הצעות למסלול באיזור שמורת אלונה?

• פותח הנושא bez
  • פורסם בתאריך

bez

New member
הצעות למסלול באיזור שמורת אלונה?

מבקש המלצות למסלולים ברמה בינונית באזור חורשן /אלונה . אריק

schwinnie

New member
קשה לדבר על מסלולים מוגדרים

וגם אין מפות כ"כ טובות ומפורטות. מציע פשוט להסתובב שם ו"לזרום". לרמה בינונית - ותר על הסינגלים (אם תצליח לגלות אותם). תחנה ליד פארק מי קדם (קצת לפני הכניסה לעמיקם) או בעמיקם. קצת אחרי הכניסה לפארק לכיוון עמיקם מתחילים שבילים שעולים לכיוון השמורה והר חורשן.

thebijo

New member
למה לוותר עליהם?../images/Emo12.gif

יש לך בחורשן סינגלים נהדרים ומומלצים. תסתכל במפת סימון שבילים על האיזור ותראה שביל אדום ושביל שחור. (ליד נ.ג. 178). אתה תראה במפה שיש נקודה מסוימת שהם מצטלבים כביכול. מנקודה זו אתה יכול להתחיל לרדת את הסינגל האדום (לכיוון דרום מערב) שהוא חמוד. לחילופין, אתה יכול לקחת את הסינגל השחור, אחד היפים באיזור (יש עליות בהתחלה, לא להבהל). זה סינגל יפהפה, אבל קצת תלול אז דרושה שליטה מינימלית באופניים בירידות תלולות+סיבובים. למה אמרתי קודם שיש שם כביכול פיצול? כי למעשה, שניהם יוצאים מדרך עפר, אבל הם מתחילים במרחק של כ 100 מטרים אחד מהשני (אם תסתכל טוב טוב במפה, תוכל גם לראות זאת) . מעבר לזה, תעשה חיפוש בפורום ותגלה עוד הרבה עצות נוספות. ואם כל זה לא מספיק לך, תנסה ליצור קשר עם sh17 שנראה לי הבעל-בית של האיזור הזה.

talg10

New member
הכניסה לשחור קצת קשה לזיהוי

אבל בהחלט מדובר בדובדבן של ממש. "דרושה שליטה מינימלית באופניים"- אני לא כ"כ בטוח שמינימלית היא התאור המדויק ביותר.

shl17

New member
כבר לא ככ קשה לזיהוי

סימנתי את תחילת הסינגל השחור(למעשה את תחילת הירידה) בחץ אבנים גדול עמ להגיע לחץ למי שעולה בשביל האדום(הדאבל) אחרי שהאדום פונה ימינה לסינגל ממשיכים בעליה על השביל הרחב עד שמזהים ברזל זוית בימין הדרך עוד 5 מטר מצד שמאל כניסה לסינגל נחמד בעליה לא תלולה בסוף העליה (כמה מאות מטרים) אי אפשר לפספס את החץ(קצת שמאלה) והוא לוקח אותכם ישר לסינגל השחור

schwinnie

New member
בקשה מבעל הבית

אולי אתה יכול לצלם בהגדלה קטע של מפה טופו' (אני יכול להוציא לך דף של טורבו סי.די) ולנסות לשרטט עליו את הסינגלים?

shl17

New member
אין לי האמצעים לעשות מה שביקשת

אבל אם אתה מכיר לפחות את הדרכים הרחבות אז אוכל לתאר לך חוץ מזה אין טעם בסימונים על המפה כי הקנה מידה לא מספיק טוב והסימונים יהיו צפופים ולא ברורים פעם (כשתחלים) ניפגש ואז.....

schwinnie

New member
שמע הצעה.......

שלח לי מסר עם הכתובת שלך. אני אפיק כמה דפים מהטורבו סי.די. ואולי אפילו אגדיל במכונת הצילום במשרד. אשלח לך, ואתה תנסה לעשות סקיצה כלשהי מהזיכרון, או בשטח עצמו (אם זו לא תהיה טירחה גדולה מדי). בכל מקרה אהיה מוכן לחתום לך על כתב שחרור מאחריות. אם לא מתאים לך, שכח מזה. מחכה כבר להחלים (ומסתפק בינתיים בספינינג, משא"ז וטיולים קלילים עם הילדה), יאיר

imeilik

New member
הבעיה ../images/Emo12.gif

שאני לא מחשיב את עצמי למומחה בעניין הסינגלים בהר חורשן הנושא הנ"ל בטיפול, ואולי בעוד מספר שבועות אהיה מוכן למטלה הזו, ואז זאת לא תהיה בעיה אני לא מכיר טוב את הטורבו סי. די. אבל עד היום כל מה שראיתי היה ברזולוציה בינונית ומטה, אני מעדיף לסרוק קטע ממפה החלמה מהירה ישראל

איתי נ

New member
מפות סימון שבילים

מאיזה מפה סרקת את הקטע? אני משווה למפה ממהדורת 2000 וגם לזו מ 2002 בכל אחת משלושת המפות השביל האדום עובר במסלול שונה! למיטב שיפוטי גם מהדורת 2002 לוקה באי דיוקים.

imeilik

New member
כנראה 98

אכן האדום "מבורבר" אבל אזור המפגש אדום שחור מסומן בכל המפות באותו מקום

talg10

New member
ביז'ו- קדימה! אתה גם טוב בזה וגם

בעלים גאים של טורבו

bisley1

New member
אני חייב לחזק את שלמה !!

לפני כמה שבועות שאלתי את אותה שאלה לגבי הסינגל השחור וכמובן שפניתי לשלמה ולבעלי הבית של חורשן, שלמה שלח לי בערך את אותו הסבר והוא מדוייק מאוד ומסתדר עם השטח 1:1!! (רק הערה אחת- לגבי הברזל זוית -חפש אותו קרוב לקרקע (הוא פשוט קטן !
מאז כבר עשיתי את אותו הסינגל כמה וכמה פעמים וכמוהו הסינגל האדום והם פשוט מעולים !(האדום קצת שורטני מהקוצים בדרך אבל בהחלט שווה את ה"סבל"), עכשיו עוד שאלות לשלמה - נאמר לי שיש סינגל שהולך בצמוד לגדר של מפעל "כלשהו" והפנו אותי לכיוונו אבל לא ממש מצאתי אותו (המשכתי מאותו מפגש בין האדום לשחור לכיוון הסימון הירוק (שמגיע אחרי 500 מטר)ושם פניתי ימינה ונתקלתי במזלג דרכים ששתיהן מובילות דרומה בגוון ירידה לקחתי את השמאלי כפי שהודרכתי והמשכתי לרדת איתו אבל לא מצאתי את הסינגל שאמור להופיע (אני חושב שבצד ימין), אשמח ואודה לעוד איזה הכוונה או סימן דרך בשטח (מי יודע אולי גם שם יש איזה ברזל זוית או חצים של שלמה) !! תודה מראש BISLEY1

bisley1

New member
קבלו צילום מפה -->

מסומנים שתי הסינגלים המדוברים (השחור והאדום) וכמו כן יש עוד הההמממוווןן סינגלים שקשה להתאים אותם למפה אבל אם מישהו יכול להוסיף -אשמח לרכז את כל התוספות וליצור מפת סינגלים משכנעת של האזור !! BISLEY1

shl17

New member
אני מסתכל על המפה

וחסרים בה המון שבילים רחבים .עמ לסמן סינגלים צריך קנה מידה יותר קטן ומפה יותר מדויקת מסש . על המפה הזו ממש לא ניתן לביצוע

Natz Natz

New member
שלום חברים - הר חורשן למי ששאל

1. הסימון הצהוב על המפה מסמל סינגל אשר עובר בחלק הדרומי של השמורה, אבל! בתוכה. הגעה: יציאה ממושב עמיקם לכיוון הר חורשן. לאחר שמסתיימת הדרך המסודרת (דרך כבושה). יש לרכב עד הפיצול ולקחת את המזלג השמאלי, אחרי כמה מטרים, שימו לב הגדר תיל פונה בזוית של 90 מעלות שמאלה, משם מתחיל הסינגל. 2. לא סינגל מסומן אלה רק למי שלא מעוניין לרכב את העליות של השחור. הגעה: במזלג של הר חורשן לקחת ימינה, לטפס עלייה קטנה ולאחר מכן יהיו פניות שמאלה, אחרי הפנייה ה-2. (אפשר להגיעה מהפנייה ה-2 לתחילת הסינגל האדום והשחור), ככה בין העצים לעקוב אחרי השביל של הפרות בין העצים, הכיוון הכללי הוא לכיוון מערב - תפתחו את העיניים כבר תגיעו לסימון השחור. 3. לא סינגל מסומן יותר מידי, שביל פרות מקביל לגדר המיזרחית של השמורה. תלוי מה כיוון הרכיבה שלכם אני מעדיף לסיים איתו, בדרך למושב עמיקם שיוצא. הגעה: אחרי סיום הרכיבה על הדרך הכבושה מכיוון מושב עמיקם, לרכב מקביל לגדר מצד ימין, הסינגל כבר שם, רק צריך לפתוח את העיניים. שאלות, מענות, טענות - שרשרו.... רכיבה מהנה... ניצן נ.ב. מחר לבטח בשעות הבוקר אני יהיה שם, החצר האחורית רוכב על אופני סקוט

shl17

New member
זה צמוד לגדר אבל לא למפעל הנשק

עלה מעמיקם בדרך הראשית ,זאת שסידרו לא מזמן.סע עד המזלג הראשון קח שמאלה(ימינה עולה לחורשה המרכזית איפה שכל המנגליסטים) משמאלך גדר לאורך הדרךשהיא פונה ב90 מעלות עלה על המדרגה ופנה יחד איתה,עליה קטנה עד שהגדר פונה ימינה כאן מתחיל הסינגל(הוא קצת רחב אבל נחמד)הולך לאורך הגדר כל הזמן ומסתיים בהפתעה תהיה מוכן

למעלה