הצעות איך לעזור לחתול זעיר

אנ1נא

New member
לא, ואף אחד לא טען שכך עדיף

יוקיטה חשבה שראוי שתתייעצי עם וטרינר כאשר הגור סובל, ולפחות תבדקי אם יש משהו שאת יכולה ומוכנה לעשות (בתקציב המתאים לך, אם ישנו. לפעמים אפילו עצה טלפונית עשויה לעזור.)
את לא מסכימה? זכותך.
אף אחד לא אמר שאת צריכה להמנע מלעזור בדרך בה את כן מסכימה לעזור.
עדיין, מישהו עשוי לחשוב שברגע שלקחת על עצמך לעזור לגור מוטלת עלייך חובה מוסרית מינימלית לעשות דבר זה או אחר. זכותם לחשוב כך וזכותך לא להסכים. זכותם לנסות לשכנע אותך, לדעתי לא התייחסו אלייך לא יפה אך זה עניין סובייקטיבי כמובן.
להחליט שבגלל שמישהו בפורום ענה לך באופן שלא מוצא חן בעינייך, מעתה לא תעזרי לחתול במצוקה שאחרת היית עוזרת לו? גם זו זכותך כמובן, גם אם זו בחירה לא רציונלית לדעתי ואני לא הייתי נוהגת כך. איש איש ובחירותיו...
&nbsp
אגב, אני מרשה לעצמי להניח שלא באמת תנהגי כך ושאת מנסה לטעון שהיחס הרע שלכאורה קיבלת ממגיב זה או אחר יגרום לחתולים לסבול פשוט כדי להעביר נקודה. לטעמי הנקודה לא עברה ואני חולקת, כאמור, על חלק מטענותייך וכן על קשרי הסיבה והתוצאה שאת מציגה.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
אני מבינה שהנקודה לא עברה

אבל עובדתית, לא אפנה לקבל את העזרה שאפשר לקבל כאן, בגלל שאינני סובלת את היחס הביקורתי הלא מוצדק כלפי אי היכולת שלי לעזור לחתול.

ידעתי שהגור סובל בגלל המזון הלא מתאים כי הוא קטן מאוד מאוד, ולכן השגתי לו בהקדם האפשרי מטרנה לחתול. אבל זה היה מאוחר מידי בשבילו, והוא כנראה כבר סבל מחוסר יכולת להוציא צואה ולא רצה לאכול.
את זה יכולתי להבין בדיעבד, כי לכתחילה לא יכולתי לדעת אם הוא הוציא צואה או לא. גם גורים אחרים שהאכלתי בעבר זמן רב לא ידעתי אם הם מוציאים צואה, עד שגיליתי שכן. אלא שהם היו גדולים יותר, ולא היתה בעיה איתם.
אחרי שהוציא צואה גדולה, חשבתי שמצבו ישתפר, כי הגוף דווקא התחמם, אבל הוא מת מיד, כעבור כמה שעות.

החברה שלי דווקא האכילה את הגורה שלה במטרנה, אבל מסתבר שהמטרנה לא התאימה לה, והיא ניסתה להחליף למטרנה אחרת, ורצה לווטרינר כשראתה התדרדרות, ולא הספיקה להגיע, הגורה (טיפה יותר גדולה) מתה.

אני לא מוכנה לספוג כזו ביקורת קטלנית והאשמות על הטעויות שלי, רק בגלל שהתוצאה לא מוצאת חן בעיני מאן דהוא. גם בעיני היא לא מוצאת חן, אבל עשיתי באמת את המכסימום שיכולתי, וזה מכוער להגיד לי שאני מספרת לעצמי סיפורים, כי אני לא יכולה לעקוב אחרי גור 24 שעות ביממה ולראות כמה צואה הוא מוציא, ולדעת אחרי כמה זמן חובה לבקש ייעוץ.
כשראיתי שאני צריכה עזרה, פניתי לכאן לייעוץ, ובגלל שתוך כמה שעות מהייעוץ הגור כבר מת, חטפתי האשמות מגעילות בעיני (ולא בעינייך).

אז אולי אמשיך לעזור לחתול במצוקה גם בעתיד, אבל אני אומרת במפורש: לא אפנה לייעוץ כאן, בגלל שאינני סובלת את גישת הביקורת וההאשמות והלעג המאוד לא נעימה פה, על כל דבר שלא מוצא חן בעיני יוקיטה.
וזה אומר שיהיה לי פחות ידע לעזור לחתולון המסכן, ממה שהיה לי אם היו פה יחסי אנוש נעימים יותר.

לא קראתי את כל השרשור

ארוך לי מדי.
ניסית להציל את החתול ולא הצלחת. זה יכול להיות בגלל טיפול לא מתאים אבל באותה מידה יכול לקרות בגלל בעיה בגור שהתחילה לפני שמצאת אותו.
עצם זה שניסית והשקעת - ראוי לשבח. גם אם החתלתול מת בסוף (ויכול להיות שהוא היה מת כם עם טיפול וטרינרי. גורים רגישים מאד).
אבל רק לעניין ההמנעות מוטרינר : אני לא יודעת איפה את גרה. אבל יש לא מעט וטרינרים שלא לוקחים כסף על האבחון הראשוני. וגם הטיפול וההמלצות שהם לוקחים זה כסף קטן. אז שווה להכיר אותם למקרה הצורך. גם אם יש לך חית מחמד משלך בבית : שהפחד מתשלום עבור אבחון בלבד לא יהווה חסם.

אופירA

New member
מנהל
אני אצור איתך קשר בפרטי, בל"נ, בשביל פרטים על ווטרינר כזה

גם אם הטיפול גורם את המוות, זה לא אומר שהוא רשלנות של המטפל.
התזונה היתה לפי ההדרכות במאמרים לטיפול בגורים, אבל לא התאימה לגור הזה משום מה, וגם לא לגורה של החברה שלי. אין לנו ניסיון בכאלו זעירים.
לוקח זמן עד שרואים שלגור יש בעיה. בכל זאת, אנשים הולכים לעבודה לפעמים, לא נמצאים ליד הגור 24 שעות ביממה. ההתדרדרות שלו היתה מהירה מאוד.

לא משנה.
אני לא סובלת את סגנון ההאשמות והלעג בפורום. גם אם זו רק אני, עדיין זכותי לכבוד ולא להתעלמות מכך שאני מסבירה שהיחס הזה פוגע בי.
את הניסיון שלי ארכוש בעצמי, ולא איוועץ כאן יותר. נמאס מהביקורתיות הדוחה. כאילו שיש כאן מישהו שווה כל כך, שיש לו זכות להעביר ביקורת...
נטייה לביקורת היא שיטתו של הנחות הצריך להרגיש ערך עצמי על חשבון הלקאת וביזוי זולתו!

גורדיאן

New member
כמה שאת חופרת...

אופירA

New member
מנהל
מי הכריח אותך לקרוא? זה בדיוק מה שאני מדברת עליו

העניין של ליהנות מלפגוע באחרים!
כנראה שמי שמרחם יותר מידי על חתולים לא מרגיש בני אדם...

אל תקחי ללב

קחי בחשבון שאנשים כאן לא מכירים אותך אישית. וחלק מרשים לעצמם להתבטא איך שבמציאות לא בטוח שהיו מתבטאים.
יש משהו בפורומים, בעיקר של בעלי חיים ולא רק, שיש בתוכם חברים שהם ברי סמכא בעיני עצמם בנושא הפורום. ולכן הם מראש מגיעים מעמדת התנשאות/שפיטה. אין כאן שיח אלא הטפה. וברור להם שרק העמדה שלהם היא הנכונה והבלעדית.
לא צריך להעלב. פשוט לברור את המוץ מהתבן.
אם פורום מסויים מעניין אותך - אל תברחי ממנו בגלל שמישהו ענה לך בצורה שלא נראית לך.

Yukita

Active member
מנהל
האמת, הקשר ביניכן דווקא מאוד יועיל לך

אם כי כנראה לא בדרך שאת חושבת.
לכו על זה.

Yukita

Active member
מנהל
נראה שאת חושבת שמדובר בפוסט ציני

אז - לא. כל המשמעות נמצאת על המסך. האמירה כנה.

למה לייחס חשיבות למה שכותבים אנשים

שאת בכלל לא מכירה והם לא החוג החברתי/משפחתי שלך?!
את עשית למען הגור הזה יותר ממנ שהרבה אנשים היו עושים.
אין הצלחה של מאה אחוז. לאף אחד.
חכמים אמרו שאדם נמדד בשלושה דברים : בכוסו בכיסו ובכעסו.
בימינו הייתי מוסיפה "ובמקלדתו".
הפנימיות של האדם יוצאת לפעמים דווקא כשהוא מסתתר מאחרי המקלדת.
רואים את זה כל הזמן בטוקבקים וגם בפורומים. מתייחסים למה שכתוב וכותבים מה שרוצים בלי לחשוב שיש אדם מהצד השני.

למעלה