הצעות ?

הצעות ?

אבא שלי אף פעם לא שמע יותר מדי פינק פלויד, חוץ מAnother brick in the wall הוא לא מכיר אותם. אתמול הוא ביקש ממני לעשות לו דיסק עם שירים שלהם (לנסיעה הארוכה שלו לירושלים כל בוקר) אני ממש מרוצה מהבקשה שלו :) אבל אני לא מפסיק להתחבט בשאלה איזה שירים לשים בדיסק ... אם את רומא לא בנו ביום אחד .. אז בטח שלהכיר את השירים של פינק פלויד לא יספיק יום אחד :) מה אתם אומרים לשים ? נ.ב נראה לי שעדיף לו בתור התחלה שירים מ: Wish you were here Dark side of the moon Division bell a Momentary lapse of reason

המטרה שלי לפחות:

שהשירים יהיו מאוד קליטים והוא יוכל להנות מהם כבר אחרי יום אחד. ואז הוא התלהב ויבקש ממני עוד שירים שלהם.

N a V e

New member
לא קשה לבחור :

Shine On You Crazy Diamond Echoes Comfortably Numb Summer '68 Wish You Were Here Money Time The Great Gig In The Sky Us And Them Marooned

itaikuskus

New member
קיצר כמעט כל מה שציינת

מופיע באוסף שאני ממליץ עליו-Echoes.. האוסף שיצא לפני שנתיים שלוש מסכם בצורה מצוינת את מיטב השירים שלהם. מומלץ.

oribarak

New member
השיר echos לא יותר מדי כבד על :

echos לדעתי זה יותר מדי כבד על ההתחלה אולי גם shine on אבל הוא יסתדר עם זה...אני מציע שתשים לו את כל דארק סייד...זה הכי טוב, וזה לא הרבה comftarbely numb או איך שכותבים את זה יעזור מאוד, וגם run like hell גם one of these days ו san tropez pigs של ה10 דקות, אוף זה קשה לבחור!

Hurakano

New member
בכלל...

כל שיר שמתמשך מעבר ל-6 דקות, כבר לא עונה על הקריטריונים שהבנאדם ביקש.... הוא ביקש שירים קליטים אני לא יודע מה אתכם, אבל שיר שמתמשך משהו כמו 10 דקות ומעלה, כבר לא נהיה קליט... יצירה כמו shine on או echoes, זה לא ממש דבר קליט, אלא יותר קטעים שצריך להשקיע בהם קצת העמקה, לשמוע אותם כמה פעמים כדי להבין אותם בכלל... מצד שני, יש אנשים שזה "קליט" בשבילם, אולי אוהדי פרוג וכאלה... אבל קצת קשה לתת לבנאדם שבכלל לא בעניינים יצירות של 10 דקות פלוס לדעתי כבר המליצו פה על דברים טובים ומתאימים, כמו שירים מדארק סייד, וכמה מהחומה לדעתי Young Lust זה שיר טוב להתחלה, רוק קליט, ושיר בטח לא ארוך גם Comfortably Numb טוב Fat Old Sun Have A Cigar Wish You Were Here הממכר וגם שירים מ-The Division Bell שיש לו כיוון קצת פופי, למרות שיש כאלה שיגידו ש"זה לא פינק פלויד" או דברים בסגנון

melancholy man

New member
The Division Bell ?

אולי אפשר מדונה במקום?, זה לא רק לא פינק פלוייד, זה בקושי מעניין, הבן אדם רוצה לשמוע פינק פלוייד, למה לנסות להקל?. אז נכון, אולי Jugband Blues ו Corporal Clegg או לחילופין: One of These Days או Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict לא ממש יתאימו לעניין, אבל אני לא חושב שיש משהו ממאדל (חוץ מ One of These Days כאמור), הדרק סייד (אולי חוץ מ time שמאבד מערכו מחוץ לאלבום) או whish ואפילו animals ורוב החומה (שממש לא נראה שיש להכיר למי שלא מכיר, אבל זה אני) שאפשר לקרוא לו "לא קליט". בסך הכל, הסיבה שפינק פלוייד הצליחה יותר מהרבה להקות אחרות עם שאיפות דומות מאותה תקופה היא שפינק פלוייד מיעטו לחרוג ממשקל רוק בסיסי או ממבנים מוסיקאליים הרמוניים, קשה למצוא באלבומים האלה קטעיים ניסיוניים באמת או משהו שמתקרב לקקפוניה, בסך הכל, זה קליט. אם הבן אדם יאהב את זה או לא, זה כבר עניין אחר.

דווקא Division Bell זו בחירה לא רעה

זה לא לא-פינק פלויד; זה פינק פלויד לייט. יש לא מעט אנשים בעולם שגילו את הפלויד דרך האלבום הזה, בעיקר צעירים שלא גדלו בשנות השעים. אני חושבת שזו דרך לא רעה להכיר למישהו את הצליל של הפלויד, ובהדרגה לחשוף אותו או אותה לחומרים יותר מורכבים. אישית, היתי מתחילה מ-Saucerful דווקא, כי האלבום מתחבר גם למה שעשו קודם לכן, מקורותיהם, וגם מהווה בסיס לכל מה שייעשו בהמשך. קשה לחשוב על קטעים שלהם שהם "קליטים" במודע, מלבד שירי ה"דיסקו" מהחומה: ABITW2 ו-Run like hell. קשה גם לחשוב על קטע אחד (או אף שניים) שהם "מייצגים" את הפלויד, שהם תמצית הרעיון המרכזי שלהם. יש בכלל כזה?

melancholy man

New member
אני לא בטוח

Division Bell מכר מצויין, אבל אני לא בטוח שיש הרבה אנשים שהכירו את פ"פ דרכו, נדמה לי שמי שקנה את האלבום הכיר את השם וחלק מהשירים, לפחות את אלה שחוזרים בשרשור הזה. בקשר לשירים קליטים במודע, אני מסכים, פשוט פינק פלוייד בניגוד ללהקות אחרות בתחילת/אמצע שנות השיבעים לא ניסו "לסבך" את השירים באופן מודע ולהפוך אותם ליותר דומים למוסיקה קלאסית. Saucerful הוא באמת מקום טוב להתחיל איתו את המסע לפינק פלוייד, בהיותו אלבום שנותן מעיין סקירה למה שעשתה הלהקה לפני ולמה שהיא עתידה לעשות אחרי, אבל אני לא בטוח שזה אלבום שהרבה אנשים יכולים להתאהב בו היום משמיעה ראשונה ולו בשל הסאונד שלו.

נימרודל

New member
המממפ...

mony breath the great gig in the sky wish you were here welcome to the machine if (?) hey you comfoortably numb emily plays ...

holo

New member
יאללה כל שיר של פינק פלויד יפה

לא משנה מה תביא לו לשמוע כל שיר שבא לך לראש, חוץ מהגירסת אולפן של אומה גומה..

N a V e

New member
לא האוסף echoes !

אני לחלוטין נגד האוסף הזה! אני חושב שהקפיצות שבו מסיגנון לסיגנון,מתקופה לתקופה,מצליל לצליל,פוגעים בנסיון להבין את הלהקה הזו ואת מהותה.

שלי../images/Emo70.gif

אני דווקא העד DIVISION BELL, זה אלבום קל, אבל ממש טוב. High hopes Take it back Coming back to life Keep talking Lost of words. Time. The great gig in the sky כמה שאני שונאת את הסולו, גם עם 20 שנה של אימון אני לא אגיע לדרגה כזאת של שירה
Eclipes ABITW2 Comfrtably numb Mother Wish you were here Have a cigar. ובכלל, קנה לו ecohs אוסף שממש עושה את העבודה

אפשר לדון בנושא הזה שנים.

רק רציתי לשמוע דעה קצרה מכל אחד. הדיסק כנראה יראה ככה: Shine on you crazy diamond Comfortably numb Money Time Us and them On the turning away High hopes Wish you were here הדיסקים היותר אהובים עליי הם דווקא הפיינל קאט ואנימאלס .. אבל החזקתי את עצמי לא לשים שירים משם :) היה קשה. נ.ב כל הקטע הזה התחיל כאשר ישבתי איתו בסלון וראינו את הביקור של מדונה בארץ ואמרתי לו "אני לא מבין מה עושים סיפור כזה גדול מזה שהיא באה לארץ" ואז איכשהו זה יתגלגל לויכוח על מי יעשו יותר רעש כשהוא יבקר בארץ - פינק פלויד או מדונה :) אני יודע שהויכוח מטומטם משהו ... אבל עצם העובדה שהוא מכיר רק שיר אחד של פינק פלויד, והוא כבר ממהר להכניס אותם באותה שורה עם מדונה, הרגיזה אותי קצת.

למעלה