הצעות למסלול באיזור שמורת אלונה?

• פותח הנושא bez
  • פורסם בתאריך

Natz Natz

New member
מה קורה יאיר....

מתי הספקת להפצע.... כל הסינגלים המדוברים - הם מה שרכבנו... את הסינגל שמקביל לגדר - רכבנו הפוך. את הסינגל השחור התחלנו ברכיבה בין העצים... ועוד... אם אתה מעוניין, שתחלים לרכב סיבוב חוזר, אשמח. החלמה מהירה ניצן

schwinnie

New member
אהלן גבר

בערב שבועות בסינגלון של שמורת זיכרון. סתם התרסקות טפשית שעדיין לא הצלחתי להבין מה קרה שם. מילא היה מדובר באיזה דרופ רציני. הסינגל המקביל לגדר מתחיל מצומת שבה יש שלט עץ שמצהיר על שמורת הר חורשן (מקווה שאתה לפחות יודע וזוכר את זה). השחור עוד גורם לי לסיוטים בלילות (סתאאאם), אבל בכל מקרה צריך לנסות לעשות משהו בענין מיפוי. בשביל הדורות הבאים.................... אני כבר רוכב במקומות שאין סיכוי ליפול, כי נראה שבכמה שבועות הקרובים, לא כדאי לספוג עוד מכה בצלעות. כשהכל יתחבר חזרה נעשה סיבוב חוזר.

איתי נ

New member
חושב שמכיר אותו - האם מתאים לתיאור?

מהכוון ההפוך מתחיל מצומת 4 שבילים רחבים - בעליה תלולה. ממשיך מזרחה מקביל לגדר בערך היכן שבמפה שצרף bisley1 כתוב "שמורת יער אלונה". לפני הסוף פניה 90 מעלות שמאלה (צפונה) קטע ירידה ודרופ קטן חזרה לשביל סלע גיר רחב, לא רחוק מהחיבור לשביל הירוק. אם זה הסינגל אז את ההפתעה הייתי צריך לפגוש בהתחלה? לא ברור. מסכים לגמרי עם שלמה - אי אפשר להסתמך על סימוני השבילים הרחבים במפות סימון. המון שבילים חסרים במפה וחלק מאלו המסומנים אינם מסומנים נכון.

shl17

New member
אכן זה מתאים

לא פגשת את ההפתעה(אפשר לחשוב) כי עלית בשביל מהצד כשבאים בירידה בסופה יש 3 מדרגות(שלא יתכן שטיפסת) ולמי שלא מכיר הן קצת מפחידות למרות שאין שום בעיה. אגב הצלחת לטפס הכל בלי להוריד רגל?

איתי נ

New member
מודה ומתוודה

באמת את המדרגות בעליה אפשר לעקוף משמאל. בקשר להורדת רגל - פעם זה הוצג לי כעליה בלתי אפשרית. עכשיו זה נראה אפשרי עם קצת מזל וקצת עקשנות ועדיף גם צמיג אחורי טוב. אצטט אותך (בהקשר של עליה אחרת) "לא להוריד רגל זה ענין של מזל". מישהו אחר מתחום אחר הסביר שהמזל שלו משתפר ככל שהוא מתאמן...

bisley1

New member
מצטער על התגובה המאוחרת ...

אבל אני מאלה שישנים בלילה, ח ח ח ח ח טוב ברצינות, המפה באמת לא ממש לעניין גם מבחינת קנה המידה וגם איכות הסריקה, אנסה לחפש מפת ניווט או משהו קצת יותר רציני (מקווה שאחזור עם פתרון בקרוב) ! עכשיו לגבי הסינגל שעל הגדר -- מאחר ואני מתחיל את הרכיבה מבת שלמה אני צריך ללכת לפי ההסבר שלך מהסוף להתחלה, או לחילופין לפי ההסבר של איתי נ. רק דבר אחד לגבי ההסבר של איתי -- צומת 4 שבילים רחבים - בעליה תלולה ?!?!?!? לא ממש ברור לי (מצטער איתי) -- תנסה קצת יותר ברור בבקשה ! אז שיהיה לכם יום טוב...... BISLEY1

imeilik

New member
ניסיון להעלות את זה על המפה ../images/Emo108.gif

במפה המצורפת הסינגל בסגול, ההתחלה בצד המזרחי די מדויקת הסיום בירידה בצד המערבי משוער כמוכן הוספתי שביל באדום שלמיטב זיכרוני מטפס שם בואדי לכוון מפגש השבילים הראשי בחורשן

איתי נ

New member
והנה הנסיון שלי

תיקון על מפת שבילים 2002. בשחור - קטע שביל רחב שחסר במפה הסרוקה. בכתום - הסינגל. לגבי השחור - הייתי שם רק פעם אחת לפני שנתיים. על פי זכרוני אם פונים מהירוק מזרחה בשביל הרחב אפשר לחתוך צפונה בערך היכן שה"ש" של "שמורת הר חורשן" ואז קשה לפספס את השחור. החלטנו שהרמה שלנו לא התאימה לירידה שם אז פנינו שמאלה וירדנו בדבל האדום.

shl17

New member
שים לב לפי ההסבר של איתי

אתה עולה בסינגל זה אפשרי אבל עליה תלולה וטכנית בחלקה זה קל מבת שלמה פשוט תתחיל לרדת לכיוון עמיקם בדרך הגדולה ובפניה הראשונה ימינה לדרך לבנה ורחבה תתחיל לעקוב אחרי הגדר משמאלך

Natz Natz

New member
לגבי השבילים הנעלמים במפות

הבעייה נעוצה בכך שלפני 10 שנים בערך, שבילי האש שמסומנים אל המפה הכן היו בתוואי הדרך, עקב חוסר נסיעה בשבילים אלה ושמירה עליהם - השבילים נעלמו. לכן מי שלא גר באיזור לא מכיר את השבילים האלה ולכן המפה לא מובנת. בכל מקרה - השבילים שיש במפה המצורפת לשרשורים , קיימים בשטח - וכמובן שחסרים עוד מלא, אבל אז לא תהיה מפה אלה רק קווים שחורים.

schwinnie

New member
לוותר - כי רצה רמה בינונית

אז בוא לא נסתבך בהגדרת רמות, אבל לפחות חלק מהסינגלים שם מתאימים לרמה גבוהה.

איתי נ

New member
מסלול "היכרות" עם האזור

מופיע בספר של אלי סט. עמיקם - נחל תנינים - פירים - דרך המטעים לכוון חירבת טאטא - דרך נוף הר חורשן וחזרה לעמיקם.

קבל מסלול נחמד

תתחילו בעמיקם ותרכבו דרום מזרח עד שתפלו על שביל שחור שיוביל אתכם קרוב לגלעד סמוך לחציית נחל תנינים את כביש 672, אם היינו בחורף היה שווה להתעכב בגבעת הרקפות אך גם ככה תמשיכו עם הסימון הכחול ותצאו ממנו במטרה להמשיך צפונה ושוב מערבה כ-ק"מ דרומית לקיבוץ דליה, תגיעו לנחל דליה ועין מחוללים ומשם מערבה לשמורת אלונה והר חורשן, תהנו מהשמורה וקחו את אחד השבילים לדרום מזרח במטרה לתפוס את השביל הירוק לעמיקם. השטח באזור עמיקם וגלעד הוא גבעי קל ושופע שבילים, צריך רק להתאפס על כיוון ונקודת מוצא, למצוא שביל ולרכב. קחו מפת שבילים ותכננו מסלול שלדי הכולל כמה נ"צ, לא חייבים להתעקש בשטח על שביל מסוים ואפשר לאלתר, כמובן כשבתיק יש מפה ומצפן. הרבה שבילים רחבים לרמת בינוני ומתחילים אבל גם סינגלים לא מעטים.

למעלה