הצרתי עוד...(מ7.5 ל9.5)

קוביd1

New member
ירידה במשקל בלי ספורט

בואו ואגלה לכם סוד ירדתי את כל המשקל העודף שלי מעל 50 ק"ג ב1/2 שנה בלי לעשות ספורט
ספורט בריא לגוף בריא לנפש ,אני מצדיע לאלה שמשלבים ספורט עם הרגלי אכילה נכונים.

בהצלחה לכ היורדים עם ספורט ובלי

חג שמח!!

אופירA

New member
מנהל
איזה בעיות התחילו לך?

הבעיות היחידות שיש לך זה ההתנהגות הלא שפויה במשפחה.
את צריכה לדבר איתם בהיגיון, בגובה העיניים, ולהסביר שהתחלת תהליך לצורך הבריאות, ואין לך שליטה על קצב הירידה, ומאוד לא נעים לך שמדברים איתך על משהו שאין לך שליטה עליו, ושאי אפשר לעשות אחרי ניתוח מה שרוצים - אלא אם כן מחפשים צרות, ואת לא מחפשת.
איפה ההיגיון להגיד לאדם: תרד מהר במשקל? גם להגיד לו תגמור מהר את בית הספר זה הגיוני? לכל דבר יש הזמן שלו, ואין אפשרות לזרז זמן של דברים ע"י אמירות מלחיצות...

כשאמא שלי אמרה לי יותר מידי פעמים "תראי איך את נראית" ולא הצליחה להקשיב להיגיון, היא נאלצה להפסיק לראות אותי... למה מה קרה, אני מזוכיסטית?

תגידי להם שייקחו את התינוק של אחותך, בן החודשיים, וילחיצו אותו שיתחיל לדבר כבר, ואם אפשר - גם ללכת. אין ויתורים אצלם, נכון? ואותך שיעזבו. שיתעסקו בו.

4 פעמים בשבוע זומבה - תגידי לי את, זה לא מספיק פעילות אירובית?
ומה זה נקרא "לא יורדת רציני"? כמה ירדת בחודשיים וחצי (לא מעניין אותי מה קרה בשבוע וחצי, את לא פגית)?
ומה פתאום סגירה ראשונה 7.5? איפה נשמע דבר כזה? עד לפני שבוע לא סגרת שום סגירה?

תמתם8

New member
אתם כולם הכי צודקים שבעולם...

אתם צודקים... לגמרי אבל לאמר שלי אין ציפיות מעצמי? אני אשקר. גם לי בא לרדת מהר, אם כמה שאני ירדתי זה הרבה אז מה הקצב שאמורים לרדת בו?
1/2 קילו קילו בשבוע?כנראה שחשבתי שהירידה תהיה הרבה יותר מהירה.. ולא התוכננתי לזה גם נפשית להמתנה שכזו..
אבל אתם מחזקים... ועל כך אני מודה
מה הטלפון שלך? אפשר להתקשר ולהתייעץ אתך או שאת רק בכתב?
אתמול יצאתי למסעדה אחרי תקופה ארוכה שלא יצאתי..
ולקחתי סלט ירקות גבינה ואומלט חביתה כזה מן... יאמי ואח"כ הכנסתי גם אייס קפה....
אין לי מושג למה הייתי צריכה אותו. תאמת? הרגשתי עמוסה וכבדה אח"כ שבא לי היום להעניש את עצמי.. ורק לשתות.. אני יודעת שזה לא טוב...
הקיצער אני מלאת קונפליקטים בנושא הזה ספציפי..
אני מודה! קשה לי כרגע... בתקווה לטוב יותר...
סליחה על ההתוודות אני פשוט טיפוס מלא שמחת חיים בד"כ ומשהו נפגם קצת...(כנראה השפעת החורף)

אופירA

New member
מנהל
תסכול זה תחושה רעה שפוגעת בשמחת חיים

תסכול מתרחש מציפיות לא ריאליות.
לכן אני מבקשת ממועמדים לניתוח ללמוד הרבה הרבה לפני כן, כדי לדעת למה לצפות ולחסוך אכזבות ותסכולים.

אני לא יודעת כמה ירדת בחודשיים וחצי, כי לא ציינת בשרשור זה ואינני זוכרת משרשור אחר. אז לא אוכל לדעת אם זה הרבה.
אין קצב שאמורים לרדת בו. יש כל כך הרבה פרמטרים לירידה במשקל, שבכלל אי אפשר לשקלל אותם ולנבא משהו.
ירידה בקצב של 1/2 קילו עד קילו בשבוע היא ירידה מאוד מאוד בריאה בקצב שלה.

למה חשבת שהירידה תהיה הרבה יותר מהירה? מה ההיגיון? קיבלת ניתוח כי קל לך לרדת במשקל או כי קשה לך במיוחד?

אם את מרגישה עמוסה וכבדה אחרי אוכל, ובא לך להעניש את עצמך בגלל זה - זה בגלל שאת לא רוצה לקחת אחריות. את רוצה לברוח מאחריות, ולהתנהג בהתנהגות ילדותית ונקמנית של "פויה פויה", בלי להתמודד עניינית.
התמודדות עניינית זה להכיל את הטעות, להעצים בדמיון את תחושת העומס הלא נעימה, כדי לזכור אותה היטב בעתיד, ולהשתדל להיעזר בזיכרון הזה כדי למנוע את הפעם הבאה. גם בפעם הבאה שזה יקרה עושים את התהליך המחשבתי הזה, בעקביות, בלי להתייאש - כך לוקחים אחריות. לא ע"י ביטויי יאוש, אכזבה ועונשים וכעסים.

הטלפון שלי (שנכתב בעמוד הזה כמה וכמה פעמים) הוא 03-5781855, לא בשבת, ולא היום ומחר במקרה, רק מיום רביעי.

אלישבע24

New member
תמתם8,אל תתיאשי,תנסי לעשות

דברים שאת אוהבת,
לאכול פעם ביום חטיף מארס....
לי זה עושה את הכייף
ההמתנה לטופי שמתמסמס לי בפה,
תראו איזה תאריך יפה היום

תמתם8

New member
את צודקת המתוק הזה משגע תשכל..

אבל אי אפשר בלעדיו..
התאריך היפה ביותר 12.12.12 פעם ב-10 שנים...
מותר לשאול בת כמה את? או שזה חסוי? את הרבה זמן כאן בפורום?

אלישבע24

New member
תמתם8 היקרה,אני שקופה לגמרי

זהו שמי האמיתי ואני בת 56
עם בעל מקסים
ושלוש בנות 19,24,25
אני בפורום הזה בערך שנה,

אלישבע24

New member
זה פשוט יוצא לפעמים פעם

בכמה ימים,אבל אני פשוט במזל
לא סובלת מעצירויות,
סליחה שאני לא יכולה לעזור לך
אבל בפורום המקסים הזה מישהו
כבר יעזור לך
בהצלחה!

תמתם8

New member
חמודה.. אני מתכוונת ליציאות אחרות

עם חברה בחוץ. אבל זה סוג שונה אולי של יציאות!
אני עדיין מפחדת לצאת למסעדות וכאלה יצאתי רק פעם אחת ואם כבר אני יוצאת נורא מתלבטת מה להזמין.........
מה מותר מה אסור כמה וכו'

את נחמדה באופן מיוחד שאת עונה במהריות ובייעלות מקווה שהילדים שלך יודעים עד כמה

שתיה ואוכל היא רק עניין של יכולת, זו לו עבירה

מהתורה ולא מתורת הניתוחים...

אני שותה כוס אחרי כוס כשהפאוץ' ריק ומנצלת הזדמנות. אני כמעט לא יכולה לשתות שעתיים אחרי האוכל, או עד שהפאוץ' מתרוקן לחלוטין. מכיוון שאני לא נוהגת לאכול גרברים וכאלה, לוקח זמן עד שהפאוץ' מתרוקן...
אם שתיה עוברת לך אחרי דקה, תשתי אחרי דקה!
פשוט קשה לשתות כשהפאוץ' מלא. לכן זוהי המלצה ותנהגי לפי מה שמאפשר לך האוכל שלך.
בכל מקרה, כדאי להשתדל לשתות לפני האוכל.

אלישבע24

New member
קובי יקר,הכאבים בכתף יכולים להיות

הקרנת כאב מהקיבה,
לי היה אולקוס וזה התבטא
בכאבים בגב.
אני הייתי מציעה לה לאכול
פעם בשעתיים שלש
פתית אחד של 30 קלוריות.
בהצלחה גדולה!!!

אופירA

New member
מנהל
התשובה לשאלותייך משתנה לפי המקרה

הכל תלוי אם את שבועיים אחרי הניתוח, או חודשיים אחרי הניתוח, או שנה אחרי הניתוח, או 3 שנים אחרי הניתוח. התשובות שונות והסיבות שונות לגמרי.
אבל לא כתבת מתי עשית את הניתוח. כמו כן לא ציינת איזה ניתוח עשית. אם היית כותבת פה כמה חודשים רצופים, היינו כולנו זוכרים את הניתוח שעשית ומתי. אבל את כתבת רק לאחרונה כמה הודעות, ואני לא זוכרת את הנתונים.
אז אני צריכה לעשות חיפוש וזה גוזל זמן. אז תעזרי לנו ולהבא תכתבי נתונים, עד שתצברי פז"מ.

הבנתי שיש לך הגבלה חלקית, אחרי חודשיים וחצי מהניתוח וסגירה שלישית או שנייה (7.5).
את מתארת מהלך פנימי של יצר רע, כי את יודעת שצריך לאכול כל 3 שעות, אבל היצר הרע משכנע אותך למשוך 6 שעות. זה טבעו.
זה כמו אצל ילד קטן - יש לו מכונית משטרה בבית אבל לא בא לו לשחק בה. ורק כשמגיע אליו אורח, שנדלק עליה ורוצה לשחק, פתאום בא לו לשחק דווקא במכונית המשטרה...

הקיבה שלך מנותחת, ולכן היא זקוקה לאכילה מועטה כל 3 שעות. הצביטות בכתף יכולות להיות פונקציה של קושי של הקיבה להתמודד עם המצב הלא בריא שהיא צריכה להתמודד איתו.
כאשר הקיבה לא אוכלת הרבה שעות, מתרחשים שינויים הורמונליים המשפיעים על שריריה, והמעבר מתכווץ. זה לא בריא, זה לא כדאי. צריך לאכול.
אם לא בא לך על ארוחת צהריים בעבודה, אז תאכלי מראש את ארוחת הצהריים אחרי העבודה, בבית. בעבודה תאכלי משהו קטן כל 3 שעות. כלומר ארוחת בוקר, ואחרי 2-3 שעות קצת שקדים, או יוגורט, או גבינה, או פריכית/קרקר, או תפוח. ככה כל 2-3 שעות, עד שתגיעי הביתה לארוחה.

לא הבנתי את הבעיה עם השתייה. מה קשה לך? מה זה מקפידה על לפני ואחרי? את מתכוונת מקפידה לשתות לפני, ולא לשתות אחרי?
את צריכה להתרגל באופן קבוע לשתות בין הארוחות, החל מחצי שעה לאחר סיום האכילה, ולפני האכילה (כדי להתניע את הוושט ולהקל על הקיבה). באופן כזה לא תהיי צמאה באופן שאת מתה לשתות (אלא אם כן אכלת רק מלח עם מלח).
בתלוי ברמת ההגבלה שלך, אפשר לנסות לשתות כ-10 דקות לאחר סיום האכילה, אבל בזהירות, לגימה אחר לגימה לאט לאט, כדי שאם תגלי שזה לא מתאים עכשיו לשתות, תפסיקי בזמן ולא תצטרכי לסבול שהשתייה תצא לך דרך האף. במקרה שאת צריכה להפסיק חכי עוד 10 דקות ושוב תנסי. לאט לאט תלמדי מה את יכולה באיזה שעות ואחרי איזו אכילה.

כאשר הטבעת לא סגורה חזק (כמו אצל קובי ואצלי) אפשר לשתות במהלך האכילה (תלוי מה אוכלים וכמה ובאיזה קצב ובאיזו שעה). בכל אופן זה לא הכי בריא בעולם, כי זה מפעיל לחץ על הטבעת.
אבל יש כאלו שהאוכל לא יורד להם אם הם לא מזיזים אותו באמצעות שתיה. לשם כך צריך לאכול לאט, להפסיק, לשתות כמה שצריך, לחכות, להמשיך לאכול לאט ומעט, עד שלא צריכים יותר לשתות כדי להוריד את האוכל, ואז אפשר לאכול ברציפות. וכמובן צריך להקפיד שהדחיפה של האוכל עם השתייה תהיה קלה ולא חזקה, שלא יופעל לחץ חזק במעבר, לכן צריך ללמוד כמה זמן צריך לעשות הפסקה ואחרי איזו כמות (ככל שהכמות קטנה יותר לפני השתייה, כך השתייה פחות מסוכנת).

תמתם8

New member
אני קצת מבולבלת..

אם אני בטבעת שוודית וסגורה על 7.5 איך אני אדע מתי להמשיך לסגור? כרגע אני זאת שעוצרת את עצמי. לא נוגעת בפחממות חוץ מקרקר... לא נראה לי שאני אצליח להחזיק בזה מעמד הרבה זמן הרי בדיאטה רגילה לא הצלחתי לשמור על כל הכללים כל המטרה שיהיה הגבלה חיצונית(פנימית)..
אם אין לי שום רצון להקיא זה אומר שהכל עובר בקלות לא? אז אולי אני צריכה לסגור עוד..
אני חדשה כאן וקוראת על אנשים שיורדים 15/20 קילו במהירות יש לי רצון לרדת במהירות אבל בבריאות ולא במטרה לעלות הכל מיד.
יש צורך להיות במעקב דיאטנית רצוף?
אם המטרה שאני ארגיש הגבלה מוקפדת מאוד למה לא ליצור אותה כבר מההתחלה?
שאלה אחרונה..
נותחתי אצל ד"ר סובחי באיכילוב.. האם כל פעם שאני רוצה לעשות הצרה אני צריכה לקבוע תור למרפאה הווי ואומר טופס 17 ממנו לקבל הפניה לשיקוף ואז לעשות הצרה עוד טופס 17? אין משהו עם פחות פרוצדורה?
סליחה על ההתנפלות בשאלות אני מנסה לדלות הרבה מידע מכאן..

קוביd1

New member
תמתם 8

גם אני נותחתי אצל ד"ר סובחי לפני כמעט 12 שנה.רואה אותו במרפאה פעם ב3-4 שנים
בעיה עם הסגירות באיכילוב צריך לגשת למרפאה לקחת תןר לשיקוף עם כל הבלאגן שלי טיפסי 17 עשיתי פעמיים הצרה של הטבעת פעם אחרונה לפני 8 שנים ועוד זוכר את הפרוצדורה, באיכילוב סוגרים רק עם שיקוף \יש מקומות שזה נעשה בלי
אני הייתי מעדיף עם שיקוף
יש רופאים שסוגרים את הטבעת בלי שיקוף יש לאופירה את רשימת הרופאים ,סוגרים מבקשים לשתות 2 כוסות מים ואם זה עובר אז זה בסדר בדרך כלל
אנשים יורדים במהירות 15-20 ק"ג זה מקרים נדירים ,תלוי איזה עודף משקל יש ,אם עודף של 100 ק"ג בטוח שתרדי יותר מהר ממי שיש לו 40 ק"ג מיותרים
לא אמרתי לא לסגור אמרתי לסגור בשכל ,לא עד כדי חנק ,בן סגירה לסגירה חייבים לחכות 3-4 שבועות כי במקום הסגירה נוצרת בצקת ,וצריך להזהר
תמשיכי לסגור עד שתרגישי הגבלה הרנטולוג באיכילוב יודע כמה לסוגר בפעם אחת יש להם ניסיון
אמרתי לך סבלנות זה לא שיטת הזבנג וגמרנו ,אין כזה דבר ,

קובי

תמתם8

New member
תודה על ההענות המהירה

אתה נשמע בן אדם שקול ומחושב בהחלט אשמע לעצותיך..
וכרגע אין בכוונתי לסגור לפחות עד שאראה שאני לא יורדת כמו שצריך..
ויכול להיות שהרצון שלי לרדת מהר הוציא לי מעט את שיקול דעתי..
אז תודה לך שהחזרת לי אותו.
לא מה פתאום להוריד 100 קילו אני צריכה בערך 30/35 קילו.. להוריד..
אבל גם זה המון
אתה המון זמן עם הטבעת.. מרגיש איתה טוב? אין בעיות? החלקות? דלקות?
אם כך אז יש סיכוי לחיות עם זה...
המון תודה לבינתיים...

קוביd1

New member
תמתם 8

אני עוד חודש חוגג בת מיצווה לטבעת ,מרגיש טוב תודה לאל הכל בסדר \והלוואי שימשיך ככה
ראיתי בכרטיס שלך שאת מאוד צעירה ואם הגיל נכון אני פי 3 ממך בגיל
בהצלחה!!

קובי

limor19761

New member
ברוכה הבאה לאחוות הטבעת ובהצלחה

הי , מה שאת מרגישה זה טבעי, וכולנו עברנו ועוברים אותו גם.

אני לימור, מנותחת טבעת אצל דר' אבינוח, מ 30/5/12, עד היום ירדתי 26 קילו.

אני סגורה כיום 6.

לא ממהרת בסגירות, כמו שאומרים כל 4 שבועות ואפילו פחות המזכירה של אבינוח אומרת לי לבוא.
אני קובעת פגישה, ובמידה ואני רואה שאני יורדת אין צורך להגיע.

לא צריך לשחק עם הטבעת כל הזמן.

לגבי האוכל, אני אוכלת בעבודה סלט שמורכב מ: פלפל, עגבניה, מלפפון.
ליד : קוטג' , טחינה, לפעמים מוסיפה ביצה, או טונה. לאורך היום שותה קפה ומים , שתיה קרה כמובן עם קש, על מנת שלא יהיו בועות אוויר, כי זה גורם לגזים בבטן לא נעים וכואב.
אני לפעמים בשעה 15:00 בעבודה אוכלת פתית אחד עם גבינה, או מעדן ולא תמיד אוכלת כמובן. כי כמוך אני להוטה לרדת, ולא תמיד גם רעבה אז סתם לדחוף אוכל??!!!!
מגיעה הביתה, ויש לי יםםם סידורים , אני אמא ל - 2 ילדים, ילדה בכיתה ה' וילד בגן חובה. אז לוקחים לחברים, חוגים , צופים, שיעורים.

שבעלי מגיע, אני יוצאת להליכה ולא כל יום. בערב שהכל רגוע והילדים במיטה, רק אז אני יושבת להנאתי לאכול את ארוחת הערב, ללא לחץ ומהומה מסביב, כי שאני בלחץ הטבעת נסגרת ולא עובר לי כלום.

ואז ככה ארוחת הערב מורכבת כך: סלט, (פלפל+עגבניה+מלפפון+בצל)

4 פתית, שלדעתי זה הרבה, ואני צריכה כבר לסגור, כי אני רואה שעלתה לי הכמות בזמן האחרון.

קוטג'/טחינה/סלט טונה/חביתה/שקשוקה.

אחרי רבע שעה אני שותה, וגם אני באותה דילמה שלך לגבי המים, לאחר האוכל, שצמאים ועל פי ההנחיות לא שותים עם האוכל, ואני פועלת כך, אבל אם ממש צמאה שותה כמה שלוקים קטנים, כמו שאופירה אמרה לך.

אחרי חצי שעה בא לי משהו מתוק, אני שמה לי קצת גלידה.

וזהו נגמר היום.

אני מאחלת לך בהצלחה. ומקווה שמה שסיפרתי יעזור לך.

אני פה בשבילך לעוד שאלות.
לימור

למעלה