הצעה שקיבלתי לחבילת רילוקיישן

KallaGLP

New member
לצורך חישוב של הכנסה בטוחה תשתמש רק בשכר הבסיס.

כל יתר הדברים נחמד אם יהיו, אך הם אינם מובטחים מעצם מהותם ולכן אי אפשר לבנות עליהם.

מתן 1983

New member
עדכון

קיבלתי תשובה מנציגת כ״א שכל התנאים סופיים ואינם נתונים למשא ומתן״ - לאחר בירור עם מנהל הסניף.
אז אחרי ההלם הראשוני ואחרי שהתגברתי על הדחף לענות לה ״תודה ושלום״, אני בכל זאת מנסה להסתכל על העניין בצורה רציונליות ולהבין מה קורה כאן. תיאורטית, גם עם שכר כזה, עם 2 משכורות היי טק אנחנו נסתדר (אמנם לא בכל החודשים, רק אחרי שבן הזוג ימצא עבודה וגם זה אחרי שיקבל אישור עבודה). עדיין, עולה בי החשש שהם מרגישים שהם עושים לי טובה ומנסים לסחוט את הלימון. אופציה נוספת, שבגלל שהם מעסיקים הרבה מאוד מהגרים מהודו (מעל 50% להערכתי), הם התרגלו לתת שכר לא תחרותי. כך או אחרת, מכיוון שיש לי 0 נסיון בשוק העבודה האמריקאי - עד כמה גישה כזו של take it or leave it ללא כל משא ומתן היא נפוצה? ועד כמה היא סימן אזהרה?

zach78

New member
משא ומתן

הנסיון שהיה לי, עם 4-5 חברות שונות הוא שתמיד יש מקום למשא ומתן על התפקיד.
התפקידים השונים לרוב מוגדרים כטווח של משכורת בסיס, טווח של מניות ולפעמים טווח של 401.

אני הייתי מסרב בנימוס להצעת העבודה הנ״ל, באמריקאית, ומקווה לקבל הצעה יותר אטרקטיבית. לגבי סימני אזהרה, אני הייתי לובש ״עור של פיל״ ונותן לכסף לדבר. אם הם באמת רוצים אותך, שישלמו. ( אם לא, ומכל סיבה שהיא - אין לך שום סיבה ללכת על זה. )

KallaGLP

New member
ברוב החברות כן מקובל משא ומתן על השכר והתנאים.

למיטב הבנתי, אינטל, למשל, חריגה בזה והיא עקרונית לא תתעסק עם אדם שלא מקבל את הצעת העבודה הראשונית כמו שהיא ומנסה להתמקח, ופשוט תגיד לו יפה שלום. אבל זה נדיר וגם מדובר בחברת ענק.
דבר אחד ברור - החברה הזו, מכל סיבה שלא תהיה, אינה גמישה ואינה מתחשבת. אם זה בשל מדיניות כללית, או כי הם לא עד כדי כך לחוצים עליך ומרגישים שאתה צריך אותם יותר משהם צריכים אותך - אין לנו כמובן דרך לדעת. מה שבטוח - גם אם יפתחו מיד בתהליך גרין קארד, מדובר בתהליך ארוך של שנים שלא ניתן לחזות מראש כמה זמן יימשך, וכל עוד הוא נמשך כנראה שלא יהיה לך שום סיכוי לשפר את מצבך.
השאלה היא מה המטרה העיקרית שלך - אם המטרה היא להגיע בכל מחיר לארה"ב זה עניין אחד, אם המטרה היא קידום הקריירה והתנאים - זה עניין אחר. אתה בהחלט לא תמות ברעב, במיוחד אם בן הזוג ימצא עבודה (מה שגם לא מובטח), אך ירידת תנאים וגובה שכר שכנראה אינו תואם את הוותק, הניסיון המקצועי והיכולות שלך כן יהיו כאן. רק אתה יכול להחליט מה חשוב לך יותר, גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. אנחנו, למשל, לא היינו עוברים בתנאים כאלה בשום אופן, אפילו שלפני 4 שנים, כשזה היה רלוונטי, עדיין היה קצת פחות יקר בוואלי, כי עניין הקידום, הקריירה ורמת החיים כן היו בלב העניין בשלב שבו היינו בחיים. אבל אף אחד לא נמצא במקומך ולא יכול להגיד לך מה לעשות ומה סדר העדיפויות שלך בחיים. רק אתה ובן זוגך יכולים להחליט על זה.

ilanvag

New member
דגל אדום בוהק!

מציע לא להתקרב לסניף האמריקני הזה, שומר נפשו ירחק. כמו שכבר כתבו לך, הסטנדרט השולט הוא שבהחלט מנהלים משא ומתן, וההצעה הראשונית היא פתח למיקוח (ויש אסטרטגיות שלמות של כמה אפשר לבקש מעבר להצעה הראשונית -- 10-15 אחוז מעל זה הסטנדרט המינימלי). גישה של take it or leave it היא מאוד נדירה, אישית עוד לא נתקלתי בה ולא שמעתי עליה מאחרים.

אם ככה זה מתחיל, עוד לפני שאתה עובד שם -- וזה כאשר הם אמורים "לחזר" אחריך ולרצות שתעבור -- זה אומר דברים מאוד שליליים על המעסיק ועל התרבות הארגונית שלהם, חוסר גמישות מינימלי כלפי העובדים, ואיך הדברים יהיו לאחר שתעבור, וכאשר תהיה תלוי בחסדיהם (כי אין לך ברירה, ואין לך יכולת לעבור למעסיק אחר -- רק לחזור ארצה...).

דרך אגב, חברה שמבוססת על עובדים מהודו -- זה בעצם אומר הכל. כנראה התרגלו להתייחס לעובדים בתור שוק בשר זול וחליפי, עם מינימום התחשבות והתייחסות כלפי העובדים, כי הם מוצר מתכלה ומתחלף. הרי יש עוד מיליון עובדים בהודו שהיו מתים להגיע לארה"ב בכל מחיר, גם אם זה אומר לגור כמה ביחד בדירה אחת בשביל לחסוך הוצאות, ולאכול אורז וירקות כל היום...

יש לי כמה חברים מהודו שלמדו אתי לתואר שני פה, שמעתי על המשכורות שהם הגיעו איתם, לעבודה בכמה חברות גדולות וידועות. חבר'ה מקסימים ואיכותיים (בכל זאת, הגיעו לתואר שני באוניברסיטה טובה), רק שהמשכורות היו הרבה מתחת לסטנדרט האמריקני. הם כולם חיפשו דרך לברוח מתחום ה-IT ולהתקדם באופן משמעותי בצד המשכורת ובצד המקצועי, והתואר השני במינהל עסקים היווה עבורם את הדרך הזו.

אצלך, אתה כבר בתפקיד די בכיר ועם משכורת טובה בארץ. אתה באמת רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה? כי זו תחושת הבטן שלי, מכל מה שאתה כותב על מה שאתה שומע מהם... ואחרים כותבים לך אותו דבר, רק במלים אחרות.

klemiki

New member
השכר לא מספיק לאיזור שאתה מתכנן לגור בו

זו תיהנה תקופה מאתגרת לך ולמשפחה.
&nbsp
אישור עבודה זה תיק תיק , 5 חודשים גג. אתם תסתדרו.
&nbsp
וכן עוד משכורת הייטק נוספות לא צריכה להיות בעיה בכלללל.
&nbsp
אם היית עובר למידווסט או אפילו לניו יורק זה עוד היה בסדר.
&nbsp
&nbsp
לא מבין את הקטע של ״לא למשא ומתן״, מה אנחנו בגן?
ואם דולר אחד יותר אתה עובר, הם לא יתנו? מה זה הקישקושים הזה?
&nbsp
&nbsp
אני הייתי מסרב עם הצעה נגדית.
ראש צוות 15 שנה נסניון, בואלי..150k ? וואלה יופי
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
או! הגענו לשלב ה"רציונליזצייה". זה היה צפוי.

אני יכול להרגיע אותך - אין שום צורך ש"יעלה בך החשש שהם מרגישים שהם עושים לך טובה".
כי זה ברור שהם מרגישים ששהם עושים לך טובה.
והם מרגישים כך - בגלל שברור לחלוטין מההודעות שלך כאן בחצי השנה האחרונה שכל ההצהרות שלך לגבי "רוצים לעבור, אבל לא בכל מחיר" הן סוג של ברוואדו. אתה בוער ברצון לעבור לארה"ב, ואני די משוכנע שהם יודעים את זה היטב - מן הסתם בגלל שאתה משדר להם את זה כל הזמן.

למה שהם יעשו משא ומתן איתך? הם די בטוחים שאתה תתקפל ותיקח מה שנותנים לך. למען האמת - גם אני די בטוח שזה מה שיקרה בסופו של יום.

אתה רוצה באמת לדעת כמה "אתה שווה" בסיליקון וואלי?
אם תספר לנו איזה תואר אקדמאי יש לך ומאיזה בית ספר,
כמה שנות נסיון יש לך במקצוע אחרי הלימודים ובאיזה סוג חברות (גדולות \ קטנות \ מוכרות בעולם \ תחומים טכנולוגיים),
כמה עובדים מדווחים כרגע ישירות אליך
וכמה עובדים ידווחו ישירות אליך בתפקיד שמציעים לך בארה"ב -
אפשר יהיה להגיש לך ביתר דיוק מה גודל הפער בין מה שמציעים לך והשכר למשרה כזאת בוואלי.

klemiki

New member
בסדר אבל רגע

בו נסתכל על זה שונה.
נגיד שאכן ומנצלים אותו. טוב.
אבל מצבו טוב יחסית בעיקר בגלל משכורת ההיטק נוספת שעומדת להיכנס.
סביר שההכנסה השנתית שלהם תעבור את ה 250.
&nbsp
זה מעולה..
&nbsp
&nbsp
אבל בשביל שהנל יהיה מעולה חייב להיות מסלול מסודר לגרין קארד.
בחוזה חתום.
&nbsp
כמו כן חשוב שהחוזה יהיה הארכת l1b בפרמיום פרוסס, אחרת מרגע הבקשה עד הקבלה ואז הגשת בקשה לרשיון עבודה חדש לבן זוג וקבלותו יפוג אישור העבודה של הבן זוג.
&nbsp
אם הוא רוצה ממש לעבור, זה לגיטימי.
השכר לא ממש בול, אבל בנוסף לשכר של הבן זוג (בלי ילדים ?) אז לא ההיתי נבהל כל כך.

ilanvag

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט.

ונניח שיש בחוזה סעיף בו החברה מתחייבת למתן גרין קארד? אז מה? כיצד בדיוק הוא יחייב אותם לעמוד בזה?

חוזר בפעם המי-יודע-כמה על סיפור שאני מכיר היטב, של חבר שהגיע עם משפחתו לארה"ב, עם הבטחה שכזו. חברת ענק בתחום ההיי-טק, מאוד ידועה, וגם חברה שמלכתחילה היא הרבה יותר אמינה מהמקום בו עובד מתן.

אלא מה? הגיע משבר 2007-8, החברה ביצעה גל פיטורים והקפאת כל מיני דברים, ובין היתר כל נושא הגרין קארד הוכנס להקפאה עמוקה, ולזמן לא קצר... לקח לא מעט זמן עד שזה "הופשר", הרבה מעבר למה שהובטח בחוזה. מה בדיוק החבר שלי היה יכול לעשות? להתפטר ולעזוב בחזרה עם משפחתו לישראל? כי לא היה לו שום קלף אחר לשחק איתו.

בקיצור, חוזה זה דבר טוב ויפה, רק צריך להבין שכל הכוח בידי החברה. הם יכולים לדחות את תחילת התהליך; הם יכולים להתחיל-לכאורה את התהליך וברקע להורות למשרד העו"ד לעבוד לאט ולמשוך זמן; ולעובד (מתן) לא תהיה יכולת לעשות כלום, מלבד למחות בקול רם, ו/או לקפל את הפקלאות ולחזור לישראל.

ומכיוון שכל התהליך מול החברה הזו מלכתחילה נראה לא מי יודע מה, ומכיוון שנראה כאילו הם מנצלים בכל דרך את הלהיטות-לכאורה שלו לעבור לארה"ב -- זהו התסריט שאני חושב עליו.

וגם אם החברה החלה בתהליך גרין קארד עבורו, ואפילו ביום הגעתו לארה"ב, והם לא ימשכו זמן -- ויזת L1B היא ל-3 שנים בלבד. מי יודע אם הוא יסיים את תהליך הגרין קארד בתקופה הזו? הסיכוי לא גבוה במיוחד, בייחוד לא בימים אלו ולאור התארכות כל תהליכי ההגירה. ובמצב הנוכחי, מי מבטיח לו שהרשויות יסכימו להאריך את הוויזה שלו מעבר ל-3 שנים?

בקיצור, אם הולכים על התפשרות ממשית במשכורת, צריך שיהיה גזר גדול ורציני בצד השני, בתור תמורה -- ואני לא רואה שום אופציה שכזו...

KallaGLP

New member
אני יכולה להוסיף לדוגמה שחברים שלנו קיבלו גרין קארד

החודש, אחרי המתנה של 5 שנים בערך, וזאת למרות שלכאורה החברה הגישה אותם בזמן. מספיק שיש איזו טעות קטנה ברישום והתהליך מתעכב לחודשים ארוכים, ואף שנים. ומאז שטראמפ נכנס לתפקיד הסחבת חוגגת והם חיכו שנה שלמה, אפילו יותר, רק לאישור של I-485, שזה השלב האחרון בתהליך. הם כבר היו על סף יאוש טוטאלי. חברים נוספים גם נמצאים כבר בתהליך כמה שנים ועדיין לא נראה גרין קארד באופק. בקיצור, אפילו אם החברה עומדת בהבטחות שלה, זו דרך ארוכה מאוד ולא תמיד חפה מבעיות ועיכובים משמעותיים.

klemiki

New member
גם את השכר והגזר כביכול הם יכולים להוריד

ואת הויזה אפשר להאריך בעוד שנתיים. סהכ 5.
בחיים יש סיכונים... השאלה אם הוא מוכן לקחת, וזה משהו שאנחנו לא יכולים להחליט במקומו, רק לשקף.
&nbsp
המצב הוא שההצעה לא משהו, לא רעה ולא טובה, פשוט ...אההה.
לעוני וסבל גדול הם לא ילכו.
ככל שהמרחק מרגע ההגעה לההגשה לגר גדל ככה הסיכון גדל.
לדעתי אם הוא רוצה להגר, זה הגירה יחסית עם כפית זהב, ובעלת סיכון נמוך להתפוצצות החוזה.

Boston Guy

New member
איפה קראת שמתחייבים לו לגרין קארד?

הוא לא כתב שהמעביד הזכיר בכלל את המילה "גרין קארד"... אפילו בעל פה.
וזה זמן טוב להיזכר בסיפורי התנ"ך, שמדגימים לנו איך גם לפני אלפי שנים העגל שרצה לינוק יותר ממה שהפרה רצתה להניק שילם על זה ביוקר...
"
י וַיְהִי כַּאֲשֶׁר רָאָה יַעֲקֹב אֶת-רָחֵל, בַּת-לָבָן אֲחִי אִמּוֹ, וְאֶת-צֹאן לָבָן, אֲחִי אִמּוֹ; וַיִּגַּשׁ יַעֲקֹב, וַיָּגֶל אֶת-הָאֶבֶן מֵעַל פִּי הַבְּאֵר, וַיַּשְׁקְ, אֶת-צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ. יא וַיִּשַּׁק יַעֲקֹב, לְרָחֵל; וַיִּשָּׂא אֶת-קֹלוֹ, וַיֵּבְךְּ. יב וַיַּגֵּד יַעֲקֹב לְרָחֵל, כִּי אֲחִי אָבִיהָ הוּא, וְכִי בֶן-רִבְקָה, הוּא; וַתָּרָץ, וַתַּגֵּד לְאָבִיהָ. יג וַיְהִי כִשְׁמֹעַ לָבָן אֶת-שֵׁמַע יַעֲקֹב בֶּן-אֲחֹתוֹ, וַיָּרָץ לִקְרָאתוֹ וַיְחַבֶּק-לוֹ וַיְנַשֶּׁק-לוֹ, וַיְבִיאֵהוּ, אֶל-בֵּיתוֹ; וַיְסַפֵּר לְלָבָן, אֵת כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה. יד וַיֹּאמֶר לוֹ לָבָן, אַךְ עַצְמִי וּבְשָׂרִי אָתָּה; וַיֵּשֶׁב עִמּוֹ, חֹדֶשׁ יָמִים. טו וַיֹּאמֶר לָבָן, לְיַעֲקֹב, הֲכִי-אָחִי אַתָּה, וַעֲבַדְתַּנִי חִנָּם; הַגִּידָה לִּי, מַה-מַּשְׂכֻּרְתֶּךָ. טז וּלְלָבָן, שְׁתֵּי בָנוֹת: שֵׁם הַגְּדֹלָה לֵאָה, וְשֵׁם הַקְּטַנָּה רָחֵל. יז וְעֵינֵי לֵאָה, רַכּוֹת; וְרָחֵל, הָיְתָה, יְפַת-תֹּאַר, וִיפַת מַרְאֶה. יח וַיֶּאֱהַב יַעֲקֹב, אֶת-רָחֵל; וַיֹּאמֶר, אֶעֱבָדְךָ שֶׁבַע שָׁנִים, בְּרָחֵל בִּתְּךָ, הַקְּטַנָּה. יט וַיֹּאמֶר לָבָן, טוֹב תִּתִּי אֹתָהּ לָךְ, מִתִּתִּי אֹתָהּ, לְאִישׁ אַחֵר; שְׁבָה, עִמָּדִי. כ וַיַּעֲבֹד יַעֲקֹב בְּרָחֵל, שֶׁבַע שָׁנִים; וַיִּהְיוּ בְעֵינָיו כְּיָמִים אֲחָדִים, בְּאַהֲבָתוֹ אֹתָהּ. כא וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב אֶל-לָבָן הָבָה אֶת-אִשְׁתִּי, כִּי מָלְאוּ יָמָי; וְאָבוֹאָה, אֵלֶיהָ. כב וַיֶּאֱסֹף לָבָן אֶת-כָּל-אַנְשֵׁי הַמָּקוֹם, וַיַּעַשׂ מִשְׁתֶּה. כג וַיְהִי בָעֶרֶב--וַיִּקַּח אֶת-לֵאָה בִתּוֹ, וַיָּבֵא אֹתָהּ אֵלָיו; וַיָּבֹא, אֵלֶיהָ. כד וַיִּתֵּן לָבָן לָהּ, אֶת-זִלְפָּה שִׁפְחָתוֹ--לְלֵאָה בִתּוֹ, שִׁפְחָה. כה וַיְהִי בַבֹּקֶר, וְהִנֵּה-הִוא לֵאָה; וַיֹּאמֶר אֶל-לָבָן, מַה-זֹּאת עָשִׂיתָ לִּי--הֲלֹא בְרָחֵל עָבַדְתִּי עִמָּךְ, וְלָמָּה רִמִּיתָנִי. כו וַיֹּאמֶר לָבָן, לֹא-יֵעָשֶׂה כֵן בִּמְקוֹמֵנוּ--לָתֵת הַצְּעִירָה, לִפְנֵי הַבְּכִירָה. כז מַלֵּא, שְׁבֻעַ זֹאת; וְנִתְּנָה לְךָ גַּם-אֶת-זֹאת, בַּעֲבֹדָה אֲשֶׁר תַּעֲבֹד עִמָּדִי, עוֹד, שֶׁבַע-שָׁנִים אֲחֵרוֹת. כח וַיַּעַשׂ יַעֲקֹב כֵּן, וַיְמַלֵּא שְׁבֻעַ זֹאת; וַיִּתֶּן-לוֹ אֶת-רָחֵל בִּתּוֹ, לוֹ לְאִשָּׁה. "

בראשית כ"ט: י' - כ"ח.

KallaGLP

New member
כן הוזכר גרין קארד, ואני מצטטת:

"הם מוכנים להגיש על GC בסמוך לתחילת העבודה (מקובל לעגן בחוזה, אגב? דובר רק בע״פ עם ה- HR)."
אבל כמובן שהומלץ שידרוש שזה יהיה רשום בחוזה.

Boston Guy

New member
צודקת. מצד שני...

אם זה הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, די סביר שזה לא חתול.
יש כאן סימנים של "בית עבדים" -
L1B ולא L1A,
חברה שדורשת שנה של ותק לפני שמתחילים לעובד 401K (תנאי שהיום בהיי-טק קיים רק אצל קבלני גולגלות - לא בחברות נורמליות)
"חבילת רילוקיישן" אנמית
שכר שנראה על פניו נמוך בעשרות אחוזים מאיפה שהוא צריך להיות - למרות שבנושא הזה יש לי הרגשה שהוא "קצת מעגל למעלה" במחלקת הכישורים שהוא מביא (נראה שהוא סופר שנות נסיון מגיל 16... ומתעלם משאלות על השכלה אקדמאית).

איכשהוא - התחייבות לתחילת תהליך גרין קארד מייד בהגעה לא משתלבת עם שאר התמונה. אז השאלה הפתוחה היא מה בדיוק אמרו, מי בדיוק אמר... "מוכנים לחשוב על זה" זה שונה מאוד מ"מתחייבים לעשות".

מתן 1983

New member
לשאלותיך בחלק האחרון

התואר הוא מ- 2009 של האו״פ, הניסיון לפני כן הוא מהצבא ביחידה טכנולוגית מתקדמת (לא אפרט כאן), החל מ 2002 ברצף. מלבד זאת, הניסיון הוא בסטארטאפ, בקורפורייט מוכר בינלאומי בתחום הסקיוריטי, ובחברה נוספת לא גדולה בתחום ה video analysis. מבחינת תחומים - התחלתי ב- c/c+ ו- Windows Internals, בהמשך עברתי לדוטנט ואז גם node (כיום שילוב) ניסיון רב עם מגוון שירותים בשתי פלטפורמות הענן הגדולות (AWS, Azure), עם מגוון טכנולוגיות CI/CD ועוד. זה בקצרה. בצוות מדווחים לי 5 מפתחים, ובנוגע לצוות שאליו אני מיועד - עוד לא נקבע.
אגב, החברה היא אכן אינה חברת טכנולוגיה קלאסית. במקור זו חברת ביטוח עם מחלקת IT, שבהדרגה, ובעיקר ב- 5-6 שנים האחרונות, הוסיפה שירותים טכנולוגיים לביזנס שלה ובהתאם הרחיבה את מרכזי הפיתוח והעלתה את הרמה הטכנולוגית שלהם. זה אולי יכול להסביר חלק מהדברים שסיפרתי.

אגב, בנוגע ל״למה יעשו איתי משא ומתן״ - לכאורה אתה צודק, אבל הסיפור שלי דומה לסיפורם של רבים וטובים ש*כן* עשו איתם משא ומתן (בחברות אחרות).

למעלה