התשובה לשאלותייך משתנה לפי המקרה
הכל תלוי אם את שבועיים אחרי הניתוח, או חודשיים אחרי הניתוח, או שנה אחרי הניתוח, או 3 שנים אחרי הניתוח. התשובות שונות והסיבות שונות לגמרי.
אבל לא כתבת מתי עשית את הניתוח. כמו כן לא ציינת איזה ניתוח עשית. אם היית כותבת פה כמה חודשים רצופים, היינו כולנו זוכרים את הניתוח שעשית ומתי. אבל את כתבת רק לאחרונה כמה הודעות, ואני לא זוכרת את הנתונים.
אז אני צריכה לעשות חיפוש וזה גוזל זמן. אז תעזרי לנו ולהבא תכתבי נתונים, עד שתצברי פז"מ.
הבנתי שיש לך הגבלה חלקית, אחרי חודשיים וחצי מהניתוח וסגירה שלישית או שנייה (7.5).
את מתארת מהלך פנימי של יצר רע, כי את יודעת שצריך לאכול כל 3 שעות, אבל היצר הרע משכנע אותך למשוך 6 שעות. זה טבעו.
זה כמו אצל ילד קטן - יש לו מכונית משטרה בבית אבל לא בא לו לשחק בה. ורק כשמגיע אליו אורח, שנדלק עליה ורוצה לשחק, פתאום בא לו לשחק דווקא במכונית המשטרה...
הקיבה שלך מנותחת, ולכן היא זקוקה לאכילה מועטה כל 3 שעות. הצביטות בכתף יכולות להיות פונקציה של קושי של הקיבה להתמודד עם המצב הלא בריא שהיא צריכה להתמודד איתו.
כאשר הקיבה לא אוכלת הרבה שעות, מתרחשים שינויים הורמונליים המשפיעים על שריריה, והמעבר מתכווץ. זה לא בריא, זה לא כדאי. צריך לאכול.
אם לא בא לך על ארוחת צהריים בעבודה, אז תאכלי מראש את ארוחת הצהריים אחרי העבודה, בבית. בעבודה תאכלי משהו קטן כל 3 שעות. כלומר ארוחת בוקר, ואחרי 2-3 שעות קצת שקדים, או יוגורט, או גבינה, או פריכית/קרקר, או תפוח. ככה כל 2-3 שעות, עד שתגיעי הביתה לארוחה.
לא הבנתי את הבעיה עם השתייה. מה קשה לך? מה זה מקפידה על לפני ואחרי? את מתכוונת מקפידה לשתות לפני, ולא לשתות אחרי?
את צריכה להתרגל באופן קבוע לשתות בין הארוחות, החל מחצי שעה לאחר סיום האכילה, ולפני האכילה (כדי להתניע את הוושט ולהקל על הקיבה). באופן כזה לא תהיי צמאה באופן שאת מתה לשתות (אלא אם כן אכלת רק מלח עם מלח).
בתלוי ברמת ההגבלה שלך, אפשר לנסות לשתות כ-10 דקות לאחר סיום האכילה, אבל בזהירות, לגימה אחר לגימה לאט לאט, כדי שאם תגלי שזה לא מתאים עכשיו לשתות, תפסיקי בזמן ולא תצטרכי לסבול שהשתייה תצא לך דרך האף. במקרה שאת צריכה להפסיק חכי עוד 10 דקות ושוב תנסי. לאט לאט תלמדי מה את יכולה באיזה שעות ואחרי איזו אכילה.
כאשר הטבעת לא סגורה חזק (כמו אצל קובי ואצלי) אפשר לשתות במהלך האכילה (תלוי מה אוכלים וכמה ובאיזה קצב ובאיזו שעה). בכל אופן זה לא הכי בריא בעולם, כי זה מפעיל לחץ על הטבעת.
אבל יש כאלו שהאוכל לא יורד להם אם הם לא מזיזים אותו באמצעות שתיה. לשם כך צריך לאכול לאט, להפסיק, לשתות כמה שצריך, לחכות, להמשיך לאכול לאט ומעט, עד שלא צריכים יותר לשתות כדי להוריד את האוכל, ואז אפשר לאכול ברציפות. וכמובן צריך להקפיד שהדחיפה של האוכל עם השתייה תהיה קלה ולא חזקה, שלא יופעל לחץ חזק במעבר, לכן צריך ללמוד כמה זמן צריך לעשות הפסקה ואחרי איזו כמות (ככל שהכמות קטנה יותר לפני השתייה, כך השתייה פחות מסוכנת).