הצרתי עוד...(מ7.5 ל9.5)

תמתם8

New member
הי .. לכולם.

אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח טבעת. מרגישה מצויין חוץ מהעובדה שאני מתה להרזות יותר מהר עד כה הורדתי 7 קילו ולפני שבוע נסגרתי על 7.5 בינתיים אני נזהרת מאוד ולא עושה שטויות...
אני קצת בהלם כי חשבתי שאני אשתה מים או אוכל גבינה או קטוג' ואהיה מלאה אבל זה לא קורה.. אני מסוגלת לשתות 2 כוסות וגם לאכול חביתה גבינה וקרקר ואז אני שבעה.
מבחינתי הייתי סוגרת עוד.. אבל הבנתי שאולי זה פזיז מידי ומהיר מידי.
מה אומרים להצר עוד או לחכות קצת? יש כאן אנשים שמרוצים מהטבעת?
מתה לתשובות כבר

תמתם8

New member
תופעה מוזרה..

לאחרונה יש לי שתי תופעות מוזרות...
האחת.
אני מכינה את עצמי ולעצמי ארוחת צהריים ומאחרי ארוחת הבוקר אני די מדמיינת את הארוחה וגם קצת מחכה איך שמגיע השעה של הארוחה יש לי איזה משהו פנימי שפשוט אומר לי לא לא לא ואין לי חשק לאכול ממש אין חשק.. אז אני לא אוכלת ומסיימת את העבודה מאוחר ורק אחרי שאני מגיעה הבייתה אני אוכלת יוצא שבערך 6 שעות ויותר אני ל אוכלת.. אני יודעת שחשוב לשמור על כל 3 שעות.. סוג של הפוך על הפוך (עד היום הייתי צריכה לאמר אני לא לא לא לחשק לאכול)
השנייה.
כשאני לא אוכלת הרבה זמן יש לי צביטות בכתף כאלה מן כמו לאחרי הניתוח שאז הסבירו לי שזה מהגז.. מה זה יכול להיות?
אישית די קשה לי עם נושא השתייה ודווקא לכן אני נורא נורא מקפידה על לפני ואחרי. אני רוצה לדעת, במקרה שאני סיימתי לאכול ואני מתה לשתות. מה זה מתה? משתגעת.. חושבת על זה כל הזמן.. מה הזמן הכי קצר שאני יכולה לחכות...
תודה

תמתם8

New member
היי לכולם..

ראשית כל חנוכה שמח
וללא סופגניות כלל!
למי שלא זוכר אני 3 חודשים אחרי נתוח טבעת, עם סגירה 7.5 וירידה של 10/11 קילו.. מתחילים כבר לראות וזה כיף.
נכון לעכשיו אני לא מקיאה בכלל (מוזר לי לגמרי) אני אומנם נזהרת לא לעשות שטויות ויש דברים שאני פשוט לא נוגעת כגון: לחם, ודברים בצקיים אבל טוב לי בזה.
אני רוצה לסגור עוד, אני כבר 3 וחצי שבועות אחרי סגירה ראשונה ומשום מה יש לי איזה חשש ואני כל הזמן דוחה את הטלפון הזה להתקשר ולהזמין תור..
יש לי חשש כלשהו, לא בא לי בכלל להתחיל עכשיו עם הקטע של ההקאות (לא בא לא בא לי) אבל אני רוצה
אפשר להסיר את חששותי ואם לסגור אז כמה. אין לי סבלנות לבוא מאה פעמים, והאם יש דרך יותר מהירה מלקבוע תור מרפאה ומשם לקבל הפנייה לרנטגן וכו' מלא פרוצדורה וטפסי 17 אני מבוטחת מכבי מאזור המרכז

קוביd1

New member
שלום תמתם 8

האם יש כאן אנשים מרוצים מהטבעת ,יש הרבה מאוד אנשים שהיכרתי ב12 השנים האחרונות שאני בפורום ,
ואני אחד מהם ..,כמובן כמו כל דבר בחיים אין 100% הצלחה ,יש לצערי גם כישלונות שחלק מהם אשם המנותח בגלל התנהלות לא נכונה.
ירדת 7.5 בחודשיים אחלה של ירידה ,לאן את ממהרת ירידה מהירה יותר בגלל התנהלות לא נכונה ,בגלל סגירה הרמטית ואי יכולת לאכול תביא לך לצרות צרורות ,הגוף צריך לקבל את כל אבות המזון , הגוף צריך ויטמינים ,ושהוא לא מקבל אותם מתחילות בעיות כמו נשירת שיער ועוד דברים שעדיף שלא ארשום
לא יודע אצל מי נותחת \ד"ר אבינוח סוגר בדרך כלל כל חודש ,המנתח שלי אומר לסגור רק שיש עלייה בנפח הארוחות או הפסקת הירידה במשקל,וזה גם הראש שלי ,לא צריך לסגור סתם.....
בסגירות היותר גבוהות לכל 1/2 CC יש משמעות ,את רק בתחלת הסגירות,יש כאלה בטבעת השוודית ש7.5 מספיק יש כאלה שמרגישים הגבלה רצינית רק ב10CC
צריכים לסגור צריכה להיות הגבלה אבל לא להשתגע ,לא להגיע חס וחלילה למצב של אי יוכול לאכול או חס וחלילה לשתות ,ואז מחפשים דחוף את המנתח או חדר מיון לפתיחת הטבעת
מילת המפתח ס.ב.ל.נ.ו.ת. קחי את הזמן הכל בתבונה ובשכל ,לחיות בשלום עם הטבעת אני בטחוח שתרדי במשקל
אשמח לשמוע ממך

קוןבי

קוביd1

New member
תופעה מוזרה

באמת הפוך על הפוך עושה את כל ההכנות לאכול וברגע שמגיעה שעת הארוחה יוצא לך החשק,
נראה לי שאת כל כך רוצה לרדת במשקל במהירות שהמשהו הפנימי אומר לך לדלג על הארוחה
העדפה היא ארוחות קטנות כל כמה שעות כדי שלא יווצר מצב שתגיעי הביתה לאחר יום עבודה ברעב גדול ותטרפי את כל המקרר,אם זה לא קורה אז לא צריך לאכול בכח ,אפשר לקחת משהו קטן וקליל אפילו איזה פרי
צביטות בכתף דווקא שאת לא אוכלת נשמע מעניין ,האמת אין לי תשובה בעיניין הזה ,כפי שאני זוכר את מנותחת חודשיים וחצי ואחרי תקופה כזאת לא צריך להיות שום לחץ משום גז
עיניין השתייה יש רופאים שסוברים לא לשתות ולאכול יחד ,אומר לך את האמת ומה שמותר לרבי אסור לתלמידים ,אני שותה עם הארוחה וגם שותה מוגז ,ותודה לאל הכל בסדר ,....לא רוצה לקלקל אותך
אין שום סיבה לא לשתות אחרי הארוחה בשלוקים קטנים כדי לשבור את הצימאון השתייה העיקרית יכולה לבוא 1/2 שעה אחרי

מי מהכותבים שחושב אחרת אני מחכה שיכתוב ,מה הוא עושה והאם הוא שותה ואוכל יחד ,והאם הוא ממתין הרבה אחרי הארוחה

קובי

אופירA

New member
מנהל
את צריכה ללכת לאיכילוב? נותחת שם?

מה פירוש סגירה ראשונה 7.5? אין חיה כזו.

מה רמת ההגבלה שלך - למשל מה את יכולה לאכול בבוקר? האם את שבעה? מה בכלל את אוכלת במשך היום? האם בבוקר יותר קשה לאכול מאשר בערב?

אם את לא רוצה הקאות, תעני על כל השאלות הללו ואפשר יהיה לענות לך כמה לסגור וכיצד לא לחשוש כלל.

עם טבעת צריך סבלנות, אז אני לא יכולה לעזור נגד הבעיה שאין לך סבלנות לבוא כמה פעמים שצריך. יש רופאי מכבי שסוגרים בקהילה, כגון ד"ר רוז'ין מבני ברק. את יכולה לגשת אליהם.

קוביd1

New member
תמתם8 חג שמח

אני מציע לסגור את הטבעת באם יש הפסקה בירידה במשקל ,או עלייה בנפח הארוחות
שמח לשמוע שאת לא מקיאה ,בטבעת בפירוש לא צריך להקיא ,מי שמקיא הרבה ההתנהלות שלו עם הטבעת לא נכונה .
אני מכיר את הפרוצדורה באיכילוב עם הסגירות והפתיחות טיפסי 17 וכל מה שמסביב ,כפי שאני זוכר סגירות ופתיחות באיכילוב נעשות תחת שיקוף ברנטגן
כמו שכתבה לך אופירה יש אפשרות לסגור בלי כל הפרוצדורה של איכילוב ,רק דעי לך שזה לא נעשה ברנטגן ,יש כאלה שאומרים שעדיף ככה ,כדי לא לקבל את כל הקרינה
חג שמח

קובי

תמתם8

New member
גיליתי משהו חדש..

אם אכן אני אוכל לשתות 10 דקות אחרי האוכל אז אפשר לאמר שזה יהיה סוג של הצלה אז תודה...
גיליתי משהו חדש.. אני מסוגלת להכניס יותר!! אמ'לה..... כבר מתחילים הבעיות (להזכירכם חודשיים וחצי אחרי ניתוח סגורה סגירה ראשונה 7.5)
בסעודת שישי בערב נכנס גם סלטים חיים גם מרק וגם קציצות עם כף אורז.. בשבוע וחצי שאני סגורה לא ירדתי כלום..
אודה ולא אשקר יש לי לחץ סביבתי.. לוחצים אותי לרדת ומהר... כל יום נראה שחבל על הזמן..
קובי.. קודם כל הרבה הצלחה בתפקידך החדש.. ללא ספק שתמשיך לעשות אותו על הצד הטוב ביותר...
הקש ששבר את גב "הפרה"...
הגיל.. ומחשבה לחיי בקשר לעתיד... (זוגיות וכו')
בחיים שלי לא סבלתי מבחינה חברתית תמיד הייתי סוג של מנהיגה שכולם אחריה.. לכן הגעתי לגיל 21 ורק עכשיו אני עשיתי את זה אבל עכשיו אני בסוג של אקסטזה..ועכשיו גם התחילו להלחיץ אותי.. מקווה לטוב.
בעניין הכושר..
אני פריקית זומבה.. הולכת 4 פעמים בשבוע + פעם אחת פילאטיס אבל לא עושה בכלל הליכה(יש לי מכשיר הליכה בבית.. והוא מהווה סוג של קולב נוח בהחלט)
האם הגיוני שבגלל זה אני לא יורדת רציני?

קוביd1

New member
תמתם8

סגירה ראשונה 7.5 זה המון לסגירה ראשונה
אז את מסוגלת להכניס יותר אז מה קרה ,יש כאלה שמרגישים הגבלה רצינית ברמות יותר גבוהות של סגירה \ברמות הגבוהות לכל 1/2 יש משמעות חזקה
הלחץ החברתי ,התבטאתי בעבר בחריפות וכתבתי אז תגידי לכל אלה אפילו שהם בני משפחה ,חברים ,שאוהבים אותך שלא יתערבו בחיים שלך ,שלא יסתכלו לך בצלחת מה את אוכלת,שלא יבדקו כמה ירדת
תהליך הירידה תהליך ארוך יש ירידות במשקל יש פעמים שאין ירידה ,וגם קורה לפעמים שעולים במשקל
ירידה מהירה מידיי ערובה לגרימת נזק לגוף ,ירידה מהירה מידיי ערובה להעלה במשקל
הגוף מכונה חכמה ,ברגע שהוא מרגיש שיכולים להיגרם נזקים הוא מפסיק לרדת
מילת המפתח ס.ב.ל.נ.ו.ת
קחי את הזמן אל תשמעי ואל תגיבי ללחץ החברתי ,הגוף שלך הבריאות שלך,אל תעשי שטויות אל תפסיקי לאכול ,הגוף צריך את כל אבות המזון ,אל תשקלי 8 פעמים ביום ,כי זה רק ישתגע אותך
אני בטוח שצליחי במשימה
תודה על הברכות

קובי

תמתם8

New member
וואלה..

אני הולכת להדפיס את ההתכתבות הזו ולשים אותה מול עיני..
מעניין כמה פעמים אני אסתכל בזה..
אני מתה שהמשפחה שלי תראה את זה גם.. אולי זה יוזיז להם משהו..
והחברה.... אני לא בדיוק שמה עליהם יש לי ביטחון עצמי גבוה כך שלא הם הגורם אבל משפחה בהחלט מלחיצה.. (אין וותורים אצלנו)
לא ענית לי בקשר לכושר אני מבינה שאין לך דעה בעניין או שאני פשוט עושה מספיק..
אם יש לך משהו להוסיף אשמח לשמוע..
תודה ושוב תודה על העזרה הרבה

קוביd1

New member
כושר

ספורט זה דבר נהדר את עושה מספיק ,זה טוב לירידה תתמידי בזה

קובי

אלישבע24

New member
תמתם8 היקרה, אני ירדתי בשנה

וחצי כמעט 40 ק''ג ואני לא זזה
מהספה [אני לא משויצה חלילה
רק אומרת שאפשר לרזות גם בלי לזוז]
המון הצלחה לך!!!!

תמתם8

New member
ווואוו איך עשית את זה..???

באיזשהו מקום בתת מודה אני לא באמת מאמינה שאי פעם אני אהיה רזה... כ"כ הרבה דיאטות עשיתי בחיים שלי ולא הייתי רזה
אבל כשראיתי מה שכתבת אז יש תקווה..
אני צריכה להוריד 35 קליו בערך...
על כמה את סגורה היום? כרגע אני סגורה בסגירה ראשונה 7.5
רוצה לסגור עוד. מה אומרת?
אולי תאמרי לי איך עשית את זה?

קוביd1

New member
תמתם 8

את תיהי רזה ,לפי הכרטיס שלך את בחורה ממש צעירה ואני יודע שבגילאים שלך הרבה יותר קל לרדת במשקל ממי שהוא בן 50-60
35 ק"ג זה לא הרבה ,אני מכיר כמה חבר'ה שירדו 90 ק"ג ושומרים על ההשגים הרבה שנים
אופטימיות תמיד עוזרת

בהצלחה

קובי

אלישבע24

New member
קובי כמובן צודק שיש שהורידו הרבה יותר מארבעים

אני לא השווצתי
רק רציתי להגיד שגם אם לא זזים
כשלא אוכלים יורדים
אני סגורה על שש וחצי או שבע

תמתם8

New member
זאת בדיוק השאלה שעלתה לי בראש היום..

לרגע לא חשבתי שאת משוויצה..
כשאוכלים משמינים וחצי וכשלא אוכלים לא מרזים..
איך יכול להיות דבר כזה?

קוביd1

New member
תמתם 8

שזוללים משמינים ,שלא אוכלים לא מרזים ,שאוכלים כמות נורמלית שמכילה את כל אבות המזון ,ששותים מים ,יורדים במשקל
ומי שחושב שלא יאכל בכלל וירזה טעות חמורה ,מי שלא מקבל את כל אבות המזון והויטמינים יהיה חולה ,ויסבול מכל מיני תחלואים שונים ומשונים.

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
באמת אין דבר כזה...

העיקרון שהתבססת עליו אינו קיים. ממילא גם השאלה לא קיימת.
אין חוק שאומר: כשאוכלים משמינים וחצי.
אין גם חוק שאומר: כשלא אוכלים לא מרזים.

זה כאילו שתשאלי: אם צבע השיער שחור, איך יכול להיות שיש אנשים עם שער כתום?
מאיפה קבעת את החוק שצבע השיער שחור?

תהליך ההשמנה וההרזיה של גוף האדם תלוי בהמון המון פרמטרים. וכשם שפרצופי בני האדם שונים, כך גם הפרמטרים שקובעים את קרות ההשמנה או ההרזיה שונים לחלוטין.
כלומר יש כמה תאומים, אבל הם לא הרוב... יש מקרים דומים, אבל אין כללים.

במצבים מסוימים אנשים שאוכלים מעבר לכמות מסוימת (שמשתנה לחלוטין מאדם לאדם!) משמינים הרבה ובמהירות. הסיבה העיקרית - חילוף חומרים חסכוני שנקבע כתוצאה מכמה תהליכים פיזיולוגיים וביניהם מניעת מזון מהגוף בכמות נחוצה בעבר.
יש אנשים שלא ישמינו במהירות מאכילה כזו. ואותם אנשים שמשמינים בקלות במצבים מסוימים, לא ישמינו מאותה כמות אכילה במצבים אחרים.

במצבים מסוימים אנשים שכמעט לא אוכלים ירזו במהירות. ויש מצבים רבים שאנשים לא אוכלים כמעט כלום, אבל לא מרזים, ודווקא כאשר הם מתחילים לאכול כל 2-3 שעות הם מרזים.
באותה דיאטה בדיוק יש אנשים שירזו ויש אנשים שישמינו. כי הנתונים שלהם שונים לחלוטין.

לכן ההדרכה הפרטנית שלי לאכילה נכונה שונה מאוד מאדם לאדם, ותלויה בהמון פרמטרים שאני שואלת אותו. לפעמים אנשים חושבים שאני שואלת דברים מסוימים בגלל סקרנות או בגלל סטטיסטיקה או בגלל גחמה, כי מה הקשר? אבל יש קשר, אחרת לא הייתי שואלת. זה תלוי מה התשובות שניתנו לי לפרמטרים אחרים.
גוף-נפש האדם הוא אומנות בלתי נתפסת במורכבותה, ולכן יש לפרנס אותו באופן חכם ונבון, בפרט לאחר שתקינותו השתבשה.

למעלה