הצעות לארוחות ערב ללא לחם?

merav999

New member
הצעות לארוחות ערב ללא לחם?

מחפשת הצעות לארוחות ערב בריאות ועדיף מהירות הכנה ללא לחם/פיתה
 

Ofericko

New member


לא יודע לגבי מהירות הכנה, מה שלוקח לי שעה ייקח למישהו אחר 10 דקות - אבל בכל זאת:

פסטה ברטבים שונים
אורז עם קטניות
סלט ירקות גדול
מרקים שונים
חביתות חומוס למיניהן
פירה שורשים
בורקסים
אנטיפסטי בתנור
מוּזלי פירות, גרנולה ויגורט סויה
טופו מוקפץ עם ירקות
 

ladybug6

New member
סלטים ומרקים

חציל חצוי בתנור עד לריכוך, ומעליו טחינה וסלט עגבניות טריות. אפשר לאכול עם פריכיות אורז.
סלט שכבר מכיל דגן כלשהו - כמו טבולה. אני אישית אוהבת לערבב סלט ירקות קצוץ עם דברים כמו שאריות של אורז, פתיתים, פסטה, בורגול, קוסקוס..
אורז או פסטה שנשארו במקרר, מוקפץ במחבת עם קצת סויה, ג'ינג'ר וירקות קפואים ישר מהמקפיא (תירס/אפונה עדינה/גזר גמדי/ברוקולי וכו').
דייסה כלשהי על בסיס חלב סויה / שקדים.
עלי גפן ממולאים מפחית שימורים, וסלט טרי ליד.
מגוון ירקות אפויים בתנור וטחינה חמוצה ליד, או ירקות קפואים שמחממים במיקרו, מתבלים בקצת שמן, מלח ושום, ואוכלים עם הטחינה.
מרק זה לא משהו שמכינים מעכשיו לעכשיו אבל אם מכינים פעם פעמיים בשבוע, בשאר הזמן רק מחממים ואוכלים..
ממרח חומוס שמנגבים עם ירקות פריכים.
ממרחים שונים עם פריכיות אורז וירקות טריים ליד.
חביתת קמח חומוס/עדשים וסלט/ירקות ליד.
להכין מדי פעם פשטידה או קציצות ולהקפיא במנות, ואז יש משהו מוכן שרק צריך להפשיר ולחמם..
 
דייסת קוואקר- 10 דקות כולל הכל

לביבות תפוחי אדמה- חצי שעה כולל גרור וטיגון

מרק עגבניות עם אורז- 20 דקות

מרק פטריות עם גזר ותפוחי אדמה חתוכים קטן- חצי שעה

סלט תירס ואפונה ירוקה- 10 דקות

תירב סנפרוסט מחומם עם שמן זית ושום, עם אפונה זעירה עוד יותר טוב ועם גזר גמדי בכלל חגיגה- 15 שעה כולל קילוף וכתישת שום

תבנית ירקות סנפרוסט בתנור אפויים עם טחינה- ברוקולי, כרובית, גזר גמדי- עד חצי שעה

תפוחי אדמה ובטטות עטופים אפויים בתנור- מוכן תוך 45 דקות, זה מספיק מהר?

סלט חסה מלא כל טוב- פטריות צלויות במחבת, אגוזים ושקדים מחוממים, קוביות טופו קטנטנות שרויות במי מיסו, גפרורי גזר, נבטים

סלק אםוי על קליפתו לאכול עם טחינה ולימון כבוש

כדורי טופו טחון ואגוזים שבורים גס, מתובלים- כמו כדורי גבינה. אוכלים לצד צלחת ירקות צבעונית- גזר, פלפל אדום, מלפפון, קולרבי, פלפל צהוב, פטריות שמפניון, עגבניות שרי
 
דלעת אפויה

דלורית חצויה מונחת על פניה, דלעת ערמונים כנ"ל לאכול עם כפית. אבוקדו עם מלח ומיצלימון לאכול עם כפית.

נתחי ירקות גדולים מאודים עם עשב תיבול כלשהו, כמה טיפות שמן, מעט מלח ומעט פלפל שחור- דלעת, בטטה, גזר, קולרבי, כרובית , ברוקולי,

כרוב סגול מבושל עם מלח ושמן ליד אורז מלא או שלא.

כל וריאציה על המוזכרים להלן ושידוכים בינהם
 

merav999

New member
תודה לכם על כל הרעיונות


רוצה לגוון קצת את ארוחת הערב שבזמן האחרון מסתכמת יותר מדי בסנדביץ' או בפיצה על פיתה


חשבתי על מרקים לעשות בכמות של 2-3 מנות ועל דייסת ש"ש.

מיקי אפשר מתכון למרק פטריות, גזר ותפו"א ?
 
פשוט פשוט

בצל מקוצץ קטן
לסיר עם מעט שמן להזהבה
סלסלה, שתיים של פטריות ממה שיש, אם יש פטריות מיובשות השרי 3-4 מהן במים וקצצי דק, הכל לסיר לתת לזה להגיר נוזלים, להוסיף 2-3 גזרים בקוביות קטנות, 2-3 תפוחי אדמה כנ"ל, לכסות במים פעם וחצי מגובה הירקות. ניתן להוסיף שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגוררים גס.
מלח, פלפל שחור גרוס. אם יש לך קורנית או טרגון- הוסיפי לסיר. עדיף עשבים טריים. אם אין ניתן להוסיף כפית של יבשים.
אני מגררת מעל אגוז מוסקט, מעט, אם יש לי הל אני מוסיפה שקיק בד ובו כמה תרמילים ממנו .
לבשל עד שהגזר רך. ממש בתום הבישול להוסיף 4-5 שיני שום מגוררות. שמנת צמחית 1 של אלפרו לסיר. לערבב. לתקן תיבול. זה יאמי יאמי. אפשר להגיש עם קרוטונים/ שקדי מרק/ קערת כוסמת ירוקה / פרוסות שקדים קלויים
 

merav999

New member
נשמע מצוין! תודה רבה :)

אחרי שאסיים את המרק הנוכחי, אנסה את זה .
 
כן

רק לראות שלא יותר מדי עמילני, היחס בין המים לעמילן, בזמן הבישול בוחשים ומוסיפים מים עם צריך
 

merav999

New member
ד"א, יש לי 3-4 חצילונים קטנים, מה אפשר לעשות

איתם? הם מתאימים לאפייה בתנור ולאכול עם טחינה מעל? (לא יודעת כמה בשר יש בהם).
 

merav999

New member
זה עם התאנים?

יצא לי להכין אותו פעמיים (לארוחות חגיגיות) והוא אכן מעלף
אבל יש לי רק קצת חצילונים וזה גם די הרבה עבודה ואני במצב רוח עצלני
 

RSPA

New member
תכיני בשיטת גידי


במיקרוגל.
חתכי את החצילים לקוביות (אפילו על קליפתם)
חתכי גם שני תפו"א לקוביות
חתכי בצל גדול לסהרונים
שימי את הכל בקערת פיירקס או אחרת מתאימה עם מכסה
זלפי שמן זית ותבלי במלח ופלפל
ערבבי היטב והכניסי למיקרו ל20 דק' עם הפסקת ערבוב לאחר 10 דק' ראשונות.

צריך לצאת טעים ובריא.
 

Gidi Shemer

New member
דווקא לטעמי חצילים לא מלהיבים במיקרו

אני מאד מאד אוהב חצילים, אבל תנור או כיריים מוצלחים הרבה יותר מאשר מיקרו. מה שכן, מכיוון שאני לא מעוניין לטגן אותם בהרבה שמן, אני מזהיב אותם מעט ואז מבשל אותם בנוזלים של התהשיל, בין אם מדובר במיצים שמופרשים (מעגבניות למשל) או מנוזל שהוספתי.

אבל, זה בעיקר עניין של טעם.

ירקות ירוקים כמו שעועית ירוקה, כרוב ניצנים וברוקולי, אני באמת מאד אוהב להכין במיקרו
 

RSPA

New member
טוב, דיברתי על "השיטה" במיקרו.

טעם זה באמת ענין אישי.
אם מדובר במרירות שקיימת בחצילים מסויימים אז אפשר להמליחם קודם לבישול, שיגירו קצת נוזלים ויוציאו מרירות ואז ניתן בכיף להשתמש בהם במיקרו. לפעמים גם מקלפים את הקליפה. במידה ונראים הרבה גרעינים לאחר חיתוך החציל אפשר לשקול לוותר הפעם כי הסיכוי שהוא יהיה מריר גדל.

ואם מדברים על השיטה אז הנה אוסף מתכונים לבישול במיקרו.
לא הכל טבעוני אז לשים לב.
http://www.bwoman.co.il/forums/showthread.php?t=8885
 

Anat Shemer

New member
חצילים במיקרו בשיטת ענת

קולפים את החציל וחותכים לאורך. לוקחים את אחד החצאים ויוצרים בו חיתוכים אורכיים (2-4, תלוי ברוחב שלו) שיוצרים מעין מניפה, כלומר הוא נשאר מחובר בבסיסו. מזלפים קצת שמן זית ומלטפים, כך שגם הגב המעוגל וגם התחתית השטוחה (שפונה אל הצלחת) יהיו טיפה משומנים, וממליחים קצת. אני מוסיפה גם כמה שיני שום בתוך החריצים. אופים במיקרו.
יוצא מאוד טעים, קצת מתקתק.
אם לא מובן, אני יכולה להכין וגידי יצלם.
 

RSPA

New member
מתכון דומה מופיע גם בלינק שצירפתי

וגם לה קוראים ענת.


הרעיון הזה של מניפה הוא אחלה משום שניתן כך להכניס בתוכה לא רק שום אלא דברים נוספים סטייל "מפרום".

תודה.
 
למעלה