הצעת מחיר לטרריום

o r i 6 6 6

New member
הצעת מחיר לטרריום

שלום כולם. אני רוצה לקנות טרריום לזוג נחשי הגופר שלי במידות אורך 120 רוחב 60 גובה 60 והציעו לי טרריום חדש במידות האלה מדגם "אקזוטיקה" ב-700 ש"ח..כדאי לי לקנות?

o r i 6 6 6

New member
אתה יכול בבקשה

מנסיונך לפרט לי על הדגם? הבחור אמר לי לחזור אליו עוד יומיים עפ תשובה ורציתי לדעת בצורה אובייקטיבית מה אתה חושב על הדגם ואיך הוא בנוי בכלל

אתה יכול לראות "אקזוטיקות" בחנויות

חיות ואצל הרבה מגדלים מדובר על טרריום מזכוכית שחלק כוללות רשת מתכת קשיחה והצד הקדמי שלו בנוי משתי זכוכיות הזזה. זה מה שיש לי להגיד על הטרריום הזה אני אנסה לחשוב אם יש לי תמונות איפה שהו של טרריום כזה.

o r i 6 6 6

New member
כן naja המליץ לי

לקנות את הדגם הזה אני כנראה אלך על זה. עכשיו השאלה אם כבל של 25 וואט יספיק לזה או להביא אחד של עוצמה יותר גבוהה?

o r i 6 6 6

New member
חבל שלא קניתי כבר מראש 50

עדאי לי לעשות חוץ מהצד החם והצד הקר גם מן "פינת חימום" מיוחדת? אולי אני אשים מנורת חימום שם...בכלל יש לי הרבה תכנונים לטרריום הזה ואני לא ממש בטוח איך ליישם אותם...

o r i 6 6 6

New member
בעיה בחימום

אני רוצה לשים בטרריום מצע של שבבי עץ , ולכן קשה לי להאמין שכבל חימום יצליח להעביר חום דרך זכוכית+שכבה לא דקה של שבבי עץ, קראתי את השרשור בנושא שיטות החימום של חברי הפורום אבל אני לא מספיק מבין בנושא בשביל להחליט לבד...איך לחמם את הטרריום שלי?

מה הבעיה?

בתוך הקופסא של הכבל יש גם מספר תפסים שנצמדים לזכוכית ובכלל למצע חלק תשתמש בהם להצמיד את הכבל לשטח אותו אתה רוצה לחמם. את זה תעשה בתוך הטרריום ועל הכבל תפזר את השבבים. לא תהיה לך שום בעיה, ולסדר פינה חמה זה רעיון טוב אפשר לעשות זאת על ידי מנורה שנותנת אור ממוקד תהיה דלוקה ביום וכבויה בלילה.

o r i 6 6 6

New member
איך בפנים?

איך אני יכול לשים את הכבל בתוך הטרריום? הוא צריך להתחבר לחשמל אז אפשר רק מתחת

naja

New member
נשמע לי מחיר טוב.

אבל תרים טלפון לעוד שתיים-שלוש חנויות רק כדי להיות בטוח. אני אצרף שתי תמונות כדי שתבין איך הטרריום הזה בנוי.

naja

New member
תתעלם מהתמונה הראשונה.

בתמונה הזו אתה יכול לראות את הצורה של הדלת(על מסילות אלומיניום לבנות) ואת רשת האיוורור מאחור. רשת נוספת יש גם למעלה כדי ליצור עירבול של האויר.

o r i 6 6 6

New member
ציוד

מה אני צריך לקנות בנוסף לטרריום? ואיך אני שם את הכבל בתוך הטרריום אם הוא צריך להתחבר לחשמל?

naja

New member
ציוד וכבל.

הכבל הוא מאוד דק ולכן אפשר לסגור את הדלת כמעט עד הסוף כשהתקע של הכבל נשאר מחוץ לטרריום(ורק צריך לבדוק שהנחשים לא יכולים לצאת מהחריץ שנוצר). ציוד בנוסף לטרריום-כלי מים, מקום מיסתור, מצע ואולי כמה ענפים לטיפוס.

o r i 6 6 6

New member
עוד שאלות

איזו מנורה לקנות לפינה החמה? לשים אותה למעלה ? כאילו על הזכוכית/רשת אוורורלמעלה? איך אני מכניס מנורה רגילה של תאורה למעלה כך שתפעל? אני רוצה אור בטרריום צריך טרמוסטט?

naja

New member
בשביל מה מנורה?

בשביל מה יש לך כבל?? קודם תקנה את הטרריום ותעצב אותו, ואח"כ תמדוד את הטמפרטורה שיש לך בצד החם(קרקע ואויר). לדעתי הכבל שלך יספיק בהחלט לחמם את הטרריום הזה. חימום עם מנורה לא נחשב בטוח במיוחד. אם אתה רוצה להאיר את הטרריום תקנה מנורת ניאון שלא מייצרת חום.

o r i 6 6 6

New member
אבל איך

אני מחבר את המנורה לחשמל(זאת של התאורה)? ואני לא אומר שהכבל לא מספיק אבל חשבתי חוץ מצד חם וצד קר לעשות כמו שהם יכולים להתקרר במים פינת חמום קטנה אבל לא חובה אז אני אותר על זה....שבבי עץ אפשר לקנות בחנויות חיות רגילות?

naja

New member
תאורה.

יש בתי מנורה קטנים של אקוריומים שאפשר לשים מעל הטרריום. שבבי עץ- ביררתי אתמול מחירים בחנות זו-ארץ בצומת ירקונים-שקית קטנה של שבבי קוקוס של חברת JBL שתספיק אולי לפעם אחת(ואולי לא...) עולה 39 ש"ח. שקית גדולה של שבבים עדינים יותר, של חברת אקזוטרה(26 ליטר) עולה 99 ש"ח ויש בה כמות לא קטנה. אין לי מושג אם המחירים האלה זולים או יקרים אבל כמו עם הטרריום, אני ממליץ לך לעשות סקר שוק קטן.

o r i 6 6 6

New member
אין לי כ"כ

איך לעשות סקר שוק בנוגע לטרריום כי זה לא מידות שיש לקנייה אלא בהזמנה מיוחדת וברוב החנויות אי אפשר להזמין במיוחד....אני אקנה שבבי עץ אני חושב מה שיהיה הכי כהה...כי זה יותר מתאים ויותר יפה לפי דעתי...ומחד אני מאכיל פעם ראשונה. בכל מקרה יקח זמן עד שיגיע הטרריום כי צריך לבנות אותו...בינתים אני יקנה כל מה שצריך. תודה

הצעה..

לך לנגריה ותבקש לאסוף נסורת לרוב הם נותנים לאסוף נסורת כי אחרת הם צריכים לאסוף אותה לבד.

למעלה