיה מול תל אביב מקבלים בערך פי 2.

Kender00

New member
תלוי מה מטרת המעבר

תשובות חלקיות
&nbsp
1. זאת משכורת נמוכה לנסיון שלך ולרמת השכר שלך בישראל (בהשוואה לעמק)
אבל השאלה הגדולה מה היא חבילת השכר המלאה, האם זאת חברה נסחרת והאופציות בעלות ערך?
הרבה מהחברות הגדולות פה שכר הבסיס יהיה בין 170-190 אבל החבילה הכללית להיה יותר (כמובן שיש משכורות בסיס גבוהות יותר) אבל החלק הגדול לרוב מגיע הבונוס ואופציות (כמובן רק של חברות נסחרות)
והשאלה מה המטרה, אם זה על מנת להגר אז אפשר לרדת בשביל לעלות, ואם הבן זוג (בת זוג) גם בתחום אז המשכורות יהיו טובות
אבל הדרך שהם (החברה) מחשבת את זה (ממירה שקלים לדולרים) זה חובבנית מאוד לחברה אמרקאית!
&nbsp
2. נהוג לתת את החוברת של התנאים וא לא נתנו אז אפשר לבקש, שים לב שזה רק יתן תמונה כללית היות וכל שנה זה מחדש (לגבי הביטוחים)
&nbsp
3. קמצני
&nbsp
4. סביר לבקש
&nbsp
&nbsp

מתן 1983

New member
תשובה ל 1

החברה בבעלות פרטית. יש אירוע מכירה למוסדיים וקרנות מדי 3-5 שנים ואז ניתן לממש את האופציות ולמכור את המניות.
בהסכם כלול מענק חד״פ של אופציות, אין מענק שנתי (אולי יהיה אבל זה לא מובטח). כלומר מבחינת רכיבי שכר מעבר לשכר הבסיס יש רק בונוס 15%, תלוי ביצועים כאמור. סה״כ 178 אם מניחים שמקבלים את כל הבונוס.

ilanvag

New member
לגבי הבונוס -- תניח בדיוק להיפך, כלומר שלא תקבל אותו.

הבונוס כשמו כן הוא -- אי אפשר לבנות עליו. עבדתי בחברת-ענק בארה"ב, הצטרפתי אליה בשנת 2009, וכולם בכו שבשנים 2007-8 ביטלו את הבונוס לכולם (וזאת בנוסף לגל פיטורים ענק שהחברה עברה). אלו שנשארו היו מאושרים מצד אחד שיש להם עבודה, ומצד שני התלוננו שלא קיבלו את הבונוסים.
&nbsp
בקיצור, בונוס זה דבר מאוד "נזיל", שלחברה מאוד קל לבטל במקרה של קשיים, אי עמידה ביעדים, וכדומה. תתייחס אליו כאילו הוא לא קיים.

למעלה