הצעת הסדר חוב אצל חלל תקשורת

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל

THE_ENDLESS

Active member
לדעתי זה הסדר סביר שמטיב עם כל הסדרות.
מגן על ט"ז וי"ח ובו זמנית מאפשר לי"ז להנות מהתזרימים עתידיים בהתאם לwaterfall.
כמו כן פיצוי אקוויטי של 20% (עם תוספת של 5% בכפוף לאישור הרגולטור).

החיסרון העיקרי בהסדר הזה הוא שהגידול בריבית הוא נמוך מאוד בהתחשב באורך הדחייה.

dw

Well-known member
מנהל
פחחחחח... הרפתקת שוק ההון האמתית!
אנו נלמד אותכם לקח, איך להיות המשקיעים בשוק ההון הישראלי לטווח הארוך ביותר בניגוד לרצונכם...

מעניין לשמוע ממשקיע אג"ח(האמור לדעת מראש על תזרים השקעתיו), כמה ירוויח כול שקל שלו(אם בכלל), בהתאם להסדר זה, שהושקע בטז' מעת ההנפקה, כולל חישוב האינפלציוני?
אף אחד מהמחזיקים כאן בפורום לא נכנס בהנפקה 😛
החבר'ה פה הם שועלים ממולחים שמחפשים מציע'ס 😄
כולם פה בפורום נכנסו בתשואה דו ספרתית וככאלה מוכנים להרפתקאות.

jsphs

Well-known member
קראתי את המצגת למחזיקים ואת הבקשה לביהמ"ש.

כעמדת פתיחה המסמך הזה בסדר.

מה שהיה חסר בו זה התאמת אג"ח י"ז להמרה לשווי החברה הנוכחי. ביום שלאחר ההסדר חוב סדרא י"ז הוא פחות מ- 45M$ אל מול שווי חברה (תחת הנחה שלא תשתנה) של כ- 15M$. אם אג"ח י"ז מרכיב ההמרה בו ירד למחיר הנוכחי קרי יהיה ניתן להמיר לכ- 75% ממניות החברה תחת המחיר הקיים זה יהיה האג"ח המעניין ביותר בבורסה. גם ריבית של כ- 6% שוטפת, אופציה ל- 3% נוספים בסוף התקופה ריבית דריבית. מרכיב המרה לפי מחיר נמוך.

אם זה מה שיקבע, אין ספק שהחברה תמצא דרך לגייס 25M$ כהון על מנת להקטין את האג"ח הזה ברגע הראשון שהיא תוכל. ולאחר מכן לגייס עוד 15M$ על מנת לפרוע את האג"ח הזה סופית.

הואיל ופוטנציאלית, חלל יכולה להיות שווה גם פי 10-20 ויותר בשנת 2035 (טרם המרה).

ולכן, הייתי עומד על כך מחיר ההמרה יהיה לפי שווי חברה של 15M$ כפי שהוא כיום. המחזיקים לא יוכלו להמיר למניות נניח בשנתיים הראשונות. סביר כי בתוך כשנתיים ה- EBITDA של החברה יעמוד על 100M$ אל מול 80M$ כיום והחברה סביר כי תמצא את נקודת הזמן שגוף בנקאי יעמיד לה הלוואה שתאפשר לפרוע בפרעון מוקדם לא רק את אג"ח י"ז אלא את כל הסדרות הואיל וה- EBITDA תכסה את החוב בתוך 4 שנים לא כולל השקעות גדולות חדשות.

בעבור הסדרות המבוטחות. סדרא ט"ז הופכת לארוכה יותר אבל תקבל פוטנציאלית 9% ריבית ותקבל מרכיב הוני + פרעון מוקדם ביום ההסדר. סדרא י"ח תפרוס קצת את החוב + תשדרג את הריבית + קצת פרעון מוקדם ביום ההסדר + קצת מרכיב הוני. סה"כ סביר לדעתי.

סדרא י"ז הופכת להיות אג"ח לשנת 2035-36 ועל כן, חובה לתת לה העדפה דרך מוטיבציה של החברה לגייס הון ולפרוע אותה מוקדם על מנת לא להכנס להליך של המרה ודלול בעלי המניות.

THE_ENDLESS

Active member
פחחחחח... הרפתקת שוק ההון האמתית!
אנו נלמד אותכם לקח, איך להיות המשקיעים בשוק ההון הישראלי לטווח הארוך ביותר בניגוד לרצונכם...

מעניין לשמוע ממשקיע אג"ח(האמור לדעת מראש על תזרים השקעתיו), כמה ירוויח כול שקל שלו(אם בכלל), בהתאם להסדר זה, שהושקע בטז' מעת ההנפקה, כולל חישוב האינפלציוני?
לא חושב שיש כאן מישהו שקנה את האג"חים האלה בהנפקה.

קראתי את המצגת למחזיקים ואת הבקשה לביהמ"ש.

מה שהיה חסר בו זה התאמת אג"ח י"ז להמרה לשווי החברה הנוכחי. ביום שלאחר ההסדר חוב סדרא י"ז הוא פחות מ- 45M$ אל מול שווי חברה (תחת הנחה שלא תשתנה) של כ- 15M$. אם אג"ח י"ז מרכיב ההמרה בו ירד למחיר הנוכחי קרי יהיה ניתן להמיר לכ- 75% ממניות החברה תחת המחיר הקיים זה יהיה האג"ח המעניין ביותר בבורסה. גם ריבית של כ- 6% שוטפת, אופציה ל- 3% נוספים בסוף התקופה ריבית דריבית. מרכיב המרה לפי מחיר נמוך.

אם זה מה שיקבע, אין ספק שהחברה תמצא דרך לגייס 25M$ כהון על מנת להקטין את האג"ח הזה ברגע הראשון שהיא תוכל. ולאחר מכן לגייס עוד 15M$ על מנת לפרוע את האג"ח הזה סופית.

הואיל ופוטנציאלית, חלל יכולה להיות שווה גם פי 10-20 ויותר בשנת 2035 (טרם המרה).

ולכן, הייתי עומד על כך מחיר ההמרה יהיה לפי שווי חברה של 15M$ כפי שהוא כיום. המחזיקים לא יוכלו להמיר למניות נניח בשנתיים הראשונות. סביר כי בתוך כשנתיים ה- EBITDA של החברה יעמוד על 100M$ אל מול 80M$ כיום והחברה סביר כי תמצא את נקודת הזמן שגוף בנקאי יעמיד לה הלוואה שתאפשר לפרוע בפרעון מוקדם לא רק את אג"ח י"ז אלא את כל הסדרות הואיל וה- EBITDA תכסה את החוב בתוך 4 שנים לא כולל השקעות גדולות חדשות.

בעבור הסדרות המבוטחות. סדרא ט"ז הופכת לארוכה יותר אבל תקבל פוטנציאלית 9% ריבית ותקבל מרכיב הוני + פרעון מוקדם ביום ההסדר. סדרא י"ח תפרוס קצת את החוב + תשדרג את הריבית + קצת פרעון מוקדם ביום ההסדר + קצת מרכיב הוני. סה"כ סביר לדעתי.

סדרא י"ז הופכת להיות אג"ח לשנת 2035-36 ועל כן, חובה לתת לה העדפה דרך מוטיבציה של החברה לגייס הון ולפרוע אותה מוקדם על מנת לא להכנס להליך של המרה ודלול בעלי המניות.
לא ירדתי לסוף דעתך עם ההתאמה של י"ז למחיר החברה, למה בעצם?
נקודת הפתיחה היא שיום אחרי ההסדר כל הסדרות בעלי מניות וכן האינטרסים של כולם מסתדרים קצת יותר טוב.
לא רואה סיבה לגעת בזה.

jsphs

Well-known member
לא ירדתי לסוף דעתך עם ההתאמה של י"ז למחיר החברה, למה בעצם?
נקודת הפתיחה היא שיום אחרי ההסדר כל הסדרות בעלי מניות וכן האינטרסים של כולם מסתדרים קצת יותר טוב.
לא רואה סיבה לגעת בזה.

מסביר.

ט"ז וי"ח הם אג"ח עם בטחונות חזקים. יופי של ריבית. מח"מ בינוני. יקבלו פרעון מוקדם וקצת מניות.

י"ז היא אג"ח להמרה. פרעון שני תשלומים סוף 2035, 2036.

אם אתה מעדכן את מחיר ההמרה למחיר השוק היום של החברה. מי שיקנה את האג"ח יוכל להמיר לכ- 75% ממניות החברה.

כתבתי שנתים לא יהיה ניתן להמיר.

בתוך שנתיים בעלי המניות ימצאו את הכסף לפרוע את האג"ח הזה ולא להדלל במחיר השוק הנוכחי. אם זה יקרה, האג"ח לא יפרע ב- 2035 אלא ב- 2025.

THE_ENDLESS

Active member
מסביר.

ט"ז וי"ח הם אג"ח עם בטחונות חזקים. יופי של ריבית. מח"מ בינוני. יקבלו פרעון מוקדם וקצת מניות.

י"ז היא אג"ח להמרה. פרעון שני תשלומים סוף 2035, 2036.

אם אתה מעדכן את מחיר ההמרה למחיר השוק היום של החברה. מי שיקנה את האג"ח יוכל להמיר לכ- 75% ממניות החברה.

כתבתי שנתים לא יהיה ניתן להמיר.

בתוך שנתיים בעלי המניות ימצאו את הכסף לפרוע את האג"ח הזה ולא להדלל במחיר השוק הנוכחי. אם זה יקרה, האג"ח לא יפרע ב- 2035 אלא ב- 2025.
אבל שים לב שאת פיצוי האקוויטי הם מקבלים בעודף לעומת הסדרות האחרות.
הם לפי זכרוני מקבלים 7.8% שזה כמעט כמו ט"ז למרות שהחוב שלהם קטן בערך פי 4, בנוסף לפירעון מוקדם באחוזים כמעט אותו דבר לסדרות האחרות.

בגלל זה אני חושב שזה לא מעשי, גם מבחינת הסדרות המובטחות שלא יסכימו לשפר את מצב החברה וגם הפחד של החברה מלפנות לרגולטור (למרות שבוא הגיע הזמן לדלל את יורקום ל0)

jsphs

Well-known member
אבל שים לב שאת פיצוי האקוויטי הם מקבלים בעודף לעומת הסדרות האחרות.
הם לפי זכרוני מקבלים 7.8% שזה כמעט כמו ט"ז למרות שהחוב שלהם קטן בערך פי 4, בנוסף לפירעון מוקדם באחוזים כמעט אותו דבר לסדרות האחרות.

בגלל זה אני חושב שזה לא מעשי, גם מבחינת הסדרות המובטחות שלא יסכימו לשפר את מצב החברה וגם הפחד של החברה מלפנות לרגולטור (למרות שבוא הגיע הזמן לדלל את יורקום ל0)
האגח ל2035, 2036, הפצוי מנייתי. מה אתה עושה עם ההמרה המובנית באג"ח?

לדעתי, בהסדר יש לעדכן את שער ההמרה על מנת לתת מוטיבציה לבעלי המניות יגיסו את הכסף וזה לא כסף גדול. ואז האגח יפרע בתוך כמה שנים ואולי פחות. לט"ז וי"ח יש אינטרס להסכים כי כל כסף חיצוני משפר את מצבם.

ל- jsphs
אתה רושם שקראת את הצעת ההסדר
בהצעה ישנם 3% ריבית נוספת לסדרה יז
השאלה
האם אג"ח שנפדה בפדיון מוקדם זכאי ל- 3% אילו?
ואם אין פדיון מוקדם מי כן זכאי?

jsphs

Well-known member
ל- jsphs
אתה רושם שקראת את הצעת ההסדר
בהצעה ישנם 3% ריבית נוספת לסדרה יז
השאלה
האם אג"ח שנפדה בפדיון מוקדם זכאי ל- 3% אילו?
ואם אין פדיון מוקדם מי כן זכאי?
לעניות דעתי, אם יהיה גיוס הון 25M$, אזי 3% קטנים ל- 1% (סעיף 8.2 בפניית החברה לביהמ"ש).
1691349145727.png

אם מתקנים שער המרה, זה יגרום לחברה להשתמש בכסף על מנת לפרוע אג"ח ולא לחכות לדצמבר 2035-2036.

ברור שזה לא הצעה סופית אלא עמדת פתיחה. עו"ד מטעם הסדרות יכולים להעלות הצעות משל עצמם בביהמ"ש.

ל- jsphs

שים לב שה- 3% המצטברים הם מרכיב חשוב מאוד למחזיקי סד' יז'
מה שאני לא מבין מתי קמה למחזיקי יז' הזכות לקבלם?
תתייחס למצב שאין פדיונות מוקדמים
נראה לי בעיתי הנושא הזה

jsphs

Well-known member
ל- jsphs

שים לב שה- 3% המצטברים הם מרכיב חשוב מאוד למחזיקי סד' יז'
מה שאני לא מבין מתי קמה למחזיקי יז' הזכות לקבלם?
תתייחס למצב שאין פדיונות מוקדמים
נראה לי בעיתי הנושא הזה
שמעון,

תחת הנחה לא סבירה שהחברה לא תגייס 25M$ הרי בשנת 2037.

לא סביר שנגיע לשם.

בטח אם יעודכן שער ההמרה של י"ז למחיר השוק. בכזה מצב לבעלי המניות יהיה ברור שניתן להשתלט על החברה מאיסוף אגח ואז תוך שנה-שנתיים-שלוש החברה תפרע אותו בפארי. חברה עם EBITDA של 80 מיליון $ נסחרת ב15 מיליון $.

במצב עסקים רגיל לאחר פריסת האגח החברה תהיה שווה אפילו פי 10. גם בעלי המניות מבינים זאת.

היכן במסמך כתוב שיעודכן שער ההמרה?
כיצד אפשר לשלם ריבית לאג"ח שנה אחרי שניפדה במלואו?
קבלתי פדיון 50% ב- 2035 כעבור חודש מכרתי בשוק
האם ב- 2037 אקבל משהו?

קיצור אני חושש שהצעת ההסדר שפרסמה החברה מטעמה מכילה מוקשים
דעתי

jsphs

Well-known member
היכן במסמך כתוב שיעודכן שער ההמרה?
כיצד אפשר לשלם ריבית לאג"ח שנה אחרי שניפדה במלואו?
קבלתי פדיון 50% ב- 2035 כעבור חודש מכרתי בשוק
האם ב- 2037 אקבל משהו?

קיצור אני חושש שהצעת ההסדר שפרסמה החברה מטעמה מכילה מוקשים
דעתי
שמעון,

שים לב למה שכתבתי: "

מה שהיה חסר בו זה התאמת אג"ח י"ז להמרה לשווי החברה הנוכחי."

מלכתחילה כתבתי שחסרה הגדרה של שינוי שער ההמרה לערכים הגיוניים. אם בהסדר האג"ח ישולם ב- 2035, 2036 קרי דחיה משנת 2023 לשנת 2035 הרי לא רק המח"מ צריך להשתנות אלא בתמורה גם שער ההמרה.

לגבי העתיד, תלוי מה יכתב בתשקיף האג"ח. אם יכתב שהתשלום יהיה 50% קרן וריבית חצי שנתית ביום 31 בדצמבר 2035\2036 וריבית צבורה ב- 2037 אני מניח שבפרעון תשלום 2036 ינתן לכל מחזיק אג"ח חדש לפרעון ב- 2037 שניתן לסחור בו בין דצמבר 2036 לדצמבר 2037 והריבית בו ידועה.

בורסה 2008

Well-known member
שמעון,

תחת הנחה לא סבירה שהחברה לא תגייס 25M$ הרי בשנת 2037.

לא סביר שנגיע לשם.

בטח אם יעודכן שער ההמרה של י"ז למחיר השוק. בכזה מצב לבעלי המניות יהיה ברור שניתן להשתלט על החברה מאיסוף אגח ואז תוך שנה-שנתיים-שלוש החברה תפרע אותו בפארי. חברה עם EBITDA של 80 מיליון $ נסחרת ב15 מיליון $.

במצב עסקים רגיל לאחר פריסת האגח החברה תהיה שווה אפילו פי 10. גם בעלי המניות מבינים זאת.
זה לא ישים JS כי צריך אישור לשליטה בחלל ואי אפשר שכל אחד יוכל לאסוף אגח בשוק ולהשתלט עליה.
מאמין שזאת חלק מהסיבה שלא השתלטו עליה כבר ויצאו למכרז

jsphs

Well-known member
זה לא ישים JS כי צריך אישור לשליטה בחלל ואי אפשר שכל אחד יוכל לאסוף אגח בשוק ולהשתלט עליה.
מאמין שזאת חלק מהסיבה שלא השתלטו עליה כבר ויצאו למכרז
כמובן, שמי שירצה לשלוט בחלל צריך להסדיר זאת רגולטורית. גוף יכול לאסוף אג"ח שנים תחת הנחה סבירה שיקבל היתר שליטה ואם לא יוכל למכור לגוף אחר שיקבל היתר שליטה.

בעיני זה הסדר מתבקש.
קצת הזוי בעיני איך בעלי האגח לא הצליחו להגיע לפתרון מוסכם, מדובר בכישלון של החברה ושל היועצים שמינובעלי האגח, להם אולי משתלם שכולם ממשיכים לריב.
די מאכזב אותי התזרים שהם מצפים, לפי מה שהבנתי הבסיס מדבר על בערך 25 מליון בשנה.
אחרי הסדר במחיר הקיים והמחמ הזה אגח יז הופך להיות חביב לא איזה בוננזה. בהערכה מאוד גסה ללא הריבית הנצברת הוא משקף תשואה של 10 אחוז

למעלה