הצעות איך לעזור לחתול זעיר

אופירA

New member
מנהל
הצעות איך לעזור לחתול זעיר

לפני כשבוע מצאתי גור זעיר בגודל כף יד מראש עד זנב.
זוחל במרץ אבל לא יודע ללכת. העיניים שלו נפקחו רק אחרי יומיים.
האכלתי אותו תחילה בדייסת חלב/גבינה/ביצה, ולאחר מכן במטרנה לחתול.
בתחילה אכל בסדר, לא הרבה. עשה צרכים נוזליים ומעט מאוד מוצקים. כמעט שלא.
הגוף שלו היה חם, אפילו חם מאוד.
בימים הבאים לא רצה לאכול, וצעק חזק והתעוות. זחל במרץ רב.

ביומיים האחרונים הגוף שלו נהיה קר, ומיום ליום קר יותר, קר מאוד. ואחרי 3 מציצות של אוכל יוצא לו האוכל מהאף. זוחל בקושי אבל זוחל ומתקדם. שומע טוב והופך כיוון כשאני קוראת לו.
חיממתי אותו ועיסיתי לו את הבטן והגב, ולא עזר.
רוב הזמן רק ישן.
כבר חיכיתי שימות, אבל הוא עדיין צועק, וגם רוצה קצת לאכול, ומשתין. והבוקר יצאה לו צואה ענקית קשה, אחרי שהתאמץ נורא.

האם יש איזה סיכוי שיחיה? וגם אם לא, איך להקל עליו כשהוא ער?

הגור הקודם שהצלתי, עזרתם לו מאוד. תודה רבה שוב.
הוא התרפא לגמרי מהשלשול, אוכל הכל ובתיאבון, בריא, שמן, מתפקד מצוין בחצר הבניין, רואה מצוין למרות שרק בעין אחת. שומע מצוין ומזהה אותי מרחוק ורץ לליטופים.
אולי תצליחו לעזור גם לנוכחי, למרות שהוא הרבה הרבה יותר קטן.
תודה מראש!

shirul2

New member
הי! דבר ראשון להתייעץ עם וטרינר!

בתור התחלה לפחות להתקשר ולהתייעץ עם וטרינר בדחיפות לא לחכות!
דבר שני חשוב לטפל בצורה נכונה להאכיל כשהרגליים והבטן לכיוון האדמה ולא על הגב! יתכן שבגלל זה יצא לו האוכל מהאף.. חשוב מאוד מאוד לעזור גם עם הצרכים לפני ואחרי האוכל יהיה קשה לגור לאכול אם הוא לא מרוקן..

מחזיקה עבורו אצבעות
אפשר לראות הרבה סרטוני הדרכה לטיפול בגורים יונקים דרך הוידאואים של קיטן ליידי-
[URL]https://www.youtube.com/channel/UC5VvB6tmC4lu_WCx7hE0PZA[/URL]

Yukita

Active member
מנהל
למה אינך ניגשת לוטרינר?

והאם סייעת לו בעשיית צרכים? המצב נשמע לא טוב.

אופירA

New member
מנהל
סייעתי לו מאוד בצרכים

בכל אופן, כרגע הוא כבר כמעט מת. כולו רופס, לא מגיב, לא זז באופן רצוני. רק מדי פעם מתעוות. פרפורי גסיסה אחרונים.

לא נורא. הלך. עדיף על היומיים האחרונים שסבל.
קשה להציל גור כזה קטן שאין לי מושג איך הופרד מאמו ואיך הובא לחצר שלי.

Yukita

Active member
מנהל
את רצינית?!

הדבר הנכון הוא לגשת לוטרינר מיד ולא לספר לעצמך שקשה להציל.
&nbsp
איננו יכולים להציל את כולם, אבל את מי שכן התחלנו לטפל בו, צריך לדעת לקבל עבורו ייעוץ וטיפול רפואי. עדיין יתכן שעירוי וטיפול יעזרו לו, ולא היה צורך לחכות עד שיגיע למצב כזה. כשניגשים מיד כשרואים בעיה, יש סיכוי שעצה פשוטה וטיפול פשוט יעזרו.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
את צודקת. בפעם הבאה שאמצא גור בחצר שלי

אקרא לכם במהירות, ברגע שאראה שיש לו בעיה, כדי שתקחו אותו לווטרינר, או שתפנו אותי לווטרינר שמטפל בחינם לגמרי.

או לחילופין, אתעלם ממנו ולא אתחיל לטפל בו, כדי שיגווע ברעב גם אם אין לו כל בעיה רפואית.
וכך לא תוכלי לנזוף בי, שאם התחלתי לטפל בו, צריך לקחת אותו לווטרינר ולא לספר לעצמי סיפורים.

אגב, גם חברה שלי החלה לטפל לפני כמה שבועות בגור בגודל כזה (מאיפה את חושבת היה לי מטרנה לחתולים?). ואחרי כמה ימים ראתה שהגור משנה התנהגותו ולא רוצה לאכול, ומתקשה ללכת, היא נסעה איתו לווטרינר, ובדרך הוא מת.
אולי בכל זאת קשה לטפל בגורים בגודל כזה...

Yukita

Active member
מנהל
תשמעי

יפה שניסית לטפל, אבל במקרה זה ובהסתמך על תיאור המצב שכתבת, הגור הזה לא מת כי היה חולה או חלש. הוא כנראה מת כי האכלת בצורה לא נכונה ולא עצרת כשראית שהאוכל יוצא לו מהאף, מה שמעיד על אוכל שנכנס לקנה במקום לוושט. לו היית מתייעצת שואלת וטרינר בשלב הראשון שבו הבחנת בזה, כנראה הוא היה מדריך אותך והגור לא היה טובע למוות באוכל בייסורים. להיות צינית על חשבונו של גור קטן אינו בגדר תגובה ראויה.

כן צריך להיות מוכנים לפנות לייעוץ, וזה שמצאת אותו שלא בטובתך בחצר לא אומר שאי אפשר להתייעץ רפואית. אם זה אכן היה המקרה, אפילו לא היה נדרש טיפול משמעותי לו היית פונה בזמן במקום לנקוט בעמדה לפיה את עושה לגור טובה בעצם זה שבכלל התייחסת אליו ואסור לצפות ממך לשום דבר מעבר לזה.

שימרי את הציניות למצבים אחרים וראויים יותר.

אופירA

New member
מנהל
אז זה לא המקרה

הוא אכל ולא יצא לו אוכל מהאף, אבל אחרי כמה ימים הגוף שלו נהיה חם, וכל הזמן לא היתה לו צואה מוצקה כמעט בכלל.
ואז הוא לא רצה לאכול, והתעוות, וצעק, ונהיה קר מאוד, וכשראיתי שהאוכל יוצא מהאף עצרתי מיד, והתייעצתי, והבנתי שזה כבר מצב בעייתי, שהוא גוסס. ומאז לא נתתי לו לאכול יותר מ-2 מציצות מהבקבוק, כי רק זה מה שהוא רצה, וכי לא רציתי שייצא לו אוכל מהאף.
אחרי שהוא הוציא את הצואה הענקית, הגוף שלו קצת התחמם, אבל הוא לא רצה לאכול והתעוות וצעק ובבת אחת נחלש וגסס.

העמדה שלי היא שאני עושה לגור טובה בלטפל בו.
את יכולה בהחלט לצפות ממני ליותר מכך, ולנזוף בי כמה שאת רוצה, כי זה מה שבלאו הכי את עושה, לא משנה על מה - אם אני אטפל בו או אתעלם ממנו. וגם על דברים שאני לא עושה, כמו להטביע אותו באוכל ובייסורים.
אבל עובדתית, face it - לווטרינר לא אשלם אגורה על חתול שאינו שלי.

קדימה, נו, נזיפות! פויה! נו-נו-נו!

Yukita

Active member
מנהל
נזיפות או לא לא נזיפות

הגור שילם בחייו באופן מיותר לחלוטין כי החלטת לעמוד על איזה פרינציפ מטופש על חשבונו.אפילו לא בדקת אם באמת היה עולה לך איזשהו סכום משמעותי, סתם החלטת מראש שלא תעשי דבר וצפית בו דועך, אולי עקב האכלה שגויה ואולי משהו אחר (כפי שכעת את מנסה להציג זאת).
&nbsp
עצוב, מיותר. הוא יכל לחיות. לא בטוח שזה היה עולה לך משהו משמעותי. היי צינית ככל שתרצי.

Yukita

Active member
מנהל
יצור חי שילם בחייו בשביל שתשחקי במירי רגב. לא ראוי.

אופירA

New member
מנהל
את לא נוהגת בחוכמה כלל וכלל

אנשים מתייעצים פה בשביל להציל חתולים נטושים, כי יכולים לקבל פה עצות טובות מאוד.
עם זאת, רגשות של בני אדם אינם קורבן חגיגה, ואינם צריכים לקבל מריבות, נזיפות ולעג אם לא הצליחו להציל את החתול.
אין בנזיפות ובלעג כל תועלת, ויש בהם הרבה נזק, כי אנשים כמוני כבר לא יתייעצו יותר אחרי שקיבלו במשך שנים רבות המון לעג ובזיונות, כי לא עשו בדיוק מה שאת רוצה, או לא חושבים כמוך בכל עניין, או לא הצליחו להציל חתול אחד.

כעת הם גם לא יצליחו או לא ינסו בכלל להציל את החתול הבא והבא והבא, כי כבר אין חשק לבקש תמיכה בפורום חתולים, בגלל היחס שלך. חבל, כי אפשר היה להציל את החתולים הבאים, כמו את החתול הקודם, שעצה שלך גרמה לו להבריא ולחיות שמן ומתוק עד לעצם היום הזה.

ובינינו - כבר עדיף כפיים וכפרה ומירי רגב, על ללעוג ולבזות אנשים סתם בשביל הכיף, ובלי תבונה - כמו ההתנהגות הבזויה שלך.
ותחשבי על זה, במקום להחזיר מענה מבזה ובכלל לא ענייני(!) נוסף.

Yukita

Active member
מנהל
אם לא תעזרי למישהו בעתיד זו לגמרי תהיה החלטה שלך

אם את כבר מתחילה להתערב, העצה הפרקטית ביותר היא לא להמנע מרופא כשצריך אחד, ולא להחליט מראש מתוך "עקרון" שלא תעשי כן בלי לבדוק אם באמת מדובר במשהו יקר או מסובך. חיים אבדו בשל כך.
&nbsp
כל תגובה אחרת שלך לא תיענה - אם את מעוניינת להרגיש צדיקה, אין באפשרותי לעזור לך בזה.

אופירA

New member
מנהל
אל תבלבלי את המוח

אם לא אדע לעזור לחתול אחר בעתיד, זה רק בגללך, בגלל שאת לא מוכנה לוותר על ההנאה שלך ללעוג לבני אדם ולבזותם (ולעזאזל החתולים שיוקרבו בגלל זה), אפילו שהתנהגו כלפייך יפה ומכובד.
רק בגלל את לא מבינה שאת צריכה להיות חכמה ולהתייחס נורמלי לבני אדם, ולו כדי להציל חתולים. אבל לא רק!

ולטענותייך הלא ענייניות - יש לי 3 ווטרינרים שאני מכירה, ויודעת את דרישותיהם הבסיסיות. בדיקת חתול וריפויו היא כמה מאות שקלים, לא פחות מ-200-300 גם במקרה שלא צריך משהו מסובך.
אז או שתתני לי שם של ווטרינר שבודק בחינם, או שתקחי את החתול על חשבונך לרופא, או שתסתמי את הפה שלך, או שלא תסתמי והחתולים הבאים ימותו כי לא אסכים יותר להתייעץ פה, כל עוד את עונה.
זו החלטה שלך!

אנ1נא

New member
כמה אגרסיביות

"תסתמי את הפה שלך"
"אל תבלבלי את המוח"
"ציפיתי ממך ליותר מגעיל"
"את לא מוכנה לוותר על ההנאה שלך ללעוג לבני אדם ולבזותם" (על מה את מדברת לעזאזל?)
&nbsp
כמה תגובות שטופות ציניות ועקיצות כלפי מישהי שטרחה לנסות לעזור, וחטאה בלבטא ביקורת כלפי בחירה שלך.
&nbsp
את מוזמנת לרוא את תגובתי אליך בשרשור בנושא צמחים שטובים לחתולים בו הגבת נגד יוקיטה

אופירA

New member
מנהל
בשרשור זה אין שום טרחה לנסות לעזור. רק ביקורת ולעגנות

שמצטרפים להיסטורה של לעגנות וזלזול שמרחיקים אותי כל השנים מהפורום.
כל האגרסיביות מופנית כנגד הלעג והזלזול. מה רצית? שאשתה את היריקות שלה?
תשתי את, מצידי.

גם את מוזמנת לקרוא את תגובותיי אלייך באותו שרשור כנ"ל.
את ועוד כמה כאן מגבים את יוקיטה בגישה המזלזלת והפוגעת שלה, ומרחיקים מהפורום אנשים שצריכים עזרה עבור חתולים.
ואגיד את זה שוב ושוב!

גורדיאן

New member
גם אני מגבה את יוקיטה, והגישה שלה נכונה מאוד,

היא מזועזעת ובצדק ממה שאת עושה, וכך גם אני, והגישה שלה לא מזלזלת ולא פוגענית, ואם את נפגעת מפני שלא תומכים בגישה שלך את צריכה להבין שלא תומכים מפני שהגישה שלך מוטעית.

אופירA

New member
מנהל
מוטעית לדעתך, ולא לדעתי

ולא מזלזלת לדעתך, ולא לדעתי.
אז לכן, בגלל שכולכם גורסים שיש להעביר ביקורת גורפת וחסרת גבול שלדעתכם אינה מזלזלת ועולבת, על כל מי שגישתו מוטעית לדעתכם, ולא לעזור לו לעשות מה שביכולתו למען חתולים - הוא מודיע שלא יוכל להיעזר בכם כדי לעשות כל שביכולתו למען חתולים, וייאלץ לעשות רק מה שהוא מסוגל בלי עזרתכם, שזה הרבה פחות ממה שהוא מסוגל בעזרתכם.

כלומר בגלל שאינני מסכימה לשלם לווטרינר על כל חתול רחוב חולה, אצטרך לספוג עלבונות וביקורת בלתי נסבלת כשאבקש לדעת איך אפשר לעזור לחתול משלשל ודברים דומים.
אז אני לא מסכימה לכך, ולכן לא אוכל לדעת איך לעזור לחתול משלשל ודברים דומים.

וזו הגישה הלא מוטעית, לדעתכם.
בכבוד.

אנ1נא

New member
שוב "כולכם"... אני לא יודעת למי את מגיבה כשאת פונה ל"כולנו"

אבל, תאמיני או לא, אני לא תמיד שותפה לכל דעה וכל בחירה של "כולנו" - המגיבים בפורום לשיטתך. הרי גם את מהמגיבים, את לא פחות "כולכם" ממני... אני מניחה שגם לך יהיה מוזר אם אפנה אלייך תחת כותרת שכזו.
קשה לנהל דו שיח כשאת מדברת "אלינו" כאילו יש לנו קול אחד.
מה שכן משותף לי, לגורדיאן וכנראה גם לרבים אחרים שבוחרים שלא להגיב הוא דעתנו בנוגע לכך שיוקיטה ממש לא נוהגת באופן בו את בוחרת לציירה בתגובותייך.
&nbsp
אבל אולי "כולנו" טועים...

אופירA

New member
מנהל
אוקי, הבנתי את הרעיון. אני מקבלת את דעתך, המשותפת לאחרים

ואני גם מקבלת את העצה של יוקיטה - להבא, לא להתערב כשאני רואה גור חתול נטוש בוכה נוראות.
לא להאכיל, לא לעזור, לא לטפל - רק משום שאינני יכולה לממן טיפול רפואי, במקרה שיהיה צורך. ומשום שאין לי כוח לביקורת ולתוכחות על כך, כפי שיש כאן בפורום.
כך הוא ימות שלא באשמתי ולא בגלל הפרינציפים שלי ולא בגלל מירי רגב.
הוא ימות מרעב, גם אם היה בריא.

באמת, כך עדיף?

למעלה